VIDEO: ‘Nederlandse toeristen blijven terugkomen naar Suriname’

20
Toerisme Suriname
Archieffoto: Nederlandse toeristen in een boot in Suriname.

UTRECHT, 13 jan – Nederlandse toeristen blijven terugkomen naar Suriname. Dat merkt Suzette Eeltink van de reisorganisatie Suriname Holidays. En ze zijn altijd enthousiast: “Suriname was de mooiste vakantie. We willen weer terug!” is een reactie die ze vaak krijgt van Nederlanders die met vakantie naar Suriname zijn geweest.

Suriname Holidays is een van de bedrijven die staan op de Vakantiebeurs in Utrecht, die tot vandaag gehouden wordt. In een nieuwe aflevering van de Radio- en Televisie-special over toerisme, praat verslaggever Sam Jones met Eeltink op de beurs.

In deze special ook een gesprek met Ronny Bhoelai van All Suriname Tours en Marsha Mormon van plantage Bakkie:


20 REACTIES

 1. Haha het is te hopen dat ze het niet allen zeggen maar ook doen.
  belangrijker is dat de overheid de juiste maatregelen treft op het terrein van veiligheid en de afhandeling van zaken op de luchthaven.
  En dat de natuur niet meer schade toebrengt dan nu aan de gang is.


  Maak melding

 2. Ben naar de Antillen geweest hoef echt niet voor een 2e x
  Mooie stranden veel Amerikanen verder trek niks mij om terug te gaan.
  Houd van de natuur, groen, vogels en geen stress.
  Je wordt niet geleefd, je leeft.

  Vandaag grijs weer op Paramaribo Noord, heerlijk en zo af en toe een buitje.
  Niemand loopt met een strak gezicht, huis verder hoor je een vrouw lachen ‘woei’


  Maak melding

 3. Suriname is mooie land, maar te corrupt. Daarnaast zijn de excursie en de resort heel duur. Bijvoorbeeld voor 2 dgn Knini Paati betaal je 215 euro terwijl voor Disneyland Parijs betaal je voor 2 personen 215 p/dgn, dus 107,50 per dag p/p.

  De touroperators willen te snel rijk worden zijn niet economisch bezig,


  Maak melding

 4. Als Suriname een kwaliteit regering had, zou de republiek Suriname en de Surinamers een top eco-kwaliteitsland zijn voor natuurtoeristen. Natuur, wildlife, flora, fauna, visserij op de rivieren, kamperen, bergbeklimmen, vergezichten als je op de top bent, schildpadden, zeldzame planten, zeldzame dieren, kruiden, geneeskundige planten, stoomversnellingen, watervallen, verblijf op daarvoor geschikte plaatsen/dorpen van marrons en inheemsen, varen in korjalen, verblijf in goede hutten/gebouwen/logeergebouwen bij de Raleighvallen, Kabaleboverblijf in de dorpen, nachtwandelingen, boswandelingen, nachtdieren, enz. verkoop van souvenirs, kledingsstukken, van marrons en inheemsen.

  Op/in het verblijf in de locaties moeten heel wat zaken, verblijfplaatsen, bedden, licht, water, eten, drinken, veiligheid, goede ervaren gidsen, die goed en vlot kunnen communiceren in Nederland, Engels, enz, kennis van zaken in de natuur.

  Ook naar de verschillende distrikten gaan, logeergebouwen in goede staat zijn, zwembaden, fietstochten, wandeltochten, Paramaribo, bustochten naar verre districten, Nickerie, Coronie, verblijf, Bigie Pan, Dijk bij Coronie, moet een goede opvang krijgen voor dag toerisme, eten, drinken, tafels, aan de zee, rondvaart aan de kust voor de dijk met speciale goede daarvoor uitgerusten boten, zwemvesten, veiligheid, enz.

  De toerisme opleiding zou goed moeten worden opgezet door het ministerie die hiervoor verantwoordelijk is, SLM, hotels, tourinsbureau, dorpen van inheemsen en marrons, die de juiste voorzieningen hebben, enz., folders, website, verblijf, goed opgeleid personeel zowel horizontaal als verticaal in het bedrijfskolom,

  Klantvriendelijkheid, juiste kleding, houding, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Leuk stukje PR van Suriname Holidays. Voor wat je krijg is Suriname een dure land. Ticket prijzen zijn buitensporig hoog. Slechte accomodatie weinig bezienswaardigheden, slecht horeca personeel, hygiene laat op div plaatsen te wensen over, veel criminaliteit waaronder berovingen op toeristen en nog veel om op te noemen. Voor minder zit je in een ☆☆☆☆ all inclusive resort ergens in Zuidoost Azie. Ben afgelopen week voor mijn werk naar de vakantiebeurs in Utrecht geweest en dit zijn toch echt de signalen die ik door kreeg. Ja de voorwaarde om er een mooie vakantie land van te maken zijn er. Helaas ontbreekt het aan fin. middelen om er iets moois van te maken.


  Maak melding

 6. Als je vooraf eens flink informeert bij mensen die al vaker in Suriname geweest zijn en/of een beetje op Facebook rondsnuffeld, hoeft Het allemaal niet zo duur te zijn, voor een 100 tot 120 euro, kun je al voor een dag of drie All Inn klaar zijn naar bijv. Menimi of Blanche Marie met touroperators die behoorlijk hun best doen om de tourist het naar de ziin te maken, Je moet dan niet met een Mets of een Orange in zee gaan, die trekken je het vel inderdaad over de oren, Al een paar keer met een groepje van een 8 personen naar het Toekanarie eiland op het stuwmeer geweest, het busje incl. chauffeur zelf geregeld net als de bootman tevens beheerder van het eiland voor het eten en drinken selfsupporting kwam het op ca. 150 euro p.p. tegenover een hele dikke 300 euro van Mets van de beheerde kwam k er achter dat mets wel een heel dikke strijkstok hanteert voor eigenlijk alleen het boeken


  Maak melding

 7. Hoe zou de ontwikkeling van Suriname heden ten dage en het volk zijn geweest, als die vervloekte coup olv didibri Bouta en duivelse trawanten nooit had plaatsgevonden. Vul maar zelfs in.


  Maak melding

 8. Suriname zou iets unieks kunnen bedenken dat het aantrekkelijker maakt voor toeristen om ernaar toe te gaan. Een trekpleister dus. We kunnen niet wedijveren met gevestigde landen in de regio als Brazilië en de eilanden in de Caribische zee zoals Trinidad, Jamaica, Barbados, St-Maarten, Curaçao, Cuba, Martinique enz. We hebben wel onze flora en fauna. We hebben onze rivieren en watervallen. We hebben onze traditionele bewoners. In Zuid-Afrika heb je het Kruger park. Dat is uniek. In Brazilië heb je de Pantanal. Ook een trekpleister. In Europa en andere landen heb je dierenparken. Denk maar aan de Beekse Bergen. Suriname zou ook een dierenpark kunnen aanleggen, hier en daar de natuur helpend. Het oerwoud is namelijk te onoverzichtelijk om dieren te spotten. In de omgeving zou men een ‘toeristenstad’ kunnen aanbouwen met alle voorzieningen die je elders ter wereld ook treft.

  We praten over een mega investering maar als het er staat, dan staat het als een nucleaire bunker. Het is iets waar de komende generaties ook gebaat mee zullen zijn. We praten over het genereren van naamsbekendheid, toeristen, inkomsten en werkgelegenheid. Het is ook belangrijk om Suriname wat kindvriendelijker te maken. Vanaf de kleintjes tot de lummels van een jaar of zestien, zeventien. Die worden namelijk de toekomstige bezoekers. Het doel moet zijn om internationale toeristen aan te trekken. Het gros komt namelijk uit Nederland. De Amerikanen en Canadezen, Japanners, Duitsers en andere Europeanen zijn aantrekkelijke klanten. Die moeten we overhalen. De huidige situatie is wel scheef in die zin dat de prijzen zijn gelieerd aan de inkomens van de Westerse wereld. Het betekent dat de eenvoudige schoonmaker in Paramaribo zijn eigen land niet kan bezichtigen. Als hij/zij toch een beetje zou doorsparen, reist hij/zij liever naar Nederland dan Kwamalasamutu .Veel zal het niet schelen.


