Bromfietser (16) op slag dood na aanrijding met auto in Suriname

21
Bromfietser op slag dood na aanrijding met auto in Suriname
De bromfietser overleed ter plekke. De politie in Suriname onderzoekt het ongeval.

PARAMARIBO, 13 jan – Opnieuw triest nieuws vanuit Wanica. Een bromfietser was zaterdagavond op slag dood na een aanrijding met een auto. Het vreselijke ongeval vond plaats aan de Mopentiboweg in Suriname. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De bromfietser is de tweede verkeersdode van het jaar 2019 in Suriname. Later meer.

UPDATE: volgens dagblad De Ware Tijd gaat het om een 16-jarige bromfietser. De krant schrijft: “Hij reed over de Mopentiboweg gaande richting Magentakanaalweg, maakte manoeuvre en haalde het voertuig dat in tegenovergestelde richting reed in. Zodoende kwam hij in bosting.

De auto bestuurder beschikte over een geldig rijbewijs en was niet onder invloed van alcohol. De verkeersunit Regio Midden heeft de zaak in verder onderzoek.


21 REACTIES

 1. Men heeft het rijbewijs behaald en kan nog steeds niet rijden en de bestuurders van de brommen hebben soms slechte verlichting. Als de staat nou eens de veiligheidsvest verplicht voor voetgangers, fietsers en brommers dan denk ik dat toch per jaar minder doden in het verkeer vallen, als is het maar 1 dode in 1 jaar.
  ie hier de schuld heeft weet ik niet,(hier zegt men ook voorrang krijgen wil niet zeggen dat je voorrang heb, anticiperen in het verkeer is heel belangrijk, hoop dat een van de grote pieten dit leest en de VEILIGSHEIDSVEST verplicht stelt in het verkeer.
  STERKTE VOOR DE FAMILIES VAN DE OVERLEDEN.
  met vriendelijk groeten Jhonny


  Maak melding

 2. R.I.P.
  Met deze snelheid zal het aantal doden in 2019 wel meer dan 100 zijn.
  Het is allemaal bar en boos om mensen in het verkeer zo onachtzaam te zien deelnemen aan het verkeer.
  Dit geldt voor voetgangers – fietsers – bromfietsers – motorrijders – auto’s – vrachtwagens en trucks


  Maak melding

 3. Ik heb jarenlang aan het pad van Wanica gewoond. Wat zeg ik. Ik ben geboren aan het pad van Wanica. Nu moet ik bekennen dat ik bang ben voor het pad van Wanica, Het is een dodenweg. Iedereen gebruikt het als racebaan en het lijkt een favoriete weg te zijn voor die gekken in het verkeer.. Deze bromfietser zal dus door een dronken of cocaine gesnoven coureur zijn aangereden die doorreed. want op slag dood betekent een hoge snelheid. Gele hesjes werken dan niet in zulke gevallen. Het zal een nieuwe weg zijn want de Mopentiboweg ken ik niet net als de Bonariweg (Bonaireweg ken ik wel).
  In ieder geval . bromfietser R.I.P. U bent het bewijs waarom ik bang ben voor het pad van Wanica. Familieleden, vrienden, bekenden van deze bromfietser: sterkte met dit verlies. Hij was niet de eerste en zal in geen geval de laatste zijn. Jammer.


  Maak melding

 4. Waarom worden fietser niet aangereden?
  Sorry hoor maar de scooters in Nederland rijden je als fietser soms bijna in de kreukels.
  In Suriname rijden de brommers als idioten met hun valhelm als een vlag op hun hoofd, NOOIT vast of achter op hun hoofd een val val en een betonnen stoeprand wordt hen fataal.
  Je ledematen kunnen ze nog met schroeven en bouten moeren pluggen nog aan elkaar timmeren maar je harsespan open dan Yu klari.
  Jammer triest, maar als ouders ga je kapot van verdriet.
  Sterkte!!!!!!


  Maak melding

 5. Waarom worden fietsers niet aangereden?
  Omdat fietsers in Suriname een zeldzaamheid zijn. De Hollandse stagiaires zie je weleens op de fiets maar Surinamers?! Die weten volgens mij niet eens meer wat fietsen is.


  Maak melding

 6. Surinamers weten bliksemsgoed wat fietsen is.
  In Suriname fietsen is een risico.
  Daarom fietst men niet.

  Één dag als fietser overleven in het verkeer van Suriname is een grote geluksdag.
  Van alle kanten proberen ze je te pakken.

  In Suriname praten ze heel makkelijk over fietsers met opzet aanrijden.
  “Mo poeroe pang pang gèng”

  Dat soort dingen.


  Maak melding

 7. De infrastructuur in het land is echt belabberd, er is geen ruimte meer om fiets en voetpaden aan te leggen, de mensen gooien de trens dicht en gaan vervolgens helemaal op straat met hun bouwsels.Niemand die ingrijpt, als voetganger of tweewieler moet je helemaal langs de huizen rijden om je nog enigszins een beetje veilig te kunnen verplaatsen. Het verkeer in Suriname is nog erger dan in Bangkok, teveel auto’s, niemand loopt of fiets meer voor nog geen vijftig meter springt men al in de auto.En de snelheid die men maakt met zowel de brommer als in de auto is gewoon te ziek voor woorden..


  Maak melding

 8. “Hij reed over de Mopentiboweg gaande richting Magentakanaalweg, maakte manoeuvre en haalde het voertuig dat in tegenovergestelde richting reed in. Zodoende kwam hij in bosting.“

  Aldus de update.

  Kan iemand mij uitleggen wat hier staat??


  Maak melding

 9. Sam,
  Tenminste iemand die probeert te begrijpen wat er staat. Ik kan het je helaas ook niet uitleggen, maar ik weet zeker dat er mensen zijn die dit wél uit kunnen leggen. De meeste reacties hier getuigen van kunde, zijn erbij geweest, kennen de verkeersregels in Suriname uit hun hoofd, werken bij kps of weten het in ieder geval beter dan wie dan ook. Daarbij heeft men natuurlijk het oordeel óók al klaar. Hun conclusie: De bromfietser was fout en zo niet, nou dan was de autobestuurder fout. Hoe makkelijk kan het eigenlijk zijn.
  R.I.P. 16 jarige. Je had nog een heel leven vóór je en sterkte aan de vader en moeder, want zij zijn nu de mensen die moeten leven met dit intense verdriet. Sterkte!!


  Maak melding

 10. sam’
  Ook voor mij geld grangmang oso. Als ik niet kan begrijpen hoe je een auto, die in tegenovergestelde richting reed kan inhalen, kan ik je het ook niet uitleggen.


  Maak melding

 11. In ieder geval: jongen van 16. het is hard en het zij zo. RIP, familie, kennissen en ouders Sterkte met dit verlies. Het is pijnlijk wanneer je in de voorportaal van het leven dood moet gaan.


  Maak melding

 12. Het wordt nu noodzakelijk dat er een bromfiets certificaat komt. Vele bromfietsers zijn zich niet bewust van de gevaren in het verkeer en crossen overal doorheen. Verkeersregels zijn zeer belangrijk. Voor eind januari zijn er al twee doden.

  R.I.P. jongeman 16 jaar nog in je prille leventje.

  Familie sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding

 13. Reed zoals de meeste bromfietsers met een opgevoerde bromfiets zonder verlichting. Ik rijd soms 60 op Garnizoenspad en wordt ingehaald door bromfietsers zonder verluchting die zeker 80 km per uur rijden met alle risico’s van dien. Het is jammer, maar die lui hebben geen eigen verantwoordelijkheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.