‘Wakaman’ Pique naar Nationale Partij Suriname (NPS)

38
'Wakaman' Pique naar Nationale Partij Suriname (NPS)

PARAMARIBO, – Sibrano Pique is vrijdag tijdens de vergadering van oppositiepartij NPS in Para voorgesteld als lid van de groene partij. Pique, een voormalige NDP’er en aanhanger van president Desire Bouterse, maakte in 2017 naam toen hij besloot als ‘wakaman’ de strijd tegen het wanbeleid van de huidige regering aan te gaan.

Pique ging in op een uitnodiging van het staatshoofd voor een gesprek op diens buitenverblijf Broko Baka en keerde daarna ‘voldaan’ terug. Bouterse zou hem alle plannen die op tafel liggen om het land in goede banen te leiden, hebben voorgelegd en de ‘wakamangs’ ook zijn tegemoet gekomen met een lap grond om aan landbouw te doen.

De activist ontkende achteraf door de president te zijn omgekocht. Hij deed in dezelfde periode samen met medeactivist Maisha Neus aangifte bij de politie terzake doodsbedreigingen aan hun adres.


38 REACTIES

 1. De ratten van De Nationale Dieven Partij zoeken droge bodem. Lees het artikel hoe deze rat met de nasm Pique, Mevr Neus te grazen had genomen. Hij beweerde indertijd dat hij een infiltrant van de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel in het bolwerk van mevr. M. Neus binnendrongen was om de clown van Suriname van inside info te voorzien. Onbeschaam geeft deze lul de behang in dat vraaggesprek wat zijn strategie was om Maisa te beschamen. Hij beweerde toen, dat hij voor de duivel van Suriname een kogel recht door zijn zondige hart zou kunnen vangen. NPS vangt hem nu, wat kunnen we na drie maanden over deze rover en verkrachter lezen? Hiep Hoi, Negere Partij Suriname, laat zich weer kennen…..een ras echte creool met een misdaad staat van in naar Tokyo binnen te halen. Mevr. Chueng u heeft gelijk. Rusland heeft geen ballen, VHP is de partij die Suriname kan redden. Pique is een ras echte stad creool die van erf naar erf struint.


  Maak melding

 2. Alweer een gelukzoeker.
  De zoveelste overloper. Dit zijn geen politici maar gewoon ordinaire, visieloze typetjes die alle kanten oprollen puur uit eigen belang.g


  Maak melding

 3. Wanneer oerdomme dwaze debiele ndp zombies te kennen geven dat hun lijdsman, lijder en baas en zijn rovende, stinkend rijk corrupte meedogenloze adviseurs, corrupt zijn, dan is het einde nabij. Net zoals nu in de sloppenwijken van Venezueala, aanhangers van Maduro protesteren, zo zal het voor 2020 in dit land toegaan. Steeds meer verdwaasde verarmde paarse ratten verlaten het paars stinkende na dagoe partij schip. Een schip die na langer dan acht jaren heeft gevaren, alleen maar onrust, onvrede , armoede en verderf aan land, volk, de gehele natuur en alle andere levende wezens, schade heeft veroorzaakt. Het moet gestopt worden hoe dan ook, en dat kunnen alleen die oerdomme ndp paria’ s, want die paarse duivel didibri en zijn duivelse trawanten zullen letterlijk enfiguurlijk alles doen om aan de mavcht te blijven. Want deze misdadigers weten dat er een groot landelijk onderzoek gaat komen, om te onderzoeken naar wie en op welke rekeningen s’ lands gelden en tegoeden zijn gestort. Alles moet weer in de staatskas worden gestort en al deze rovers, inclusief hun paarse misdadige lijder moeten worden opgesloten voor alle leed die ze sinds 1980 hebben veroorzaakt aan gans het volk, ook oerdomme dwaze ndp paria’ s die nu paars pissen, en hoe een ddb buffel te schijten om te overleven. neks gratis ete, drinke en huisje waarvoor determisnist beng warskow. Alleen zo zal het gehele land worden gezuiverd en gereingd van de paarse ddb misdaadvloek en verderf.

