Factcheck: sprak pater Toon de waarheid?

45
Factcheck: sprak pater Toon de waarheid?
Pater Toon ter Dorsthorst

PARAMARIBO, 13 jan – [COLUMN] – President Bouterse heeft op zijn persconferentie, die voor veel onrust zorgde in de samenleving, pater Toon ter Dorsthorst beschuldigd van het vertellen van leugens. Pater Toon had op de 8 december herdenkingsdienst in de Alfonsiuskerk verklaard dat het Nationaal Leger onder leiding van bevelhebber Bouterse in 1987, buiten de wettig gekozen regering om, illegale gewapende groepen had georganiseerd en ondersteund (Starnieuws 9 december 2018): ‘Ja, u hoort het goed: het Nationaal Leger van de Republiek Suriname, dat tot taak heeft de soevereiniteit en nationale integriteit van de Republiek Suriname te verdedigen, werkte samen en ondersteunde illegale groeperingen, die grote gebieden van Suriname bezet hielden.’ 

Valselijk beschuldigd
In het boek ‘De getuigenis van president Desi Bouterse’ (2017) citeert Sandew Hira de directeur Nationale Veiligheid van president Bouterse, Melvin Linscheer, over de kwestie van illegaal gewapende groepen in 1987 alsvolgt: ‘Je had nu de onmogelijke situatie dat het leger was verboden om op te treden tegen JC (Junglecommando, TP)..Toen hebben we vanuit de inlichtingendiensten en het leger besloten om zonder toestemming van de regering de dorpen te bewapenen en te trainen. Zo ontstonden verschillende groepen zoals Tucajanas, Angrula (Angula, TP), Kofimakka en Mandela.’ Linscheer was in die tijd Commandant Zuidelijke Troepen, hij kon het weten. Bovendien legde hij deze verklaring af in aanwezigheid van Bouterse. Conclusie: pater Toon sprak op 8 december in de Alfonsiuskerk de waarheid! De president, tegen wie een strafeis loopt van 20 jaar vanwege de decembermoorden, heeft hem niet alleen valselijk beschuldigd van liegen. Hij pleegde karaktermoord door op crypto-lasterlijke wijze, zonder ook maar een poging tot feitelijke onderbouwing, te insinueren dat de pater ‘jongetjes’ zou misbruiken. Valse beschuldigingen, karaktermoord en laster, het refrein van kwader trouw.

Uitlokking moord
Ik heb aan de gerenommeerde strafpleiter mr. Gerard Spong de vraag voorgelegd of en op welke wijze de oprichting van illegale gewapende groepen door Bouterse, Linscheer c.s. een strafrechtelijke vergrijp behelsde. Hij zei dat er sprake was van ‘uitlokking tot moord.’ Het is niet bij uitlokking gebleven. Pater Toon gaf in zijn rede tijdens de 8 decemberherdenkingsdienst een voorbeeld, waarbij op Washabo het leger en de Tucajana samen opereerden: ‘ Dit bleek zonder meer uit de operatie waarbij de dissidente Tukajana’s Piko en gezellen naar Washabo werden teruggebracht en daarna op beestachtige wijze met motorkettingzagen werden vermoord.’ 

Feiten zijn welsprekender dan woorden.

Theo Para

VIDEO: Pater beschuldigt Nationaal Leger opnieuw van verraad


45 REACTIES

 1. Een Nederlander die opkomt voor het onrecht, misdaan door de duivel ddb en co. Wie is lafhartig van geest? Wie de oerdomme stommelingen die eerder geloven in moordenaars? Kondre klarie.


  Maak melding

 2. En waar blijven nu de reacties van o.a. RobG en Pakiratigri om dit te weerleggen en de wandaden van hun schijnheilige met de mantel der paarse liefde te bedekken


  Maak melding

 3. Het is niet bewezen maar wel waarschijnlijk en zeker niet onmogelijk dat Pater Toon de waarheid spreekt.
  Als president had Bouterse zich nooit mogen verlagen tot een dergelijke smadelijke aanval op de persoon Toon maar had hij het OM de opdracht moeten geven die diepgaand en grondig te onderzoeken en de bevindingen te rapporteren. Maar ja we weten allemaal wat voor een figuur deze ‘A NO MI” president is.
  Daarnaast moet pater Toon een aanklacht tegen de president doen wegens smaad en laster voor de ongefundeerde uitspraken die Bouterse in zijn richting heeft gedaan. Deze uitspraken vallen niet onder de onschendbaar heid en zijn ronduit zeer onbeschoft en laag. LASTER !!


  Maak melding

 4. Vind niet dat pater Toon de juiste ‘toon’ zet. Aan de andere kant is het Zijne Excellentie die zelf de aanzet heeft gegeven tot deze dyugudyugu. Op cruciale momenten had hij zich moeten inhouden. Maar ja, hij is ook mens net als u en ik. Maar goed, dat waait wel weer over. Wat wel naar voren komt, is wat deze pater benoemt en dat is het steunen van illegale groeperingen teneinde het wettelijke gezag omver te werpen. Dat vind ik interessant en ga ik de lijn doortrekken. Het is dat Bouterse op het wereldtoneel een kleine jongen is, want landen als de VS en ook Nederland doen niets anders. Bij hen is het schering en inslag soevereine landen omver proberen te werpen. Het is meer Amerika dat hiervoor verantwoordelijk is, maar Nederland als het kleine neefje dat zo graag een indruk wil maken op oom VS, doet van lieverlee mee. Onlangs is gebleken dat Nederland hand-en-spandiensten heeft verleend aan terroristen in Syrië. Wat is er hiermee gebeurd? Niks! Een heleboel verontwaardiging in de Tweede Kamer en vervolgens gaat het uit als een nachtkaarsje.

  Honderdduizenden doden zijn te betreuren in Syrië. En van de honderdduizenden zijn er duizenden onschuldig vermoord. Wie brengt de EU en de VS voor het gerecht? Niemand toch? Ziet men ooit figuren als Bush, Trump, Blair en Rutte voor het Internationaal Strafhof verschijnen? Amerika is niet eens deelnemer. Zij zijn het machtscentrum en alles wat ze doen is het ‘recht’. Maar Bouterse, ho ho ho, die moet men hebben! Zo zien we dus dat er geen recht bestaat. Het recht van de sterkste geldt en lang niet altijd loopt dat parallel met het ware recht. Het recht is selectief en betrekkelijk. Gerard Spong stelt dat het uitlokking tot moord is (het bewapenen van de illegale groeperingen). Wel, dan moet de EU voor het gerechtshof. Ook daar is het niet alleen bij uitlokking gebleven. Zal van zijn leven niet gebeuren dat men de leiders van de EU voor het gerecht daagt.

  Wel, wel, om dezelfde redenen waardoor deze landen vrijuit gaan, om diezelfde redenen mag Suriname ook vrijuit gaan door een koers te varen in het belang van het Surinaamse volk. Het is recht voor een en recht voor allen. Zegt men niet:” verbeter de wereld, begin bij jezelf?” Wel de splinter in het oog van een ander zien, maar niet de balk in het eigen oog? Pater Toon mag zeggen wat hij wil. Heb niks tegen de beste man hoor. Hij moet gebruik maken van de juiste kanalen als hij iets wil bereiken met deze zaak. Niet via de kerk, niet via de media. Echter, het voorname is het heden en de toekomst. En de toekomst wordt bepaald door het Surinaamse volk. De verkiezingen zullen het uitwijzen. Het is eerst afwachten op de afloop van de rechtszaak en de consequenties. Genoeg actie te beleven de komende twee jaar in Suriname. Kunnen we vervolgens met een gerecyclede lei beginnen en het hoofdstukje afsluiten. Enne, Pater Toon kan beter een voorbeeld nemen aan de paus die bruggen smeedt. De paus legt namelijk de klemtoon op vergeving en samenwerking zodat men van daaruit verder kan.


  Maak melding

 5. Wat pater Toon zegt klopt wel, maar andere landen doen ook hele lelijke dingen, dus is het niet erg zegt Pakiratigri. Uiteraard moet Nederland er ook even bij gehaald worden want hoewel dat het favoriete woonland is van veel Surinamers hebben ze toch een grote hekel aan Nederlanders. Hoe schizofreen kun je zijn.
  Bovendien, al spreekt pater Toon de waarheid, toch had hij dat zo niet mogen zeggen maar had hij gebruik moeten maken van “de juiste kanalen”. Zodat het in de doofpot kon worden gestopt?

  Pater Toon moet een voorbeeld nemen aan de Paus, vergeving, samenwerking en bruggen bouwen! Vergeving komt na schuld bekennen, maar voor zijne excellentie (haha) de president is dat natuurlijk niet nodig. Alles wat hij doet is welgedaan en vast en zeker rechtvaardig!
  De president hoeft natuurlijk geen voorbeeld te nemen aan de paus, hij mag doen wat hij wil. Hij is de grote held waar Pakiratigri van binnen heel warm van wordt. Alles wat hij doet getuigt van grote wijsheid en inzicht. (Maar ik ga natuurlijk niet in Suriname wonen, ik zou me daar gek zijn!)


  Maak melding

 6. Sang dati !!
  Belgischse onderzoekers hebben Somohardjo “medisch” onderzocht !!
  Zijn biologische leeftijd is pas “59-jaar” Toppie mang !!
  “Erection Hardness Score is hoog” !!!,terwijl Steve Anus zijn “klepel” niet stijf kon krijgen !!Hij ko
  in de leer gaan bij SOMO !!!
  Geen wonder dat toen SOMO samen met Bouta in de regering zat, hij om de haverklap
  naar Indonesia bij AMINA moest gaan voor een wederzijdse service-beurt om te bewijzen dat
  “mie-de-ete” !!
  Dus onze nieuwe candidaat Pres. na de verkiezingen in 2020 !!
  Hoe is het met Bouta zelf in deze?? Wat zouden de testen bij hem uitwijzen ??
  Deng ptien au-law te deng lesie a sannie diesie! Somo gaat Brunsie nu beconcuren met
  de KABULA-dans nu , tot in het hol van de leeuw!!


  Maak melding

 7. Hahaha.. @pakira Tigri.. Jij bent een lachertje.. Shame on you!! Met jouw lijn doortrekken. Als alle lijnen doorgetrokken moeten worden is jou paarse moordenaar baas nog erger in de problemen, want dat is ie al. Ik snap maar niet dat jij NL en Amerika erbij betrekt. Dat is pure onmachts vertoning wanneer je als een kat in het nauw bent verdreven. En dan ga je rare sprongen maken. Het enige wat jouw baas nu kan redden is de dood. Want hij liegt tot ie barst. Over toon gesproken.. Luister maar naar de liegende toon van zijn persco ferentie.. Hij kan bijna niet praten.. Maar ja.. San sa dungru, ow kon na krin.!!!


  Maak melding

 8. Deze man is geen geestelijke,hij heeft een masker op!
  In Suriname kan alles,laat hij naar Nederland komen en hier uithalen dan zit hij meteen in Rome.
  laat hij maar praten over de pedofielen in de roomse katholieke kerk,daar is hij goed voor.


  Maak melding

 9. Tegenwoordig wordt je op waterkant gedemoniseerd als je iets tegen de NDP en de leider van deze partij iets negatiefs zegt. Ja, ja de aanhangers van deze vernietigende partij en zijn demonische leider willen ook op dit forum hun invloed uitoefenen. Hoe krom kun je in grijze massa zijn om nog steeds te beweren dat de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel het nog met volk en land meent, terwijl hij op alles wat hij zegt en doet keer op keer op leugens, verdraaiing, bedreiging en manipulatie betrapt wordt.


  Maak melding

 10. @Simmy, ben je door Pater Toon misbruikt? Toen woonden veel Hindoestanen in die buurt, vanaf noodmarkt, koeliepassie, slangenhoutstraat, hernhutterstraat, kankantriestraat, kortom gebied Beekhuizen was hindoestaans, nu is het dyukakondre geworden. Fatimaschool is nu vervallen en bemand door enkele fie-hards van leerkrachten. Er komt daar verder geen hond laatstaan een later om te bidden en de kids te lokken met een film als Jaap.


  Maak melding

 11. @Pakiratigri

  Dat Bouterse en Co verantwoordelijkheid droegen voor de kettingzaag moorden is onderdeel van de geschreven geschiedenis van Suriname. Dat Hira het bevestigd is in zijn verzoeningsboek/studie maakt duidelijk dat Bouterse heel flexibel met de waarheid omgaat of niet meer weet wat de waarheid is.
  By The Way voor deze misdaden tegen de menselijkheid is amnestie verleend ??? verzoening omdat beide zijden van het conflict misdaden begaan hadden.
  Hira geeft wel duidelijk aan dat Bouterse en Co afspraken schonden en hun eigen weg gingen en stiekem de binnenlandse oorlog voortzetten. Het zijn de woorden van Linscheer die duidelijk maken dat zij het gezag, de wet en verdragen negeerden.

  Dat is het issue. Suriname wordt geleid door een president met veel macht die of dement is of elke dag een andere waarheid kent en die uitdraagt. Dat is ziek.

  U vergelijking met de VS en NL gaat geheel mank omdat daar op basis van enige transparantie de waarheid op tafel komt en ook verantwoordelijk heid genomen wordt. Voor het Nederland in de golfoorlog manipuleren is Balkenende afgerekend.
  Dat het Westen mee werkt of regimechange initieert zal ik niet ontkennen echter ook dat wordt uit eindelijk transparant en afgerekend.
  Is het mogelijk om IS haar gang te laten gaan en de westerse maatschappij als schietschijf te gebruiken of te wachten tot zij voor Wenen staat en haar dogma’s aan Europa oplegt. Is het dan niet verstandig om Irak en de Koerden een handje te helpen.
  Het eind resultaat is meer dan fout echter er wordt democratisch verantwoording afgelegd en de pers en wetenschap vinden op termijn uit of men gelogen heeft. Het duurt even.

  Bouterse beschuldigd Nederland van het nog 60 jaar geheimhouden van Surinaamse dossiers. Dat is onzin.
  Suriname was toen een onafhankelijke staat. Het is staatskundig en diplomatiek FOUT indien men de geheimen die men deelt met een ander onafhankelijk land eenzijdig te openbaren. Indien men dat wel doet krijgt NL van geen enkel land waarmee het geheimen moet delen nog vertrouwelijke informatie. Bouterse maakt een Show die nergens op slaat. Suriname kan haar eigen dossier gewoon open of indien dat verdwenen is Nederland formeel verzoeken haar dossier te openen. Ik ben er van overtuigd dat het nu geheime dossier per kerende post beschikbaar zal komen omdat Nederland dan niet meer aan vertrouwelijkheid gehouden wordt,.


  Maak melding

 12. De Ex-legerleider en Landverrader moet leren dat

  jij niet kan werken voor jouw land Sranan en tegelijkertijd

  HEIMELIJk in dienst kan zijn van de Ned.Veiligh.Dienst en de CIA !

  STOMMER kan niet, dus ga naar de KRIJGSRAAD met jouw

  EIGEN ARCHIEF, het ARCHIEF van de Sur Geheime Dienst

  plus het ARCHIEF van de PROCUREUR-GENERAAL,

  waaruit zonneklaar blijkt dat uw ZOVEELSTE LEUGEN om

  MASSAMOORD goed te praten, complete FANTASIE is !!!

  PS : Uw EIND-STRAFVONNIS INHOUDENDE LEVENSLANGE

  GEVANGENISSTRAF, WORDT MOMENTEEL OP PAPIER GEZET

  DOOR DE KRIJGSRAAD !

  HET SRANAN VOLK ZAL VERHINDEREN DAT IN SRANAN EEN

  VENEZUELAANS GETINTE COUP PLAATSVINDT !

  LEVE DE KRIJGSRAAD, LEVE DE RECHTERLIJKE MACHT !!!

  MOORDENAARS VAN ONSCHULDIGE EN ONGEWAPENDE

  SRANAN-STAATSBURGERS DIENEN KEIHARD TE WORDEN BESTRAFT !!!


