Advocaat Kanhai: ‘Nickeriaanse rijstondernemer niét gevlucht uit Suriname en niet spoorloos’

39

PARAMARIBO, 11 jan – De tegenstellingen in de berichtgeving over rijstondernemer Nitinder Oemrawsingh nemen toe. Volgens zijn advocaat, Irwin Kanhai, is de rijsthandelaar niét gevlucht, gewoon aanwezig in Suriname, nooit opgehaald en zeker nooit aangemerkt als verdachte. Anders was dat per brief meegedeeld. Dat zegt de bekende strafpleiter in een interview met Giwanni Zeggen van RADIO 10. 

De Surinaamse nieuwssites Starnieuws en De Ware Tijd meldden eerder vandaag op basis van hun eigen bronnen, dat de ondernemer Oemrawsingh gisteren zou zijn opgehaald bij zijn woning, is verhoord en daarna heen is gezonden. Vervolgens is gevlucht. Dat blijkt pertinent niet waar, volgens de woorden van Irwin Kanhai.

Kanhai weet dat de containers waarin rijst wordt geexporteert al sinds 31 december op de nieuwe haven aanwezig zijn. Bij het vullen van de containers zijn er dusdanig veel mensen bij geweest, dat het haast ónmogelijk is dat niémand heeft gezien dat er andersoortige verpakking tussen de rijstzakken zat. Kanhai: ‘ Naast de douanecontrole, was bij die dag van het vullen van de containers, ook LVV aanwezig om de containers te gassen voor conservering van de rijst. Verder was er erg veel personeel. De container is geladen en heeft toen op een truck het terrein verlaten.

Nickeriaanse ondernemer aangehouden i.v.m. enorme drugsvangst op haven Suriname
Nitinder Oemrawsingh

Uit het douanedossier blijkt ook dat mijn client Nitinder Oemrawsingh niet eens aanwezig was op de dag dat de container is geladen. Mijn client is al jarenlang exporteur van rijst. Dit is niet zijn eerste lading. Aangezien er zoveel mensen van verschillende instanties op de locatie aanwezig waren, is het ónmogelijk dat men de afwijkende pakketten niet heeft gezien.” Daarmee suggereert de raadsman mogelijkerwijs dat de drugspakketten dus niet op de pellerij zijn opgeladen.

- Advertentie -

39 REACTIES

 1. En dat moeten we dus geloven en aan horen van een advocaat die een moordenaar en drugsveroordeelde uit de gevangenis wilt houden.

 2. Jongens Jongens hou toch op met deze poppenkast vertoning . Wat genant allemaal. Niemand gelooft toch deze geproduceerde leugens en verzinsels. Zowel de advocaat als de overige betrokkenen zijn bezig ons zeer diep te beledigen. Zo dom zijn we toch niet om deze nonsens verklaring voor waarheid aan te nemen. Het niveau waarop gelogen en bedrogen wordt is niet normaal meer. Ik zit nu nog alleen te wachten op het volgend bericht . “Na onderzoek in het lab is gebleken dat het niet om cocaïne gaat ,maar om een partij bakmeel” Einde verhaal.

 3. Hoe betrouwbaar zijn de berichten uit Suriname ???
  Eerst rijst ondernemer aangehouden en dan niet aangehouden.
  Inspectuer Naarden verklaart op de Radio niet te weten over arrestatie.
  Vandaag een bericht de ondernemer is spoorloos.
  Kort daarna weer een bericht hij is niet spoorloos.
  Wie moet je geloven ?????

 4. Uit betrouwbare bron:
  De lading coke is niet van de rijsthandelaar, maar bouta. Dat weet een ieder inmiddels. Daarom is de rijstondernemer ook niet aangehouden.
  Oom agent, durf je DDB wel te arresteren?
  En wie niet weet. Dit is poppenkast. Zogenaamd is een lading onderschept. Maar er is meer, veel meer coke verscheept door DDB en component.

 5. Als de rijstman gaat vluchten, dan weet iedereen wie de dader is. Ik zou rustig blijven. Hmm die massala kabouter is de Surinaamse Abraham muscovic . Succes er mee.

