Persconferentie politie Suriname over drugs in rijstcontainers moet duidelijkheid brengen

38
Persconferentie politie Suriname over drugs in rijstcontainers moet duidelijkheid brengen
Humphrey Naarden hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname

PARAMARIBO, 12 jan – De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt dat er straks, om 10.00u lokale tijd, een persconferentie wordt gehouden in haar conference room aan de Duisburglaan. Tijdens deze persconferentie zal worden ingegaan op de recente drugsvangst in rijstcontainers afgelopen dinsdag in Paramaribo. Tot nu toe is de politie erg zuinig geweest met de officiële informatie in deze zaak.

Dat heeft ertoe geleid dat er veel ruis is in de berichtgeving naar en van de pers. Zo meldde de Surinaamse nieuwssite Starnieuws maar ook De Ware Tijd op basis van hun eigen bronnen, dat de Nickeriaanse ondernemer Oemrawsingh zou zijn opgehaald bij zijn woning, is verhoord en daarna heen is gezonden. Vervolgens is gevlucht. Dat blijkt pertinent niet waar, volgens de woorden van zijn advocaat Irwin Kanhai.

Ook de politie ontkende dat er mensen zouden zijn aangehouden. Daarnaast is ook nog steeds niet duidelijk hoeveel kilo’s drugs exact in de containers aanwezig waren. Hopelijk kan de persconferentie meer duidelijkheid verschaffen over de daadwerkelijke gang van zaken in deze grote drugszaak.

UPDATE: de persconferentie is zojuist begonnen:


38 REACTIES

 1. Alsof er na die zogenaamde persconferentie wel duidelijkheid komt, de uitkomst van die persconferentie is zo voorspelbaar, daar dit politieapperaat tot ėėn van de corrupste, samen met de douane organisatie behoort.


  Maak melding

 2. Net als de zaak Oedit…..zal er ook in deze geen duidelijkheid komen…..de politie gaat een verhaal moeten vertellen die door hogerhand is voorgeschreven!!


  Maak melding

 3. Het lijkt inderdaad inderdaad heel veel op dat Suriname inderdaad is vervallen tot een failed, narco staat.Kan niet anders.Een land geregeerd door een van moordverdachte en dugsveroodeelde president.En kijk wie onze bongenoten zijn.Venezuela,Nicaragua,Cuba,Nieuw Guinee,landen waar mensen nauwelijks kunnen overleven en worden onderdrukt.Het gevolg is dat je met jouw surinaams paspoort vaak een stiefmoederlijke behandeling zal krijgen.Jammer dit kon anders! We hebben als land zoveel mogelijkheden maar persoonlijke belangen zijn een sta in de weg voor het algemeen belang.Mi no sabi fu ju.ma mi e frede djie mi kondre sranan.


  Maak melding

 4. Als het een persconferentie wordt van vraag en antwoord, is het nuttig. Wordt het een persconferentie waar de politie merendeels aan het woord is en waarbij vragen gesteld worden die de politie gaat afwimpelen in de trant van:” in het belang van het onderzoek kunnen we geen mededelingen doen”, dan is men niet veel wijzer geworden. Exciting. Nomo nomo, Srananman tya fantasia yere. Fu wan wortu nomo den man e mek’ wan heri bijbel. Persconferentie of niet, den man e mek’ den eigi nyunsu. Efu i hab’ wan complottheorie fanowdu, dan na wan Srananman i mus’ go.


  Maak melding

 5. De hele wereld kijkt toe en lacht, op schurkenstaten na natuurlijk. Vooral in Europa vnl Nederland zal er 100% controle komen op alle scheeps- en vliegladingen uit deze verworden narcostaat, met dank aan ddb en drugs trawanten. Goddank zit Dinao vast, anders waren drugsladingen en smokkel dagelijks schering en inslag, naast nog meer moorden en zelfmoorden. Oma en opa verwijten alle dagoe ndp paria’ s voor hun oerdomme stemkeuze. Ai, oe dong no mpp paarse burikies en krabitas, gwe go stem bakka in 2020 voe meki joe egi pikien trong ooktoe drugscrimineel of drugsverslaafde leki joe mpp soso lobi drogabasi didibri and sons. Ndp is misdaad zelve.


  Maak melding

 6. We weten wie het is (president)….We weten waar hij woont, maar…..zand erover. De paarse oplossing van corruptie en criminaliteit.
  Paki-RAT-igri….en de persconferentie van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar was 1 lange monoloog. Hoezo vragen stellen…Haal dat witte poeder uit je neus, ga je helder van denken…kneus.


  Maak melding

 7. Gezellig hoor. Ze hebben ruim de tijd genomen om de leugens voor te bereiden waarmee we opgescheept gaan worden. De hoeveelheid coke kon reeds dezelfde dag worden vastgesteld. Als de politie drugs onderschept en in beslag neemt ga ik ervan uit dat er geteld wordt hoeveel paketten er meegenomen worden. Ook met testen in het laboratorium kan meteen dezelfde dag worden vastgesteld om welke substantie het hier gaat. Men heeft gewoon tijd zitten rekken , zodat de leugens die ze zo gaan vertellen goed voorbereid konden worden. Rot toch op met jullie persconferentie.


  Maak melding

 8. In Suriname zit men met een groot probleem. Die ruim twee ton cocaïne vertegenwoordigd een waarde van vele miljoenen. Als die niet afgeleverd kan worden leiden de organisatoren een groot verlies. De producenten in Colombia of elders kan dat niets schelen, als zij hun geld maar krijgen. Krijgen ze hun geld niet dan gaan er slachtoffers vallen. Oemrawsingh zag de bui al hangen en is blijkbaar verdwenen, maar er zijn meer betrokkenen die niet zo gemakkelijk de benen kunnen nemen en die zijn nu heel erg bang.

  Wat nu te doen? De beste oplossing is om de coke alsnog te transporteren naar de klanten, maar hoe krijg je dat voor elkaar als iedereen er met zijn neus bovenop zit? Blijkt het straks officieel rijstmeel te zijn en geen coke die alsnog verzonden kan worden, of verbrandt men straks bakmeel? Worden de balen coke straks opgehaald door militairen en hoort niemand er verder nog wat van? Alles is mogelijk!


  Maak melding

 9. De surinaamse opsporingsdienst laat me denken aan het spelletje van vroege :schuiltje.
  Als je hier iets uitspookt geven ze je de tijd om te gaan schuilen voordat ze je komen zoeken.
  Met Oedit hebben ze dit spelletje ook gespeeld.En weg was Oedit.


  Maak melding

 10. Niemand reageert, niemand wordt benaderd door een “journalist”, niemand stelt meer vragen en iedereen zwijgt. Nog even en dan is men waar men wil. Een land waar iedereen bang is om nog een kritisch woord te uiten en men elkaar in de gaten gaat houden. Ik heb medelijden met de goedwillenden maar krijg langzaam de indruk dat iedereen het wel goed vindt zo. Ik ga nog niet zeggen dat het eigen schuld is maar het komt langzaam dichterbij. Helaas!


  Maak melding

 11. HET OM GEEFT OPDRACHT TOT AANHOUDING en wie zitten er allemaal in het OM
  de politie man heeft gelijk Opvallend dat bepaalde figuren uit een bepaalde hoek zwijgen als het graf
  jaren terug werd ook een handelaar op een terras neergemaaid. hier zijn er figuren die er alles aan doen de zaak een bepaalde wending te geven.ik kijk hoe ze als kippen in een kippenhok rond rennen te kakelen.Maar ik denk dat nu met grote interesse door het buitenland gekeken zal worden naar een bepaalde partij met die vaak reizende voorzitter


  Maak melding

 12. Suriname i love

  12 januari 2019 at 16:10

  Geen woord van de oppositie tis verdacht stil hmmmmm
  Ze zijn er meestal als de kippen bij, ik zou me kans schoon zien deze regering naar huis te sturen.
  PL, NPS, SPA,VHP en DOE where are you?¿¿

  ============================

  En zo hoort het ook. Suriname kent trias politica, scheiding der machten. De politiek moet zich niet bemoeien met politie onderzoeken en vervolgingen


  Maak melding

 13. Het is niet dat men niet weet wie achter dit alles is .. ze kunnen niets doen zo simpel…horen we nog iers van die duikboot en die vliegtuig…zo ga we straks niets meer van deze zaak meer horen


  Maak melding

 14. Hopelijk vinden de DEA en USA, bij het

  onderzoek naar deze Surinaams getinte

  internationale drugsbende, een link met activiteiten

  van deze bende richting USA !

  Dan komt er Verjari Oso en Freedom voor het Volk !!!

  PS : Vergeet niet dat enkele KOPSTUKKEN van andere
  drugsbendes momenteel in de USA vastzitten en
  verklaringen/info hebben prijsgegeven.
  Onlangs nog is een een zakenmatti van Dino aan de
  ad USA UITGELEVERD !

  De DEA werd onlangs onder druk weer toegelaten tot SRANAN,
  er zijn nu meerdere grote regionale drugsonderzoeken gaande.


  Maak melding

 15. Ik heb jaren in de gevangenis in Nederland gewerkt. Alle grote drugs transporten zijn in handen van surinaamse Hindoestaanse handelaars, de groote transporten te verstaan.
  . Hun handlangers die in Nederland opgepakt worden gaan voor jaren de gevangenis in. En het heeft niets met Bouterse te maken wel met de hindoestaanse handelaren. Wakker worden mensen.


  Maak melding

 16. Aan RACISTISCHE babbels heeft het Sranan-volk NIETS !

  De zogenaamde leider van het land heeft 11 jaar Celstraf
  tegoed in Nederland. Onherroepelijk vonnis !

  Hint aan racistische denkers :
  1) Waarom is in Sranan NOOIT onderzoek gedaan naar de
  Terroristische en Harddrugsactiviteiten van Dino B op het
  GRONDGEBIED van Suriname, hij is zoon van onze
  in Nederland VEROORDEELDE PRESIDENT ?????

  2) In wat voor soort FAILLISSEMENT heeft DDB, door wanbeleid en
  corruptie de Sranan-staat gebracht ?????
  Een Hindostaans of een Creools STAATS-FAILLISSEMENT !!

  OPROTTEN MET RACISME IN SRANAN, ALLE SRANANMANS
  ZIJN GELIJK !!!

  Het Land lijdt ARMOEDE door zware Corruptie en door
  faciliteren/toelaten van de HARD-DRUGS-MAFFIA in de leiding
  van het land !


  Maak melding

 17. @ Afiba,

  Zowel Suriname als in Holland weet men dat de creolen slechts kruimeldieven zijn als het gaat om drugs en de kopstukken gezocht moeten worden binnen alle gelederen van de Hindoestaanse gemeenschap. Zelfs de rechterlijke macht is op dat gebied niet te vertrouwen. Bij Punwasi werd in 1991 bij een aanrijding in de kofferbak van zijn auto drugs aangetroffen. Volgens Punwasi betrof het in beslag genomen drugs die hij tijdens het weekend, bij de verhuizing naar een nieuw kantoor, niet op het oude onderkomen wilde achterlaten ☺. De nieuwe vrouw van Santhoki zou volgens berichtgeving tijdens een controle door de MP gepakt zijn met 2 koffers drugs en overgedragen zijn aan de politie. De politie kwam later met het verhaal dat mevrouw Santhoki de politie assisteerde met een undercover operatie. Eindstand drugs verdween, zaak dood gemaakt door mensen die op hun lijken binnen de top van justitie. Was daarom ook niet vreemd dat deze mevrouw rechter wilde worden. Verklaard ook al die Hindoestanen op sleutelposities.
  Ben benieuwd hoelang deze reactie zal blijven staan.


  Maak melding

 18. @Snel,

  Ik heb het vermoeden dat er een NDP fanaat achter de knoppen zit. Die laat het toe dat hindustanen worden uitgescholden, maar een hindustaan mag niet uithalen naar deze racisten.


  Maak melding

 19. In TALLOZE drugsdossiers in Nederland staan namen
  plus bewijzen van politiefunctionarissen, douanebeambten
  en medewerkers haven en luchthaven, die al jaren Drugshandel
  en criminaliteit FACILITEREN !!!

  De Surinaamse staat doet LETTERLIJK NIETS met deze INFO , omdat
  deze INFILTRATIES/FACILITERING van uit de politieke TOP van Sranan komen !

  PS : U kan duidelijk zien hoe openlijk deze Politieke BANDIETEN te werk gaan
  bij de tientallen opererende VERSCHRIKKELIJKE SCALIAN-FABRIEKEN en bij de
  net aangekomen MEGA-VISTRAWLERS-VARENDE-VISFABRIEKEN !

  ETNICITEIT MAAKT ECHT NIETS UIT, SLUIT ZE ALLEMAAL OP,
  MEN BEROOFT HET SRANAN VOLK !!!

  De RACISME-VARIANT WORDT STEEDS UITGESPEELD, ZODRA DE
  BENDE ZICH BEDREIGD VOELT !

  Zie ook de gegevens in het Ned strafdossier waarin de namen
  voorkomen van Sranan-politici-kopstukken die van miljoenen
  smeergelden hebben geprofiteerd bij de bouw van de bruggen
  door Ballast-Nedam !! Regering en OM zwijgen in deze !!!!

  De BENDE wil bijna vergeten dat de DEA in Sranan meekijkt en alle
  benodigde gegevens al heeft geanalyseerd. ETNICITEIT SPEELT BIJ DE
  DEA GEEN ROL !
  Men s bezig de grote ZETBAZEN in beeld te brengen, Creools of niet,
  buitenlands of niet !!! SROTO DENG DROGA-MANG !!!


  Maak melding

 20. Maar wanneer een Hindoestaan afgeeft op Creolen of andere bevolkingsgroepen is dat wel toelaatbaar.
  Als je klappen uitdeelt moet je ook klappen kunnen opvangen en je niet gedragen als een poesje.

  Kijk ook maar eens wat Doekie, als Hindoestaan zijn, vertelde over de vermeende drugshandel van ex-politiecommissaris Mathoera. Deze vrouw bezit bezit miljoenen euro’s en US dollars en die heeft zij zeker ook alleen maar verdient met werkzaamheden bij de politie?


  Maak melding

 21. Het is gewoon een grote bende en bij de komende verkiezing weet je gewoon niet op welke partij je moet stemmen, want iedereen heeft vuile vingers. Van wit naar zwart en wat daar tussen inzit. Heel erg triest.


  Maak melding

 22. @Doekhi is een hielenlikker van Bouterse en zal altijd slecht praten over een VHP’er.
  Deze man moet zijn grote mond dichthouden. Hij is zelf ook rijk geworden door drugs.
  Hij is meerdere malen in 1 adem genoemd met Roger Khan, die vastzit in de VS voor drugs.
  Haast alle hindustanen die in drugs handelen zijn hielenlikkers van Bouterse en Bouterse zelf is ook rijk geworden door zijn drugsverleden.
  Ook reacties van anderen worden niet geplaatst. Het is meten met 2 maten.


  Maak melding

 23. 1+1= doei hah?
  Het staat als een paal boven water dat de creolen zwartgeld niet kunnen wit wassen.
  Ze geven het uit als water, vrouwen aan elk vinger, goud aan hun lijf dat ze amper rechtop kunnen lopen.
  Botoketi, ala kondre keti, ze hebben boot nog kondre(lees: perceel)


  Maak melding

 24. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Ik kom echt niet meer bij van het lachen van @Suriname i love 13 januari 2019 at 17:31
  Ze geven het uit als water, vrouwen aan elk vinger, goud aan hun lijf dat ze amper rechtop kunnen lopen.
  Botoketi, ala kondre keti

  Wel er is één te zien met pracht en praal op (Waterkant.net)

  ‘Mony Hond Bordo’ wil de Surinaamse politiek in


  Maak melding

 25. Fer.E, lachen is verdomd gezond boi.
  Mijn collega’s missen me nu in Nederland.
  A weer grijs in Suriname dus ik blijf waar je huis woont vandaag.


  Maak melding

 26. Krijg net een foto van “de Drugsdelar van de 2300+ kg Coe met een foto van het en Baas in hun paarse outfit .

  1. Met als onderschrift : A kan de wan hindoestani ma na wan Bouta man””

  2. blijkt dat de politie de verkeerde broer had aangehouden waardoor de echter dader
  (andere broer) kon vluchten.

  Waar of Fake News????


  Maak melding

 27. OPLOSSING?
  Cocaine LEGALISEREN zoals alcohol en tabak. Klaar is kees: no problems meer.
  Ik lees bijkans elke dag over doden in het verkeer , waarbij alcohol in het spel is. Om maar te zwijgen over de vele longkanker slachtoffers: oorzaak? juist ja: Tabak.

  Wat is het verschil mensen? Hypocritie ten top.


  Maak melding

 28. @@Srafu: je hebt gelijk. Maar vergeeet niet dat de Nederlandse douane ook niet onder doet voor hun collegae in Suriname. In de Rotterdamse havens gebeurt het ook. Heb je daar over gelezen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.