  Opa en oma blijven erbij, dat alles en iedereen die dan ook iets te maken heeft gehad met de ndp of was, nog steeds niet te vertrouwen zijn, vanwege het ongeneeslijke paarse misdaadvurus, ddb. Ndp law foe bribi a wakamang paarse virus disi


  Maak melding

 4. Piqué is een NDP mol die de NPS de genadeslag moet toebrengen.
  NPS voorzitter Rusland lijkt wel een imbeciel en een politieke naïeveling die ten einde raad is. Door toedoen van Rusland is de NPS leeggelopen. hij denkt waarschijnlijk dat hij vanuit een ivoren toren kan zorgen dat de weggelopen NPS kiezer terugkeert. Dat zal niet gebeuren. Als hij vlak voor de verkiezingen het veld ingaat wordt hij uitgejouwd en weggejaagd net zoals dat ook Venetiaan is overkomen. Neem een voorbeeld aan Chan Santoki die nu al flink aan de weg timmert. Piqué zal wat over is van de NPS ondermijnen en net als Kensenhuis overlopen naar de NDP.


  Maak melding

 5. “Wakamang Pique naar Nps”

  En dit is nieuws volgens Waterlant.net. Een hele dieptepunt van jullie redactie.

  Het lijkt wel nieuws van Vhp die de donkere Samson presenteerde als aanwinst terwijl die Samson al sinds 2014 bij de Vhp zat.


  Maak melding

 6. @ Baba SAi
  en………..heb jij er ook van genoten??? Ik hoop dat je het veilig hebt gedaan!!!

  In Suriname is er een handvol mensen die het land daadwerkelijk tot ontwikkeling willen en kunnen brengen. De rest zijn stuk voor stuk opportunisten en/of figuren die denken aan hun eigen belang en dat van vrienden en familie.
  Opleidingsniveau is volgens mij in deze niet het belangrijkste. Belangrijk is dat je naar het volk luistert, je ogen en oren open houdt en je niet laat drijven door hebzucht en eigen belang.
  Waren de vroege politici nou echt zo geleerde mensen? Ik dacht het niet, maar ze waren gedreven om iets van het land te maken.

  In de Suriname lopen nu vele “hoogopgeleiden” in het Parlement en het Beleidscentrum van het Kabinet van de Pres. rond maar het beleid en de situatie is nog nooit zo onoverzichtelijk en beroerd geweest.
  In de Nederland zien we hetzelfde veel academici in het Parlement, maar om nou te zeggen dat het goed gaat in het land op bestuurlijk niveau, ik zou dat niet durven.
  Terwijl we tot de jaren 70 mensen in de politiek hadden die iets van het land wilde maken, mensie die luisterden naar het volken en goed op de hoogte waren wat de bevolking nodig.
  Nu hebben we “geleerden” die kijken naar wat in hun studieboeken staat, naar rapporten die geschreven worden en dit in de praktijk toepassen. Effect??????


  Maak melding

 7. Goed zo Wakkaman Pique met je stap naar de NPSb, Frambo!

  Alle wakkamamgs moeten naar de NPS gaan. Tai Hori Liebie moes foe de.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Beste lezers,
  Ik wil nogmaals de noodzaak benadrukken om per direct te werken aan ordening van ons land in alle facetten.

