Starnieuws: ‘Nickeriaanse ondernemer in mega drugszaak Suriname spoorloos’

58
Nickeriaanse ondernemer aangehouden i.v.m. enorme drugsvangst op haven Suriname
Nitinder Oemrawsingh

NICKERIE, 11 jan – Nieuwe en verrassende wending in de zaak van de megadrugsvangst in containers afgelopen dinsdag: De Nickeriaanse ondernemer Nitinder Oemrawsingh, die in verband wordt gebracht met de containers, zou spoorloos en vermoedelijk het land uit zijn. Dat beweert nieuwssite Starnieuws uit Suriname.

Oemrawsingh zou dinsdag door een arrestatieteam als ‘getuige’ in de megadrugszaak van meer dan 2300 kilogram zijn gehoord. Hij is thuis bij hem in de Corantijnpolder opgehaald aldus Starnieuws, die verneemt dat hij na verhoor is heengezonden en intussen spoorloos is.

Het verhaal is opmerkelijk omdat de politie tot nu toe formeel ontkend dat er aanhoudingen zijn verricht. Pas vijf dagen na de enorme drugsvangst zal de politie zaterdag een persconferentie houden hierover, schrijft Starnieuws.

Ook De Ware Tijd meldt dat de man spoorloos is verdwenen.

UPDATE: de advocaat van Oemrawsingh, Irwin Kanhai, zegt dat de Nickeriaanse rijstondernemer niét gevlucht uit Suriname is en ook niet spoorloos is.


58 REACTIES

 1. Hahahah,

  mijn woorden koemen uit. De criminelen zitten in de onder- en de bovenwerld.

  Hier is zonder enige twijfel op hoog niveau een bijdrage aan zijn verdwijning geleverd.

  De vraag iis of hj in het buitenland zit of onder de grond.

  Suriname waarheen??


  Maak melding

 2. Die crimineel moesten zij gelijk achter slot en grendel zetten. Nu is deze “gestoorde vogel” gevlogen. Deze soort onbegrijpelijke situaties kunnen klaarblijkelijk alleen in Suriname.
  Ik hoop dat die onder de grond ligt dan dat hij ergens op deze wereld rondzwerft.
  Bah, bah, bah


  Maak melding

 3. Heel suriname wist van te voren dat deze zogenaamde rijstboer , maar in feite een cocahandelaar, de benen zou nemen.

  Grote coca spelers krijgen de gelegenheid om de benen te nemen. Oedit van de duikboot hebben ze ook de gelegenheid gegeven om te ontsnappen. Een coca misdaadorganisatie regeert in Suriname, heeft greep op de politiek(NDP) en politie en justitie. Cocahandelaren worden beschermd.
  Bouterse en zijn NDP zijn een criminele organisatie.


  Maak melding

 4. En de kleine man die een jointje oprookt wordt direct achter slot en grendel geplaatst lol
  Afmaken de hele regering kogels door hun koppen dan pas zullen er koppen rollen.


  Maak melding

 5. Deze hele zaak stinkt, net zo als Oedit en de duikboot. Zelfs Ray Charles en
  Stevie Wonder konden zien dat de inhoud van die containers niet klopte. De vorm
  van de zakken verschillen van elkaar, waar drugs of rijst inzit. De douane had dit
  direct moeten opvallen bij een controle. Ook drugsbaronnen hadden anders nooit zulke
  grote risco s genomen om in een keer een grote partij te versturen. Dit is vooraf doorgenomen
  en besproken. Het kan haast niet anders dat leden van de douane erbij betrokken zijn.
  Zal binnenkort wel een nieuwe serie bij netflix starten


  Maak melding

 6. 2300 kilo is geen 23 gram, hoe kunnen ze die man na verhoor naar huis sturen ????
  Deze zaak stinkt van hier tot Tokyo, het is allemaal doorgestoken kaart: en de kit heeft van hogerhand de opdracht gekregen om de man naar huis te sturen. IPV in de bajes te zitten zit hij nu hoog en droog ergens van zijn daru te genieten, of onder de grond met de wormen.
  Su is voor de criminelen een paradijs op aarde, en voor de armen een hel op aarde.
  Wat een kolere zooi man: ben ik ff blij dat ik daar niet meer woon, het is gewoon een broeinest van criminelen man.

  na wan sari tori man

  Jacko


  Maak melding

 7. Tide, tamara wi dong no mpp debiele idiote dwaze ndp paria’ s e stree gi onze bij verstekveroordeelde drugslord ddb en trawanten moro vara. Ieja neks no fout, is dit wi dong no mpp dong ndp zombies beng wani, a daarom wi stem dong no mpp in 2010, 2015 en straks weer in 2020 op de allergrootse misdadiger, aka 8 decembre slachter, voor en tot heden, a bij vertsekveroordeelde drugslord, sa potoi boeor, janna en nog heel veel andere drugscriminelen leki bakkamang. Ai soso lobi.


  Maak melding

 8. Dit verbaasd toch niemand meer
  Oedit was ook opgehaald en verhoord en is daarna heen gezonden dus geen paspoort inname, geen huisarrest, geen schaduwen tijdens vrijheid.
  Resultaat
  Gevlucht naar nederland en tot op heden, dus maanden verder zometeen jaren verder, lachend achter een Hema taart met koffie bij de familie iedereen uitlachend en zwaaiend dank je wel Bouta zingend.
  Geld is nooit een probleenm dus traffen jullie mijn arbeiders.

  Uiteindelijk zou je denken
  Justitie heeft hieruit lering getrokken.
  Wel ik kan je zeggen dat Justitie en de regering kneuvelend in het achterkamertje van Bouta en proostend met een Bleu Label zingend “hij komt mooi nooit naar huis nog lang niet nog lang niet want Oedit geeft niet thuis”

  2e couplet
  De naam Oedit is vervangen door Oemrawsingh en Bouta zingt een referein van
  “en Oemrawsingh gaat naar Oedit om samen te lachen tot hij huilend zegt “na Bouta mik mi gwe”


  Maak melding

 9. Charlie Chaplin toestanden. Belachelijk hoor als het bericht klopt. 2300 kg coke heeft een waarde van 80-90 miljoen euro, eenmaal in Europa belandt. Je verwacht dat de politie niet alleen deze kerel verhoort maar ook in ieder geval tijdelijk aanhoudt, om verder op onderzoek te gaan. Je verwacht een huiszoekingsbevel en dat de politie de boel uitkamt. Je verwacht dat als er niet direct een bewijs gevonden kan worden dat de politie (justitie) het paspoort tijdelijk in beslag neemt vanwege vluchtgevaar. Je verwacht dat de politie zo iemand nauwlettend in de gaten houdt, aftapt en achtervolgt. Wat je niet mag verwachten zijn deze Laurel and Hardy situaties. Te dol voor woorden. Hoop dat hij alsnog opgepakt kan worden.


  Maak melding

 10. Waar was de hoogste baas van KPS tijdens dit verhoor??? Hoe kun je een verdachte vrij laten? Simpel door hem, na samen een paar glazen whisky te hebben gedronken en de verdachte een stapel geld heeft laten zien en heeft neergeteld hem te laten gaan. Hij heeft samen met de KPS geproost en koos het hazenpad.Hoe dom kan de KPS nu zijn?? Je laat een verdachte gaan tot het tegendeel is bewezen. Is de KPS betrouwbaar??? Een kruimeldief wordt direct in verzekerde bewaring gesteld. Deze drugsbaron mag gaan en staan waar hij wil. Failed State. Hij is via Frans Guyana vertrokken naar Holland. Niemand kan hem nog wat aandoen. Zet hem wereldwijd op de opsporingslijst als er geen vuiltje in de lucht zit wat betreft tjoekoes betalen. Dit was voorspelbaar.


  Maak melding

 11. Onzin. Niemand zou het risico nemen ze naar Holland te laten vluchten, want dan gaat de politie daar achter ze aan en bieden ze hem een ander identiteit en een verzorgde leven aan in ruil voor alle info. Zoals met Oedit waarschijnlijk is gebeurd.


  Maak melding

 12. De DEA in guyana oefent mooie druk uit op deze narcostaat,eerst oedit en nu NITINDER,langzaam maar zeker zijn ze de moordenaar aan t volgen en zijn sponsoren aan het uitschakelen,nu is het alleen maar afwachten tot ze ddb hebben.


  Maak melding

 13. Wat een grote hoeveelheid drugs. Waarschijnlijk hebben de buitenlandse agentschappen de Su anti drugs agentschap onderdruk gezet om te onderzoeken. De drugsbazen waren overtroefd. Och wat zonde van hun inspanningen! Geen geld op de bank. Natuurlijk zijn de gewone politie mannen bang voor hun baantjes. Ze volgen hun baas heel nauwkeurig.


  Maak melding

 14. Paspoort niet ingenomen, bankrekening niet geblokkeerd en passen niet ingenomen.
  Ook de douane ambtenaar en wie no meer met het laden van de containers betrokken waren lopen vrij rond en kunnen in alle rust een gezamenlijk verhaal verzinnen.
  Kortom zo knullig dat de indruk van “bewust laten lopen” wel erg aannemelijk is.


