Dit zijn ze dan: de dames van de ‘Surinam Airways All Female Crew’

35
Dit zijn ze dan: de dames van de 'Surinam Airways All Female Crew'

PARAMARIBO, 16 jan – Dit zijn ze dan: de dames van de ‘Surinam Airways All Female Crew’ die vandaag voor de SLM een historische vlucht door alleen vrouwen naar Aruba uitvoeren. De crew bestaat uit Captain, Astrid Deira met als First Officer Sha’ira Zuiverloon en cabine crew, Purser Jo-Ann Leysner en de Cabin Attendants Ifna Bernadin en Nancy Kasanngaloewar.

Vermeldenswaard is dat de complete afhandeling en uitvoering (loadcontrol, loadsheet en flightplan) voor deze vlucht door vrouwen wordt bewerkstelligd. Deze operatie mag dan met terechte trots genoemd worden de allereerste ‘All Female Flight Operation’ in de Republiek Suriname, een bijzonder gebeuren binnen de Surinaamse luchtvaart historie en een aanmoediging voor de jeugd.

‘Girl power’ the slogan that encourages and celebrates women’s empowerment, independence, and confidence, komt middels deze SLM vluchtoperatie helemaal tot uiting.

De ‘Surinam Airways All Female Crew’

UPDATE: Tower Aruba, de verkeersleiding op Aruba, had speciaal voor deze gelegenheid ook een ‘all female tower’ ingezet:

35 REACTIES

 1. Als de mannen een zooi van maken is de tijd rijp dat jullie het stokje maar overdragen en plaatsnemen achter het aanrecht wij zullen jullie laten zien hoe het hoort.
  Wij hebben de broek nu aan, allang hoor.
  Bijbel: Adam en Eva verhaal, maar Eva krijgt de schuld.


  Maak melding

 2. Ik lijst dit plaatje in hangt het boven het bed van mijn dochters.
  Vrouwen vechten met elkaar dat weet ik, maar we blijven vriendinnen a no so, klagen bij elkaar over onze mannen enz.teveel om op te noemen.

  Mannen Let op!
  Spermabanken en vibrators nemen het over van jullie.
  B.O.M= bewust ongehuwd moeder, geef ze geen ongelijk.


  Maak melding

 3. Nou weet je , is erg leuk een vrouw in de cockpit , maar 2 vrouwen in de cockpit is gewoon super onveilig en
  ronduit gevaarlijk .
  In een veilige cockpit zit er een man en vrouw of 2 mannen.

  Is erg leuk maar ik vertrouw een man meer dan een vrouw als die niet als straaljager piuloot gevlogen heeft
  in oorlogs gebieden serieus..
  Jullie met je woman power , giem wang brik jere.

  Als iets misgaat beginnen ze gelijk te schreeuwn , mi gadoooo
  no mang slecht idee meer reden voor mij om geen SLM te vliegen
  No Offence.
  Ik wil me Piloten terug !


  Maak melding

 4. Damens piloten halen jullie alle intieme fantasie v/d vorige avond uit jullie hoofd hoe goed ht ook was n concentreer j op ht controlepaneel mt alle gevoelige apparatuurs n meldingsmeters n bedien d stuurknuppel mt vaste handen.ga niet racen daarboven want ook daar kn je n bekeuring oplopen in d vorm v n schorsing


  Maak melding

 5. Ik ben ook trots hoor vooral die BERNADIEN ZE IS EEN FLEXIE PERSOON BUURMEISJE GEWEEEST DUUUUUS HET ZAL.GAAN ..POWER TO THE SURINAM LADY S HAHAHAHAHAHALEEEEEYYY SO SO UMA SMA


  Maak melding

 6. Het zal een hitsige reis worden…….

  Ik heb vertrouwen in deze vrouwen en zij gaan zeker niet een duikvlucht maken als de antoni nesty. Crew waren mannen die geen zicht hadden maar op gevoel gingen landen.


  Maak melding

 7. Girl power: yes we also can. Echt supergaaf van deze dames. Proficiat. Een bewijs dat niet alle zwarte vrouwen of zeg maar creoolse vrouwen verkeerd bezig zijn. Eigenlijk is dit een zoveelste bewijs, maar realiteit is dat men vooroordelen over creolen in stand wilt houden. Dit fenomeen gaat nooit stoppen, dus no hard feelings. Heel goede prestatie van deze (merendeels creoolse) dames.


