woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAangehouden oma (75) die drugs zou dealen in Suriname weer vrijgelaten

Aangehouden oma (75) die drugs zou dealen in Suriname weer vrijgelaten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jan – Een 75-jarige oma, die afgelopen weekend in Suriname werd aangehouden wegens drugsbezit en verkoop van verdovende middelen, is weer vrij. De vrouw werd door vier jeugdigen, die crack cocaïne en marihuana verhandelden en daarvoor waren aangehouden, aangewezen als leverancier. De bejaarde Nankoemarie, N. ontkende echter iets af te weten van de drugs en is door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld meldt Starnieuws.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan, die de oude vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan, tegen de nieuwssite. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne.

“Dat mijn moeder is aangehouden met drugs, is helemaal niet waar. Ik begrijp dit helemaal niet; ik vind het vreemd en ben echt geschrokken” zegt een dochter van de vrouw tegen dagblad De Ware Tijd. De dochter ontkent stellig dat haar moeder een band heeft met de jongens. “Zelfs wij kennen ze niet, laat staan mijn moeder die bijna de hele dag in huis zit” zei ze tegen de krant.

De zaak riep veel verontwaardiging op binnen de Surinaamse gemeenschap, vooral gezien de leeftijd van de vrouw in combinatie met de verdenking van drugshandel.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

45 REACTIES
 1. Maar er is geen verontwaardiging bij het volk als de eveneens bejaarde en drugsveroordeelde president dagelijks handelt in duizenden kilo’s cocaïne. En al bijna 40 jaar vrij rondloopt. Hypocriet volk.!!!!!


  Maak melding
 2. Waar rook is, is er ook vuur. Na zeker a granpikien boi foe oma. Ondertussen weten ze wel deze arme oude vrouw op te sporen, maar de zgn big droga boys niet. Zelfs ddb, minister van J@P en de paarse roverheid zwijgen als het graf, evenals awariedomrie Meye, Misikeba en de paarse bezeten tovenares Simons. Elke koe weet, zelf de hele wereld, wie er verantwoordelijk zijn voor de steeds groter wordende drugsmokkel in het land, devaluatie van de srd, lege staatskas, verarming, verloedering, behalve de mpp oerdomme dwaze idiote misdadig bouta vervloekte misdaadaanhangers, de mpp ndper’ s,te beginnen bij het duivelse hoofd, didibri tot zijn stinkende corurpt misdadige voetzolen, dat zijn allen die hem aan de macht houden, om te overleven, het volk te verarmen en de dieharde dong no mpp dongkwa ndp zombies. Wo ka, tang habi bribi in a didibri sa openbaar eng srefi in 1980 leki skapoe, ma na roofzuchtige wolf. Wo ka stem dus bakka dong no mpp op de nationale Demonische partij.


  Maak melding
 3. Oma heeft geluk dat ze niet geexecuteerd werd.In Suriname wacht je de doodstraf voor het verhandelen van coke,met of zonder bewijs.Het is shoot on sight…niemand zal vragen stellen.


  Maak melding
 4. Oma taki, ai mi jeri foe a oma disi. Na a granpikien boi foe eng, a kweki paarse wijze. A no waarskow eng boi, om alles wat te maken heeft, is en voor staat, de ndp, te vermijden. Want daar is het meeste kwaad afkomstig dat jong en oud teisteren. Opa taki, jaja, daarom is het bewonderingswaardig dat joe alla dee e tang warskow alla granpikien om letterlijk en figuurlijk alles wat ndp is en voor staat, wiens na famirie te vermijden. Wat net zoals hun duivelse baas weten ze oerdomme dwaze debiele idioten te misleiden met hun mooie praatjes en loze beloften, eeh ko go roof, doe droga of kirie, monie lai na a mang of sma of huize disi of zaak. Veel van wat nu misdadig mis gaat is dankzij de ndp. Ndp staat voor misdaadvloek, vnl moord, drugs en roof. Oma zugtoe laten we bidden dat de Waarheid en Gerechtigheid zelve spoedig een einde maakt aan deze bijna veertig jaren durende ddb misdaadvloek. Moge 2020 het jaar zijn waarin het gros der ndper’ s die voor gezorgd hebben dat deze ddb en duivelse bende land en volk verderven, dat zij het zijn die deze verdervers voorgoed wegstemmen en dat het onrecht aan land en volk teniet wordt gedaan door alle rovers, dieven, misdadigers binnen de ndp en haar trawanten op te sluiten en alle gestolen landsgoed wederom in de staatskas terecht komt. Dan zal er verademing zijn er hoop voor de werkelijk opbouw, waar eerlijkheid en oprechtheid zegevieren. Waar iedere Surinamer daadwerkelijk zonder aanzien des persoons de mogelijkheid krijgt of wordt geboden, de paarse erfenis voorgoed te vernietigen. En de geschiedenis boeken vanaf 1980 te hersschrijven als les uit het verleden, nooit te geloven op duivelse bedriegers. Ndp na soso vernieting van land, mens, dier, vogels, vissen, rivieren, kreken, insekten etc, zelfs hun eigen mensen die op hen hebben gestemd e ka moro Dagoebalsing sa kong law.


