zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoInbraak in kluis van Stichting Oudedagsvoorziening (AOV) in Suriname

Inbraak in kluis van Stichting Oudedagsvoorziening (AOV) in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, – Hedenmorgen is aan de leiding van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, door een medewerker, medegedeeld dat er mogelijk is ingebroken in de kluis van de Stichting Oudedagsvoorziening (AOV). Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut in Suriname.

In de desbetreffende kluis worden financiële middelen van de Stichting geborgen. De politie reeds ter plekke voor het politioneel onderzoek. Hoeveel geld er is buitgemaakt is nog niet bekend gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat er geld gestolen wordt bij het ministerie van Sociale zaken in Suriname. In oktober vorig jaar kwamen mensen die Algemene Kinderbijslag (AKB) moesten ontvangen in de problemen, doordat er ingebroken was bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Het zijn ndper’ s, want van welke debiele dwaze idioten kan men dit verwachten, moorden, drugshandel en berovingen? Oma zugtoe ieja het zijn ndper’ s. Opa klage ai boi, onverbetelijke misdadigers en criminelen als baas, dinoa en merika, de aanhangers.


  Maak melding
 2. Zo een inbraak is toch grensoverschrijdend fatsoensgedrag.
  Alle inbraken trouwens, maar stelen van zeer kwetsbare personen is meer dan schandalig. Zijn er geen camerabeelden, hoe kan je ongestoord bij zo een kluis van een ministerie komen?
  Ai boi Sranang, alles is hier mogelijk.


  Maak melding
 3. Geld voor AOV moet bij de bank liggen en niet in de kluis van een ministerie. In een kluis van een ministerie zou je hooguit kleine bedragen kunnen zetten voor dagelijkse onvoorziene uitgaven.
  Omdat er vaker geld uit de kluizen van ministeries wordt gestolen moet er een ander beleid komen.
  Laat het geld via de bank storten op de rekening van de mensen die in aanmerking komen voor een AOV.
  Dit is veilig en kost weinig mankracht. De huidige methode is niet meer van deze tijd.


  Maak melding
 4. Degene die verantwoordelyk is vr ht opslaan vn grote bedragen geld in n kluis is de dief.die weet toch dat ht niet veilig is en toch.hoeveel keren is ht niet gebeurd by verschillende instellingen mr ht blyft a/d gang.ht is stelen geblazen nr d verkiezingen toe want d meeste beleidmakers weten dat deze regering word weggestemd n daardoor hun baan op d tocht komt dus stelen n graaien maar zolang ht nog kan.


  Maak melding
 5. Gelul , ze hebben het geld verbrast . En nu moeten ze betalen dang a money no de. Hoe dan ?aov geld zet je niet in een kluis maar op de bank. Wel , nu hebben ze weer een probleem want het land zelf is bankroet. Dus nog 5 maar he.


  Maak melding
 6. Misschien in het vervolg stiekem een beren klem in de kluis zetten zal de dief afleren en als het geld weg is en er is niemand met een beren klem in zijn rechter/linkerhand, dan weet men dat degene die de klem in het kluis gelegd heeft de dief is. De arme oudere mensen moeten op de laatste dagen nog steeds pinaren (lijden)
  jhonny
  groeten


  Maak melding
 7. A ha ha ha ah ah aaaaahhhh haaaaa hahahahah aaaaa

  Alweer leugens op leugen…

  Kijk, hoe de baas van Suriname alweer leugens verspreid…..mensen, er is nergens ingebroken, NOOIT………!

  Surinaamse kas is leeg, zo leeg dat er geen stuiver in zit. Maar ja……… heeft Suriname een leider of president gehad die je kon vertrouwen?. Zal dit in de toekomst wel veranderen?. Neen, want ik heb begrepen dat VHP en NF leden vrienden en familie’s in de rij hebben staan die, indien zij de verkiezingen zullen winnen, bij de Surinaamse overheid gaan werken.