  Maak melding

 8. Astrid Deira kennende vloog over tydens cliff byron crematie Dat was een shoot als collega en vrouwspersoon Keep it up you all Ik mis cliff


  Maak melding

 9. Smatje@
  één vlinder brengt nog geen grote droge tijd. Er zijn ook doglas tussen in.

  En de zwarten zijn zeker niet lui. Kijk maar naar de slavernij tijdperk. Afrikaanse zwarten werken ontzettend hard. Doordat zij niet hoog zijn geschoold hebben ze meer aansturing nodig. De sur zwarten zijn lui gemaakt door toe doen van de regeringen in de afgelopen decennia.


  Maak melding

 10. Prachtig. Nu nog een vrouw als president voor ons Suriname. Weg met de waardeloze ballen bak.
  Vers bloed doet Suriname herrijzen uit het diep dal.


  Maak melding

 11. Dames doen het altijdt beter dan mannen. Mannen denken alleen te vluchten naar een andere land en liegen tegen de buitenlandse vrouwen. Eindelijk opgeruimt!


  Maak melding

 12. Hendrik,

  Alle oorsprong komt uit het zwarte werelddeel. Die dogla’s hebben toch ook creoolse roots? Anyway, ik ben trots op deze dames, of ze nu merendeels creools zijn of niet; het zijn Surinaamse vrouwen die enorme waardering en veel respect verdienen van alle mensen die gelieerd zijn aan Suriname. Toppie!!!
  Het is toch leuk om te zien dat niet alle vooroordelen over zwarte vrouwen kloppen? Het is toch mooi om te zien dat de realiteit van het dagelijks leven anders is dan die vooringenomen meningen en standpunten over zwarte vrouwen? Zet hem op dames. Jullie doen een goede job.


  Maak melding

 13. @ Als je een goed stel hersens en een beetje technische achtergrond hebt kan je ook piloot worden.
  Je hoeft perse geen blanke of zwarte te zijn, alles is te leren als je er voor gaat en natuurlijk de capaciteit hebt !!! Ik ben benieuwd wie de boord werktuigkundige is bij deze vlucht, was het een vrouw ??? Was dat zo, dan is het helemaal compleet toppie ! Het beheersen van de Engelse taal is een vereiste en natuurlijk goede ogen en algehele gezondheid.

  Jacko


  Maak melding

 14. @Smatje,

  Was je ook zo positief geweest als de crew uit hindustaanse dames bestond?
  Je had dan niet eens de moeite genomen om ze te feliciteren. Je reageert alleen bij positieve berichten over creolen/marrons. Jij kan het hokjes denken maar niet loslaten.
  Heb je in de opvoeding meegekregen immers je hebt zelf uit de doeken gedaan dat je ouders en oma je hebben geleerd dat hindustanen slecht zijn.
  Bij jou zijn alleen mensen met Afro roots de beste.


  Maak melding

 15. Niet iedereen is in de wieg gelegd om piloot te worden, dus de dames die dat wereldwijd wel zijn, ik ben trots op ze.
  Er wordt zeer streng geselecteerd eer iemand wordt toegelaten tot de pilotenopleiding.
  Mannen die beweren dat vrouwen veel beroepen niet kunnen uitoefenen omdat ze geen mannen zijn, zwetsen!


  Maak melding

 16. Voor een klein land als Suriname is het toch een mooie gebeurtenis. Die vrouwen hebben er zelf voor gewerkt.
  Waarom zo negatief, steek eens de energie in iets positiefs voor jezelf (en je omgeving) dan alleen maar te kankeren en jaloers te zijn op anderen hun successen. Het komt echt niet allemaal in 1 dag aanwaaien, je moet er hard voor werken en ook opofferen.


  Maak melding

 17. Klopt, deze dames hebben heel hard voor deze sublieme prestatie gewerkt. Het boeit me niet zo of het overwegend hindostaanse dames waren geweest of anderszins. Het gaat hier om Surinaamse vrouwen die een topprestatie hebben neergezet.


  Maak melding

 18. Zeer zeker mooi, maar waarom is het gelijk; zie je dat zwarte……? Maakt toch niks uit allemaal!? Sorry, maar wij negers willen lui zijn en ons laten verzorgen. Deze dames hadden goede voornemens en hebben zich ervoor ingezet. Niks met zwart en wit te maken. In Marokko en Dubai vliegen sinds jaar en dag vrouwen. Laten we realistisch blijven. En tot mijn rasgenoten zeg ik: leer van jezelf te houden. Alles begint bij jezelf. Okay? POWER


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.