  Maak melding
 5. Dus dat bedoel ik. Ik zou eigenlijk moeten zeggen: I rest my case. Maar omdat jullie het met z’n allen proberen goed te praten, hetgeen veel over jullie zegt, en het weer in de schoenen van anderen proberen te schuiven, zal ik het nogmaals zeggen. Jong geleerd is oud gedaan!! Zij en haar familie hebben het altijd al gedaan, ze hadden dus geen kikker of slang. Dit geeft weer eens duidelijk aan welke groep al decennia lang bezig is drugs te verhandelen. Voor oma was het een normale zaak, want dat is het voorbeeld dat zij van kinds af altijd heeft gehad uit haar omgeving (familie, vrienden en etnische groep). Daar jullie weten dat ik gelijk heb en dus nu duidelijk met de billen bloot gaan, is er haast geen reactie op deze case, want dit kunnen jullie niet op anderen afschuiven!! JULLIE zijn ALTIJD AL DE drugscriminelen in Suriname geweest. Dus VHP, houd je stil, want je wordt weer eens geschoren!! Stelletje criminelen!!


  Maak melding
 6. @luciēn,

  Ben je weer racistisch bezig. Begin eerst na te gaan wie met deze drugshandel is begonnen.
  Jouw suikeroompje Bouterse weet er alles van. Waarom had Bouterse zijn vriend Boerenveen in de jaren 80 van de vorige eeuw laten opdraaien, zodat Boerenveen in de VS een aantal jaren achter de tralies had moeten doorbrengen? Waarom zijn er tig kleine airstrips in het binnenland van Suriname? Hoe vaak is de naam van Bouterse al genoemd in drugszaken en bij moorden onder verdachte omstandigheden?
  Waarom is Bouterse in Nederland veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf? Was dat omdat hij in Nederland huis aan huis pornobladen verkocht of omdat hij een drugscrimineel was? Het laatste is hij nog steeds. Waarom zijn er onder Bouterse I en Bouterse II zovaak drugs onderschept en in zeer grote hoeveelheden? Waarom zwijgt Boutese in alle talen over de recente moord op Nitender Oemrawsingh? Waarom denk je dat je suikeroom vele vrienden heeft onder de hindustanen in Nickerie?
  Waarom was Bouterse het er niet mee eens dat Roger Khan door Santokhi, die destijds minister was van J&P, aan de VS werd uitgeleverd.
  Dino, de zoon van je suikeroom, zit vast in de VS omdat ook hij was bezig met drugs gerelateerde zaken. Het zal mij niet verbazen dat jij glashard zult beweren dat hij door hindustanen erin is geluisd.
  Nu wordt ook nog verteld dat hindustaanse handelaren worden gedwongen onder bedreiging van
  hun gezinnen om mee te doen met het verschepen van drugs. Deze hindustanen zijn in het hol van de NDP gekropen.
  Je roeptoetert maar een eind weg, als je maar hindustanen maar kan beschuldigen, maar dat de meeste roofovervallen met alle gevolgen van dien worden gepleegd door mensen uit een bepaalde etnische groepering, daarover schrijf je niets. Neen, je staat iedere keer te juichen als weer een hindustaan wordt beroofd, mishandeld of zelfs vermoord. Wat een haat jegens de hindustanen.
  Maar vergeet niet, dat de kuli’s of chamaars, zoals jij hindustanen graag noemt, wel voor de voedselvoorziening hebben gezorgd, na de afschaffing van de slavernij en zelfs tot lang daarna.
  De vrijgekomen slaven, waartoe jouw voorouders ook behoorden, hadden te eten, ondankbaar schepsel!