  1. We moeten ervoor zorgen dat burgers niet meer op straat lopen maar op een begaanbare berm. Momenteel lopen voetgangers, langs de straat omdat een degelijk voetpad ontbreekt, hierdoor ontstaat er een overtreding van de rijwet en de welbekende ongelukken.
  Ook hierdoor lopen we allemaal te weinig.
  Zelfs in alle landen van onze regio zijn er overal verharde begaanbare looppaden.
  Geen modder met grasbegroeide moerassen.
  Laten wij hier werk van maken. We storen ons aan bijzaken, terwijl zo een eenvoudig oplosbaar probleem ontzien wordt.
  Ik spoor het ministerie van ow en c aan om te werken met grote blokken zoals in de Usa. Die worden segmentarisch aangebracht en binnen no time is het gedaan. Ook spoor ik ze aan om niet landelijk te beginnen maar per wijk.
  Hierdoor kunnen we lopend naar de winkel en onze kinderen ook lopend naar school enz. Wat erg hoor dat menigeen van ons reist naar het buitenland en ook tv kijkt en dit alles zo rommelig en slordig laat.
  Een ander voordeel is dat we minder auto zullen rijden en ook fitter zullen zijn en bovenal toeristischer.
  Een reden van het dichtslibben van de riolering is ook het zand op de bermen. De ingeneurs weten dat 100 procent.
  Kijk naar de Waaldijkstraat, brede berm van zand. Begin deze bermen aan te leggen. Begin met een hele wijk met degelijke parkeervakken in lengte richting waar nodig. Niet in dwarsligging.
  Dan gaat Su prachtig worden.

  2. Het onafhankelijkheidsplein, mag verhard worden met dikke granieten tegels met fontein en relief. Hierdoor blijft het een plein. Maar veel begaanbaarder tijdens slecht weer en ook onderhoudsvriendelijker.
  Pleinen in Budapest, Amsterdam, Rome, Venezuela, Curacao enz. Zijn allen degelijk en verhard. We geven klauwen met geld uit om de huidige vorm te onderhouden. Het wordt goed verpozen op een mooi ontworpen plein.
  Nu is het ook een rotzooi drassig met ondeugdelijk gras.

  De buschauffeurs klagen, maar rijden met 7 tot 8 achter elkaar om kids naar de omgeving zorg en hoop en Flora bijvoorbeeld te brengen waar de meeste middelbare scholen zijn. Wanneer ze terug rijden zijn ze leeg en vormen een hindernis op de weg.
  De oplossomg hiervoor is op tjjd rijden met een goed controle systeem.
  Ze stoppen ook voor zebra paden en op hoeken. Zeer onverantwoord. Politie agenten slaan dit in burger gade en doen er niets aan. Zo gaan we echt niet vooruit komen. Het is echt niet moeilijk dit op te lossen. Waar anarchie heerst, heetst de Duivel.
  Wij zijn er allen debit aan.
  Maar zeuren steeds over figuren en geld.

  De centrale markt is te gesloten, ik hoop dat de beheerders lezen. Door de gesloten voorzijde sturen we onze mensen er niet naar toe en nodigt het weinigen uit om er naar toe te gaan.
  Wereldwijd zijn markten groot open van voren waardoor ze transparant zijn.
  Wij hebben zelfs de rivier achterop die via de straat niet te zien is. Het is geen privat party daar toch maar een markt.
  De markthal in Rotterdam is een gebouw maar volledig open aan de voorzijde. Het nodigt uit om naar binnen te lopen. Het markt gevoel prevaleert. En niet een dichte donkere plaats vol ongure toestanden.
  Ik hoop nogmaals dat men dit inziet en herstelt.

  We hebben geen boulevard.
  Zeer raar en riekend naar grondzucht.
  Paramaribo is gelegen aan een rivier.
  Kan de normale bewoner langs de rivier verpozen, er joggen en zijn of haar auto parkeren en van het uitzicht genieten? ? Nee.
  In alle landen waar er een meer rivier of zeegrens is. Wordt een groot gedeelte van benut voor recreatie.
  Wat doen we in Su. We hebben kolosale huizen langs de Antondragtenweg gebouwd en de politici hebben alle openstaande stukken toegeeingend. Hierdoor kunnen we de mooie rivier niet gratis meer zien. En kunnen we ook , behalve bjj waterkant, niet er langs wandelen.

  Tonijn is een vissoort die langs onze wateren gevangen wordt. Doch merken wij er niks van. Een vissoort die bijzonder voedzaam is. Ook een vleesvervanger trouwens.
  De trawlers vangen duizenden kilos en exporteren die. Kleine bedragen krijgt het land en verder niks. Mijn voorstel is om een quotum vast te stellen, van per kg tonijn een pond lokaal afleveren. Aan de hand van de lokale behoefte. En met alle hotels en restaurants hier, is de behoefte er zeker.
  Let hier op aub.

