In Suriname onderschepte cocaïne vandaag te Kraka verbrand

30
In Suriname onderschepte cocaïne vandaag te Kraka verbrand
Foto (c) Waterkant | Bombelman.com BBM

PARAMARIBO, 17 jan – Vandaag wordt in Suriname, onder het toeziend oog van het Openbaar Ministerie en de uitgenodigde pers, de op 8 januari onderschepte cocaïne te Kraka vernietigd. De drugs werden in een zwaar bewapende colonne vervoerd naar de plek waar de verbranding zou plaats vinden.

De drugs zijn in autobanden geplaatst die daarna in de open lucht in brand worden gestoken. Banden zijn altijd ruim voorhanden, branden relatief gemakkelijk, wakkeren het vuur goed aan en verontreinigen de drugs dusdanig dat zij onbruikbaar worden. Het is alleen niet erg milieuvriendelijk.

De banden werden in brand gestoken.

Op de foto worden voorbereidingen getroffen om de lading te vernietigen. Apintie Tv was ook bij de vernietiging aanwezig. Bekijk hun reportage:30 REACTIES

 1. Luchtvervuiling.
  Terwijl er wereldwijd ( en deels ook in Suriname) wordt nagedacht over milieubeschermingsmaatregelen, lees ik veelvuldig in de media dat vaak openbaar wordt overgegaan tot verbranding van inbeslaggenomen drugs waarvan giftige stoffen in de openbare ruimten worden geblazen. Waarom niet een verbrandingsoven aanschaffen om dit soort spul te vernietigen.


  Maak melding

 2. Typisch op 1 Surinaamse achterbakse handelswijze gaan ze dit allemaal doen! Bijna 100 miljoen euro coca gaan deze gasten in de fik gooien,maar ik geloof er niks van,het is allemaal voor de show om dit wereld te laten zien dat ze het doen en trouwens op foto’s en films kan je dit ook niet waarnemen.Het is ook levensgevaarlijk voor het milieu.Shit….De drugs hebben allang omgetoverd in andere afval.


  Maak melding

 3. @ bhaai

  Daar heb je gelijk in, misschien is het wel ( bloem maizena blom oerdi ? )
  Het is maar goed dat dit allemaal in het open lucht gebeurd, van wege de lucht vervuiling en stank van verbrande rubber !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Normaal bij verbranden van cocaïne, krijg je een grijze rookontwikkeling, maar doordat men ander spul dan cocaïne verbrand, gebruiken ze hierbij autobanden, om een andere rookontwikkeling te bewerkstelligen, om de boel te kunnen misleiden.


  Maak melding

 5. Het is wenselijk om in Suriname direct over te gaan tot het verharden van alle bermen in woonwijken en het aanbrengen van wegmarkeringen. Op het asfalt ook elke straat vooral in de bebouwde kom mag voorzien worden van snelheids aanduidingen. In het buitenland wordt het zelfs op het asfalt geverfd. We moeten zo snel mogelijk Su mooi en ordelijk maken.
  Het verharden van de bermen hoeft niet met kleine klinkers maar met van die grote betonnen platen zoals in Amerika. Gaat sneller en makkelijker.
  De bushaltes moeten terug en de bussen moeten op tijd gaan rijden .
  Daarvoor wil iedereen wel betalen.
  Elke woonwijk met een bepaald aantal woningen zeg maar 200 moet een speeltuin. Is er geen ruimte dan koopt de overheid die maar.
  Het onafhankelijksplein mag het best met granieten tegels dik 5cm.ong betegeld worden. Met grasperkjes eromheen. Dit zorgt voor permanent gebruik met een fontein en verhogingen enz.
  Zulks moet niet in alle buurten tegelijk gebeuren maar buurt voor buurt