  Zelfs een hindustaanse vrouw van 75 die in verband is gebracht van drugsverkoop, gearresteerd en op vrije voeten is gesteld, omdat zij er niets mee te maken heeft, blijf je beschuldigen. Wat ben je toch een naar en gemeen mens.


  Maak melding
 7. Oma gebruikt waarschijnlijk ook,waardoor zij mee is begonnen om dit te gaan doen,want er moet centjes in de la komen en ook om het te overleven.Wat 1 shit, ook zullen meer oma’s en opa’s zijn dat dit doen,maar nog niet opgepakt.


  Maak melding
 8. Een opa die een drugsveroordeelde,moordverdachte is,is president van dit land.Give me a brik met oma voor een paar wikkelties drugs waarvan het verhaal achteraf ook niet blijkt te kloppen.


  Maak melding
 9. Internet is niet het echte leven, zodra u alles persoonlijk opvat op het internet, dan vraag ik mij af hoe het u vergaat in het echte leven…

  Kortom, je moet niet alles geloven en persoonlijk opvatten wat er op het world wide web wordt uitgebraakt…

  Het gros bestaat uit sensatie en virtuele pestkoppen m.b.a. Trolls…

  Eet meer knoflook, het is goed en kalmeert, houdt ook negatieve mensen en energie op een afstand…


  Maak melding
 10. NietAllesDatBlinktIsGoud@
  Je snapt er geen bal van. Kijk maar naar de twee liquidaties in de afgelopen dagen. Ze zijn zeker niet waar in jouw ogen. Je zit kennelijk opgesloten in je huis kamer. HEB JE SOMS EEN BIJSTANDUITKERING


  Maak melding
 11. Het is van cruciaal belang om samen te werken met de DEA, de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, die wereldwijd speciale en getrainde politiemensen heeft en de ontwikkelingen bijhoudt.

  Ook de politieliaisonofficieren (politie attaché) van bevriende landen zijn belangrijke partners in de strijd tegen drugs. Suriname kan via hun informatie en zicht krijgen over wat zich in ons land afspeelt, legt Mathoera uit. “Het is daarom onbegrijpelijk dat de DEA en andere liaisonofficieren zijn weggetrokken uit Suriname. Dat is alleen in het belang van de georganiseerde crime en drugsbonzen.

  Suriname staat negatief in beeld door de onderscheppingen van grote partijen drugs in het binnenland en buitenland, “onder regering Bouterse I en II”.

  De uitspraak van de waarnemend korpschef Roberto Prade dat het niet zo gemakkelijk is “om die grote boys achter dit soort ladingen in de kraag te vatten”, Is “niet hoopgevend, ontactisch en onprofessioneel”. De uitspraak toont de onmacht, onwil en onkunde aan van de regering en het KPS. Nationale Drugs Partij (NDP)zit achter in drugs. Doekie kent Nitender heel goed, zowel Nitender als Doekie zijn van NDP. KPS kan de kleine jongen pakken, naar de grote boys zijn hun vrienden dan wordt het lastig.


  Maak melding
 12. @ Hendrik

  Jij bent precies het voorbeeld waar ik over heb. Mi ne tan na Noordzee en mi no habi no wan henkri afiniteit anga Noordzee. Mi e tan in mi switi Sranan en wroko fu mi egi sani sondro fu profiteer of hielenlikkerij bij een of andere politieke partij. Efu dati e hati yu, dati a no mi probleem.

  Veel plezier in koud kikker land


  Maak melding
 13. Sang, oma moet dan een heleboel verstand hebben van marihuana, crack en heroïne. Van zip-zakjes, precies afwegen tot 7 gram, zoeken van jonge jongens en nog meer.
  De vingerafdrukken van oma zullen nog wel op de zakjes staan, niet?


  Maak melding
 14. Dit heeft niets met oma te maken,oud of niet zij dat ook.
  Zij doen het vaak en zetten de drugs tussen de benen.
  In 2015 had een vrouw van 76 jaar dat spul ingeslikt bij aankomst op Schiphol voelde zij zich niet lekker ging toen op een bank liggen en dood was zij.


  Maak melding
 15. De reactie van Luciën typeert de persoon. Hij maakt zich ongelofelijk belachelijk.
  Verder verbaast het mij telkens weer dat Surinamers anno 2019 veelal, zo niet altijd lopen te zeiken over ethnische afkomst. Het lijkt wel of ze in de tijd stil zijn blijven staan.


