Collega’s houtbedrijf Suriname omgekomen nadat auto in goud put terecht kwam

19
Collega's houtbedrijf Suriname omgekomen nadat auto in goud put terecht kwam
De auto werd uit het water gehaald met drie lichamen erin. De Brandweer Suriname was erbij.

PARAMARIBO, – De 21-jarige Jonathan Towikromo, de 22-jarige Gorgio Gemin en de 38-jarige Ricardo Karsosemito, vader van 3 kinderen, zijn om het leven gekomen nadat de auto waarin ze zaten in een goudput terecht was gekomen. Dit gebeurde waarschijnlijk in het donker op de weg naar Atjonie, ter hoogte van het gebied dat bekend staat als Klein Saramacca, heeft het Korps Politie Suriname zojuist officieel bekend gemaakt. De drie mannen waren collega’s van elkaar en werkzaam bij een houtbedrijf te Brownsweg.

Volgens andere collega’s zouden de drie slachtoffers in de middag van donderdag 24 januari vanuit Brownsweg vertrokken zijn richting Paramaribo. Toen de collega’s naar de stad belden en te horen kregen dat de drie nog niet in Paramaribo waren aangekomen, werd omstreeks 01.00 uur in de ochtend van vrijdag 25 januari een zoektocht gestart naar de drie collega’s.

Foto: Ray Raymond (Facebook) | de collega’s (RIP)

Omstreeks 09.00 uur in de morgen van vrijdag 25 januari werden persoonlijke spullen van de slachtoffers drijvend op het water van een goud put langs de weg naar Atjonie ontdekt. De politie kreeg rond 09.45 uur de melding over het ongeval binnen. Toen zij zich begaf naar de plek, trof zijn een personenauto aan die voor de komst van de brandweer door een ander voertuig uit een goud put was getrokken. In het voertuig werden de drie levenloze lichamen van de mannen aangetroffen. Een filmpje van de drie lichamen staat hier online (schokkend!).

Dagblad Suriname: 'Vermoedelijk drie doden op weg naar Atjoni'
Foto (c) Argill Wreed / Facebook

19 REACTIES

 1. RIP guys en sterkte ad familie!

  Aan de weggebruikers, niks is moeite waard om een leven voor te riskeren! Maak een risico analyse en schat in wat je wel en niet doet tijdens rijden op zulke wegen en afstanden: niet snachts rijden, snelheid minderen, telefoon, slaap en rust voldoende…..think safe, be safe!!


  Maak melding

 2. waarom is het nodig om de beelden te tonen. er is helemaal geen respect voor de doden en er wordt geen rekening gehouden met de familie en vrienden.


  Maak melding

 3. Het jaar is net 3 weken aan de gang en weer een ernstig ongeluk waarbij 3 doden zijn gevallen.
  Wens de families en alle nabestaanden veel sterkte.

  De film bekijk ik niet uit respect voor de families.


  Maak melding

 4. Het is diep triest wanneer zulke harde werkers op deze manier aan hun einde zijn gekomen. De nabestaanden wens ik heel veel sterkte toe. Moge God jullie de kracht geven om deze moeilijke dagen doorheen te komen.

  Het maakt extra moeilijk als je leest dat ze in een goud put zijn ingereden. Welke regels gelden eigenlijk voor het graven van deze putten en weer dicht gooien. Het zou eigenlijk toch niet moeten kunnen.
  Zo zie je weer de wetteloosheid in Sur.
  En waar zijn de handhavers gebleven???????


