‘Als Oedit fit genoeg is om te reizen keert hij terug naar Suriname’

26
door Suriname gezochte ondernemer aangehouden in Nederland

PARAMARIBO, 14 jan – De kantonrechter in Suriname houdt vandaag een schouw op het rijstareaal waar op 13 maart 2018 een drugsvliegtuig met 488 kilo cocaïne aan boord werd onderschept. Deze bezichtiging op de plaats van het delict vindt plaats in Saramacca op eigendom van ondernemer Radj Oedit.

Oedit was in maart, enkele dagen na de onderschepping, naar Nederland vertrokken. Volgens sommigen gevlucht, maar naar eigen zeggen voor een medische ingreep. Suriname ziet hem als drugsverdachte in deze zaak en wil hem zo snel mogelijk weer in het land hebben. Hiertoe is in juni een uitleveringsverzoek door Suriname aan Nederland gedaan. Daar werd hij in oktober aangehouden door de Nederlandse politie.

Maar Oedit vecht zijn uitlevering aan, omdat hij momenteel herstelt van een chirurgische ingreep die hij in Nederland heeft ondergaan schrijft De Ware Tijd. “Hij is momenteel aan het revalideren. Zodra Oedit fit genoeg is om te reizen keert hij terug naar Suriname” zegt Irvin Kanhai, de Surinaamse advocaat van de verdachte.

26 REACTIES

 1. als hij zijn terugkeer tijdig doorgeeft organiseren we een Welkomstpartij voor hem.
  Kleding: Paars overhemd verplicht.
  toegang: alleen douaniers, politie en hooggeplaatste ambtenaren die een persoonlijke uitnodiging
  krijgen.


  Maak melding

 2. Alleen in Suriname kan een verdachte bepalen wanneer hij terugkeert naar het land waar hij gezocht wordt.
  Laat zien hoe zwak het justitieel apparaat en de overheid in het desbetreffende land is.
  Let op, deze man heeft Heeeeeeeel lang nodig om te revalideren.


  Maak melding

 3. Andy die man bevindt zich Nederland. Nederland draalt om een beslissing te nemen om die man al dan niet uit te zetten. Indien hij in Suriname zou zijn en Nederland zijn uitlevering had gevraagd zou hij allang het land zijn uitgezet, indien hij niet de Surinaamse nationaliteit zou bezitten. Zo daadkrachtig zijn de instituten van Suriname. Vermoedelijk moet die goede meneer de Nederlandse nationaliteit bezitten.


  Maak melding

 4. @Gagopa ,

  Nederland draalt niet, Oedit heeft een Nederlands paspoort en heeft zijn uitlevering
  aangevochten bij de rechter. Of dit nu leuk vinden of niet, het is zijn recht. Het is nu
  aan de rechter om uitspraak te doen en goedkeuring te geven aan uitlevering aan
  Suriname. Het was handiger geweest als de Surinaamse politie lopende het onderzoek
  zijn paspoort in beslag had genomen en hem een uitreis verbod had opgelegd.


  Maak melding

 5. In DWT een artikel waarin de PG zijn handen trachte te wassen maar een slecht verhaal waarin totaal geen info gegeven wordt. De journalist had ook moeten doorvragen. Om hem te helpen maar ff het uitleveringsverdrag van 1976 er bij gezocht. De procedure zal nog steeds gelden. Dit riep de volgende vragen op.
  De verstrekte informatie is ver onder de maat.Het verdrag op ANDA Suriname is het verdrag van 10976 te vinden en lezing ropt de volgende vragen op: (het latere verdrag zal weinig verschillen op de procedures).
  -1- Waarom is er niet overwogen om een verstekprocedure te beginnen??
  -2- Is er een verzoek tot voorlopige aanhouding gedaan?? En per welke datum??
  -.3.- Zijn alle stukken voor de uitlevering verzonden en voor ontvangst bevestigd?? En per welke datum??
  -4- Is er verzocht om onmiddellijke overlevering?? Zo nee waarom niet, zo ja wat was daarop de reactie van NL??
  -5- Is de verdachte op een verzoek om “onmiddellijke uitlevering” in beroep gegaan en welke argumenten werden aangevoerd??
  -6- Zijn er, via rogatoire commissies, verzoeken voor beslaglegging, overdrachten van goederen of documenten, etc. gedaan??
  -7- Wat is het termijn waarbinnen NL moet reageren en zijn die reacties gekomen?? Zo ja wat is de inhoud van dat verzoek geweest en wat was/waren de reacties??


  Maak melding

 6. Het revalidatie argument is opzichzelf onvoldoende want die kan ook in SR plaats vinden en na ruim 6 maanden is die revalidatie echt niet meer zo intensief, als hij er al is.


  Maak melding

 7. Als iemand niet fit genoeg mag degene niet in een vliegtuig de SLM/KLM arts gaat ook voor second opinieonderzoek de patiënt bezoeken.