  Maak melding

 6. De reden van deze voorstellen is de noodzaak en gemak van lopen en vertier bevorderen. Menig ander land in de regio heeft een beloopbaar trottoir. In Su lopen we op de autoweg, is dat geen verkeersovertreding? De toeristen zullen er blij mee zijn. Ook elke Surinamer.
  Zie maar het ongeluk met de voetganger aan de Antondragten weg.
  Er ontbreekt een boulevard aan de antondragtenweg. We kunnen onze rivier bijna niet naderen. De overheid kan dat bereiken door een stuk grond te naasten en een boulevard te maken waar er ook getrimd en gefeest verpoost kan worden
  De centrale markt kan het liefst aan de voorkant straatzijde opengemaakt worden. Daardoor is het luchtiger en trekt dan meer mensen aan. Een markt kan onmogelijk in een semi gesloten gebouw. Wat is er daar te verbergen? Daardoor komen niet alle mensen daar. De rivier is er pal achter en zou leuk zijn die via de straat te aanschouwen. Gegarandeerd succes.
  La ramblas in Barcelona heeft een markt copicoform die van Su. Maar die is niet een gesloten gebouw.

  We mogen liever oplossingen aandragen voor onze noden, om zodoende inzichten te geven aan onze leiders.
  Er is haast ja om Su te ontwikkelen no time to waist. Let’s go

  Blessings


  Maak melding

 7. journalisten hebben van het justitie een proefzakje gekregen, waardoor ze in staat
  waren om willekeurig een steekproef te doen. Het zakje moest vervolgens paars van kleur
  worden als het om drugs ging. Daarna werd de boel in de brand gestoken.


  Maak melding

 8. Daniel,
  ?????
  Je ideeën zijn leuk, maar aub niet zo naïef reageren. Wat jij wil kan en wil men in Suriname niet gaan doen.
  Het heeft trouwens niets met dit item te maken en zolang de regering deze dingen doet en de mensen gaan dit ook nog geloven gaat het fout in het land. Ik bedoel, het onderzoek naar deze drugszaak is nog niet eens echt begonnen en men gaat het “bewijsmateriaal ” nu al “vernietigen” Het erge van deze zaak is ( alweer) dat de mensen in Suriname dit ook nog gaan geloven of in ieder geval totaal geen actie ondernemen om tegen deze zwendel te protesteren. Het is een trieste zaak en ik ben ervan overtuigd dat het nu van kwaad tot erger wordt,
  Waarom laat men in dit land toch alles op zijn beloop? Volg het nieuws en zie de tegenstrijdigheden in de berichtgeving. Er klopt geen zak van en jullie worden belogen waar je bij staat, Wordt toch een wakker en vooral actief!!


  Maak melding

 9. Als het nou 2000 of 4000 kilo is of was. We weten niet of ze ondertussen gewoon het dubbele wel succesvol hebben kunnen smokkelen. Meestal gaan die kartels niet uit van 1 lading, maar meerdere, dus is de vraag of dit een oprechte overwinning is of gewoon een valse. Kartels zijn 24 u p/d bezig met smokkelen, waar ze 1, 2 of 3 ladingen verliezen gaan toch nog 7 of 8 door.

  Deze situatie ga je alleen met hulp van buitenaf (USA, Frankrijk, NL, Brazilië etc.) kunnen controleren, want er zal echt wel heel veel meer doorstromen…


  Maak melding

 10. De pers wordt als getuige uitgenodigd? Maar weet de pers wat er daadwerkelijk wordt verbrand? Waarom vraag ik me af, worden er niet steekproefsgewijs ad randum personen uit de groep van genodigden gekozen om het goedje op echtheid te testen?


  Maak melding

 11. Tjies deng mpp drugslord en hun financierders mooi beet. Maar toch twijfelen vele rechtgeaarde Surinamers, op de dong np mpp dwaze debiele idiote ndp paria’ s of alles wordt verbrandt.