  Misschien moeten we het onderkennen dat Suriname geen land met een toekomst is. Geef Suriname nog 10 jaar en je bent nergens meer veilig in Suriname. De grootste gekken en criminelen lopen met een wapen rond omdat ze zonder een gedegen onderzoek een vergunning krijgen. Bijzondere stappen om een land naar een mafia staat te helpen. Bijzonder jammer


  Maak melding
 8. Het stinkt weer, is er helemaal geen bewaking aanwezig, geen alarm installatie geen bewakingscamera”s bij dit soort overheidsgebouwen, lijkt mij dus dat er insiders aan het werk zijn geweest, en geld hoort toch in de kluizen van de banken te liggen, of was deze kluis gewoon leeg en wordt dit gebruikt om de zaak te verdoezelen, het stinkt weer met een smerige paarse lucht


  Maak melding
 9. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Wederom inbraak in kluis van Stichting Oudedagsvoorziening (AOV) bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting in Suriname.

  Langzamerhand worden wij echt moe om te reageren op deze opgezette inbraken bij dit ministerie.
  Waarom hebben ze reeds geruime tijd het volgende ingevoerd.
  Dit n.a.v. de boevengilde bij de Landsdienaren en hun trawanten.

  en dan heb ik het over Sociale zaken introduceert Moni Karta in het jaar (2017).
  Waar het voorheen zo was dat het uitbetalen van uitkeringen contant gebeurde via de verschillende betaalposten, is er vanaf maandag sprake van een gewijzigd systeem.

  De “Moni Karta” is het nieuw alternatief dat door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is bedacht, om het betalingssysteem te automatiseren.
  Gefaseerd zullen eerst de personen van Paramaribo die AOV of bijstand genieten de kaart kunnen testen, totdat de kinderziekten zijn weggewerkt.

  De Moni Karta is niets anders dan een pinpas waarop elke maand de verschillende uitkeringen gestort zullen worden voor personen die rechtmatig zijn.
  Voor personen waar de uitkering reeds via de bank werd gestort, zal dit systeem gehanteerd blijven.
  ‘Men hoeft niet meer rond te lopen met geld op zak.

  Overal kan er via het bekend POS systeem, bij de pinautomaat, of de kassa in de winkel een transactie doen’ zegt minister Cristien Polak over de Moni Karta.
  Het ministerie is samen met partners zoals de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), het Algemeen Oudedagsvoorziening fonds (AOV) en de afdeling Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening (AUSV), in gesprek geweest over hoe de uitbetaling zo efficiёnt mogelijk te maken voor de behoeftigen.

  Deze maand wordt er nog via de verschillende betaalposten de uitkering aan personen uitbetaald, waar personeel van de SPSB gelijk de introductie doet van de Moni Karta.

  “Iedereen kan vanaf dat moment zelf bepalen als ze naar de supermarkt gaan om hun boodschappen met hun Moni Karta te doen of dat ze zeggen weet je wat ik ga naar de pinautomaat om SRD 100 of SRD 50 te pinnen.
  Ook het budgetteren kan met de Moni Karta iets beter.
  De Moni Karta moet zorgen voor efficiëntie voor zowel de doelgroep die niet langer in de hete zon of in een lange rij hoeft te staan, alsook de regering voor wie dit kostenbesparend uitkomt.

  Maar welke REGERING in Suriname wordt hiermee bedoeld?
  Deze regering denkt altijd mee met haar burgers en ze is er ook altijd voor haar burgers”, vult minister Polak aan.
  Ik moet echt hierom LACHEN.

  En toen kwam ook nog het vervolg verhaal na de invoering van Moni Karta in 2017.

  Sozavo: ‘introductie Moni Karta een succes’ (15 januari 2018)
  Het hoofd van de uitbetaling sociale voorziening, Monche Atompai, geeft met een tevreden gevoel aan dat het doel van de Moni Karta, om mensen te helpen en tegemoet te komen, geslaagd is.
  De gedachtegang van de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid (Sozavo) en haar directieteam om de Moni Karta te introduceren is goed van pas gekomen en heeft aan de verwachtingen voldaan.