  Maak melding

 5. Wanneer de bestuurders in Suriname ondersteund worden door een deel van de bevolking terwijl ze ethisch bliksemgoed weten dat er gevaarlijke situaties worden gecreëerd, kunnen we bedenken hoe diep Suriname en een deel van de bevolking is weggezakt. Als ik het goed begrijp was de put niet ver van de weg, betekend dat voor sommige mensen rijkdom en macht ten koste mag gaan van mensen levens, meer nog van mensen die elke dag hard moeten werken om hun gezin of zichzelf te onderhouden. Al die zogenaamde leiders: Brunswijk, Som, Abdoel, misiekaba, Hoefdraad en nog velen die een regime ondersteunen waarvan zelf een kind ook weet dat het niet klopt als je ipv vooruitgang, achteruitgang in je leven hebt. Dit soort mensen zijn erger dan beesten en dagen steeds praten over nog een kans. Al deze feiten moeten in de geschiedenis boeken worden opgenomen. Sommige Surinamers zijn vele malen erger dan de vroegere slaven meester en kolonisatoren. Surinamers( een deel) zijn hier debat aan


  Maak melding

 6. De boesie-gado heeft zijn to opgeeist!!
  En nu nog de “moordenaars” van de jaguars en hun afnemers straffen !!
  Moeten deze “hebzuchtige goudzoekers” die deze put hebben gegraven niet opgepakt worden!!!
  Zeker werkten ze op een houtconssesie uitgegeven door Pae Somo,de grondrover, indetijd !!!


  Maak melding

 7. De beelden zijn schokkend wordt vermeld. Waarom dan online plaatsen ????
  Ik heb geen enkel behoefte om hiernaar te kijken.
  De familie van deze omgekomen mannen hebben reeds veel te verwerken nu.
  Gun ze ook een stukje waardigheid , dan dat ze deze beelden voor altijd op het internet zullen tegenkomen.


  Maak melding

 8. @ Freddyyy

  Sensatie pers of wat dan ook heb je altijd, het meest schokkende beelden ( nieuws ) levert veel geld op. Het zijn jonge gasten die keihard voor hun brood werkten, en dat ze op zo´n manier hun
  leven moeten beindigen is heel triest !
  Ik wens de ganse familie heel veel sterkte met dit verlies, en jongens rust in vrede.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Hendrik je heb groot gelijk de putten weer dicht, dit had kunnen voorkomen en net als de peuter in Spanje die niet dicht gegooid was en men heeft heel veel kosten moeten maken en alle ergste is een dode in Spanje en drie deden in Suriname en als je mensen wat van gaan zeggen dan wordt je verweten dat men niet zo druk om moet maken, ja veel egoistische mensen op de aardbol.
  Wens de na bestanden van de peuter Julen uit Spanje veel sterkte en de na bestanden van Suriname veel sterkte.
  groeten
  jhonny


  Maak melding

 10. Het nieuwe jaar is nauwelijks begonnen en zoveel misdaden, ongevallen, branden, drugsdelicten, zelfmoorden, berovingen, mishandelingen, corruptie als nooit tevoren. Opa en oma taki, slechte paarse voortekenen dat het verval van land en volk met de dag groter wordt. Wie is nou verantwoordelijk voor het graven van zo een goudput langs de weg? Oma taki ach baja dat heeft alles te maken met paarse of zwartgele aanhangers van twee bij verstek veroordeelde moordenaars, drugscriminelen en staatskas- / bankrovers.


  Maak melding

 11. Weer eens iemand anders de schuld geven, goudput meters ver van de weg, deze gasten konden net zo goed in een trens hebben gereden,, Ze reden zeker, en misschien ook nog in het donker ,maar de schuld moeten we altijd bij een ander neerleggen…
  Wat doen deze kleine jongens als houtkappers in het binnenland ?
  Houtkappen is niet voor kleine stad jongens..


  Maak melding

 12. Ik heb vaker op die weg gereden, het is een zeer verleidelijk weg om hard te rijden, omdat er amper huizen in de buurt is en de snelheid nauwelijks in de gaten gehouden kan worden,veel bos, ik condoleer de nabestaanden, zo in het bloei van hun leven. Ik vermijd om daar s’nachts te rijden.


  Maak melding

 13. Dit had niet mogen gebeuren.deze jongemannen hadden vele mooie plannen nog uit t voeren.jammer dat die uitgemynde put niet weer dichtgegooid was.nu gaat men ht wel dichten.vreselyk triest fam hl vl sterkte n kracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.