 6. Als hij niet is aangehouden dan is hij zeker vertrokken ja zo simpel is het geworden in suriname als het om drugs gaat .. in suriname wordt je beschermd door deze regim als je steelt..oplicht .. liegt…drugsdoorvoerd…als van al deze kwaliteiten beschikt ben je goed bij deze mensen..ook mensem vermoorden als je kan..dan ben je goed bij bouta

 7. Bedenkelijk dezelfde advocaat duikt altijd op bij dergelijke zaken.
  Is hij zo populair of steekt er een groter plaatje achter.

 8. De laatste jaren worden Hindostaanse exporteurs in Suriname onder druk gezet om mee te werken aan de export van drugs. Dit heb ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in Suriname gehoord. Aan de exporteurs wordt voorgehouden dat ze geen enkel gevaar lopen, omdat ze niet weten wanneer de spullen in de export container geplaatst zal worden. Wie hieraan geen medewerking verleent loopt het risico tegen gewerkt te worden.

 9. Irwin Kanhai verdedigt deze zaak zoals hij vaker dit soort zaken verdedigt.
  Blijkbaar verdedigt hij dezelfde bende.
  Als men drugscriminaliteit wilt aanpakken zou men eerst een inval moeten doen bij Irwin Kanhai.

 10. Kanhai kun je beter met een korreltje zout nemen, want weet overal een draai eraan te geven, vooral als het om drugs gaat, en in verband met die moordenaar word gebracht, dan moet je helemaal met allerlei listen komen, om dit verhaal te weerspreken of onderuit te halen.

 11. PARAMARIBO – “Natuurlijk heeft hij belang”, antwoordde PL-voorzitter Paul Somohardjo tijdens een persconferentie op de vraag of president Desi Bouterse belangen heeft bij de poging tot grootschalige drugssmokkel dinsdag op de Jules Sedney Haven. De politicus stopte echter abrupt met die beschuldigende taal en wilde er verder niet over uitweiden. “Want tot nu toe zijn er geen personen aangehouden. Het is wel vreemd”, redeneerde Somohardjo.

  Bron dwt.

 12. Alleen oerdomme dwaze debiele idioten,zoals menig ndper’ s, waarvan deze baardaap de advocaat is van hun lijder, geloven deze koeterwaals. Opa en oma weten een ding wel beter, deng bigi dagoe foe a douanekorps moes sabi, zij zijn ook te beklagen. Gelukkig doen het gros der zonen van Hermandad hun werk. Ondertussen weet de hele wereld dat dit mooi land wordt vernietigd olv van deverderver ddb en duivelse zijn corrupte criminele trawanten. Narco- en failedstate worden nog een feit als in 2020 ndp zombies wederom voor vijf gaan stemmen op de allergrootse misdadiger en zijn misdadig criminele plotieke religieuze sekte, de nationale DRUGS partij.

 13. Al bij al, velen vragen zich af of deze KanHaai alles op een rijtje heeft zitten. Oma en opa blijven erbij dat a mang e zuip en snuif tegelijkertijd, want hij oogt als een versfaafde paarse zwerver die pas een bad heeft gehad en is voorzien van een stel tweede handse kleren. kijk wat ndp didibri met land, volk en zijn eigen aanhangers doet, ze paars verblinden zodat ze geen onderscheid meer kunnen maken tussen het goede en de kwade wil. Hebzucht en geldzucht heerst nu in de harten van de gehele paarse roverheid, die zegt voor land en volk in de bres te staan. Alleen maar misleiding en bedrog, ook op demonische vlak. Ndp voor meer onrust, onvrede ne armoede, ndp voor nog meer moord, drugs en roof, ndp voor………….op weg naar de paarse didibri hel.

 14. Hallo lieve mensen,deze Kanhai moet journalisten te woord staan volgens opdracht..
  Zoals eerder gezegd,a tori dies oow kierie,nu vooral Kanhai als de advocaat….stelletjes boeven bij mekaar.

 15. Het feit dat uitgerekend Kanhai en ook nog eens zo snel met een dergelijke verklaring komt lijkt er wel heel veel aan de hand.

