BEP start bouw nieuw partijcentrum in Suriname

21
BEP start bouw nieuw partijcentrum in Suriname

PARAMARIBO, 16 jan – De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zet een nieuw en groter partijcentrum neer op Ephraimzegen. Partijvoorzitter Ronny Asabina en ondervoorzitter Edgar Dikan (minister Regionale Ontwikkeling) hebben vrijdag het startsein gegeven met een ‘groundbreaking ceremonie’. Daaraan voorafgaand heeft Asabina samen met partijtoppers en anderen het naambord onthuld en boompjes op het terrein geplant. 

Asabina spreekt van historisch moment voor BEP. “Als partij hebben we eindelijk een eigen centrum, iets waarnaar de BEP altijd heeft gestreefd. Eindelijk gaat onze wens in vervulling. De droom die hier werkelijkheid wordt was er sinds de tijd van voorzitter Caprino Alendy, nu erevoorzitter. Ook tijdens de periode van Celsius Waterberg waren er plannen. Maar het is dit bestuur gelukt om er echt aan te beginnen.” Alendy was eregast bij de ‘groundbreaking ceremonie’. De partij heeft bewust ervoor gekozen het centrum in een volksbuurt op te zetten, omdat de partij zich heel sterk maakt voor mensen te lijden hebben onder sociale en maatschappelijke achterstanden. Veel mensen uit volksbuurten, ook in de omgeving van Ephraimzegen, dragen de BEP een warm hart toe. De BEP pleit voor een eerlijke verdeling van de rijkdommen van het land en gelijke kansen voor eenieder.

Het nieuwcentrum zal bestaan uit een kantoorgebouwcomplex dat heeft gestaan op Kaaimangrasi (Commewijne) op een werkplant van Suralco/Alcoa en Billiton. Het hoofdgebouw en andere vleugels worden opgezet op een eigendomsterrein van de partij groot 1 hectare. Het ontwerp heeft een oppervlakte van circa 570 m2. Het centrum zal behalve als politiek huis ook multifunctioneel zijn en ten dienste staan van de gemeenschap. Er komen sport- en recreatieactiviteiten voor de omgeving. De partij heeft de afgelopen jaren haar activiteiten ontplooid vanuit het centrum op de hoek van de Nieuw Weergevonden- en de Indira Gandhiweg, wellicht een strategische locatie, maar nog altijd geen eigendom van de BEP.

Het streven is om de campagne op weg naar de verkiezingen van mei 2020 vanuit het nieuw centrum te laten plaatsvinden. Ondervoorzitter Dikan tevens minister van Regionale Ontwikkeling zegt dat de BEP mede dankzij het groeiende vertrouwen in de gemeenschap veel progressie maakt. Hij wijst erop dat de partij allang niet meer behoort tot de categorie van kleine partijen. Hij en Asabina hebben de BEP-familie opgeroepen om samen hard te werken zodat de groei in aantal leden zich ook vertaald in meer parlementszetels.


21 REACTIES

 1. @ Jiyani,
  Bij BEP en ABOP zitten geen stadscreole,Hindostanen,Chinezen.Libanezen !!
  Alleen maar Marrrons(binnenlandbewoners) !! Dat mag allemaal ! Als het gaat om een partij overwegend van Javanen of Hindostanen, dan schreeuwt men van de daken dat ze racistisch zijn !!!
  Deze 2-Marron partijen komen alleen op voor etnische Marrons !! Ze worden betaald met belastinggelden van de bewoners uit de kusivlakte/Paramaribo, maar heb nooit gehoord dat ze opkomen voor de volking in de kustvlakte.
  Hopelijke dat ze de bewoners in de buurt “geen slapeloze nachten” zullen bezorgens met hun Sodom en Gomora Kabula-dans en tromgeroffel !!
  De doninee van GHANA die de buurt ook terroriseerde heeft nu ook een goede aanwas om de buren te terroriseren !!!!
  Ze hebben allemaal een woning en grond in het binnenland en krijgen ook in de kustvlakte een 2e huis/perceel !! En steeds maar huielen en de hand ophouden bij de Regering !!!