  De cliënten hoeven niet meer in lange rijen te staan, niemand meer te machtigen en kunnen nu vrijwel bij alle ATM’s geld opnemen.
  De Moni Karta is bestemd voor mensen met een beperking en mensen die de Algemene Kinderbijslag (AKB) krijgen.
  “In de toekomst zal het ook gebruikt worden voor andere doelgroepen”, geeft het diensthoofd aan.

  Het artikel van Monche Atompai (15 januari 2018) heb maar ingekort.


  Maak melding
 10. Kan gebeuren.
  Dieven hadden informatie.
  Bewakers sliepen.
  Kluis was open?
  Code was bekend?
  Code was met opzet afgesteld op 0 0 0 0?
  Een paar mensen hebben bijzonder slechte karma opgebouwd.
  Kan ze niets schelen.
  Ze kunnen 80% van de buit als aalmoes schenken.
  Zullen ze niet doen.
  Ze moeten hun coca schulden afbetalen?
  Anders gaan ze eraan?
  Dus actie voor levensbehoud geweest?
  Oudjes die nog kunnen fluiten, kunnen fluiten naar hun geld.


  Maak melding
 11. De fufuru bakroe beesten zien altijd kans om te stelen. Enige optie voor zulke ellendelingen is beginnen met vingers afhakken, zodra de vingers zijn afgekapt dan de handen.


  Maak melding
 12. Toen NPS/Front, het bewind voerde over Sociale Zaken gebeurde het nooit!!!!!
  Vanaf ABOP,PL en nu NDP het beheer heeft op Sociale Zaken is er altijd sprake
  van diefstal !! Deze partijen schijnen hun informaten binnen te hebben !!


  Maak melding
 13. Wat is de reden dat men geld bewaard in kluizen op ministeries…..is het soms zwart geld dat afkomstig is uit drugshandel….en daarom niet op de bank gestort kan worden?!!


  Maak melding
 14. De grootste lading drugs is recent onderschept. Geld dat geïncasseerd had moeten worden, blijft nu achterwege. De kas is niet met drugsgeld aangevuld kunnen worden dus moest inbraak maar weer eens uitkomst brengen in het niet kunnen uitbetalen van de AOV.
  Het is allemaal doorgestoken kaart!


  Maak melding
 15. Het zijn net raven, ze kunnen nergens met hun poten vanaf blijven.
  @ Fer. E ( odi odi )

  Mooie bijdrage van jou, maar zoals altijd is het gewoon water naar zee dragen bij deze lummels, indien volledig geautomiseerd kunnen ze niet frauderen. En dat stuit tegen hun borst .

  Sari tori

  Jaco


  Maak melding
 16. Ohhhh wat een leugen. Er staat toch beveiliging. Of wordt het in sur zonder beveiliging her en der geld verstopt. Nu begrijp ik waarom sur bankroet is met een totale schuld van meer dan 1 miljard.

  Een kluis die open wordt gebroken is toch geen kluis. Het was ook al eerder gebeurd. Dan ga je toch geen geld bewaren op een onbeheerde plaats, maar bij een bank. Neem het van mij aan dat ze zelf hebben gestolen.
  Dit is gewoon in sène gezet.


  Maak melding
 17. “21 Aug 2015, 16:58
  foto
  Minister Gillmore Hoefdraad en wnd president van de CBvS, Ingeborg Geduld-Nijman, introduceren Sneps.

  Suriname heeft zich vandaag begeven op de ‘Betalingen Snelweg’ met de introductie van Surinames Nationaal Elektronisch Betalingssysteem (Sneps). Het systeem biedt meer handige betaaldiensten en maakt de economie transparanter. Voorts zorgt het systeem voor minder risicovolle en kostbare betalingsdiensten. Het volledig automatisch en hyper modern elektronisch betaalsysteem heeft als voordelen tijdwinst, meer zekerheid en minder risico’s bij interbancaire transacties.

  Geldt dit niet aan betalingen aan de burgers oud en jong??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES