Directoraat Cultuur ontvangt Stichting Organisatie Hindoe Media Suriname

10
Directoraat Cultuur ontvangt Stichting Organisatie Hindoe Media Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – Voor een kennismaking met de organisatie en om nader geïnformeerd te worden over haar activiteiten, heeft Cultuur direkteur Elvira Sandie een afvaardiging van het Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) bestuur ontvangen. De jaarplanning, de diverse radio en tv programmas, lezingen, workshops en de noodzakelijke implementatie van de Hindustaanse muziek in het onderwijssysteem kwamen aan de orde.

Ook de publikaties en de culturele relaties met andere landen werd diepgaand bediscussieert. Het aangaan van culturele akkoorden is volgens OHM een must willen wij kennis en ervaring opdoen en ook meer aan onderzoek en trainingen doen.

Boeken werden door Amriet Gangaram Panday aangeboden aan de Directie van het Directoraat Cultuur waarbij OD Bholasing en medewerker Ramautar aanwezig waren.

10 REACTIES

 1. Ik ben niet zo geintereseerd in de OHM, maar zou willen weten in de opleidingen van hoe hoog is de ditectoraad geschoold.

  Zitten de juiste mensen op de juiste plaatsen. Als lid van de directoraad moet je wel degelijk bewust zijn over alle culturen in Sur.


  Maak melding

 2. Ik ben heel erg verbaasd dat er belangstelling is voor de hindustaanse cultuur.
  Men heeft zich jaren jaren niet bekommerd om de andere culturen die Suriname rijk is. Men deed zelfs laagdunkend over deze culturen. Alles wat de klok sloeg was de creoolse cultuur of de cultuur van de marrons.
  Maar liever te laat dan nooit!

  OHM staat bij mij niet hoog aangeschreven omdat deze stichting discrimineert op huidskleur.
  Donkergetinte hindustanen worden niet uitgenodigd om deel te nemen en helemaal niet als er opnames voor de tv zijn gepland. Vooral de dames moeten licht getint zijn. Daarom kijk en luister ik al jaren niet meer naar deze stichting.

  !


  Maak melding

 3. Goede zaak.Heel belangrijk je cultuur te promoten.Vooral onder degenen die zich vastklampen aan verhaaltjes die zij gehoord hebben van hun voorvaderen en klaarstaan met hun kritiek en niks weten over het cultuur van de ander.


  Maak melding

 4. @ Hendrik,

  “Ik ben niet zo geintereseerd in de OHM, maar zou willen weten in de opleidingen van hoe hoog is de ditectoraad geschoold.”

  als ik in jou schoenen stond zou ik juist erg geïnteresseerd zijn in de scholingsprogramma en minder in het opleidingsniveau van het directoraat.


  Maak melding

 5. Christen- en moslimorganen (Vaticaan en Mekka) zijn jaloers op India en op de Hindoes. Ze vragen zich constant af hoe het komt dat de Hindoes ondanks alle aanvallen op hen en eeuwenlange bezetting van hun land, niet volledig geknakt zijn en hun cultuur en godsdienst – weliswaar hevig beschadigd – hebben kunnen behouden.
  De situatie in India was dat de Arabieren die als moordlustige beesten het land binnenvielen en de suprematie van de Islam predikten, langzaam aan steeds meer en meer ideeën van het Hindoeïsme gingen overnemen (Soefi’s). Ze schoven langzaam op richting Hindoeïsme en begonnen beetje bij beetje ideeën uit het Hindoeïsme te waarderen.
  Ook de christenen deden dat. Ze begonnen de Veda’s te bestuderen en vonden meer en meer de bijbel in vergelijking met de Veda’s het werk van een kind. Vandaag de dag is heel het Westen beïnvloed door India, m.n. de Yoga, vegetarisme, dat God in alles huist, respect voor de natuur heeft men van India overgenomen.


  Maak melding

 6. Jiyani, Ik kan jouw mening niet delen. Ik weet niet of ik namens de Surinaamse meerderheid mag spreken, maar ik had wel interesse in alle culturen omdat ik misschien het geluk had om tussen alle culturen in Suriname te leven. Voorbeelden; te Mennekendam werd jaarlijks de Ramlilla opgevoerd; Publiek: meer niet Hindoestanen dan Hindoestanen. Alleen op de woensdag gingen we niet, want dan hadden ze kerkdienst en dus niet spannend. De Tadja: die maakten we periodiek mee, Die groep werd door ons gevolgd tot de Tadja te Wit Boitie (Goede Verwachting) te water werd gelaten. De bailat Gana muziek, vond ik hele mooie muziek omdat het trekken heeft van de Surinaamse kawina. en niet vergeten: de Hindoestaanse huwelijken. Ik kan die Daal Bhaat niet vergeten. Het was het meest eenvoudig eten wat er is, maar geweldig lekker. Volgens mij werd dit eten met heel veel liefde bereid en met name de bediening was heel goed georganiseerd. En zo kan ik uren doorgaan, maar de rest laat ik voor een volgende keer. Voor mijn memoires heb ik al deze verhalen geschreven. niet alleen positieve, maar ook negatieve.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.