  Maak melding
 16. Zo maar deng pot-a-oma in probleem !!
  Deze “jongens” zijn nieteens voor verhoor opgebracht en aangehoden om achter de werkelijke leveranciers van deze drugs te komen !!!
  En ook onderzoeken op de school waar zij zitten, of er ook drugsgebruikers zijn !! A-no-leba-de-tap-deing-skoro, zijn allemaal drugsgebruikers die zg. plotseling “wintie” krijgen !!!


  Maak melding
 17. @Luciën,

  Was je maar net zo rap met het geven van antwoorden op de door mij gestelde vragen als dat jij rap bent met het geven van je ongenuanceerde reacties.
  Blijkbaar heb ik je voor het blok geplaatst.


  Maak melding
 18. Alleen idioten, debielen en dwazen zien het anders. Hun afgod is de allergrootste drugscrimineel sa US e loeroe. Precies zoals Noriega van Panama zal het gaan, als ze zo door blijven gaan.


  Maak melding
 19. Jijany dat was prachtig joh j hbt die racist flink vn langs gegeven .k blyf ht zeggen ht problm vn sur is rassenhaat n jaloezie n er komt nooit n einde eraan.deze zwarten willen d hindustaan als n onderkruipsel zien n behandelen mr d hindu slaat terug als uitblinkers op verschillende forums n dat lokt jaloezie n haat op


  Maak melding
 20. Er zal geen één drugsbestrijdings éénheid Sur kunnen helpen. Ook niet de DEA.

  Sur is een narco staat geworden. Wil je de drugs eruit hebben dan moet je Sur regering bij de lurven pakken. Dit is de enige oplossing.

  Sur produceerd geen coca. Van waar komen er zoveel coca binnen. Wie laat het oogluikend toe?
  Sur is een doorvoer land van drugs geworden. VIEZE REGERING………..


  Maak melding
 21. Het probleem van midden amerika en zuid amerika ligt veel dieper verscholen. Amerikanen hebben de bewoners van midden en zuid decennia lang als beesten behandeld. Ze waren arm en hadden weinig te eten. Vragen jullie sur’s ook aan je groot ouders hoe zij hebben moeten overleven, terwijl voor miljarden bauxiet naar Amerika werd verscheept.
  Alleen de amerikanen voelden zich als mensen alsof ze de uitverkorenen zijn. En alleen maar roven van de rest. Dus de armen in midden en zuid moesten een manier zoeken om te overleven. Mexicanen en Columbianen gingen massaal over in het verhandelen van drugs.
  WAAROM EIGENLIJK
  Het zijn weer die gluiperige amerikanen die drugs gebruiken en is vraag naar.
  Zo zie wie de schuldige is, hun zelf natuurlijk. Als je nou tegen de amerikaanse burgers zegt, gebruiken jullie vanaf nu geen drugs meer. Dan zal er ook geen noodzaak meer zijn om in drugs te gaan handelen.
  AMERIKANEN EIGEN SCHULD DIKKE BULD

  Hadden jullie maar midden amerika en zuid amerika in de jaren vijftig meer steun gegeven om de landen economisch sterker te maken. Maar Nee Jullie dachten alleen aan je zelf. Jullie hadden meer kijk op Europa en de europianen bevrijden.

  Nu ieder jaar meer dan 100 miljard dollar kosten maken om drugs te bestrijden. Investeer die 100 miljard dollar aan arme mensen om hun levenswijze te verbeteren, dan zal dat op termijn meer rendement opleveren.


  Maak melding
 22. Surinamers,
  Wordt het niet tijd dat jullie in actie komen. Weg met de regering, de boeven bende en streven om aansluiting met Nederland. Zonder Nederland is Sur gedoemd tot de ondergang.

  Wordt de 14e overzeese provincie van Nederland. Met dezelfde rechten en plichten van Nederland. Moet je kijken wat de Hollanders gaan doen in samenwerking met jullie.
  Kijk naar Frans Guyana, als het daar kan waarom zou het niet met Sur kunnen.

  En jullie hebben al één groot voordeel dat in Ned meer dan 200.000 sur’s zijn die zeer begaand zijn met hun vaderland.

  Kijk maar iedere maand sturen ze een volle vrachtboot met goederen voor familie. Anders zouden jullie het nog moeilijker hebben. Wij surinamers en hun worden één broederland. Veel bakra’s komen dan in sur vestigen met een gigantische economische bloei. Jullie gaan dan echt niets meer tekort komen.