  Maak melding

 9. suriname is toch een falende staat volgen minister blok van nl .maar toch nl sma laai dape raaar hoor .plus zoveel probleem die men hier door geeft .en toch gaan ze weer die witemensen .suriname is gewoon de best .lobing of libing nana rust .oja bigup mie press ddb


  Maak melding

 10. Roy schrijft””De touroperators willen te snel rijk worden zijn niet economisch bezig,””DAT KLOPT!!!Wat ook belangrijk is wat men moet weten is >>>als passagier c.q. naar Suriname,en als vracht terugkeren naar huis<<


  Maak melding

 11. Er zijn terugkomers, jawel. Wij zijn de afgelopen 8 jaren 9 keer geweest, en plannen de volgende nu alweer. Toertjes met die schandalig dure operators hebben we nog nooit gedaan. Bijna alles is gewoon tegen normale prijzen ter plekke te regelen. Een Djogo en eten zijn naar Europese begrippen (bijna) overal goed geprijsd. Vuil op straat valt best wel mee, er zijn veel ergere plekken. Op de toerist die niet verder komt dan het zwembad van Torarica, hamburgers gaat eten bij Bar Zuyd, kleine flesjes bier gaat drinken met andere toeristen bij het Vat en 1 toertje naar het binnenland doet van 600 euro of zo staat toch eigenlijk niemand te wachten? Die komen ook echt niet meer terug want ze willen de hele wereld “gezien” hebben. Tot snel weer aan de Waterkant, bij de Riverside, Orlando’s, de 2de Kamer . .


  Maak melding

 12. Suriname is al jaren niet meer veilig voor toeristen.
  Bepaalde personen zullen het ontkennen maar weer is er een gezin met 2 kinderen, die met vakantie zijn in Suriname, beroofd van een aanzienlijk bedrag, sieraden en andere waardevolle spullen alsook mishandeld.
  Ik begrijp alleen niet dat men zoveel geld in huis heeft. Hoe wisten de roofovervallers dat er veel geld te halen was. 10 Jaar geleden was ik voor het laatst met vakantie in Suriname, daar zal het ook bij blijven.

  Gezin op vakantie bruut mishandeld en beroofd door gewapende criminelen ~ Suriname
  BY FAMILIENIEUWS ON 5 DECEMBER 2018 REDACTIE
  Suriname ~ Vakantie gangers slachtoffer van brute roof. Een gezin is dinsdagochtend rond 04.00 uur in hun diepe rust gestoord, mishandeld en beroofd door drie gemaskerde en gewapende criminelen.

  Vakantie Suriname

  Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de daders een voordeur van de woning, alwaar het gezin (vader, moeder en een zoon) vertoefde hebben geforceerd. In de woning hebben de daders de heer des huizes en zijn levenspartner met een stroomstootwapen bewerkt. De vrouw heeft een slag moeten incasseren met een hard voorwerp aan haar hoofd.

  Barstwond opgelopen

  Zij heeft als gevolg daarvan een barstwond opgelopen en ook haar man werd verwond. De daders hebben eerst een mobiele telefoon van het slachtoffer weggenomen. In die telefoon had hij een biljet van Euro 500,- bewaard. In de klerenkast hadden zij een tas bewaard met daarin Euro 800,- en SRD 2000,-.

  inbraak Paramaribo

  Geld meegenomen

  Verder hebben de daders alle kleding uit de klerenkast weggehaald. In een korte broek was er SRD 5000,- bewaard en ook met dat geld zijn de daders vandoor gegaan.
  Bron: DBS  Maak melding

 13. Leuk filmpje over Suriname.
  Een land met maar 550k inwoners, 4x zo groot als Nederland en een BNP van nog geen miljard heeft natuurlijk niet alles onder controle qua veiligheid. Ik ben dan ook blij dat er professionele touroperators zijn die de veiligheid kunnen garanderen en/of bewaken. Zo hoef je dus niet standard een Surinamer(om je wegwijs te maken) te kennen om daar naar toe op vakantie te gaan.

  Maar er zijn niet voor niets hele tv-programmas over foute vakanties, en die zijn gewoon in de Europa.
  Het gaat lopen…


  Maak melding

 14. In de ogen van sommige kan Suriname een mooi land zijn maar het volk is onbeschoft en Kl@te volk. Dat merk je gelijk bij aankomst op de luchthaven. Een smerig volk. Achter elk struik ligt zwerfvuil. Overal liggen petflessen, zelfs in de sloten. Ik keek achter Torarica in de bosjes langs de oever, ik wist niet wat ik zag. Er liggen miljoenen plastic flessen in. Hebben Surinamers geen ogen of zijn ze zo dom. Overal in Paramaribo stinkt het. Zelfs onder de grote markt stinkt het. Zodra ze een buitenlander zien zijn de prijzen 2 keren of meer verhoogd. Wie kan mij vertellen wat mooi is in Suriname. Een Surinamer zei tegen mij dat Surinamer net zo mooi is als Dubai en de nachten zijn net als in Parijs . Ik heb het geweten toen ik in Suriname was. Zonde van al het geld. Dominican is de helft goedkoper en vele malen mooier en schoner. Doei Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.