  Maak melding

 12. off topic…weer een andere ka van de paarse awariedomrie. Alles moet buigen en bukken voor de duivel ddb en duivelse trawanten. Opa taki, deng mpp misdadig vervloekte misdadig bezeten didibri sma disi. Soso paarse misdaadvloek e go regeri moro.

  Misiekaba: Amnestiewet blijft gelden voor NDP-fractie

  NDP-fractieleider André Misiekaba heeft zojuist tijdens de algemene politieke beschouwingen opnieuw gezegd dat de Amnestiewet geldt voor zijn fractie in het 8 december strafproces. Hij merkte op dat gerespecteerd wordt wat de rechter doet, maar de Amnestiewet die aangenomen is in De Nationale Assemblee staat overeind, mocht het tot een uitspraak komen. Voor politieke problemen zijn er volgens de politicus politieke oplossingen nodig.

  “We volgen de zaak op de voet. Op het moment toen er een strafeis naar buiten kwam ten aanzien van de heer Bouterse en u alle fracties de gelegenheid gaf om een statement te maken, heb ik namens de NDP-fractie een statement gemaakt hier in het parlement. En de kern ervan komt erop neer dat wij respecteren wat de rechter doet. Maar uiteindelijk zeggen we in dit specifieke geval dat er een Amnestiewet is die geldt in het land en wat de fractie betreft de Amnestiewet duidelijk is,” stelde Misiekaba.

  “In elk geval staatsrechtelijk weten we wat er gaat gebeuren, politiek is een andere zaak. We begrijpen en we weten dat politiek fors zal worden bespeeld met deze zaak maar politieke problemen hebben een politieke oplossing nodig. Wanneer die politieke zaken zich voordoen, when we reach that brigde, we will cross it. De statement die we hier maakten ten aanzien van de 8 december gebeurtenissen ten aanzien van een mogelijke uitspraak voor de mensen die berecht worden dan is onze positie zoals we die hier hebben verwoord.”

  De algemene politieke beschouwingen worden bijgewoond door president Desi Bouterse. Misiekaba kijkt uit naar de antwoorden van het staatshoofd op diverse vraagstukken die hij heeft aangekaart.

  Oma taki, deze vervloekte moordadig beesten, Suriname is niet van hun alleen.


  Maak melding

 13. Wat een ellende voor de Europeanen. Een heleboel gaan nu meer moeten betalen voor hun dagelijkse portie omdat het aanbod wat is verminderd hierdoor. Ze hadden het gratis moeten sturen naar Europa als ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 14. Nee, er komt nooit een einde deze gedoe met coke in Suriname . Ze kunnen wel aan drugs komen en verkopen, maarrrr ontwikkeling brengen in het land ! Nee kunnen ze niet met hun luie reet.


  Maak melding

 15. Lucien was undercover aanwezig. Na het verbranden zagen ze hem als een gek gesticulerend in zichzelve praten en schreeuwend…soso lobi mi bigi lobo, didibri foe kondre sa mek alla deng takroe sani dies mogelijk gi wi dong no mpp ndp dagoe zombies. Ai na mi dja, Lucien foe baas makaolo.


  Maak melding

 16. @ndpbespotter.

  Wereldwijd geldt er geen amnestie voor misdaden tegen de menselijkheid en daar vallen de 8 decembermoorden helemaal onder.Andre Misiekaba zou als een universiteit geschoold iemand beter moeten weten en niet zo uit zijn nek moeten kletsen.


  Maak melding

 17. Misiekaba heeft zijn ziel aan de duivel al verkocht. Wat nu alleen kan is kletsen uit zijn vette nek en meer leugens en verdraaiingen aan het NDP volk als gebakkenlucht te verkopen. Zijn theologische graad heeft hem niks goeds gebracht, dan alleen het vertrappen van de 10 geboden. Meye is als verkrachtiger ontmanteld, we horen binnenkort wat Musbakselkaba op zijn kerfstok heeft.