  Ik begeleid patiënten samen met collega gediplomeerd verpleegkundige en deze vliegen meestal eerste klasse
  Alles moet tot op puntjes geregeld worden anders mag hij/ zij niet mee een tussenstop voor zo’n vliegtuig kost veeeeeel geld.
  Bij overlijden vlieg en we terug waar we zijn opgestegen of maken een tussenstop dichtstbijzijnde land.
  Landingsrecht kost ook 💰


  Maak melding

 8. Dhr. R. Oedit, is een goudmijn voor de Nederlandse narcotica brigade. Als Oedot met de zware jongens uit Suriname samengewerkt heeft, dan heeft hij daadwerkelijk om zijn uitlevering aan Suriname aan te vechten. Immers, als hij teruggaat komt hij regelrecht in de habdevan de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel. Oedit zal uit de doeken moeren doen, hoe dat netwerk van de clown van Suriname eruit ziet en met welke landen en mensen er zaken gedaan wordt. Sinds de vlucht van Oedit wordt er regelmatig ladingen onderschept. Moro ka ai Kong!


  Maak melding

 9. Inmiddels is er een tweede hoofdrolspeler in een vermeende drugszaak opgedoken. Deze is nog niet voortvluchtig. Wij hebben een president die ervaren is in dit soort zaken, misschien kan hij een speciaal orgaan in het leven roepen die in aanloop naar de verkiezingen dit probleem kan oplossen


  Maak melding

 10. Wel of geen Nederlander ; in Nederland zijn er regels, wetten en ook factoren die de regels en wetten beïnvloeden. Van Overal ter wereld worden genocide overtreders en dictatoren voorgeleid en met succes bestraft. Als ik een denkbeeldig lijst voor mijn neus zou ophangen dan zou de namen van Bouterse en brunswijk ver boven die van oedit moeten komen, dus daarom duur het zo lang. Maar ik snap het wel : in Suriname hebben ze altijd haast!


  Maak melding

 11. De VHP is menens om het drugsprobleem integraal aan te pakken door zowel aan de preventieve zijde (educatie, voorlichting) als aan de repressieve zijde (bestrijding) te werken. De VHP ziet het als haar verantwoordelijkheid naar de samenleving toe om ervoor te zorgen dat zowel de uitvoer van drugs als de internationaal georganiseerde misdaad wordt aangepakt in nauwe samenwerking met buitenlandse drugsbestrijdingsinstituten.”
  Dit stuk stond als afsluiting van een heel artikel in een bekend dagblad. Het advies aan de VHP naar aanleiding van dit stuk is”: Help Suriname uit het juk van drugs gerelateerde zaken en zorg ervoor dat de komende president zeker niet uit NDP kringen komt. Jullie hebben de tools om het volk met alle middelen te overtuigen dat de NDP samengaat met de Nationale Drugspartij, en Suriname geen enkele vooruitgang biedt. Als er een partij die het verdient om Suriname vooruit te helpen, dan is het de VHP.


  Maak melding

 12. Hi everybody,
  Wat mij opvalt is dat niemand zich afvraagt of de vraag gesteld heeft waarom Pres geen stappen laat ondernemen om de mogelijke naar zijn info gedane zaken van deze Pater in het binnenland van Su met kennelijke jongboy’s te onderzoeken etc. Want Is toch (ook) een ernstige zaak,ipv zo een (lange) nutteloze persconf. te houden. Of ben ik fout?? Begrijp dat je voor jezelf wilt opkomen hoor maar hor i na regel toc. Maar ja Gado sabi.


  Maak melding

 13. goed denken.of logisch denken.De advocaat van Oedit is Guy Weski. Dezelfde achternaam als een goede vriend van President Bouterse,t.w. mr.Inez Weski .
  Advocaat Kanhai verdedigt Oedit..
  Advocaat Kanhai verdedigt ook President Bouterse.


  Maak melding

 14. Risico van het vak drugsbaronnen maken geen grappen.
  Zoals in Nederland leggen mokro’s je voor een fooi om.

  Als hij was opgesloten zat hij veilig achter de tralies, OM, PG en politie wie neemt de schuld op zich?


  Maak melding

 15. @su I love you
  Kanhai, die door zijn confrere aangemerkt wordt als de advocaat van de duivel. Volgens kanhai was hij bezig zijn zaken af te handelen, waarna hij zou aanmelden bij de politie. Deze case heeft een adertje onder het gras waarvan deze advocaat op de hoogte schijnt te zijn.


  Maak melding

 16. Denk niet dat deze man nu al in nederland terugkomt..wat een lieve crimineel is die man… als hij toch afreist naar suriname …die advocaat liegt …


  Maak melding

 17. hij verklapt alles aan de europeese justitie hij is een bron van informatie. waarom is duikboot noot meer opgevist? waar is het vliegtuid, verdewenen zeker. Bouta heeft zijn hand in alla drugs. Kanhai zorgt ook dat ze ddod ziojn voordat ze melden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.