 16. Aangezien er zoveel mensen van verschillende instanties op de locatie aanwezig waren, is het ónmogelijk dat men de afwijkende pakketten niet heeft gezien.” Daarmee suggereert de raadsman mogelijkerwijs dat de drugspakketten dus niet op de pellerij zijn opgeladen.

  Irwin, tegen betaling kijkt iedereen de andere kant op en zien ze de afwijkende pakketten (drugs) niet. Heb je aan die mogelijkheid gedacht. Zeker is dat aardig wat cliënten van jouw deze misser met de dood zullen moeten bekopen. als het zo doorgaat houd je geen cliënten meer over.

 17. Denki a tori :

  Wanneer iemand niet ter plekke is geweest

  waar een gedeelte van de misdaad heeft plaatsgevonden,

  dan kan hij geen verdachte of dader zijn !

  DJIEM TORI, mister advocati !!!!!

  PS : Zelfde bakba-winkri theorie bij de 8 December massamoord,

  IK WAS NIET EENS IN HET FORT !!!

 18. @insider
  Er bestaat al langer het sterke vermoeden dat allerlei mensen onder druk gezet worden om actief mee te doen met allerlei criminele acties.
  Alleen moeten die mensen beseffen dat er geen weg terug is. Als je één maal een kleine dienst hebt verleent aan deze mafia zit je tot de dood in hun web en wordt de druk steeds groter. Kijk maar eens naar deze enorme hoeveelheid. Daar zijn tientalle mensen actief mee geweest. Het transport naar de pellerij, het laden in de containers, het verzegelen en bij de geplande aankomst het inklaren, uitladen en de distributie.
  Het is absurd en uitgesloten dat er bij deze zaak en die van Oedit geen aanhoudingen zijn.
  SURINAME IS NU DUIDELIJK EEN FAILED STATE EN NARCOSTAAT.

 19. Alle moreel en geestelijk verval sinds 2010, is te danken aan Ddb en duivelse criminele trawanten, Stef Anus Meye, Andre Misika, Carly Breeveld en alle oerdomme debiele idiote ndp paria’ s, die hun zielen hebben verkocht voor macht, geld en een pakket levensmiddelen aan de verderver van land en volk, de duivel didibri. Geen rust, vrede ne voorspoed, maar nog meer drugs, moord en roof is wat komen gaat.

 20. Kanhai je lijkt op een zwerver, wat onverzorgd als advocaat.Hoeveel geld vangt Kanhai om zo in de verdediging te schieten. Hij heeft zeker aandeel in deze hele drugs affaire. Ga je wassen en netjes scheren, trek fatsoenlijke kleding aan uit hoofde van je beroep. Kanhai je bent een schande voor de rest van de advocaten.

 21. Tolud is nooit gevonden, zal Nitinder ooit gevonden worden?Kanhai is een goldmaker, zeg maar golddigger, alles wat naar moord en coke riekt wordt door hem verzaligd. Kanhai is een bedelaar met een verkeerde wetboek in handen.

 22. @klaas de Groot
  Je hebt gelijk.
  Ik heb vorig jaar een paar Hindostaanse namen gehoord. Personen die verdwenen of dood gevonden zijn. ( sommigen onder het mom van zelfmoord). Anderen worden beroofd. De druk op deze mensen is enorm groot en ze kunnen geen kant op. Ze zitten in een moeilijke situatie. Als je niet meewerkt wordt je bedrijf kapot gemaakt. Een bekende truc is om heel hoge belastingaanslagen op te leggen, die ze niet kunnen betalen.
  De huidige president wil ook na 2020 aan de macht blijven en doet daarom alles aan om in de aanloop naar de verkiezing zoveel mogelijk geld binnen te halen. Het zijn vooral Hindostanen die het vuile werk moeten opknappen. Thans wordt de PG onder druk gezet om het 8 december proces te stoppen.
  Ik denk dat Oedit naar Nederland is gevlucht omdat hij bang was dat hij in Suriname vermoord zou worden. Ik hoop dat hij in Nederland uit de doeken heeft gedaan over de werkwijze in Suriname.