  Maak melding

 18. Een Sranan-Amnestiewet, die 100 % strijdt met een
  ONGECLAUSULEERD VERBOD IN DE GRONDWET, HEEFT
  GEEN RECHTSWERKING, IS NIETIG !

  H E T I S V E R B O D E N, ZICH IN TE LATEN MET ZAKEN DIE IN
  BEHANDELING ZIJN BIJ DE RECHTER !
  Staat LETTERLIJK in onze GRONDWET !

  VERBOD GELDT VOOR EEN IEDER EN OOK VOOR ALLE INSTITUTIES,
  OOK VOOR DE DNA !!!

  ALLEEN NDP EN MISIEKABA WILLEN DIT VERBOD NIET SNAPPEN !!!

  PS : Al zou de wet in Sranan rechtsgeldig zijn, dan nog kan de Rechter
  het buiten toepassing laten, omdat een Constitutioneel hof ontbreekt en
  de wet GROND- en MENSENRECHTEN aantast !

  BOVENDIEN is duidelijk dat Internationaal-rechtelijk, AMNESTIE voor
  standrechtelijke executies niet wordt toegestaan !
  Zie jurisprudentie uit oa Chili, Argentinie en Peru !
  Alle tbv de militairen, aldaar, gemaakte amnestiewetten zijn door
  de RECHTERS, ONGELDIG, VERKLAARD !!!


  Maak melding

 19. Grappig hoe Nederlanders en wannabee Surinamers zo veel te zeggen hebben over deze drugsverbranding.

  Dit terwijl ze in de Narcostaat niet eens een vlammetje zien of een ovendeur die opengaat bij de duizenden kilo drugs die ze onderscheppen. We weten ook waarom omdat niets in de narcostaat wordt verbrand en komt gewoon weer op de markt want er zijn meer dan genoeg gebruikers die het nodig hebben en het is handel. Misschien hsd Suriname er goed aan gedaan het gewoon richting Nederland te sturen, ze hebben het blijkbaar dringend nodig.


  Maak melding

 20. Getest d.m.v. een steekproef?
  Ik ben geen scheikundige. Maar ik wed dat als je 100gr coke mengt door 1 kilo bloem, je nog steeds een positieve testuitslag krijgt voor cocaïne…just saying.


  Maak melding

 21. Niet seiken kilo in bouta zijn zak is ook goed voor het land .als jullie rijke land willen zijn moet je er voor streiden. En niet lullen .maar zakken vullen en zelf bouwen.
  Het land gaat vooruit maar met iedereen zijn hulp gaat het sneller kijk naar andere landen in paar jaar staan er wolkenkrabbers en draait het land. In surinaamse ogen is alles slecht van slaaf naar nu en nog klagen.
  Woord wakker ossama binladen is in de zee gegooid.
  Geen amerikaan klaagt als ze er beter van woorden.
  2500 kilo meel verbrand in auto band en alle surinamers willen hun land verraden regering weg bouta dood.
  En dan
  En dan komt Amerikaanse regering jullie Grote kontje neuken en coke doorvoeren en boksiet en goud alles .en dan niet klagen maar dragen en wachten tot je weer onafhankelijk keti koti kan vieren.

  Had bouta maar ook al het geld van die boksiet in zijn zak gedaan maar ook dan zouden jullie klagen.

  Somalië is ook leeggeroofd resultaat ze zijn allemaal piraten en stelen in hele wereld maar bouwen hun land.
  Eenheid.

  Suriname is leeg geroofd en de resultaat allemaal dragers , klagers, veraders
  Maar wel een heilig volk
  Want wie waren dan al die bolletjes slikkers.
  Vraag het even rond in je familie kring.

  Dus als je eerlijk wilt klagen zeg dan sa waarom hebben ze die kilo verbrand en niet verkocht aan die makambas
  Sa waarom waarom hebben ze die rijst koeli vermoord hij kon toch weer proberen.
  Sa waarom is die lading niet aangekomen in europa dan konden we meer rijst exporteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.