  Maak melding
 23. Hendrik,waarom hebben ze Suriname nooit opgebouwd dan?
  Leg dat maar eens uit,ze toch de kans gehad om Suriname op te bouwen toch.
  Nee,dat gaan ze nooit doen zij bouwen geen ander land het is alleen maar profiteren.
  Toen ze wisten dat zij Suriname zouden verlaten hebben zij Suriname de onafhankelijkheid gegeven .
  Ze hebben die suikerplantage ,die hout fabriek,Billiton enzovoort gesloten.
  Ze hadden Suriname als een broko pranasie achtergelaten jij nou!


  Maak melding
 24. @Jiyani
  Weet je ik zit niet 1x24uur op het net, heb nog een leven naast al dit geneuzel, weet je wel, werk, gezin, sociale omgeveing enz…of zijn dat voor jou rare begrippen? Om antwoord te geven zou je concrete vragen moeten stellen en geen constateringen, aannames en geruchten als vraag moeten poneren. Wat wil je nou precies weten? Doe eens een verstandige bijdrage en als je dat zelf niet kan, vraag het dan aan je vriendjes hier op het forum. Met z’n allen samen komen jullie misschien toch tot een verstandig en vooral inhoudelijk debat. Ik betwijfel het maar give it a try!!


  Maak melding
 25. @Simmy,

  Ze hebben 3,5 miljard gulden gegeven.
  Maar als je daarmee een overbodige stad gaat bouwen, ja, de hersenen moet je zelf gebruiken, ze kunnen jouw hersenen niet voor jou gebruiken.


  Maak melding
 26. Bliijft toch de vraag , waar komen die drugs vandaan , als haar dochter stelt dat ze die 4 jongens niet kent.
  en wat betreft dat dealen is net zoiets als zwanger zijn, je bent het , of je bent het niet, niet een klein beetje, i.
  In het laatste geval maak je leven, en in het eerste maak je levens mogelijk kapot


  Maak melding
 27. Voor iedereen die wil dat Suriname weer tot Nederland moet behoren, het kan niet meer.
  Onafhankdlijkheid is onafhankelijkheid en Suriname moet en hoort zijn weg hierin te kiezen.
  Surinamers moeten leren hun eigen boontjes te doppen en niet door anderen te laten doen.
  Een etnische groepering in suriname wou persé onafhankelijk zijn van Nederland, terwijl deze groep
  net had leren kruipen.
  Bovendien wil Nederland toch echt niet meer in de Surinaamse hebi worden gesleurd.


  Maak melding
 28. @Jiayani
  Je snapt er echt niet van, dat is duidelijk. Nederland heeft moeite met loslaten. Ze hadden gedacht Suriname als een appeltje voor de dorst te bewaren. Dit zouden zij bereiken met het besturen van het land door middel van de Surinaamse politici die voor hun het vuile werk moesten doen. Toen zij vonden dat de Surinaamse regering niet meer deed wat zij wilden, hebben ze Bouterse en co getraind en gestuurd om de boel over te nemen. Daar Bouterse op gegeven zei dat Suriname voor de Surinamers is werd eerst Rambocus, die getraind was in het plegen van een staatsgreep op Suriname losgelaten. Het gevolg is bekend. Daar dat was mislukt is Nederland de binnenlandse oorlog begonnen met hun Robinhood, zoals de pers in Nederland Brunswijk noemde. Hierin zijn honderden Surinamers de dood ingejaagd. Toen Brunsie niet meer deed wat Nederland wilde, werd hij gedegradeerd tot drugsbaron. Dit hebben ze ook met Bouterse gedaan. Nederland zal blijven proberen Suriname te knechten, zolang ze hier hun futuboy’s hebben. Ik laat het aan jou over om in te vullen welke politieke partijen de voorlopers daarin zijn.


  Maak melding
 29. @Jiyani 17 januari 2019 at 14:33
  In de jaren 60 en 70 was er nog geen Bouterse!!
  “Waarom zijn er onder Bouterse I en Bouterse II zovaak drugs onderschept en in zeer grote hoeveelheden? Waarom zwijgt Boutese in alle talen over de recente moord op Nitender Oemrawsingh?” Omdat ze onder Bouterse wel aangepakt worden, hetgeen niet van Chan Santhoki gezegd kan worden, toen hij de Justitiebaas was. Hij heeft toen dat spul gewoon laten verschepen, zonder zijn matties een strobreed in de weg te leggen. Wie was het die op de Suriname rivier uit een drugsboot van Segebai overboord sprong? Heb je ooit een onderzoek daarnaar gezien? Integendeel moesten getuigen uitwijken naar NL om het vege lijf te redden. WAT LUL JE???!!