  Maak melding

 15. Dit is gewoon grappig:
  Oedit is verdwenen, de duikboot is verdwenen, nu is Oemrawsingh verdwenen. En na de verkiezingen 2020 zal bouterse ook verdwijnen.
  Vraag me af wie de magiër is😇


  Maak melding

 16. Nee joh hij is ff weggegaan andere partij drugs gaan halen, hij komt heus wel hoor maken jullie maar niet te druk om. Denk aan je zelf, te druk maken om zulke lullige zaken wordt men gewoon gek hoor, is een advies van mij hoor. Laten we meer om druk maken dat een moordenaar hier in Nederland vrij loopt terwijl hij in Suriname een muslima de keel door gesneden heeft, ja weet dat lang is geleden, hoe zouden wij het vinden als ons eigen zus zoiets overkomen was? En de moordenaar hier lekker leventje heeft, men zegt dat ik mij niet om zulke zaken druk moet maken hierbij maak het zelf wel uit, lang leve Peter R de Vries.
  jhonny- met de vriendelijke groeten van een strijder


  Maak melding

 17. Natuurlijk is deze man geholpen om te verdwijnen er was geen andere keuze. Anders zouden er zoveel mensen in de gevangenis terecht komen (douane, politie, politici etc). Ja snel weg voordat de hel losbreekt. Maar de kleine man wordt gestraft zodat de arme bevolking alleen maar armer wordt. Vind je het gek dat criminaliteit door armoede alleen maar toegenomen is.


  Maak melding

 18. Getrouw is niet voor niets op justitie geplaatst door Bouterse .
  Als er onverhoopt partijen drugs van de matties van bouta worden onderschept , krijgt de drugsbaas van justitie ruimte om de benen te nemen
  Hopelijk ontgaat het de Amerikaanse ambassade en de FBI niet hoe Suriname met grote drugsbazen omgaat.


  Maak melding

 19. ” El Chapo” BOUTERSE heeft ook hier de regie in handen. Kan persoonlijk niet naar inauguratie van mattie Maduro, omdat tegelijkertijd het mega drugstransport in Suriname geregeld moet worden. Verdwenen drugsheli zit in de doofpot…gezonken drugsduikboot ligt nog steeds op de bodem ….voor paarse drugsbaron Oedit zijn alle deuren en grenzen wagenwijd opengezet. Ook hier is de hoofdverdachte een vrijgeleide verleend. Wat een corrupte paarse teringbende is dat mislukte landje.


  Maak melding

 20. @Essie,

  Denk je echt dat de criminele top in Suriname zou toestaan dat deze man naar Nederland vlucht? Echt niet! In Nederland wordt hij zo opgepakt en wordt de DEA binnengehaald om hem te verhoren.
  Hoe komt het dat niemand weet waar Oedit is? Omdat hij een andere identiteit heeft gekregen en goed heeft gezongen.
  Was een domme zet van ze om Oedit te laten gaan. De schijn zal worden opgevoerd dat deze heer Oemrawsing is gevlucht (met opzet paspoort niet ingenomen), terwijl in werkelijkheid de wurmen zich waarschijnlijk nu tegoed doen aan z’n lijf. De criminele top is nu veilig, er zal geen info over hen vrijkomen.


  Maak melding

 21. @Praserie,

  Jawel. Van 1 hindustaanse drugsbaron heb ik jaren geleden gelezen dat hij 11 jaar gevangenisstraf had gekregen. Ook een neef van Rabin Parmessar heeft vastgezeten voor drugszaken. Maar ja toen was Bouterse geen president.
  Waarom denk je dat eerst Oedit en nu Oemrawsingh de dans ontspringen? Ze zijn NDP’ers en Bouterse is de president. Deze 2 mannen hebben kunnen vluchten, omdat men bang is dat als ze worden verhoord, dat ze namen gaan noemen.
  Wie ik met men bedoel, laat ik maar aan mensen zoals jij over om daar naar te raden, want jullie zijn zo gefixeerd op het feit dat het om hindustanen gaat, dus zijn het VHP’ers.
  Het wil maar niet


  Maak melding

 22. Bovendien, als Oedit het land stilletjes wilde verlaten, zou hij toch niet in de media gooien dat hij naar Nederland gaat? Iets klopt niet aan dat hele verhaal.


  Maak melding

 23. De laatste jaren worden Hindostaanse exporteurs in Suriname onder druk gezet om mee te werken aan de export van drugs. Dit heb ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in Suriname gehoord. Aan de exporteurs wordt voorgehouden dat ze geen enkel gevaar lopen, omdat ze niet weten wanneer de spullen in de export container geplaatst zal worden. Wie hieraan geen medewerking verleent loopt het risico tegen gewerkt te worden.


  Maak melding

 24. @JoJo,

  Dus de theorie dat het de grote bazen goed uit kwam dat Oedit het land kon verlaten houdt geen steek. Immers, er is om zijn uitlevering gevraagd. Justitie in Suriname wil hem hebben.


  Maak melding

 25. Praserie 11 januari 2019 at 19:19
  Heeft er iemand ooit 1 hindustaanse drugbaron opgesloten zien worden? haha

  “Goed geïnformeerde bronnen bij het onderzoek zeggen dat de actie zich vooral richt op de bedrijfstop van de onderneming Yokohama, geleid door de Hindoestaanse familie P. Het zou gaan om drugstransport en witwaspraktijken.

  Yokohama is in Suriname een zeer bekend bedrijf met activiteiten als de import van auto’s en geldwisselkantoren.”

  Zit vast in de USA!!
  Met dank aan het Front :}


  Maak melding

 26. @Bargoeddaar:

  1>> Oedit verzet zich tegen uitlevering en wordt daarbij door Kanhai en nederlandse raadsman bijgestaan.
  2>> Justitie doet het onderzoek en niet de grote drugsbazen of de mensen die de uitvoerende macht vertegenwoordigen.

  Het gegevens is wel dat de uitvoerende macht Oedit niets in de weg gelegd heeft en er heel lang overdeed om een rechtsbijstandsverzoek via BUZA in Nederland in behandeling te krijgen.

  Het gegeven dat Oedit niet afgewacht heeft in Suriname en zich verzet tegen uitlevering zegt mij dat:
  1>> Hij het prettiger vind in een Nederlandse cel dan een Surinaamse cel
  2>> Hij minder vertrouwen heeft in zijn toekomst in Suriname dan in Nederland terwijl de heer Oedit als NDPloyalist toch op een VIP behandeling zou mogen rekenen. Zie hoe ministers met de veel drank op door Juspol behandeld worden.

  Ik weet het niet en vind het maar raar.


  Maak melding

 27. Alle ndper’ s zijn dwazen, idioten en debielen die van dit land een narco- en failedstate hebben gemaakt. Oma en opa haten ndp, want ndp is het onrecht en de leugen zelve in de persoon van didibri en zijn duivelse trawanten. De oerdomme ndper’ s eka, dee nanga dee wang ddb schijtbuffel vol kommer en kwel, fa foe overleef.


  Maak melding

 28. Is te begrijpen dat er psichologisch wordt ingewerkt op de grote onwetende massa,dit is politiekvoering ten top…de huidige oppositie probeert uit alles dat negatief is de zittende regering en zijn kundige president de schoenen in te schuiven om zogezegd daaruit politieke winst te kunnen halen.
  Volg onder andere de comentaren van sam( prominente npser) eensgelijk het comentaar van de heer scharles de back,so called tjalli.deze en andere lieden gedragen zich als in t nauw gedreven aasgieren die zich gedragen zoals mijn afootje zou zeggen” tih tiengie fowroe misi ptjing fowroe ei grab dree wirie.
  De waarheid ligt mijnsinzien totaal anders en men wil met al deze verdachtmakingen accenten verleggen….ik zeg….kom tijd…..komt raad.ps.waarom de hanoeman hsters en hun knechten zo hardvochtige comentaren leveren put zijn oordprong uit t geestelijke…hun geestelijkheid…een anecdote vertelt de haat naar het negroide ras toe…luidt als volgt::::::: hanoeman de dinkerhuidige godheid bij de hindoe,s was en wordt nogsteeds beschouwd als n machtige godheid…hij heeft het gepresteerd om een van de vrouwen van ram of visnoe te ontvoeren wst kwaad bloed heeft gezet tussen deze gasten…omdat hij,hanoeman,een donkere huidskleur heeft als van een neger wordt openlijk en waar kan deze haatvorm ten toon gesteld..dink a tori…was maar wishfull thinking.


  Maak melding

 29. Waar is dnalid Belfort en zijn partij helpen jullie de mensen vn Moengo nt want Nederlanders gn t vr jullie doen.Zo.gaat Pres Edward su mkn tot een welvarend land wel nog 1 grote bewijs de marron partijen zijn hl sterk dt ze dit keer de Pres zullen aanwijzen en om.een markt vr onze Surinamers in t oosten kunnen ze markt nt eens ltn opzetten en draaien .prachtig


  Maak melding

 30. Per persoon zou je met de 2300 kg coke 217 gram kunnen laten snuiven en in die benevelde situatie op NDP laten snuiven. De Nationale Dope Partij wordt langzaam maar zeker gesloopt door de eigen gelederen.


  Maak melding

 31. En stef blok zei….surname is a failed state!!

  Een ieder kwaad in suriname…maar kijk naar de resultaten,elke grote dealer word beschermd kijk maar naar de president men krygt die rat maar niet in de cel.

  Het machts misbruik heeft drvoor gezorgd dat wij surinamers alles kwijt raken….houtkap goud de visserij etc

  Ik snap niet waarom ze geen handgranaat in bouta zn go stoppen zodat dr weer rust is ons land,sinds de kost van deze rat is het land op zn retour ..en weggegeven.

  Zie jullie niet in dat dr geen structuur is in het politiek klimaat,dat wij als surinamers geen moer meer te vertellen hebben …en de chinezen zich kapot lachen over deze in hun ogen domme bevolking.

  Corruptie is een virus dat bestryd je niet zomaar,en met de komst van bouterse is men nog meer weg gezakt..dieper de stront in.
  Ik baal van wat dr met ons land gebeurd…de bevolking is vreselijk verhard en men gaat duivels met elkaar om.
  Lijkt me logisch als dit land geen perspectief meer bied ad eigen bevolking …dis jari a mpp bouta e go dede hij krijgt een hartaanval.

  Ben dan benieuwd naar de verdere ontwikkelingen..want hij heeft suriname in een chaos achter gelaten en het land is dichtbij een failliesement!

  Alleen een wonder kan suriname nog redden!!!!


  Maak melding

 32. Moet je een land als Suriname nog serieus nemen.
  Duikboot weg.
  Oedit weg en nu deze. Dan vinden wij gek dat het buitenland met interesse de geldstromen uit Suriname volgt.
  De KPS zal nu zeker een opsporing gelasten.(liever willen ze dat niet, maar om zand in het ogen te strooien). Geeft die handel maar vrij, dan kan iedereen die jang kan maken en niet alleen de hoge regeringsfunctionarissen. Nu worden alleen die kleine jongens opgepakt.


  Maak melding

 33. Stemmingmakers weten het allemaal. Zo komen praatjes in de wereld die van geen kant kloppen. De waarheid is simpel. Er zijn projecten om rijst te manipuleren. Zo is bij deze lading er oxifobielogica ontstaan waarbij rijst zich ontpopt in cocaine als er zuurstof bijkomt. Dus niks smokkel of boeven. Gewoon de natuur.


  Maak melding

 34. Want in Nederland is niet corrupt laat me niet lachen. Nederland wordt ook een narcostaat genoemd omdat het nummer 1 is van produceren van synthetisch drugs. voor de pro- Nederlanders op deze forum.


  Maak melding

 35. Ik lees zo hier al de berichten en denk. Wat heeft het voor zin nog om hier woorden aan vuil te maken. Suriname is een staatje of land die geregeerd wordt door het laagste van het laagste. Zelfs mensen met een beetje verstand en met een papiertje die ze gehaald hebben op een school worden overgehaald om verkeerde dingen te doen. Geld maamt gelukkig toch? Want doekoe is alles waarom het gaat. Macht willen hebben. Ga zo maar door. De gewone burger, hard werkend of niet ,ouderen , gepensioeneerden en ook zieke mensen zijn de dupe van dit gegraai. En ja dan heb je instanties die bedoeld zijn de burger te beschermen of het land. Dezen zijn tot op het bot corupt. Wat valt hier nog te halen. Ben bang als je je niet aanpast en ook zo wordt ,er geen leven meer is in Suriname. Het land wordt kapot gemaakt en niemand doet er wat aan. Ja we spuwen hier onze gal, maar daar blijft hetbij. We kiezen vervolgens dezelfde regering de aankomende verkiezing weer. Dus kijk eens in de spiegel voordat je weer opnieuw begint te mekkeren over hoe slecht NDP is en de politie en douane en waarschijnlijk het hele rechtsysteem. Iedereen met stemrecht hoeft dit niet meer te accepteren. Maar ja. Blijkbaar heeft niemand hersenen want straks wordt lekker weer op Bauta gestemd.


  Maak melding

 36. Run Tings,
  Tenminste iemand die het totaal plaatje een beetje in de gaten heeft. Er zijn machten die dit hele zooitje een beetje lastig beginnen te vinden. Zij lossen dat langzaam maar zeker op. Er staan ons nog heel aparte nieuwsfeiten te wachten. En helaas ook nog een hoop geweld. Het zij zo, want “men” wil het zo. Ik heb echt te doen met de onwetende mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.