  Maak melding

 13. De grootste leugenachtige moordenaar van dit land, die een geestelijke voor leugenaar uitmaakt, vanwege onthullingen van pater Toon, die voor deze veelvoudige moordenaar, die binnenkort zijn vonnis mag aanhoren, niet goed uit komt, dit gedrocht heeft nog nooit van de waarheid gehoord, laat staan dat hij er aan zou meewerken, de waarheid te vertellen, en daardoor steeds meer verstrikt raakt in zijn eigen leugens.


  Maak melding

 14. Wedden dat de president met zijn onrust kwekerij bezig is een situatie te creëren waarbij hij straks een NOODTOESTAND GAAT UITROEPEN DAARMEE DE VERKIEZINGEN IN 2020 uitstelt en ook de rechterlijke macht schaakmat zet.

  Wedden!!!!


  Maak melding

 15. Pater Toon liegt niet . De waarheid is hard om aan te horen die indianen van galibi had hij ook bewapend zogenaamd moesten zij zich verdedigen tegen jungle comando..dat was natuurlijk een leugen na galibi is het open zee wie van jungle comando zou die indianen aanvallen ..net als de indianen in het westen heeft hij ze ook hier in het oosten misbruikt
  Daarom zijn de meeste mannen op galibi verslaaft aan cocaiene…


  Maak melding

 16. Uit ervaring spreekt hij …de man die echt liegt is de huidige president van suriname…dat je een toegangsbewijs moest gaan halen bij de militairen in fort om naar het binnenland te haan dat klopt heb ik ook zelf meegemaakt er zijn nog vele dingen gebeurt in die tijden.waarover men niet wil praten.


  Maak melding

 17. Pico is door het nationaal leger in de persoon van Linscheer en Rozenblad uitgeleverd aan de Tucajana,s alwaar Pico met een kettingzaag in mootjes is gezaagd. De bevelhebber had opdracht gegeven om Pico een lesje te leren. Pater Toon jokt niet. Hij heeft bewijs.


  Maak melding

 18. Het Openbaar Ministerie beschikt over beeldmateriaal waar te zien is hoe de latere Drugscrimineel Kamperveen en Slagveer voor een Tribunaal opdroeg een verklaring te tekenen.

  Toch durft deze GEBOREN LEUGENAAR te beweren dat hij niet aanwezig was in het fort.

  Hij was blijven slapen bij zijn buitenvrouw.

  CEO van de Firma List en Bedrog: Jouw Leugens zijn te doorzichtig.


  Maak melding

 19. @pakiratigri

  Wat een klinkklare nonsens wat jij schrijft over steun aan terroristen en dat de VS en Nederland niets anders doen dan zelfstandige landen omver werpen. Weet jij eigenlijk wel waarover het gaat of wil je gewoon erbij horen. Op grond van jouw posting meen ik te moeten concluderen dat je een enorme wauwel bent (een bobo zoals men het in Suriname zegt). Bouterse is een laffe moordenaar om wie ik geen traan zou laten als hem iets overkomt.


  Maak melding

 20. Er word groenten beplant met kunst mest en bestrijding middelen door een handje vol hindoestanen en Javanen .
  Indien zwarte niet werken waarom gaan jullie niet in India planten daar kan je ook verdienen .

  Lees meer over Djawalapersad van VHP .
  Ik blijf NPS

  Ik had de studenten gebeld ze zijn in Moengo voor een project bel ook .


  Maak melding

 21. Bovendien is er over veel meer criminele zaken tijdens

  de Paarse MILITAIRE DICTATUUR bewijsmateriaal !

  Draai effe de AUDIO-opname waaruit blijkt dat in OPDRACHT

  VAN DE LEGERLEIDING, HET DE BRANDWEER WORDT VERBODEN,

  DE DOOR DE MILITAIRE-BENDE IN BRAND GESCHOTEN/

  GESTOKEN, PRIVE-BEZITTINGEN VAN SURINAAMSE

  STAATSBURGERS, TE BLUSSEN !

  BRANDSTICHTING OP HETERDAAD !!!

  PS : NED.Mil.INL.Dienst nanga CIA,

  SORI DDB NANGA ING MILITAIRE CLAN,

  TAKKI DENG NA SOSO BOTO, NO BRAINS !!!