  Ik zie ook grasbermen met onkruid langs de voormalige Coppenamestraat bijvoorbeeld. Wat een verkwisting. Een ingeneur vertelde mij recent dat er internationaal langzaam groeiend gras gebruikt wordt hiervoor. Hij zei mij dat dit gras maar 3 keren per jaar gemaaid hoeft te worden. Of mijn idee is het gedeeltelijk verharden van de middenbermen enz enz.
  Het is toch raar om maaiers met bruscutters midden op de weg te zien maaien. Waarbij steentjes alle kanten opschieten, wat een wanorde. En neusje van de zalm, het riekt naar verspilling. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
  Zie je in Newyork of zelfs Bangladesh mannen een onkruidberm wekelijks maaien? Ligt dit aan deze regering?
  Of zijn wij allemaal laks en houden wij wel van orde????

  De sloten op het noorden, Jan steenstraat enz. En Magentha enz. Zijn ook zeeeer onderhouds intensief. Dan komt het weer. Ze hebben geen damwanden
  Geen looppaden. Daardoor maaien wij ze steeds en graven we met poclains steeds modder eruit. Wat een rotzooi. Heeft 1 van jullie in welk land dan ook zo een onderhouds intensieve flauwekul gezien.
  Wie wordt er beter van? Ja de maaiers en de gravers. Is echt niet iets van nu.
  Zovele ingeneurs hebben bij ow enz gewerkt. Geen 1 heeft een duurzame oplossing gebracht. Ze reizen de wereld rond. En hebben, neem ik aan, op school geleerd dat je zulke trenzen direct 1 malig afwerkt, kost 1 malig wat en wordt de ideale plek om lange routes te lopen. Bankjes te plaatsen enz. Dit modder graven kost miljoenen op jaar basis.
  Laten we hiermee ophouden hoor.
  Jammer zeer jammer.
  We moeten naar Guyana en Frans Guyana Belem en Aruba reizen om langs goed onderhouden sloten te lopen en zitten. Wat een trieste zaak.
  Waarom waarom. Zien we de wanorde niet? Of zijn we verziekt.

  Het verkeer is zo chaotisch, waarom zijn er geen verkeers borden? Waarom is niet in elke wijk en langs elke weg een snelheidsbord met 30 40 50km per uur enz. In Nederland bijvoorbeeld schrijven ze op het asfalt hoe hard je binnen de bebouwde kom mag. 30km
  Hier als je op noord of zorg en hoop rijdt, kan je nergens zien hoe hard je moet. Ook de witte lijnen voor de as van de weg ontbreken. Waar je wel en niet mag inhalen, waar je moet stoppen. Waarom deze chaos. Ligt het aan deze regering of willen wij zelf niet. Valt het ons wereldwijd niet op dat alle landen goede infra hebben???
  Ook rijden we als gekken op de weg, we stoppen voor niemand, geven gas alsof we gestoord zijn. Je kan tegenwoordig de poort niet zomaar uitrijden. Men raced in de woonwijken alsof het de Formule 3 parcours zijn. Wat erg.
  Vroeger kwam de politie op tv en gaf voorlichting. Wat jammer dat dit ook niet meer gebeurt. Hierdoor kunnen onze kids niet zelfstandig naar school en malls. Levensgevaarlijk ook voor de weinige fietsers, mensen met een beperking enz.
  Wanneer we klagen over hart en vaat ziektes slechte sport prestaties enz. Verminderde toerisme enz. Nou een slechte infrastructuur en verkeerschaos leiden tot dood en verderf.
  Maar nee we praten over rassen, mensen, negativiteit, maar de werkelijke problemen waar wij zelf debit aan zijn zien we niet.