  Maak melding

 2. De BEP – Boesiekriyori Egie Partie – wil opkomen voor ‘het’ volk. Wie zij als ‘het’ zien is is voor iedereen duidelijk. ‘Het’ is zwart, heeft zwaar gekruld haar, is erg afgunstig, is vaak arm, steelt vaker dan anderen, rooft en moord vaker dan wie ook, is voortdurend uit op eten, drinken, dansen en naaien, wordt oncontroleerbaar zodra de achterste van een vrouw wiegt en er ergens muziek klinkt, eet van 2 walletjes, zowel van het bos en van de stad, is vaak grof gebekt, agressief, speelt graag de baas, heeft nergens respect voor. ‘Het’ is tevens stemvee dat onevenredig grote stem heeft, ontkent anderen hun rechten.


  Maak melding

 3. Er is wel een verschil tussen etniciteit en racisme. Racisme is strafbaar. Een partij waarvan de overgrote meerderheid bestaat uit hetzelfde ras, geloof, cultuur etc., kan aangestipt worden als een etnische partij. Dat is dus niet strafbaar. Een racistische partij daarentegen is wel strafbaar. Als de BEP of de VHP racistische partijen waren zouden ze geen bestaansrecht hebben aangezien het strafbaar is. Dan zou je ze kunnen vergelijken met de KKK. Dat zijn ze niet. Het staat eenieder vrij zich bij de VHP aan te sluiten alsmede de BEP. Maar meestal is het zo dat men het bij het eigen volk houdt waar de identificatie het grootst is. En de identificatie is een traditie die al decennia speelt. Alleen met een geestelijke omzetting kan men leren anders te denken. Voor nu is dat niet het geval. Wat men doet is deze ongewenste situatie in stand houden. Dat merk je ook in vele berichten hier. Verdeeldheid zaaien, eilandjes kweken, discrimineren en maak het rijtje maar af. Een kwalijke zaak hoor. Dezelfde mensen die afgeven op anderen, voor die gaat in werking: de splinter in het oog van iemand anders zien maar niet de balk in het eigen oog.


  Maak melding

 4. Bij de BEP (Broederschap en Eenheid in de Politiek), zit een aantal kaders met visie. Het nieuwe partijgebouw is evenredig met hun ambities. Op termijn kunnen ze nog meer vorderingen boeken.


  Maak melding

 5. Het Surinaams volk hoeft niet geschoold te worden om onderscheid te maken tussen racisme en etniciteit. Een ding is zeker, ER is geen enkel volk in de wereld die vreedzaam en harmonieus met elkaar weet te leven. Met nadruk op leven. Alle andere theorien ten spijt.


  Maak melding

 6. BEP is onzin. Er wordt gezegd eerlijke verdeling van de rijkdommen en gelijke kansen. Wel je bent nooit te oud om weer naar school te gaan en wat te leren. Bewustzijn, algemene ontwikkeling, gezondheid is al je grootste rijkdom. Heeft de BEP niets anders te doen. Wat is het volgende dat zij gaan verzinnen, want daar zijn ze goed in. Het gaat allemaal om eigen belangen en subsidies op strijken.


  Maak melding

 7. Jiyani, in een land als Suriname denken we niet alleen racistisch. We worden vaak ook daartoe gedwongen.
  Het is ons met de paplepel door de witte overheersers ingegoten. Julius Ceasar zei: verdeel en heers. Engeland heeft met 100.000 militairen India met een bevolking van meer dan 1 miljard inwoners kunnen domineren door slim gebruik te maken van het kastestelsel. De Zoeloes van Zuid Afrika hebben het geweldig Engels leger verslagen (zie de film Zoeloe Dawn). Om de Zoeloes te verslaan hebben de Engelsen de omringende stammen tegen de Zoeloes opgehitst. Na al deze interne oorlogen waren de Zoeloes zodanig verzwakt waardoor de Engelsen probleemloos konden binnenwandelen. En nu Suriname: Toen Suriname in ongeveer 1950 autonomie kreeg waren alle politieke partijen gebaseerd op ras en geloof. Dit racisme en sektarisch gedoe hadden ze al lang tevoren reeds ingevoerd. De VHP dacht dat het racisme bekoeld was en benoemde de heer Drenthe, (de grote voorzitter van NAKS) tot kandidaat van de VHP in de jaren 60 of 70 van de vorige eeuw. Dit is totaal misgegaan voor de heer Drenthe. Hij werd niet alleen tegengewerkt door de Hindoestanen, maar ook door zijn eigen mensen. Zo’n sandwich positie is niet leuk en deze man vertrok heel teleurgesteld naar Nederland.
  Ander voorbeeld: die Hindoestaanse actrice, die de hoofdrol heeft gespeeld in de film Wan Pipel is door haar eigen mensen vergruisd. Alleen omdat zij een zwarte tegenspeler had in die film. Kijk, ik begrijp jouw bedoelingen en je wilt discriminatie bestrijden, maar zorg ervoor dat jij je kop niet te veel uit het maisveld steekt. Kijk, de enige groepen die open zijn voor assimilatie met andere groeperingen zijn de inheemsen en creolen. Een ieder kan daar binnenwandelen en met een Indiaanse/creoolse vrouw of man trouwen. In mijn tijd moest ik afblijven van Hindoestaanse en Javaanse meisjes. Alleen hebben de Indianen nog steeds een historisch gegroeid probleem. De Arrowakken lusten de Caraïben niet en omgekeerd. Men zegt: tijd heelt alle wonden. Ik denk dat je de discriminatie de tijd moet geven om zichzelf op te heffen maar in ieder geval: Succes. In mijn ogen zullen 2 dingen nooit ophouden: Discriminatie en slavernij (N.B. Zodra iemand een andere domineert of uitbuit is er sprake van een soort moderne slavernij)
  maar ik hoop dat ik ooit ongelijk krijg.