  Maak melding

 22. Boodschap voor enkele PAARSE ZEIKERDS hier over
  de boodschapper en getuige van moorden,
  babbel over de VERANTWOORDELIJKEN VOOR MOORD
  OP ONZE LANDGENOTEN !

  LAAT BOODSCHAPPERS EN ONTHULLERS MET RUST !

  WIJ MOETEN GEZAMENLIJK DE PAARSE SLAVERNIJ IN

  SRANAN BEEINDIGEN !!!

  SRANAN MUS FU TRONG WAN RECHTSSTAAT BAKA !!!


  Maak melding

 23. A-NO -MIE @ de huizen komen nog dit jaar start ik in Para waar er Grondstof is .
  In juli ga ik met vervroeg pensioen zo dat ik meer tijd heb voor de project

  Ik hoeft niemand geld te vragen daar de Machines al daar zijn en Grondstof Bauxiet en kwarts zand ook .

  Uit kijken met het eten van bespoten groeten vooral groeten uit Kwatta weg .
  LVV geeft geen voorlichting omtrent betrijding middel je waar LVV kantoor is ik ben persoonlijk meerdere keren daar gegaan .

  Ik heb zelf meer zaden dan LVV hier in Nederland die ik hier heb vermeerder ik zelf met Blanke vrouwen .
  Zwarte vrouwen zitten meer in de zorg of een andere baan .

  Ik had de studenten gebeld op zondag avond heel gesprek mijn ondersteuning krijgen ze .

  Zoet WATER gaat van Para naar Paramaribo ook opvulzand en Kwarts zand ook Bauxiet .

  DOE JE BEST GOD DOE DE REST maar drink geen Alcohol en eet geen koeien geiten kippen vlees en schapen ook .

  Parter Troon ik vind je altijd een sterke en goede Pater beter dan de Bishop aan de Graven straat .


  Maak melding

 24. Paki RAT igri,

  ze moeten jou ook doortrekken, maat dan door het riool…..ranzige zieke geest. Altijd maar ongenuanceerd recht lullen wat krom is t.a.v. van een drugsveroordeeld, dementerend fossiel met 20 jaar bajes boven zijn criminele kop. Jij bent een meer dan minderwaardig griezeltje.

  .


  Maak melding

 25. ddb is de grootste, domste, meest leugenachtigste, gevaarlijkste, crimineelste president van Suriname.

  Zie: 18000 woningen,
  -diepzeehaven,
  – bruggen over de grensrivieren,
  – tram/trein van Zanderijen naar Rio de Janeiro,
  – vierbaansweg naar Brazilie,
  – Grootste voedselschuur van het Caribschgebied,

  enz, enz.

  En nu komt er weer een bij,
  nl:

  Honing voor de Coronianen, wat hij bedoelt te zeggen is dat ze evenals zijn voorgaande luchtkastelen de Coroniaanse jongeren van hem Braziliaanse bijen gaan krijgen.

  Je zal zien hoe snel de Coronianen in klappernootbomen gaan klimmen als ddb braziliaanse bijen voor ze gaat los laten.

  ddb heeft nooit iets voor Coronie gedaan, nu er verkiezingen aankomen gaat hij de Coronianen Braziliaanse Bijen geven voor honingteelt.

  Wel Braziliaanse Bijen zullen jullie een wijze les leren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamer/d


  Maak melding

 26. Laat pater de pedofielen die het woord verkondigen laten opsluiten, Judas de duivel.
  Kinderen hun leven verpesten met hun pedofielen praktijken, hoeveel nonnen heeft hij niet zwanger gemaakt en de foetus laten aborteren.
  Ik heb RK de rug toegekeerd overal hebben ze slachtoffers gemaakt.
  Oprotten met je witte gewaad.


  Maak melding

 27. Ik herinner mij inderdaad de verhalen van de tucayana’s en andere groepen. Er is nooit een gedegen onderzoek daarnaar geweest en blijft het gissen wat DE waarheid is, een ieder geeft zo zijn eigen waarheid aan. Maar is sla wel steil achterover als ik deze Pater Toon, die ik heel goed ken zo hoor. De zuipende, tweedracht zaaiende Pater Toon bombardeert zichzelf tot profeet? Het moet niet gekker worden. Een “geestelijke” die zich op het politieke veld beweegt en zich daarbij vergelijkt met de Profeten van toen?? Een Katholieke geestelijke no wel?? We weten allemaal wat deze viezeriken hebben uitgevreten de afgelopen decennia op het vlak van seksueel misbruik van geïndoctrineerde parochianen en erge nog hun kinderen, wereld wijd! Ik hoef niet te vertellen hoe deze beesten met de bijbel in de hand over de eeuwen heen moord en doodslag hebben gezaaid in de slavernij, de kruisvaarderij, de vervolging en verbranding van onschuldige vrouwen omdat ze heksen zouden zijn. Nog zijn ze bezig met hun kruisvaarderij tegen miljoenen mensen en vele landen in het Midden Oosten onder het mom van bestrijden van de Islam, een van de grootste religien in de wereld. Deze kinderen van Satan en Mamon moeten de laatste zijn, die de termen recht en waarheid in hun mond nemen!


  Maak melding

 28. Wat n lullzaken jullie alml bouta uitgedroogde kontlikkers.zitten jullie ook op n diplomatieke post t wachten ergens in ht buitenland? Had die duivel n zoon of broer vn jullie eerst gemarteld n drna doorzeefd mt kogels zouden jullie anders janken n was pater toon n vetgemeste “zwarte” zoals er zovelen zyn binnen d regeringsparty dan was hy wel goed he


  Maak melding

 29. @pakiratigri
  Je haalt er weer allerlei onzin en off topic gezwets bij om de wandaden goed te praten.
  Het gaat hier om serieuze verslagen van mogelijke politieke moordpartijen waar de president uit hoofd van zijn functie serieus op moet reageren door een diepgaand onderzoek te gelasten.
  Maar wat doet deze lage en gestoorde president. Die gaat de boodschapper aanvallen met lage en onbewezen laster. Typerend gedrag voor deze proleet en wakaman die zich een door god gezonden man acht. Wel god zou nooit dergelijk gedrag toestaan.
  .
  @Simmy. Dus in 1958 zat jij op school en nu ben je seniel??
  .
  @JoJo. Hira mocht het blijkbaar opschrijven ind e wetenschap dat het verjaard was. Hira en Bouterse zijn duidelijk te dom om te begrijpen dat het een duidelijke verwijzing is naar het karakter van Bouterse: Megalomane psychopaat. Alleen compleet gestoorde en onmenselijke individueen zijn zo gestoord dat ze in een dergelijk verhaal iets lezen als van de geweldig sterke leider. Gedrag en niveau van voetbal hooligans en criminele wakamans is zelfs hoger.
  .
  @OOMBERT aka oombert : je reacties slaat werkelijk nergens op. off topic, racistisch, dom en onbeschoft. De enigste goede en on topic opmerking is die over pater Toon. De rest van je reacties horen hier niet, zijn onjuist en ongepast.
  .
  @Suriname i love Je bent al net zo laag en leugenachtig als je paarse baas. SR heeft een groot probleem met pedo’s en de meeste van die pedo’s vindt je onder de aanhang van de NDP !! Zeker in de top van de NDP zit er een aantal heel bekende en gezien je voorkeur voor dit topic is de kans heel groot dat jij ook een pedo bent

  @Padre al voor de leugendetector bij Bouterse wordt aangesloten ontploft dat ding. 😉 😀


  Maak melding

 30. Bouterse jij liegt niet die pastor Toon .Je hebt die mensen in 1982 zelf doodgeschoten punt uit en als het niet zo is komt voor de rechter en jouw indianen verhalen vertellen.Je hebt Suriname leeggeroofd dat is ook waar want je kon die 1.3 miljard USD niet verantwoorden. Bouterse ik kan je zeggen dat God alles gezien heeft dat jij de moordenaar bent van die 8 december 1982. Al die leugens van jouw geloofd niemand.


  Maak melding

 31. Tjaa,

  enkele Paarse broodschrijvers, in feite in dienst

  van de massamoordenaar, trachten de BOODSCHAPPER,

  een pater neer te halen !

  Pater heeft geen NEP-AMNESTIE nodig en kan vrij REIZEN,
  in tegenstelling tot uw baasje DDB !

  BERECHT de moordenaars van de 8 December-massamoord,
  berecht de Massamoordenaars van de Dorpelingen van het dorp
  MOIWANA, berecht de Moordenaars van de Indiaanse INHEEMSEN,
  berecht de moordenaars van vele individuele militairen die tijdens de
  militaire DICTATUUR, zogenaamd door ZONNESTEEK zijn omgekomen !

  BERECHT ALLE militairen en katvangers die tijdens de militaire DICTATUUR
  burgers hebben VERMOORD !

  PS : uw Paarse baasje DDB is trouwens in zijn tienertijd, meerdere
  jaren, liefdevol opgevangen in het RK Jongensinternaat aan de Verl
  Gemenelandsweg, geleid door RK-paters .


  Maak melding

 32. FACTCHECK geschiedt in een RECHTSSTAAT DOOR

  DE RECHTER !

  KRIJGSRAAD KOMT HEEL GAUW MET DE RESULTATEN

  VAN DE FACTCHECK ABOUT 8 DECEMBER MASSMURDERS !!!


  Maak melding

 33. Als je iemand kinderlokker en kinderen verkrachter noem, moet je echt bewijzen hebben.
  Want het is een zware beschuldiging. Maar wat die pater Toon daar vertelt kan degelijks waar zijn.
  Want er gebeurde dingen op Washabo die het dag licht niet kon verdragen.
  MP. Leon kan heel veel vertellen. Hij werd een middag van Washabo naar vliegveld Zorg en Hoop per vliegtuig getransporteerd met diverse schot wonden aan zijn been.

  Raoel weet wat je zegt.


  Maak melding

 34. Ligt niet in mijn aard om mensen tekort te doen, maar de dingen moeten gezegd worden zoals ze zijn.
  Een man als Limbo denkt dat hij de president iets goeds doet (ergens zou je kunnen zeggen dat de leerling overtreft zijn meester) met het kleineren van anderen. Deze gedraagt zich als een marktventer en komt niet serieus over. Respect moet men afdwingen niet alleen bij gebruikt van ongepaste (vieze) woorden. Als men vandaag de dag geen respect kan opbrengen voor de president dan moet hij dit bij zichzelf zoeken. Maar niet bij anderen.
  Macht en gezag zijn twee verschillende dingen.
  SOORT ZOEKT SOORT

  Gewoon staat die (pastoor) man leugens te debiteren!!
  die man (pastoor) staat gewoon te liegen!

  Pastoor Toon vraagt aan president Bouterse om hem te tonen waar hij gelogen heeft.
  president wat nu?


  Maak melding

 35. Pater Toon. Exponent van de RK Kerk vol pedofiele criminelen; een Kerk die miljoenen doden)( vermoorden) op haar ‘geweten’heeft en geen partij kan kiezen wanneer het om genocide gaat op bijvoorbeeld zwarte mensen en Indianen?
  Is dit het evangelie van deze man? Ik moet niets hebben van dit soort figuren; ik walg van hen.
  Laat hij zich maar druk maken om al die duizenden misbruikte jongetjes die nu met trauma’s rondlopen en geen hulp krijgen. Dat geldt ook voor landen als de VS en Nederland. Pakira: je hebt gelijk. Het zijn dit soort landen dat de drugsmaffia faciliteren. En almaar met de vinger wijzen naar kleine landen . Niet dat ik dit soort praktijken goed wil praten. Maar als landen als Noorwegen-Denemarken-Zweden-Finland kritiek zouden uitoefenen : so be it: maar de VS en Nederland? Mensen: waar blijft jullie common sence? Het zijn landen die elke dag de mensenrechten schenden( honderduizenden). Niet mals. En wij ons maar achter hun kritiek scharen. Corruptie en Misdaad is iets dat door de westerse landen is uitgevonden . Helaas hebben sommigen van onze eigen mensen dit geincorporeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.