  Waarom hebben we geen winkelstraten? Is het de regering? Waarom gaan we wandelen in de Kalverstraat en la Ramblas. Maar we racen door de Dominee straat en Maagdenstraat. Is het geen idee om deze straten auto vrij te maken. Zoals lijnbaan enz. Hierdoor krijg je toerisme en plezier. Terrasjea enz.

  Ik hoop dat deze opmerkingen vrucht zullen dragen en dat iedereen die Suriname lief heeft aan deze zaken gaat werken. Ook verwacht ik dat velen met goede voorstellen komen om zodoende een snelle ontwikkeling te bewerkstelligen in Suriname.
  Laten we ons land ontwikkelen. Zoals bijna alle landen in de wereld. Liefhebben onze omgeving en medemens. Duurzame besluiten nemen en geen warboel toestaan. Laten we niet meer verkwisten maar verbeteren.
  We denken alleen aan zelfverrijking, maar storen ons aan God nog gebod, de wereld om ons heen is zo mooi en netjes, omdat die volken hun omgeving koesteren. Je komt geen rotzooi daar maken. We reizen met grote groepen sporters naar Peru Chili enz om te genieten van de mooie steden en lopen romantisch rond. Alsof we in het paradijs zijn.
  Erg hoor en in ons eigen land is zelfs de kerkplein smerig. Kunnen we niet lopen op de berm maar lopen we aan de Pengelstraat op het asfalt bijv.

  Over de persoon die zich bij een partij aansluit zeg ik niks, omdat we niet moeten kijken naar de man maar we moeten haast maken om te werken aan directe verandering van ons land. We zeuren teveel over anderen en bijzaken. We doen intussen niks aan ons land.
  In andere landen verdient men ook goed aan projecten, maar nooit 100 maal teveel en men zorgt , met de burgers samen, ervoor dat de projecten richtig verlopen.
  Je komt in Zweden of Columbia geen stoeptegel weghalen of een slechte berm plaatsen. Ze sluiten je op. Zelfs China is ordelijk met een prachtige logische infra. En hier??? Nee hier maken we ergens in het binnenland een weg 100 keer te duur. Een studentenflat 30 keer te duur en rijden dan de beste hoge auto, omdat de weg die we zelf moeten maken niet goed is.
  Zijn we dan gelukkig, ” na mij de zondvloed.”
  Denken we dat deze gedachtegang goed is? Nou nee
  Daarom zijn Argentinie Brazilie, Egypte enz zo leuk om te gaan. De aannemers politici burgers enz houden van hun land. Ze eten ook maar doen hun werk naar behoren.
  Wij niet. We bouwen te smalle hoge bruggen, we asfalteren zonder looppad en leveren wanprestaties en worden rijk. En gaan dan op vakantie en vieren daar feest.

  Voor ik besluit iets zeer merkwaardigs: bij de Vriesde laan vallen er jaarlijks doden op de hoek van de Arronstraat. Het is daar een kansberekening om over te steken. De Gravenstraat cq Arronstraat heeft voorrang. Maar is een 1 richtingsweg waar men extra gas geeft op elke kruizing. Hoe wil de overheid dat we dan oversteken? Zeer zenuwslopend om over te steken hoor. Kan er hiervoor een maatregel komen aub.
  Elk ongeval door wanorde is eigenlijk de schuld van degene die de maatregelen verzaakt.
  Ook is er een drempel van 1 meter hoog bij de Hermitagemall pal op de hoek. Je kan er met een normale auto niet normaal overheen. Wat een ellende. Hoe kan dit??
  Drempels zijn om het verkeer te dwingen vaart te verminderen. Niet om het onderstel van een voertuig kapot te maken.

  Hopelijk komt er gauw een verbetering in ons land. En mochten een aantal mensen vinden dat dit alles lariekoek is, hoop ik dat ze zien dat ik niet ga voor bijzaken maar tastbare ontwikkeling

  Bless


  Maak melding

 9. @Daniel, prima punten. Stuur een brief naar de voorzitter van de NDP, en de ondervoorzitter. Vergeet de voorzitter van de DNA niet. Wedden dat ze geen boodschap aan jou en je ideeën hebben. ZE zijn bezig om het kan leeg te roven en dag in dag uit het land aan de schandepaal te nagelen. Idealen hebben de paarse ratten en kakkerlaken niet, laat staan een ideologie. Corruptie, nepotisme, manipulatie, leugen, schitteren in het uiten van beledigingen, bedreiging, intimidatie. Omkoperij, valse beloftes, land te in verkoop zetten voor het eigen gewin, daarin schitteren de paarse dagoes.


