Politie Suriname: ‘geen drugs aangetroffen in overige containers’

45
Politie Suriname: 'geen drugs aangetroffen in overige containers'
Het team van de politie zaterdagochtend tijdens de persconferentie in Suriname.

PARAMARIBO, 12 jan – Het Korps Politie Suriname heeft vanmorgen een persconferentie gegeven in verband met de drugsvangst afgelopen week in containers met rijst. De politie zegt dat zij op dinsdag 8 januari een melding heeft gekregen van de Port Control Unit dat de hondenbrigade drugs in een container heeft opgespoord.

Overige containers
Op basis hiervan werden er acht containers als verdacht aangemerkt. De uitkomst van de inspectie van alle 8 containers heeft een vondst van 94 zakken opgeleverd met een totaal gewicht van 2.344,50 kilo cocaïne. Deze hoeveelheid zat in slechts 1 container, die reeds op dinsdag door de hondenbrigade is bespeurd.

Verdachten
De politie heeft een aantal mensen gehoord en benadrukt dat de mensen die zijn gehoord, niet als verdachte zijn gehoord. “Er is absoluut niemand als verdachte aangemerkt. Ook is er niemand nog door ons opgehaald of aangehouden in het kader van het onderzoek. “Als u als pers zelf uw verhaal wilt maken, dat is aan u” aldus een woordvoerder. De exporteur op wiens naam de documenten stonden is ook geen verdachte. Er zijn wel verdachten in beeld gebracht maar daar doet de politie in het belang van het onderzoek geen uitspraken over.

Aanhouding Nickerie
De politie afdeling zware criminaliteit geeft aan dat terwijl zij nog bezig was om voorbereidingen te treffen om richting het westen (Nickerie -red) te gaan, zij al geconfronteerd werd met een bepaalde naam en een bepaalde aanhouding. “Dat is niet in onze opdracht gebeurt, wij weten daar niets van” aldus de politie.

Grote jongens
Ook de politie noemt dit een enorme drugsvangst van ‘grote jongens’. “Zo een grote lading, het zullen geen kleine jongens zijn” aldus de korpschef. “Het is niet gemakkelijk om de grote boys achter dit soort ladingen in de kraag te vatten” aldus de politie. Apintie TV was er ook bij en maakte dit verslag:
45 REACTIES

 1. Hahahahaha bulshit ten top. Deze gasten zijn zo voorspelbaar.
  De Surinaamse politie maakt zich voor de ogen van de wereld schandalig belachelijk. Ik walg van deze vertoning ……Bah


  Maak melding

 2. In landen waar er sprake is van clean government zou er direct huiszoekingen worden gedaan bij de gehele familie en vriendenkring. Maar in dit mooi, maar misdadig corrupt crimineel land olv van de allergrootse drugscriminelen wordt dit verboden. Vervloekt zijn daarom allen die onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drigscriminelen en staatskas- en bankrover als hun leiders willen. Nog meer moord, drug en roof liggen in het verschiet als oerdomme dwaze ndp paria’ s in 2020 wederom voor vijf gaan. No mercy dan voor dit paars verdorven soso lobi didibri volk. Zelf de Warrheid en Gerechtigheid zullen niet helpen om hun smeekbede en hukpgeroep, zoals in vele landen waar men dictators doogt, aanbidt en vereert, ai ddb en co. e mek kondre kong takroe. Oma taki, troe troe na ddb na a didibri.


  Maak melding

 3. Voorspelling: een paar katvangers draaien ervoor op. Een paar worden dood geschoten. De klokkenluider moet vluchten.
  De grote honden gaan vrij uit en iedereen tevreden. Sterkte dus aan degenen die straks familieleden kwijt zijn.


  Maak melding

 4. De mannetjes die hier achter zitten hebben waarschijnlijk goede referenties en dekking.
  Het zal volgens justitie niet veel van betekenis zijn, maar in ieder geval de buit is reeds binnen. Ondanks alle heisa. mannen daar aan de andere kant gefeliciteerd.


  Maak melding

 5. Wat een vage verklaring van de politie!! In klein Su….zou het heel makkelijk zijn om ook de “grote” jongens te pakken…..tenzij je in opdracht van hogerhand….niet mag onderzoeken!!


  Maak melding

 6. 1 container om de aandacht af te leiden, de overige 7 door laten gaan. Niemand aangehouden…..geen verdachten….namen, weet de politie niets van. Typisch op zn Surinaams. Struisvogelpolitiek. Opdracht van drugsbaron DDB himself………zand erover.


  Maak melding

 7. Ik hoop dat dit soort criminele dosis altijd open blijft totdat de drugscriminelen gepakt wordt, want deze Nationale Drugs Partij (NDP) gaat niemand arresteren. Hopelijk dat vele onderzoek naar de verkiezing doorgaat desnoods met behulp van expertise uit buitenland. Er zijn heel veel zaken die in doofpot is terecht gekomen, zoals vliegtuigdrugs, drugs tas in container, drugs onderweg naar Spanje enz. plus vele corrupte zaken onder deze criminele regering.

  SURINAMERS WORDT WAKKER SURINAME GAAT NAAR DE KLOTTE. Stemmers op de 26 zetels is medeverantwoordelijk. U kunt de tijd terugkeren is nooit te laat. IK DOE EEN OMROEP NAAR COALITIE EN OPPOSITIE DOE WAT


  Maak melding

 8. In suriname zijn alle scenario’s mogelijk…dus wees niet verrast als deze kwestie ook weer als een niemendaletje in de doofpot word gedonderd…..en mind u…HIJ..slaapt als een baby verder..al staat t land in brand…


  Maak melding

 9. We worden de “graanschuur van het Caraïbisch gebied” en we beginnen een “kruistocht tegen de corruptie”. Ik weet dat veel mensen stelen en oneerlijk aan hun geld komen, mi sab deng mang. Ma now now de mi mu luku mi srefi weet je “zand erover”…….


  Maak melding

 10. De verkiezingen naderen en bouta is zenuwachtig dus begint hij alvast met een smeer campagne .Die moordenaar wil geen competities en zo probeert hij tegenstaanders op te ruimen.
  Bouta jij smeerlap,we hebben je truckjes door sinds 1980.Iedereen is schuldig behalve jij,zo denk jij jij moordenaar..


  Maak melding

 11. wordt het niet eens tijd voor een paar goede cameras bij die containers? dan weet je gelijk wie wat naar binnen brengt. dit worden doofpot zaken. allemaal net als die anderen. nooit wordt iemand aangehouden. en nooit worden er moderne veiligheidsmaatregelen genomen op die have. niemand heeft er belang bij. goh wat is dat toch allemaal moeilijk he de grote boys vangen. succes heren politieagent.


  Maak melding

 12. Niets noemenswaardig persconferentie. Hadden ze liever niet moeten houden. Er is niets duidelijk naar boven gekomen, net als de verklaringen van inspecteur Naarden op Radio 10 en ABC, is meer om de criminelen te verdedigen en hun de ruimte te geven hun zaken veilig te stellen en te vluchten. Zo’n grote vangst is niemand aan de tand gevoeld. Fa dang ??????. Referend aan de uitspaark van de politie woordvoerder tijdens de persconfrentie “Als u als pers zelf uw verhaal wilt maken, dat is aan u” aldus een woordvoerder. Wat een belediging voor de pers !


  Maak melding

 13. Deze 5 mensen van “kps” die aan de tafel zitten moesten zich schamen!! Alle 5 weten ze dat ze zitten te liegen om zelf buiten schot te blijven of om iemand een plezier te doen. Ze wéten dat ze daar zitten te liegen én ze weten wie wil dat ze liegen! Het kps stelt gewoon niets meer voor en dat ligt enkel en alleen aan de leidinggevenden én vooral aan de “minister van juspol” waarvan, na enkele loze kreten, zoals men al gewoon is in de regering, helemaal niks meer hoort. Ook de deze minister is weer bezig om zo voordelig mogelijk uit zijn “situatie”te komen. Suriname, schaam je diep…….


  Maak melding

 14. Alles wat in het donker is, komt aan het licht. De politie moet niet te soft zijn, want juist hierdoor gaan de drugsbaronnen hun gang. Zij passeren de mazen van laksheid en omkoperij. Je kunt met een persconferentie komen maar zien jullie eerst te achterhalen waar al die drugs vandaan komt. Waar komt de lading oorspronkelijk vandaan? Welk bedrijf? Wie heeft de containers geladen en verzegeld?
  De vervoerder, de inklaarder?? KPS kan mij niet vertellen dat het zo moeilijk is dit te achterhalen. Wiens handtekening staat op de papieren. Je moet toch weten wat er in de containers zit. De opdrachtgever is 100% op de hoogte van wat erin de containers zit. Je weet en controleert toch wat je laat verschepen?? Of ben je nou zou dom om dit niet te doen? Als zakenman controleer je eerst of alles wat je laat verschepen klopt met wat er in de papieren staat? Wanneer je zelf een doos gaat posten, weet je als verzender wat de inhoudt is. Hier wordt duidelijk kat en muis spel gespeeld. Dit heeft meer weg van mijn naam is haas.


  Maak melding

 15. Eerste grote vangst in Suriname. But you can bet your life dat er wel vaker ongemerkt vergelijkbare hoeveelheden met succes gesmokkeld zijn. Aangezien Suriname geen cocaïne produceert, moet het wel van het buitenland afkomstig zijn. Om die reden kan Suriname onmogelijk een narcostaat zijn. Wel bij uitstek een doorvoerland van drugs. Die twijfelachtige eer bezitten we reeds decennia.
  Dat de douane corrupt is , mag geen nieuws genoemd worden. Dat is sinds jaar en dag zo.

  Ik verwacht niet dat de grote boys aan het licht zullen komen. Zelfs de geavanceerde landen met veel meer tools dan Suriname lukt het niet om achter de grote jongens te komen. Once in a while is er natuurlijk wel sprake van geluk.
  We zullen mettertijd wel horen wat de vorderingen van de politie en het Openbaar Ministerie zijn. Je kunt niet verwachten dat deze zaak binnen een dag opgelost kan worden. Dat bestaat niet. Geen enkel land ter wereld krijgt dat voor elkaar ,want dan zou er geen drugs meer bestaan. Het heeft geen toegevoegde waarde om met allerlei complottheorieën te komen zonder enig greintje van bewijs. Maar ja, wi Srananman, un lob’ a dyugudyugu sote. Vroeger in Suriname kreeg je voor babbelen ook een rapportcijfer. Wedden dat velen tienen gescoord hebben? Ikke wel.


  Maak melding

 16. In het relaas van de redactie mis ik een bepaalde uitspraak: . “Is het u niet opgevallen dat u bepaalde mensen niet heb gehoord in dit specifieke geval”, wierp de korpschef op. Wie hij precies bedoelde liet hij in het midden.
  Ik heb de VHPtop niet gehoord………..Meestal zijn ze er als de kippen bij. Nu zijn ze achter de schermen (lees op social media en forums als deze) bezig met afleidingsmanoeuvres door hard en herhaaldelijk namen van andere mensen en politieke partijen te noemen. Soso schijn, waar wij allang niet meer in trappen.

  Lees meer: OM beslist over aanhoudingen in drugszaak – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2019/01/12/om-beslist-over-aanhoudingen-en-vrijlatingen-in-megadrugszaak/#ixzz5cPrS1kko


  Maak melding

 17. De gierige Hollander zou zeggen, het is een kwestie van vraag en aanbod. Er is veel vraag naar het spul, vooral uit het Westen.
  Neem bier, alcohol, wiet, xtc, drugs weg uit Holland en die mensen vervallen binnen no time in zware depressies.
  Ze laten wel de mensen in de ontwikkelingslanden het vuile werk opknappen om hun spul bezorgd te krijgen.


  Maak melding

 18. Steenhard de Waarheid ,
  Beetje moeite met poepen? Kom toch eens af van die aangeboren haat en kijk wat er echt in de wereld ( suriname ) gebeurd. Het zal je opluchten en een frisse kijk op het leven geven. Ik vraag me af wat jouw reactie te maken heeft met dit artikel.


  Maak melding

 19. Door de voorzitter van PL wordt gewaag gemaakt, dat de partij coke afkomstig zou zijn van Bouterse en CO. Hij maakt dat helder door te zeggen, dat de wijze van de verpakking, de plek in de container men er zeker van was dat de lading afgeleverd zou worden. Daarnaast zegt dat de belastering van de PG gelijk na de vondst van de lading een afleidingsmaneuver was. Het volk zou geen aandacht aan de vondst schenken, maar het probleem van Bouterse met de PG. Het begint op de soap te lijken, waarbij al sprake is van een advocaat, die geen cliënt heeft, omdat niemand aangehouden is. Toch spreekt de raadsman over een ondernemer uit Nickerie. De politie van west zegt dat wel degelijk iemand opgebracht hebben, maar na verhoor heengezonden. Dit wordt door Paramaribo ontkent. De leiding van KPS praat in haar persconferentie over ” de grote jongens”. Wie zijn deze jongens? Ruim 2300 kg ter waarde van 120 miljoen…idd werk van grote jongens, a ni grap.


  Maak melding

 20. Suriname ONDERSCHAT de consequenties van het
  opereren van grote drugshandelaren en handlangers in
  de samenleving.

  Bij miljoenentransacties, zoals deze, kun je verwachten
  dat er liquidaties zullen plaatsvinden. De groothandelaren/
  opdrachtgevers rekenen af met personen in de keten die falen.

  Zelfs politici, politiemensen, douaneambtenaren, stromannen
  wo bedrijven, inklaarders, vervoerders etc dienen ZEER ALERT
  TE ZIJN !

  PS : er zijn eerder al meerdere personen in SRANAN geliquideerd
  in opdracht van criminele bendes !
  Politie en Justitie hebben geen klaarheid in deze zaken kunnen
  brengen. Het waren liquidaties door professionals !


  Maak melding

 21. @ Steenhard de waarheid
  De gierige hollander zou zeggen etc.
  leuke aanname voortkomend uit jou verknipte hersens, en waar het hart van vol is loopt de mond van over, zoek een psychiater op en blijf zelf eens van dat spul af


  Maak melding

 22. Deze vrienden van bouterse genieten bescherming ….wedden dat niemand berecht word.
  Bouterse is kwaad natuurlijk…want 2300 kilo is geen kattepis!
  Ik kan het me niet voorstellen dat dr geen verdachte is …natuurlijk heeft de politie een uitbrander gehad want pakjesavond is verpest.
  Alleen met kogels kan je gerechtigheid halen vragen maar aan opa boeler deci.
  Zelfs op bejaarde leeftyd wil opa nog pakkie maken…waarom,straks ben je dood en die duku dan?
  Of spaar je centjes voor je zoon na vrijlating.
  Corruptie is een virus het is zelfs overdraagbaar,alles in suriname gaat verkeerd!
  Alles word weggegeven door politici…
  Mijn vraag…is suriname nog vd surinamers,want we worden door onze eigen mensen verraden.
  De grootste verrader kent iedereen hier …ookal.noem ik zn vervloekte naam.niet.


  Maak melding

 23. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  POLITIE SURINAME: ‘geen drugs aangetroffen in overige containers’
  Dan hebben ze Cassavemeel & Rijstmeel aangetroffen in de overige containers.

  Maar even stof tot nadenken over een uitlevering i.v.m. DRUGS aan de VS.
  Deze gasten zullen tijdens hun verhoor in de VS ook veel informaties hebben verstrekt voor strafvermindering. Dus……!!!

  Surinamer wordt uitgeleverd aan VS. (De West 2 November 2018)
  De Surinamer Steven Antonius die vorige week samen met de Guyanees Shervington Lovell en de Colombiaan Ricardo Ramirez is aangehouden voor drugssmokkel, wordt deze week uitgeleverd aan de Verenigde Staten van Amerika (VS).
  Dit meldt de Guyanese krant Stabroek News. De VS heeft de uitlevering van het drietal gevraagd.
  Antonius en Lovell vechten hun uitlevering niet aan, terwijl Ramirez dat wel doet.
  Het is niet duidelijk als Suriname bereid is mee te werken aan de uitlevering van Antonius.

  Het drietal is vorige week donderdag op verdenking van drugshandel aangehouden op de Norman Manley International Airport in Jamaica.
  De aanhouding is verricht na maandenlang onderzoek met Guyanese, regionale en internationale autoriteiten.
  De Jamaicaanse autoriteiten hebben Lovell en zijn twee kompanen opgewacht en ze direct gearresteerd toen zij uit het vliegtuig stapten.
  De Guyanees zou vermoedelijk ook eigendommen hebben in Jamaica. In de Verenigde Staten zullen de mannen te maken krijgen met aanklachten tegen drugshandel en daarmee samenhangende strafbare feiten.

  Van Lovell wordt gezegd dat hij de eigenaar is van het Tower Suites-hotel in Main Street en van enkele andere hotels in de stad en in Berbice.

  In juli van dit jaar opende hij samen met zijn echtgenote het Leisure Inn Hotel en de Multi Purpose-faciliteit tijdens een galaceremonie in de stad Nieuw Amsterdam, Verenigde Staten.
  Eerder hielden de Jamaicaanse autoriteiten een schip vast dat eigendom was van Lovell, de Shiva Hope.
  Volgens rapporten werd het schip gebruikt om drugs te verhandelen tussen Jamaica en St. Maarten.
  In 2010 was Lovell een van de zakenmannen die door de politie werd gearresteerd na een reeks executies.

  De verdachte Ramirez wordt verweten de aanwerving van grote boten en semi-duikboten en de levering van grote hoeveelheden cocaïne aan groepen in Suriname en Guyana.
  Antonius wordt gezien als de uitvoerder.
  Shervington Lovell, alias Big Head, werd uitgekozen, omdat hij naar verluidt een hechte band had met een groep die actief is in Suriname en Guyana.
  Minstens twee vaartuigen die zijn gevonden in rivieren in het noordwestelijk oerwoud van Guyana, dicht bij de grens met Venezuela, zouden in relatie zijn gebracht met Ramirez.

  Dus wij wachten het vervolg en nader onderzoek van de Politie en Justitie in Suriname rustig af.
  Want het STINKT behoorlijk in deze.


  Maak melding

 24. Dus aan de buitenkant van 1-pakje was een beetje “coca” aangebracht om de honden af te leiden !!
  In de andere pakken zullen ze “casavemmeel” vinden ! Intussen is een hoeveelhied “coca” al doorgekomen door de controle !!
  Meesterlijke zet !! En 5-goedbetaalde “lobo’s” houden een nietszeggende persconferentie !!!
  Zo zal bij de a.s. verkiezing ook gaan !! Neks no-beng-fout, zal je horen !!


  Maak melding

 25. Fer.E

  Alleen de politie in Suriname weet van niets ziey niets en hoort niets dus onderneemt het ook niets.
  De naam van Antonius is publieksgeheim en dan nog weet justitie van niets ja zelfs het aftappen van de telefoon daar doet de politie niets aan.
  Maar de CIVD tapt af alsof ze aan de biertap zitten vraag dit maar aan de president


  Maak melding

 26. Vraag: zijn we wijzer geworden uit deze Persconferentie.
  Antwoord: neen.
  Alles wat verteld werd wisten we al.
  Ik had verwacht dat de politie zou vertellen dat zij een methode hadden ontwikkeld om die grote honden te vangen. Conclusie: in de drugshandel worden grote honden kleine honden en kleine honden worden tot grote honden gemaakt omdat die gearresteerd worden.


  Maak melding

 27. Het is glashelder, de instantie die beslist over in verzekeringstelling en vrijlating is het Openbaar ministerie. In korte tijd hebben twee grote jongens de gelegenheid gekregen om te ontsnappen aan vervolging door een beslissing van het OM. Wie controlleert het OM en de PG, dat is de vraag die duidelijk is gesteld tijdens de persconferentie. Wat is de rol van Santhoki en Mathoera in het geheel. Die hebben toch ook een drugsverleden en lijken sprekend op de betrokkenen. En die stommerikken (Berenstein, Castillo, Somo en consorten) kijken de verkeerde kant op. De bal wordt mooi gespeeld, eerste was het douane in Paramaribo, daarna douane Nickerie, toen de politie en die speelt de bal naar het OM. Niet te vergeten de voorbarige advocaat die bij voorbaat twijfels opwerpt, of bewust de politie in een bepaalde richting laat kijken. Er is toch een container scan op de haven, waarbij er een 100% controle geldt. Hebben de Fransen geen belang bij het onderzoek?Als deze wespennest opengebroken wordt (ALS), zijn er geen cellen genoeg en ontstaat er een gezagsvacuum.


  Maak melding

 28. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  @Bigi Sma 13 januari 2019 at 10:34 (nog bedankt voor je reactie).

  Maar er zijn nog meer zaken die onderzocht moeten worden i.v.m. gerelateerde drugsactiviteiten.
  Is men de volgende zaak reeds vergeten?
  Want je hoort niets meer hierover in de Surinaamse media. Ook worden geen vragen hierover gesteld.
  Ik zal jullie geheugen een beetje opfrissen.

  Vermoorde Surinamer in coke-onderzoek
  GEPUBLICEERD OP WOENSDAG 17 AUGUSTUS 2016 (zie crimesite).Door @Wim van de Pol
  De Surinamer Franklin Waterval (alias “Brielle”) die vorige week dinsdag in Paramaribo werd doodgeschoten figureerde prominent in een jarenlang lopend Nederlands politieonderzoek naar cocaïnehandel. Medeverdachte Piet W. werd in die affaire veroordeeld tot zeven jaar cel. (Piet Wortel).

  Brielle behoorde tot de intimi van de Surinaamse president Desi Bouterse, en ging om met diens zoon Dino Bouterse maar ook met mensen van de zogeheten Counter Terrorism Unit (CTU), een soort speciale inlichtingendienst waar Dino enige tijd het hoofd van was.
  Brielle was eigenaar van de broodjeszaak Sabrosso, aan de Affi Jabbastraat.
  Hij werd in zijn auto doodgeschoten, een andere aanwezige kwam in kritieke toestand in het ziekenhuis terecht. De daders vuurden vanuit een donkergekleurde auto.

  Startinformatie
  Siegfried “Piet” Wortel.
  Rond 2010 opende justitie een onderzoek naar een groep mensen rondom Piet W., mede naar aanleiding van de vangst van 1.017 kilo cocaïne tussen dozen whisky in Rotterdam.
  In de anonieme startinformatie van de criminele inlichtingendienst die het Openbaar Ministerie gebruikte kwam Franklin “Brielle” Waterval voor als één van de personen die wereldwijd duizenden kilo’s cocaïne lieten vervoeren.
  Achteraf bleek dat deze informatie niet juist kon zijn en dat justitie al veel eerder onderzoek naar Piet W. deed en dat er ook in Suriname een groot onderzoek bleek te hebben gelopen.

  ‘Controlen’
  Brielle’s telefoon werd getapt en hij blijkt veelvuldig met Piet W. en anderen contact te hebben gehad, niet alleen per telefoon maar ook fysiek.
  De Surinaamse president Bouterse en diens zoon Dino komen in de gesprekken ook ter sprake.
  In een gesprek van Piet W. uit 2011 is op zeker moment sprake van een ‘Baas-Man’, met wie Bouterse zou zijn bedoeld.
  W. verwijst in een gesprek naar Waterval die zou hebben gesuggereerd dat W. voor ‘Baas-man de onderwereld ging “controlen”

  In de gesprekken is ook sprake van contacten die Waterval zou hebben met de CTU en met figuren die een ‘coup’ tegen Piet W. zouden beramen.
  Ook komt een cocaïnetransport op een Noord-Koreaans schip aan de orde.
  Het lijkt erop dat Waterval hierbij mogelijk betrokken zou zijn geweest.

  De rechtbank in Rotterdam achtte uiteindelijk slechts een minderheid van de reeks transporten bewezen, maar veroordeelde W. en medeverdachten wel tot celstraffen.
  Brielle ontsprong de dans en werd niet vervolgd. En deze werd vervolgens in 2016 te Paramaribo doodgeschoten.
  Is er tot op heden een (dader) of (verdachte) hiervoor opgepakt in Suriname?


  Maak melding

 29. Allen die waar dan ook op deze wereld, ook op dit forum het opnemen voor de verderver ddb, zijn oerdomme dwaze idiote paarse stommelingen die onrecht en leugen in hun vaandel dragen.


  Maak melding

 30. @ndp bespotter.
  Probeer je obsessie met Bouterse te beteugelen. Het lijkt het enige dat je kan uitkramen. Wellicht zie je de bui al hangen in 2020 en beginnen jij en je trawanten al diarree te krijgen zowel oraal als rectaal. Zoals eerder al is aangehaald de volgende feiten:
  1. Het OM (Hindostanen) bepaalt of iemand aangehouden, verhoord, vervolgd wordt.
  2. De PG (Hindostaan) geeft de politie deze opdrachten die daarna overgaat tot aanhouding enz enz..
  3. Als je geschoren wordt moet je stil liggen. Al iets in deze gehoord van de VHP (Verenigde Hindostaanse Partij)
  4. De verdachten in deze zaak en vrijwel alle grote drugszaken in Su (Hindostanen)
  5. De overige, vaak etnisch en drugsgerelateerde feiten zijn bekend…. wie hebben er in de afgelopen jaren uit het niets en imperium opgebouwd als vastgoedhandelaar of specialist in bouwmaterialen?
  Wij Surinamers zijn niet zo achterlijk als jullie wel denken, we staan erbij, kijken ernaar, snappen de verbanden en zullen handelen wanneer de tijd daar is. Dan zullen jij, je maatjes op dit forum en je zetbazen de rekening gepresenteerd krijgen. Lied: Tang sranga mek a faya kom!


  Maak melding

 31. Ik denk niet dat deze politiehoofden vuilspel spelen. Trouwens, de man heeft gelijk, als hij de pers verwijst naar t Openbaar Ministerie en Procureur G….
  Ik was zelfs heel verrast met deze correcte reactie van deze korpschef Roberto Prado.
  Want ik heb vaak gezien, hoe andere korpschefs uit NL en zelfs uit USA hun mening gaven over het oplossen van maatschappelijke problemen. Maa mij guns!, dat gaat ze toch niets aan, want de politie is er, om boeven te vange; en zich niet buigen over oorzaken en achtergronden.
  Die Roberto lijkt me wel ee pientere man; ik hoop niet dat ie ook wordt verpest.

  Maa goed, nu ben ik benieuwd, of de pers nu richting OM en PG gaat. En ook ben ik benieuwd, of leden van De Nationale Assemblée vragen gaan stellen aan de minister over de bijzondere afhandeling vd opgebrachte eigenaar vd containers genaamd Oemrawsingh.
  En wederom ben ik benieuwd, hoe ze dat nou gaa uitlegge.

  In NL had het Parlement al nu in t weekend al vragen gesteld, booi.


  Maak melding

 32. Het Openbaar Ministerie bestaat uit vele en
  diverse personen !

  De Recht-sprekenden in het Sranan Rechterskorps idem dito !

  Het OM en de Rechters zijn ONAFHANKELIJK van POLITIEK
  en ETNISCH GEOUWEHOER !!!

  Deze grote drugszaak zal voor het overgrote deel door
  buitenlandse experts worden opgelost.
  De politie en de justitie in Sranan zullen hun bijdrage leveren.

  Suriname zit moeilijk, de DEA is alles aan het observeren en
  monitoren in Sranan.

  Zwaartepunt moet liggen op het traceren van de kopstukken
  van deze internationale bende.

  SRANAN zal intern moeten kijken hoe de politiedienst en de
  douanedienst grondig te saneren en de futuboys van de drugs-
  handelaren weg te werken.

  Sranan zal misschien ook hierbij buitenlandse expertise moeten
  inzetten. Er moet tevens gewerkt worden aan indammen en afpakken
  van zwart geld en bezit. Afpakken van crimineel verworven gelden en
  bezittingen.

  Een land met mega-politieke-corruptie en een voor harddrugshandel
  veroordeelde president, met bovendien een zoon die voor internationale
  drugshandel in de USA-bajes zit, krijgt het zeer moeilijk.

  In een volgend stadium zullen ook gelden en bezittingen van de drugs-
  handelaren worden afgepakt. Etnische afkomst speelt geen enkele rol.

  PS : Santokhi was gedelegeerde bij de CICAD !

  De PG is nooit veroordeeld voor drugsdelicten, in tegenstelling tot
  de president van het land en zijn criminele zoon.

  RACISME door PAARSE pionnen, helpt het Sranan-volk totaal niet !
  Die zit opgescheept met een door drugsbaronnen geinfiltreerde
  overheid die samenwerkt met bedrijven en criminele personen.

  De racistische PAARSE aanhangers moeten toch kunnen inzien dat
  niet `de Hindostanen` deze VEROORDEELDE persoon tot staatspresident
  hebben gemaakt !

  De zaken-imperia die diverse militaire coupplegers en aanhang zijn
  opgebouwd, zijn zeker niet gefinancierd uit militaire salarissen !
  Ook hier zwijgen de Paarse futuboys over etnische afkomst !!!

  Het binnenkort gepubliceerde/uitgesproken Straf-Vonnis in de
  8 December-massamoordzaak voor de HOOFD-VERDACHTE,
  zal volgens de Paarse clan, uiteraard ook worden aangemerkt
  als een politiek of etnisch vonnis.
  De PAARSE CLAN IS BANG, VAN SLAG, IN VERWARRING !!!

  LEVE DE SRANAN RECHTSSTAAT ! LEVE EEN VRIJ SRANAN !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !!


  Maak melding

 33. Ook de politie noemt dit een enorme drugsvangst van ‘grote jongens’. “Zo een grote lading, het zullen geen kleine jongens zijn” aldus de korpschef. “Het is niet gemakkelijk om de grote boys achter dit soort ladingen in de kraag te vatten” aldus de politie.

  De economie van Nederland is toen d`r tijd ook opgevijzeld door het telen van papavers!!

  Velen van mijn landgenoten zijn arm gemaakt door de regering Bouterse, maar is dit juist. We zijn niet arm maar machteloos en tot slaven zijn gemaakt door Bouterse en Hoefdraad. De regering Bouterse heeft ons terug gevoerd in de tijd van de slavernij, als we nagaan dat we (presteren) arbeid verrichten om een loon dat ook niet onze eigendom zijn, geld is een hulpmiddel en behoort van de staat. Al heb je het op de bank staan het is niet jou eigendom, want je staat onmachtig als dit komt te devalueren.

  De prijzen van de staat in de winkels gaan om hoog, belastingen, enz. En de regering/first lady komt met pakketjes om ons zoet houden, betaald met onze belasting centen. Schaamteloze of Gewetenloze mensen zijn deze. Dit is puur slavernij. Bouterse en Hoefdraad zijn slavendrijvers.


  Maak melding

 34. Ik denk niet dat deze politiehoofden vuilspel spelen. Trouwens, de man heeft gelijk, als hij de pers verwijst naar t Openbaar Ministerie en Procureur G….
  Ik was zelfs heel verrast met deze correcte reactie van deze korpschef Roberto Prado.
  Want ik heb vaak gezien, hoe andere korpschefs uit NL en zelfs uit USA hun mening gaven over het oplossen van maatschappelijke problemen. Maa mij guns!, dat gaat ze toch niets aan, want de politie is er, om boeven te vange; en zich niet buigen over oorzaken en achtergronden.
  Die Roberto lijkt me wel ee pientere man; ik hoop niet dat ie ook wordt verpest.

  Maa goed, nu ben ik benieuwd, of de pers nu richting OM en PG gaat. En ook ben ik benieuwd, of leden van De Nationale Assemblée vragen gaan stellen aan de minister over de bijzondere afhandeling vd opgebrachte eigenaar vd containers genaamd Oemrawsingh.
  En wederom ben ik benieuwd, hoe ze dat nou gaa uitlegge.

  In NL had het Parlement al nu in t weekend al vragen gesteld, booi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.