  Maak melding

 8. @ A-no- mie en Jiyani,

  Ben het helemaal eens met jullie !!!!
  Op de staatsradio van de racist Limbo wordt openlijk geuit dat men geen gladharigen als minister president wil hebben. Alsof gladharigen geen Surinamers zijn.
  Waarom zie je geen creoolse vrouw niet meer met een kroeskop meer lopen, zijn ze ook gladharigen geworden????????


  Maak melding

 9. @john,

  Ik heb de vraag of de BEP niet racistisch is gesteld juist omdat dat zovaak door creolen is geschreven. Frappant dat juist deze reageerders nu muisstil zijn.
  Dat hokjes denken hebben alle Surinamers zelfs meegenomen naar Nederland. Ook in Nederland gunnen zij elkaar het daglicht niet. Mensen uit een en dezelfde gemeenschap zijn jaloers op elkaar. Mensen zijn hypocriet en gemeen, ze menen altijd beter te zijn dan een ander.
  Racisme/discriminatie zal altijd blijven bestaan, daarom heb ik het ook opgegeven om zowel hindustanen als creolen te wijzen op hun racistisch/discriminerend gedrag. Heel af en toe kan ik het niet laten.


  Maak melding

 10. @Gratwirie,

  Het is iedereen vrij om zijn/haar uiterlijk te veranderen. Maar een creoolse of marron vrouw die een pruik met gladde haren draagt, moet niet vergeten dat haar oorspronkelijk haar onder die pruik zit.
  Mij is verteld dat kroeshaar niet makkelijk is om te onderhouden, misschien is dat de reden dat deze vrouwen kiezen voor het dragen van een pruik met glad haren.
  Veroordelen en uitschelden zal ik ze nooit en ook niet zeggen dat ze er mooier willen uitzien met gladde haren. Hun keuze en dat is ook hun recht.

  Op deze site is ook meerdere malen geschreven dat men geen gladharige als president wil hebben. Hokjes denken zit blijkbaar in de genen van Surinamers!
  Gelukkig ben ik geen Surinaamse, maar zou ik dat wel zijn, dan zou ik ook niet in hokjes denken.
  Heeft te maken met opvoeding.


  Maak melding

 11. Aangezien een stuk van mij niet is geplaatst een herhaling daarvan.
  Volksbuurt Ephraimzegen? No way. Vanaf Sunny Point (goede verwachting of wit Boitie), Ramgolamweg , Ephraimzegen tot en met Pont buiten is een verhuizing van het binnenland. Daar wonen alleen mensen die op Misikeba en voorgangers van de BEP lijken. Hopelijk wordt dit bericht niet verwijderd.


  Maak melding

 12. Gladharige wat is dat voor raars, wie heeft dat verzonnen weer zo iets ,de helft van de wereld heeft glad haar.
  Zelf vindt ik glad haar mooi ,en soms denk ik nou wel ik wat krullen.
  Maar om daar nou mensen op te beoordelen is idioot.


  Maak melding

 13. OOooo, ik snap hem het hoort bij een ras , zo praten jullie toch, die heeft glad haar dus die deugt niet of die heeft krulhaar, die deugt ook niet, zo denken, kan een normaal iemand niet.
  Andere zullen zich een deuk lachen om hoe sommige denken.
  Praten over glad of krul haar van iemand, van het padje af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.