Leerlinge die klasgenote in gezicht stak is weer vrij; ‘was zelfverdediging’

19
Leerlinge die klasgenote in gezicht stak is weer vrij; 'was zelfverdediging'

PARAMARIBO, 16 jan – De leerlinge die afgelopen week haar klasgenote in Suriname verwondde in het gezicht en daarvoor was aangehouden, is gisteren weer vrijgelaten. Volgens haar advocaat handelde het meisje uit zelfverdediging, dus is er sprake van noodweer. Onderstaand filmpje van het voorval ging heel social media rond, maar dat vertelt niet het hele verhaal.

Het gewonde slachtoffer had in eerste instantie namelijk zelf aan de rugtas van het meisje getrokken waardoor ze tegen shutters aankwam die kapot gingen. Het aangehouden meisje zou daar in een wurggreep zijn vastgehouden en kreeg vuistslagen toegediend door de klasgenote. Omdat ze in ademnood verkeerde pakte ze een stuk van de shutter en stak naar achter. Daarbij raakte ze haar belager onder haar rechteroog zegt de advocaat tegen de Surinaamse krant Times of Suriname.

Pas daarna kwamen zij in de klas terecht waar er gefilmd werd en werden ze uit elkaar gehaald. Het meis­je heeft inmiddels spijt be­tuigt. Zij had niet de in­ten­tie de an­de­re leer­ling te ver­won­den zegt haar advocaat tegen de krant.


19 REACTIES

 1. Dat neemt niet weg dat ze maggaan steken met een stuk glas ze had ook anders kunnen reageren advocaat lult uit zijn nek. Ze heeft dit gedaan volgende keer is het voor haar makkelijk om weer zo een daad te verrichten want ze deinst niet terug voor geweld. Straf vind ik toch gepast voor haar


  Maak melding

 2. Dit is te erg.Ze gebruiken whatsapp als bron van inkomst.
  Natuurlijk staat niet het hele tafereel vast op een fimpje,maar slechts dat deel toen het te heftig werd.
  Er is misdaad gepleegd en de schuldige gaat vrij.Foei toch justitie in Suriname.Schande.


  Maak melding

 3. @Chris, als iemand je ooit in een wurggreep houdt en je kan niet meer ademen…zal je anders praten!! Ik vraag me af waarom de medeleerlingen niet eerder konden ingrijpen om de 2 uit elkaar te halen…?!!


  Maak melding

 4. In eerste instantie toen dit bericht gelanceerd werd, stond dat er gestoken werd met een scherp voorwerp. Je zou bijvoorbeeld aan een mes kunnen denken. Later bleek dat het om glas ging van een gebroken shutter. Als er geen shutter in de buurt was had dat meisje het ook niet als wapen kunnen gebruiken. Was ze met een mes op zak (in haar tas) naar school geweest en dat mes zou hebben gebruikt, was het wel een misdrijf.
  In dit geval maakte ze gebruik van een voorwerp dat bij toeval in de buurt lag. Verdient geen schoonheidsprijs maar kan me erin vinden dat onder deze omstandigheden het als noodweer kan worden aangemerkt.


  Maak melding

 5. Je verkeert in ademnood maar ziet kans een stukje schutter te pakken om haar te verwonden?¿
  Ze heeft tijdens die worsteling tuin gezet en raapte een stukje schutter op en vroeg de tegenstander: ai waar waren we gebleven?
  Tegenstander: hier muts vlak hier
  Dader: ai tik dja.
  Ik was er niet bij maar hun lichaamstaal alleen daar lees ik veel van af.


  Maak melding

 6. De enige die in dat filmpje in een wurggreep zit, is de slachtoffer.. De slachtoffer wordt duidelijk vastgehouden.
  maar wat verbaasd me nog van het rechtssysteem in Suriname.. Niks…


  Maak melding

 7. Ik snap niet dat er lui zijn die het niet eens zijn met noodweer.
  Of snappen ze gewoon niet wat er staat.

  De aanvaller heeft de dader “ertoe gedwongen” zoals ze gehandeld heeft ofwel de dader is in een positie gebracht waarin ze niet anders kon handeling om uit de wurggreep te komen.

  Gelukkig zit de verwonding onder het oog en niet in het oog want dat was het anders afgelopen.

  Als ik de reacties van posters hier op waterkant lees bij andere onderwerpen (roep om wraak) dan raak ik ervan overtuigd dat ze niet anders zouden handelen in zo een situatie.


  Maak melding

 8. Vaak hoor k dat er gevochten n gestoken word op verschillende scholen tusn jongens zowel meisjes n bet your life 99% zyn vn creoolse afkomst.dan vrg k my af wrom is deze bevolkingsgroep zo strydlustig n agressief 1 2 3 gaan z op d vuist n ze molesteren n discrimineren hun medeleerlingen ook die niet op hun lyken.k herinner my n toespraak vn law pae somo die zei k bn n jampanesi mt blakamang manirie.dus iedereen weet ht dat die blakamang manirie toonaangevend is in sur.ligt ht aan d opvoeding ongetwyfeld.ook vrg k my af wrom hindustanen n javanen zich wel kunnen profileren als n vredeliefend n verdraagzaam bevolkingsgroep n de creool moet zich bewyzen dat ht uitsteekt boven d anderen n altyd in ht gelyk gesteld wil worden.overal op d wereld htzelfde gedoe mt d zwarten schande .de goeden nagesprojen hoor


  Maak melding

 9. Ik was er niet bij, maar een kat in het nauw doet rare sprongen.
  Misschien ook een les voor de aanvalster dat ze haar poten moet thuis houden.
  Overigens valt het volgens mij hartstikke mee en gaat het om een schrammetje.
  Bovendien vraag ik mij af waar de juf of de meester dat moment was.
  De schoolleiding heeft ook een taak om de kinderen zich veilig te laten voelen op school.


  Maak melding

 10. Kinderen moeten ook eigen verantwoordelijkheid leren.
  Thuis is er ook geen 24/7 toezicht op deze bigi lokaal, niet alleen voeden maar ook opvoeden.


  Maak melding

 11. Maar waarom klagen jullie dat is toch jullie enige uitlaatklep,vechten nooit geleerd om uit te pratendaarom ben.ik terug naar nl gekomen,ik zag nooit andere bevolkingsgroepen zo vechten.ze waren bezig met huiswerk,het waren altijd creolen en als het andere volkeren.waren was het in mijn ogen een incident,niet structureel,creolen vinden het stoer hun eigen mensen te mishandelen,en verwonden merk het hier ook.Ze vormen geen eenheid,treiteren nummer twee en.bijnamen geven.


  Maak melding

 12. Tegenwoordig hebben mensen het te druk met filmen om op sociale media te delen, in plaats van in te grijpen. Het wordt steeds gekker op deze wereld. Er zijn meer gestoorden buiten dan binnen.


  Maak melding

 13. Hee Aswin,
  Weet je waarom het zo slecht gaat met Suriname? Door mensen met dezelfde gedachtengang als jij. In Nederland ben je gewoon een Zwartje net als de Creolen, dus doe maar gewoon. Verdeeldheid is slecht voor een gemeenschap. Daar gaat een land aan ten onder. Volgens mij is laatst een vrouw gewurgd door haar man. Geen van beide waren Creolen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat we op moeten houden om dingen die fout gaan aan een bepaalde bevolkingsgroep toe te kennen. We moeten samen de schouders eronder zetten, om er een succes van te maken. Niemand moet zich verbeelden dat ie beter is dan de ander. Dus doe normaal.jongen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.