Suriname krijgt eigen lokaal geproduceerde babyvoeding

16
Suriname krijgt eigen lokaal geproduceerde babyvoeding

PARAMARIBO, 23 jan – Een nieuwe voedzame en in Suriname geproduceerde babyvoeding zal dit jaar op de markt worden geïntroduceerd. Deze baby pap is ontwikkeld op basis van lokale grondstoffen, hetgeen voldoet aan de normen gesteld door codex en de World Food Program. De pap bestaat uit cassave, welke vooral zetmeel en vitaminemineralen bevat.

De vrouwenorganisatie Wi Uma Fu Sranan heeft deze baby pap samen met voedseltechnoloog Domien Bruinsma, ontwikkeld op basis van lokale grondstoffen. Dit zal ertoe moeten leiden dat het product redelijk geprijsd is en dus betaalbaar is, aldus voedseltechnoloog Bruinsma.

Met deze pap zal de organisatie zich richten op baby’s ouder dan zes maanden. “Wij promoten geen bijvoeding voor baby’s jonger dan zes maanden”, benadrukt voorzitter Tanja Lieuw A Sjoe van de vrouwenorganisatie in een gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. Bekijk ook de video:

- Advertentie -

16 REACTIES

 1. Heel goed zaak, alleen moeten ze niet gaan overdrijven met de prijs. Anders heeft t niet zoveel zin.

 2. Jongens pas op. Je kind wordt straks al vanaf baby verslaafd. Je weet welke richting de sur maatschappij opgaat. En de baby voeding is v.a. 6 maanden. Gebruik gewoon vers voedsel en fruit of rijst. Dat is het meest gezonde. Tot nu toe zijn alle surinamers netzo groot gebracht en wel gezond.
  Waaron zou het plotseling niet kunnen????

 3. Ja edu prijs bun mi bai disi seri ini winkri. Kande seni na China srefi, moro bisness. Yu sabi omeni Chinesi tyari baby voeding go na China fu Sranan. Go luku na luchthaven dan yu sjie omeni dosu go dape

 4. Kijk goed uit voor de Chinezen, die communisten stelen alle babyvoeding in Nederland en Europa. Nu zien ze interesse in Suriname aankomen.

 5. Een mooi particulier initiatief. Van dit bericht word ik oprecht vrolijk. Was de overheid maar ook zo innovatief. Er kan veel in dit land.

 6. Huh….mooi mang, nu babyvoeding van cassave meel en lokale grondstoffen door Bruinsma (naam komt mij bekend voor, alias de Hakelaar) en niet raadzaam voor baby’s jonger dan zesmaanden. Ik vraag me af of deze babyvoeding ook een prijs in Duitsland gewonnen heeft om door NII gepromoot te worden. Of is het de LC Media die dat onderzoek gedaan heeft. Wat is er met de productie van de eerste kwalieteit kokosolie gebeurd, die een prijs in Duitsland gewonnen. So so ka, moro e doro. De babyvoeding is speciaal voor baby Lucien ontwikkelt, kokos smeersel krijgt deze grote baby gratis mee.

 7. Op een regering na staat in Zuid-Amerika verder geen enkel land acher de illegaal en zelfbenoemde president van Venezuela. De ezel die achter regering Maduro staat vindt dat de media het allemaal opblaast en de massamoordenaar van Venezuela vals beschuldigd. IMF praat over 10.000.000 % hyperinflatie 2019. In aug 2018 was 6,2 miljoen Bolivar 1 euro waard. Nu is de hyperinflatie met 190. 000.000 % gestegen. De ezel van Suriname vindt het geen probleem en steunt zijn collega de massamoordenaar. Wat staat Suriname dit jaar en komende jaren te wachten. So so ka, moro ka ay kong!

 8. Beneshia had vroeger toch ook een fabriek voor rijstmeel, kookte men ook rijstpap van voor de kleintjes. Dit is een goed initiatief hoor dames. Ga zo door. Het is wel jammer dat alles in plastic verpakt is. Niet goed voor ons milieu.

 9. Dus se steele foeding van Indiaan ma geeve die eer nie aan die Indiaan. Ieman die heet Bruisma kreig die eer.

 10. heel mooi ben echt trots op me surinamse mensen en ik steun die produkt helemaal toppie .en hendrik hou je giftege gat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.