  Maak melding
 30. @Simmy 18 januari 2019 at 13:01
  Ik ben het roerend met je eens. Helaas hebben velen hier op het forum niet het vermogen door dat in te zien. Ze roepen alleen maar na wat hun politiek leiders roepen, leiders die het land met 3,5 miljard niet konden opbouwen want het geld ging met rente teug naar NL. NEDERLAND WOU NOOIT, HEEFT NOOIT, ZAL NOOIT SURINAME OPBOUWEN!! Die oude plotici zitten nog vast in het koloniaal denken, dat we zonder Nederland verloren zijn. DECOLONIZE THE MIND!!!


  Maak melding
 31. @Luciën,

  Door wie is Roger Khan uitgeleverd aan de VS?
  Niet door je suikeroom Bouterse. Integendeel was Bouterse het duidelijk niet mee eens.
  Santokhi is al meerdere malen genoemd dat hij ook betrokken is bij drugszaken, waarom wordt hij niet aangeklaagd?
  Santokhi is niet veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar in Nederland, jouw suikeroom Bouterse wel.
  Er loopt tegen Santokhi geen strafproces voor moorden onder verdachte omstandigheden, tegen Bouterse wel.
  Als je hoog van de toren blaast dat Santokhi niet deugt, zorg er dan voor dat er een onderzoek komt naar zijn handel en wandel en laat het niet bij vals beschuldigen alleen.
  Wees een kerel en benoem keihard welke politieke partij(en) de hielenlikkers zijn van Nederland.
  Geef het beestje edn naam!
  Wat heeft de NPS gedaan met het ontwikkelingsgeld dat Suriname had gekregen van Nederland?
  Dat is immers de partij geweest die Suriname naar de onafhankelijkheid heeft geleid!
  Wat heeft Bouterse in de afgelopen bijna 9 jaar voor Suriname betekend? Onder hem is Suriname 1 van de armste landen van Zuid-Amerika geworden. Ben jij daar nou zo trots op?
  En ja ik blijf het zeggen dat onder Bouterse als president de grootste ladingen drugs zijn verscheept.


  Maak melding
 32. Simmy@
  Ik kan je niet tegen spreken. Toen heeft wijlen premier Den Uijl de statuten moeten wijzigen, om Sur af te stoten onafhankelikheid te geven. Dat is mede ingegaan door goedkeuring van de tweede kamer. Ik begrijp jouw grief en pijn dat ik zelf ook voel.

  Maar ja machteloos. Wat ik heb geschreven is naar mijn idee de beste oplossing van alle slechte ideeën.
  Waarom:
  – je hebt nu meer dan 200.000 sur
  nederlanders die zeer begaan zijn met
  hun vaderland
  – hierdoor heb je continu over en weer een
  saamhorigheidsgevoel
  – de nederlandse hollanders begrijpen de
  surinamers beter, maar in de tijd van de
  onafhankelijkheid was het anders
  – maakt voor de hollanders de weg vrij om
  daar vrij te kunnen vestigen
  – ze zullen op hun gemak zijn en zich thuis
  voelen
  – en samen met de surinamers kunnen ze
  het land sterker maken
  (alleen met de sur’s gaat het niet lukken)
  – rechten en plichten als die van nederland
  bied meer zekerheid, garantie en rust
  – dat de echte sur’s een kans krijgen om
  hun land of rijksdeel verder op te bouwen
  – en je hebt ontzettend veel hoog
  geschoolde sur nederlanders die graag
  voor hun vaderland willen werken en
  hebben de kans om terug te keren
  – met goed politieke klimaat zullen veel
  buitenlandse bedrijven bereid zijn om in
  sur te investeren
  – ook zullen veel gepensioneerden willen
  vestigen in sur
  Ik weet verder geen andere oplossing hoe je de boeven bende daar weg krijgt. Misschien dat u bepaalde ideeën heeft.


  Maak melding
 33. Liciën@
  Ik weet niet hoe jong je ben, maar in de jaren 60 en 70 werden geen drugs uit sur naar nederland of elders verscheept. Het begon in de jaren 1990 bij beetjes, ging door naar 2000 en nu is het hek van de dam. Een herstel hierin kun je vergeten met een schuld van meer dan 1 miljard euro. Suriname is een bananen republiek geworden. Heb jij een oplossing??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES