Man die Sylvana Simons met de dood bedreigde krijgt taakstraf

34
Documentaire over politica Sylvana Simons met de titel 'Demon or Diva'
Foto: still uit de documentaire over Sylvana.

AMSTERDAM, 12 jan – De 30-jarige Nederlandse man uit Apeldoorn, die Sylvana Simons in 2017 met de dood bedreigde via Facebook, is vrijdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur. Dat meldt het Parool.

De verdachte, Nick J., stuurde in november 2017 via Facebook Messenger een bericht aan de in Suriname geboren lijsttekker van de partij Bij1. Hierin schreef hij:  ‘Je gaat er aan, je gaat er aan! Dansend op je graf je gaat er aan! Dood aan Sylvana, vieze cultuurhater. We weten waar je woont, je gaat er aan.

De man verklaarde volgens de krant impulsief te hebben gehandeld nadat hij een artikel las over de zwartepietendiscussie. Ook zei hij spijt te hebben van zijn actie.


34 REACTIES

 1. Goed zo, slaat werkelijk nergens op wat deze dame over dr heen heeft gekregen vanwege haar mening. Niet dat ik fan van haar ben ofzo maar het sloeg echt nergens op.


  Maak melding

 2. Die dame lult
  Laat haar eerst naar Su gaan om daar de zwartepieten te stoppen
  En dan praten over discriminatie
  Al die zwarte mensen die naar Nl komen om wat te bereiken en wanneer ze t ook hebben bereikt dan hebben ze t opeens over discriminatie
  Zwarte mensen worden zelf door hun eigen soort gediscrimineerd sterker nog ze worden zelf gemarteld om hun mening !!


  Maak melding

 3. Zoals men wilt dat elk buitenlander moet integreren moet de Surinamer in NLD dat ook doen.
  Niet op straat lopen in afgezakt jeans, gouden tanden is niet meer van deze tijd, met rasta haar vind je geen kantoorbaan en naar een sollicitatiegesprek in een joggingbroek gaat ook niet werken.

  Surinamers willen zich niet aanpassen aan de regels in Nederland en gooien het op discriminatie.
  Als jij je als buitenlander aan de regels houd en je werk naar behoren uitvoert krijg je geen problemen met je leidinggevende.
  Als je kennis heb van zaken kan niemand me rommel komen vertellen.


  Maak melding

 4. Het is een ding een discussie te voeren of een mening of een stelling te deponeren. Het is een ander wanneer men op grond daarvan een doodsbedreiging krijgt. Dit soort zaken dienen niet lichtzinnig opgepakt te worden. Zwarte Piet is in deze niet relevant. De doodsbedreiging, daarop dient het accent gelegd te worden. Om die reden is deze everzwijn gestraft met een taakstraf. Deze in de grond wroeter had een politicus of een andere voorname persoon met de dood moeten bedreigen en dan zou het leuk zijn om te zien of de rechter ook een taakstrafje zou uitdelen.


  Maak melding

 5. @pakiratigri,

  U moet geen dingen suggereren of onjuiste feiten vertellen om op deze manier
  tweespalt te zaaien tussen Surinamers en Nederlanders of u kent de feiten niet !!

  Werkstraf voor online bedreigen Mark Rutte: ‘doodschieten die vent’

  Een 48-jarige man uit Winschoten die vorig jaar in februari via Facebook opriep minister-president Mark Rutte ‘op te hangen’ of ‘dood te schieten’, is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.


  Maak melding

 6. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Man die Sylvana Simons met de dood bedreigde krijgt taakstraf.
  40 uur Taakstraf is te weinig in deze. Want die hufter meende het echt met zijn uitlating via Facebook.

  Google en lees b.v. een artikel over Delano Felter uit 2014
  Toen ging het om Homo’s.

  Om een beeld te krijgen over wie het gaat en ook het verhaal, lees ook het volgende artikel.
  Ex-politicus met antihomo-uitspraken toch veroordeeld?
  Het gerechtshof bekijkt de zaak tegen de Amsterdamse ex-politicus Delano Felter maandag opnieuw.
  ,,Ik heb een hekel aan homofielen. Als iedereen op mij stemt, sodemieter ik ze er allemaal uit”, luidde een van de uitspraken van de voormalig lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij (RMP) in 2010 voor de camera van AT5. Homobelangenvereniging COC deed aangifte.

  19/12/2014: Hoge Raad vernietigt vrijspraak Amsterdamse politicus Delano Felter.

  Dus Sylvana Simons had in deze ook gelijk om aangifte te doen tegen die hufter.
  Alleen is die 40 uur Taakstraf te weinig.
  Kijk maar naar die zogenaamde Blokkeerfriezen en ook ook die hufters van het afgelopen jaar december 2018 in Eindhoven.

  Maar wat gaat er straks gebeuren met een aangifte tegen de volgende persoon.
  07 januari 2019 door Jeffrey Schipper
  Aangifte tegen Van der Staaij om omstreden homoverklaring.
  De ambassadeur van de Gay Pride, Francis van Broekhuizen, heeft aangifte gedaan tegen SGP-voorman Kees van der Staaij.
  Dit melden verschillende media. Aanleiding is zijn naam onder de omstreden Nashville-verklaring.


  Maak melding

 7. Vrijheid van geloof

  Vrijheid van meningsuiting

  Vrijheid of ik met een man of vrouw wil trouwen

  Vrijheid om met Sinterklaas mee te doen

  Vrijheid om drugs te gebruiken

  Vrijheid om geen belasting te betalen, hoh, foei dat was een typfout😱

  Vrijheid om te zeggen, meer of minder mokro’s, foei toch 😯


  Maak melding

 8. @Vliegende Hollander,
  Als ik tweespalt wil zaaien dan had ik me wel anders uitgedrukt hoor. Als ik iets moet schrijven waarbij er sprake moet zijn van tweespalt zal ik het zodanig naar voren brengen dat het duidelijk is voor zelfs een zevenjarige. Ik ben namelijk niet bevreesd om precies te zeggen wat ik wil. Ik schrijf dat het accent dient te worden gelegd op de doodsbedreiging. Waar staat dat ik het over een Surinamer heb? De man ken ik niet eens en bij mij gaat het niet om zijn ras of huidskleur, nationaliteit or whatsoever, maar de daad die hij heeft gepleegd. Dat staat volkomen los van Surinamers en Nederlanders. Dat maak jij ervan. Ik doelde op klasse justitie wat wel vaker voorkomt. En klasse justitie is niet gebonden aan huidskleur. Wanneer jijzelf de feiten naar voren brengt, is 40 uur dan gelijk aan zestig uur? Ik heb in het laatste gedeelte geen feiten naar voren gebracht. Ik vind de straf belachelijk laag.


  Maak melding

 9. Paki-RAT-igri, …
  schaamteloze paarse broodschrijver. De door jou bewierookte drugsveroordeelde meervoudig moordenaar BOUTERSE, is door minderwaardige sujetten als jij beloond met het presidentschap met zelfamnestie voor het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten. Jij bent te eng, miezerig en laagbijdegronds om hier op dit forum mee te praten.


  Maak melding

 10. @ Fer.E: “Maar wat gaat er straks gebeuren met een aangifte tegen de volgende persoon.
  07 januari 2019 door Jeffrey Schipper. Aangifte tegen Van der Staaij om omstreden homoverklaring.”

  Als het goed is gaat er niets gebeuren. Van der Staay is een gelovig man die de Bijbel nog al letterlijk neemt en hij geeft gewoon zijn mening op dat punt. Het is gewoon vrijheid van meningsuiting. Er zijn ook in Suriname heel wat gelovigen die het volledig met hem eens zullen zijn. Hij is niet tegen homo zijn, maar tegen homo doen.

  Als Francis van Broekhuizen of Jeffrey Schipper menen dat die Nashville verklaring strijdig is met de wet en aanleiding tot strafvervolging dan zouden ze eens in de koran moeten gaan lezen of luisteren wat imans roepen. “Homo’s moeten dood!”, heel wat anders dan homo doen is zondig, zoals van der Staay vindt. Maar, dat durven ze niet want ze zijn hypocriete lafaards die wel nette gereformeerden durven aan te pakken maar moslims, nee, dat is te gevaarlijk.


  Maak melding

 11. Als Christen mag ik de richtlijnen uit de Bijbel volgen.
  Ik doe er niemand kwaad mee.
  Zelf mijn kinderen leg ik dat niet op, wij blijven het goede voorbeeld geven.

  Als ik tijdens de kerstdagen in de Action loop zie ik Moslima rondneuzen op de kerstafdeling, ik heb ze nooit durven vragen waarom ze dat doen.


  Maak melding

 12. Hoe klein het aantal uren van deze door de rechter opgelegde taakstraf ook is, de ellende die deze jongeman over zich heeft afgeroepen zal hem altijd blijven achtervolgen.

  Ik hoop dat een ieder die met de dood wordt bedreigd aangifte doen en dat deze onverlaten hun straf niet ontlopen.

  Het is gewoonweg belachelijk dat men a la dolle anderen met de dood bedreigt hier dient een einde aan te komen.


  Maak melding

 13. grappige dat telefonische bedreigingen nooit vervolgbaar zijn, maar internetbedreigingen wel. ach mensen schreeuwen zoveel op straat. de hardste schreeuwers zijn het minst gevaarlijk. dit soort zaken leidt tot niets. die mevrouw sylvana is ook bezig met uitlokkende en opruiende zaken. vroeger werd je daarvoor ook vervolgd, maar iemand het bloed onder de nagels vandaan halen is helaas niet strafbaar. en daar maken sommigen flink gebruik van. lekker uitlokken. wachten op opstootjes en vechtp[artijen. de aandacht zoeken en dan zeggen zie je wel wij hebben gelijk. heel nederland is rascistisch. walgelijke toestanden maar helaas zo is het slappe nederland. alles mag maar. en dat gaat door totdat de laatste druppel de emmer lat overlopen.


  Maak melding

 14. Als heel Nederland racistisch zoals Don Kaw beweert dan moet deze loeder lekker in zijn eigen stront land waar racisme niet voorkomt blijven. Maar deze loeder zie je aan het eind van de maand voor de loods staan omdat hij een pakket uit Nederland Jos Steenman verwacht. Ja dan is Nederland niet meer racistisch vuile leugenaar !


  Maak melding

 15. Taante komt uit damsco

  12 januari 2019 at 11:33

  40 uur taakstraf haha. Lekker een week afwasjes doen en klaar..typisch nederlands

  ===============================

  15 onschuldige mensen vermoorden en dan toch president worden. Typisch Suriname


  Maak melding

 16. Dit soort figuren met een kort lontje in combinatie met een verstandelijke beperking als dat van koos moet men niet alleen een taakstraf opleggen. Een cursus culturen, waarden en normen in de Nederlandse samenleving zou hioj verplicht dienen te volgen.


  Maak melding

 17. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  @Standard LCF: Je hebt gelijk in deze.
  @Hans van den Broek 12 januari 2019 at 15:23 (Nog bedankt voor je reactie)
  Maar ik ben zelf geen Moslim.

  Wel jammer dat dezelfde figuren van de omstreden Nashville-verklaring in de VSA, ook niet durven om een verklaring te geven, over de gebeurtenissen van 1921. Want dat is nog erger.
  En het is steeds verzwegen in de VSA.
  En dan heb ik het over Het bloedbad van Tulsa.

  Het is een van de zwartste bladzijden uit het racistische verleden van Amerika:
  Het bloedbad van Tulsa, in de staat Oklahoma in 1921.
  Geschiedenisboeken hebben altijd gezwegen over de rassenrellen waarbij mogelijk honderden zwarte burgers zijn gedood.
  En wat er naderhand met hun lichamen is gebeurd, is ook nooit opgehelderd.
  Maar nu, bijna 100 jaar later, komt daar mogelijk verandering in.
  De lynchpartij die nooit de geschiedenisboeken haalde. Zie eventueel (Nieuwsuur) NPO2


  Maak melding

 18. Primair gaat het hier om een strafbaar feit, namelijk iemand met de dood bedreigen. Terecht dat de doodsbedreiger van mevrouw Simons een taakstraf opgelegd heeft gekregen. Secundair ligt de bedreiging in het verlengde van de Zwarte Piet discussie.


  Maak melding

 19. RobG

  12 januari 2019 at 21:30

  Dit soort figuren met een kort lontje in combinatie met een verstandelijke beperking als dat van koos moet men niet alleen een taakstraf opleggen. Een cursus culturen, waarden en normen in de Nederlandse samenleving zou hioj verplicht dienen te volgen.

  ============================

  Gevalletje selectieve verontwaardiging. Je hebt mij niet horen zeggen dat ik de bedreigingen aan het adres van Mw Simons goedkeurd.

  In Nederland wordt je tenminste gestraft voor een dergelijke vergrijp. Over de hoogte van de straf kan je discussieren. Doorgaans zijn de straffen in Nederland in vergelijking met andere Europese landen hoog. Rob jij bent de laatste hier die het over waarden en normen moet hebben. Vanaf de eerste dag bescherm je Bouterse met hand en tand. Een verdachte in een meervoudige moordzaak cq de verantwoordelijke voor het omverwerpen van een democratisch gekozen regering. Daarnaast is Bouterse bij verstek veroordeeld in Nederland voor het smokkelen van drugs. Als jij straks bij de hemelpoort staat heb je heel wat uit te leggen. Iedereen met een beetje fatsoen veroordeeld de daden van Bouterse toch. Over normen en waarden gesproken.


  Maak melding

 20. Nederlandsee traditie is een van klompen,windmolens en kaas. Al dan niet misschien zichzelf toegeëigend . Ze hebben hun mond steeds vol van tradities ze stelen gewoon en eigenen zichzelf dingen toe. Dat de zwarte jeugd van nu nadenkt over issues doet de blanken pijn het zijn geen jaknikkers meer als hun voorouders. Ze zijn bang geworden want kennis is macht. Dat hebben vele zwarte vandaag de dag. Etnisch profileren is ook een ding . Zwarte bevolking blijf je verrijken met kennis zodat je stevig en boven alles staat. Wat sylvana betreft ze leefde in een blanke fantasie nu heeft ze de klepel op haar neus gekregen. Als het een blanke was die bedreigd werd door een andere ras vraag ik mij af of die ook een taak straf zou krijgen of eerder zwaarder gesraft worden. You never know. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe racistisch het in Nederland toegaat en meerdere met mij en toch durven ze te zeggen nederland is niet racistisch.


  Maak melding

 21. Chris, 100%👏👍

  Blaka boi alias Zweinstein, mag ik zelf weten welke keuze ik maak, van mijn man mag ik gaan en staan waar ik wil.
  Ik heb bovenal Hindoestaanse kennissen en enkele moslims.
  Ik lul niet zeg dat maar tegen je moeder, kijk maar in je onderbroek trek die hangbuik van je omhoog en zie maar Pinkie lacht je toe😨😒


  Maak melding

 22. @surinam I Love , gelukkig zijn er moslima’s uit Suriname en Indonesië die zich als moslima’s gedragen. De moslima’s uit Marokko Turkije en Algerije en uit het Midden Oosten zijn schijnheilige moslims. Weten niet wat het geloof inhoudt en denken met een sluier op het geloof te dienen. Bijna alle moslims uit genoemde landen die ik ken kunnen amper de Koran lezen en doen alles was Allah verboden heeft. Ik heb slechte ervaring met genoemde moslims en je ziet in SU nu geestelijken uit Marokko Turkije en Pakistan om de extreme vorm van dat geloof te onderwijzen. Zelf hebben ze de Islam nooit begrepen maar proberen zo hun invloed te vergroten. Ik hoop niet dat de Surinaamse moslims in de vulgaire Islam leer intrappen.


  Maak melding

 23. Baba Sai
  Vertel mij wat over die moslima in Nederland, een Turkse collega vertelde mij hoe ze uitlopen voor hun man, omdat ze wraak nemen op hoe ze thuis als een voetenveeg worden behandeld.
  Ik heb neven die geen moslim zijn, hoofddoek dragende Marokkaanse meiden alle hoeken van de kamers laten zien.
  Als ze in de tram of bus zitten en een mannelijke soortgenoot stapt in moet je zien hoe elk haar dat onder hun hoofddoek uitsteekt proberen weg te werken.
  En die zelfde man zit je kwijlend aan te staren als westerse vrouw, het stoort me altijd weer.
  Gewoon hypocriet, geloof is je medemens lief hebben en respecteren.

  Mijn collega kiest ervoor niet gesluierd te gaan, rookt en drinkt en een schat van een meid.

  Die gesluierde collega’s liegen, respectloos naar anderen, melden zich om de haverklap ziek, alleen problemen thuis met man.

  En maagd zijn voor het huwelijk no way, ze zijn allang van achteren gebroken.
  Niemand is heilig zelf de Paus niet, maar houd jezelf niet voor de gek anders wordt je ongelukkig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.