  Maak melding

 10. Wakkamang “loopjongen” weet niet waar hij het moet zoeken. Is de weg kwijt. Hoop dat hij de juiste keus maakt. Hopelijk geen slaafje van de NDP. Het is schandalig dat mensen worden omgekocht en gemanipuleerd door ze een stukje grond te geven. Hoe laag bij de grond kan Bouta zijn. Weg met Bouta. Welke opleiding heeft Wakkamang genoten??? Want in de ruimte kletsen kunnen ze allemaal.


  Maak melding

 11. Dit soort PANNENKOEKEN zijn we liever kwijt hit the Roda to toddoprasoro party. Jij bent geen factor van betekenis. Die horen allemaal thuis bij groengdjarie .


  Maak melding

 12. “Baba Sai 27 januari 2019 at 11:25
  Sam vraag dat maar aan jouw vrouw zij liep van genot te kronkelen. Vraag !”

  @ Baba Sai,
  Hoef niet te vragen, ze heeft me verteld dat je een impotente dommerik bent.


  Maak melding

 13. Hem is een ministerspost beloofd minister van niksdoende zaken.OMG deze uilskuikens trappen in élke boobytrap. Ik had altíjd gedacht dat wakkamangs slim waren nee .dus! Dies na wang wonma bee Boeriekie.


  Maak melding

 14. Schelden op de mensen van Grub djari???

  Ondertussen zitten ze bij de NDP, de mensen die “geen factor van betekenis zijn” die zakkenvullers de laatste overloper die op de lijst staat is Remy Pollack, die tijdens zijn DC-schap in commewijne zijn zakken aardig heeft gevuld!!
  Hoe zit dat Damsco??


  Maak melding

 15. OKROSUPU MOI TAYABRAVU, DATI DEN JONGENS LOBI
  PINDASUPU MOI DASHI-SUPU DATI DEN JONGENS LOBI.

  MOI KRONFUTU MOI UPRUFUTU, DATI DEN JONGENS LOBI
  MOI KRIN DYARI MOI BAKA DYARI, DATI DEN JONGENS LOBI.

  MOI MOI SUPU, SWITI SUPU BAYA, DATI DEN JONGENS LOBI.
  MOOIE LIJNEN, MOI UDU LIJNEN, DATI DEN JONGENS LOBI.

  MOI MOI SKIN BA, MOI MOI SKIN BA, DATI DEN JONGENS LOBI
  VROLIJKE DAME, NETTE DAME, DATI DEN JONGENS LOBI.

  Pingi pingi kasi. Pingi pingi kasi.

  Mi pot’ mi brede dya
  Mi pot’ mi kasi dya
  Alata waka waka waka nyan en.😎


  Maak melding

 16. NPS is zeer las aan grond gezakt om iemand als Piqué binnen de halen. Deze nietsnut begint met; ” de 8 schone vingers van NPS”. Ai boi; twee schone handen en tien vingers, toch? Wie van de partij loopt met 8 vingers. Twee zit zeker in Piqué’s reet.


  Maak melding

 17. Is dit de Surinaamse variant van het programma ‘Wie is de Mol’?
  Wel vreemd dat de mol zich al bekendmaakt voordat het programma goed en wel is begonnen…..


  Maak melding

 18. Oma taki Sibrano kong tjies eng verstang? Opa taki, nope, inplaats dat hij zijn oerdomme dieharde ndp wakkamang ( Lanterfanters, Klaplopers, en bedelaars) erop wijst dat ddb en co. niet voor de opbouw van land en volk zitten, maar zichzelf blijven verrijken met de leningen die oenoe en nakomelingen e go moesoe pai, ai trong verrader leki Somo, Lon, Palu, Cheung, Sammy en straks wie nog meer. Opa taki, inplaats van samen te bundelen als ontevreden na dagoe partij leden, deng wakawakawaka motjo begi fasi. A nooit kan bung. Kondre klarie.


  Maak melding

 19. Zeker NPS beloof a “strontzak” dies wang adviseurs functie !!
  Wat heeft hij gedaan samen met zijn wakamang vrienden met de 50 hectare grond ?? Al verkocht natuurlijk !!
  Wie weet meer hierover ?? Hebben de Chinezen het overgenomen ??
  Als hij niet krijgt wat hij wil hebben, dan loopt hij over naar de VHP of PL !!
  Soortoe ka de in Rusland eng ede !!!
  Kroesoe had in NPS-groenjarie gezegd, dat NPS weer een Creoolse partij moet worden,dus een etnisch-racistische partij zoals de PNR van Bruma/Derby !! Loekoe waar de PNR/SPA nu zijn !!!


  Maak melding

 20. Wordt een verkiezing van bekende en onbekende overlopers.
  Na massameeting van ndp zullen we zien wie er zal overlopen en evenzo bij de pl.
  Kensenhuis en dan niet te vergeten d i e waidoe van pl.
  Komende regering zal hun overlopers moeten accommoderen anders wordt deze gegijzeld a ls het nou v.b. ndp vhp is. Nps doet niet meer mee hebben ze aan zichzelve te danken zijn te arrogant geweest hebben een voorzitter die op een kabouter lijkt met zijn overzise hemden. Ze bl ijjven maar overlopen,.


  Maak melding

 21. suriname aan grote ramp ontsnapt

  dit is het artikel verschenen op gfc nieuws van een zekere pinas
  leest u het artikel maar en de enige conclusie kunt trekken is dat het is geschreven door een randdebiel
  heeft waarschijnlijk gesnoven voordat hij dit artikel schreef
  dit geeft u ook een idee wat voor mensen deel iutmaken vd ndp
  shame on you pinas
  straks zal je nog verklaren dat de moorden te moiwana en pokigron op jou familie ook nog door vene is gedaan
  waarschijnlijk hoor je tot het type die zijn moeder en zus voor een bordjr bb met rijst kan verkopen
  joe boerkie joe


  Maak melding

 22. mijnheer rusland

  hoe durft u de nps tot zo een laag niveau te verlagenn die pique is gewoon een uitwerpsel van de ndp
  en u durft hem bij de nps te accomoderen
  ik denk dat ik mijn lidmaatschapkaart vd nps zal inleveren
  zijn we zo laag gevallen bij de nps?


  Maak melding

 23. undercover van de mega corrupte en criminele paarse Bouta-maffia. Dit soort onbetrouwbare ratten moet je nooit accepteren. Deze paarse sprinkhaan hopt van club naar club om er wijzer van te worden. Ranzig ventje.


  Maak melding

 24. Meneer Rusland Als de vos zijn passie preekt Pas goed wie je in huis neemd.. Er worden nu overal ndp satellieten geïnstalleerd… Onthoudt dit oude gezegde. VULPUS PILUM MUTAT NON MORES… zo waar als een koe


  Maak melding

 25. Een alinea uit een artikel van Amnesty International over wat vrijheid betekent.

  Vrijheid en mensenrechten (in 10 vragen)
  Vrijheid is een centraal begrip in de mensenrechten, waar het in een groot aantal betekenissen en verbindingen wordt gebruikt.

  Er is zowel vrijheid tot als vrijheid (of vrijwaring) van. Er is persoonlijke, intellectuele, politieke en academische vrijheid. Tot de vrijheidsrechten behoren die op vrijheid van geweten, godsdienst, meningsuiting, vereniging en drukpers. Men is vrij in de keuze van geloof, opvoeding (ouderlijke macht), werk, partner voor een huwelijk, enzovoort. Sommige delen van de wereld zijn ‘vrij’, dat wil zeggen dat ze niet behoren tot het territorium van een staat, zoals de open zee.

  Er bestaat ook politieke vrijheid. Voor mij houdt die politieke vrijheid in dat er niets mis mee is indien een politicus/politica van politieke partij verandert.
  In mijn optiek mag een politieke partij dus ook gebruik maken van die politieke vrijheid om een politicus/politica die zijn/haar oude partij wil verlaten, op te nemen in de partij waarvoor wordt gekozen.

  Dit artikel is te lezen op: amnesty.nl


  Maak melding

 26. Off topic.De zeerovers(chinese hektrawlers) worden door de president geaccommodeerd. Vandaar de inleiding in zijn nieuwjaarstoespraak dat die diepzeevisserij op professionele manier wil laten roven. Zelfs het brood wordt het volk voor de mond gestoten. Alla sani diri, te fisie no de moro sa wo njang. Soso bunkopo verhaal sa man disie prakseri alla soema habi wan level.


  Maak melding

 27. Binnen het huidigepolitieke bestel vabSuriname heeft deNPS geen rol meer van betekenis. Maar er wordt alles weer ondernomen, om regeermacht te krijgen. Ze gaan zelf samenw


  Maak melding

 28. Binnen het huidige politieke bestel van Suriname vervult de NPS geen rol meer van betekenis. In mijn ogen is onder de huidige leiding van deze partij geen mogelijkheid meer voor een terugkeer in de actieve politiek. Maar een klein deel heeft nog vertrouwen dat deze partij nog iets zou kunnen betekenen. Mijns insziens ontbreekt het hun aan enig realiteitsbesef. Men probeert daarom zelf met criminelen samen te werken, zoals die wakaman hierboven en de partij van Brunswijk. Die partij bestaat voor een belangrijk deel uit onderwereld figuren. Maar het grootste probleem is de huidige leiding zelf, want Rusland mist alles om een leider van de partij te kunnen zijn. Geen visie, geen uitstraling, maar ook geen draagvlak. Hij poogt nu zelf de statuten terzijde te schuiven om tot aan de verkiezingen van volgend jaar voorzitter te kunnen blijven. Dit kan niet de statuten zijn de spelregels van een democratische organisatie, die je niet zomaar kan negeren. Gelukkig zijn er tegenkrachten in de partij die dat proberen te voorkomen. Rusland heeft dictatoriale trekken die hij wil inzetten om zijn eigen doelen te kunnen bereiken. De partij is toe aan een jongere leiding, met wervingskracht en een die de achterban aanspreekt. Overal probeert hij nietszeggende kernen op te richten, waarvan de leden weinig representatief zijn. Rusland moet zo gauw mogelijk worden vervangen, wil de partij nog verkiezingswinst halen.


  Maak melding

 29. De tijd van overlopers is aangebroken. Ik ben er niet van overtuigd dat deze gelukszoekers ook een achterban meenemen. In de meeste gevallen gaat het om teleurgestelde figuren wiens persoonlijke doelen niet zijn gerealiseerd. Ook de NPS schijnt gelukkig te zijn met criminele overlopers, zoals ABOP en Wakaman hierboven.

  De NPS heeft een fundamenteel probleem, dat moet worden aangepakt. Dat probleem heeft te maken het leiderschap van Gregory Rusland. Hij mist alle kwaliteiten om de partij te kunnen leiden en tot verdere bloei te brengen. Er zouden dit jaar binnen de partij verkiezingen gehouden moeten worden, maar Rusland heeft besloten deze uit te stellen tot na de verkiezingen van volgend jaar. Daarmee wil Rusland voorkomen dat er mogelijk een andere leiding aantreedt. In raptempo worden er nieuwe afgdelingen opgericht, maar de NPS gaat het daarmee niet redden, want het huidige bestuur kent de mores van de partij niet. Behalve het verkrachten van de statuten heeft Rusland de kleur van de partij enkele jaren geleden gewijzigd van diepgroen naar zeegroen. De filosofie van de kleur heeft hij niet begrepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.