 23. In Nederland zou men zeggen: jongens, jullie hebben wel een zooitje er van gemaakt. Zovelen lachen ons uit. Triest voor woorden. Lijkt wel een a sa go scène.

 24. He srafu: doet me denken aan het verhaal van DDB. Hij was ook niet aanwezig dua kan hij als leider of lijder geen verantwoordelijkheid dragen voor de moorden op 8 december.
  Deze mensen waren tijdens het laden van de containers (tegen betaling) niet aanwezig. Dus onschuldig.

 25. @ Klaas de Groot je weet echt niet waar je het over hebt. De grootste drugshandelaren zijn de Hindoestanen in Suriname. De hele rijst handel is een dekmantel. Ga maar eens in de Nederlandse gevangenissen kijken hoeveel Hindoestanen er vastzitten voor grootschalige import van drugs. Dat zijn er veel in elke gevangenis in Nederland wel een paar. Ik kan het weten want ik ben een voormalige gevangenisbewaarder die in verschillende gevangenissen heb gewerkt. En nu in Suriname woont

 26. A-torie-dies na wang moeilijk torie !! Zoals gewoonlijk staan de “beste stuurlui aan wal” !!
  Sranang ab so-so konie-mang !!
  Wat mij bevreemdt is, dat zovelen,vooral eenvoudige arbeiders, die vaak stoer willen doen en alles doorvertellen, bij het inladen niets hebben opgemerkt !!
  Moeten de aanwezig geweest zijnde ambtenaren niet gehoord worden??
  Zijn de containers tijdenns het transport niet verwisseld ??

  Wat mij bekend is dat Chinezen dure spullen, helemaal voorin laden in de containers; de douane eet een portie tjawmin bij visitatie en bekijkt alleen de dozen die achter de deuren zijn, de rest kost hem teveel tijd,pakt zijn tjoekoe en verdwijnt !!

 27. Het kan ook zijn dat je gewoon zelf de grote boef bent ,zonder dat er iemand achter zit, dat kan toch ook?
  Waarom altijd zeggen hij is een eerlijke man , hij is onder druk gezet, geld stink niet.

 28. Kanhaai, is een goedbetaalde marionet en sprekende pop van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, drugsbaron en dictator DDB. Deze partij was bedoeld om de paarse maffia de verkiezingen te laten kopen.

 29. Als de man niet is opgehaald en niet word gezien als verdachte terwijl de man zijn bedrijf verantwoordelijk is voor de verscheping van de 2300 kg coke lijkt het erop alsof we allemaal in de war zijn in dit land.Zijn we onze logica ook nu kwijt.is 1+1 op z,n surinaams 3 geworden?Is hij ook voor behandeling opgenomen.

 30. “Het buitenland doet grootste deel van dit internationale
  onderzoek” omdat Sranan dat niet alleen af kan.

  Dus even afwachten.

  De DEA en andere politiediensten zullen de bende in kaart
  trachten te brengen.

  Sranan geeft niet de indruk de Sranan-verdachten HARD aan te
  pakken, omdat oa vrijwel de complete politiedienst en de douane
  zijn geiinfiltreerd door handlangers van de Paarse militaire
  DRUGSCLAN !!!

  PS : De leiding van de drugsclan zit op zeer hoge posten, de
  CRIMINELE handelingen worden verricht door futuboys binnen
  de Surinaamse overheidsdiensten en samen met enkele
  particuliere bedrijven.

  Echter, ALLE LEDEN VAN DEZE CRIMINELE PAARSE CLAN, een
  INTERNATIONALE CRIMINELE BENDE, ZIJN SCHULDIG EN
  STRAFBAAR VOOR DEZE MEGA-INTERNATIONALE DRUGSHANDEL
  EN DRUGSTRANSPORTEN !!!

  Uiteraard zijn deze TOP-BENDELEDEN niet lijfelijk aanwezig bij het
  transport, inladen en verschepen !

 31. Moe van: Omdat iemand zeker te weinig in deze torie heeft gevangen. Hij was zo ontevreden en heeft uit boosheid de boel verraden. Al dit niet was gebeurd dan was de handel vertrokken. Met een beetje geluk was deze lading in Guadeloupe of Frankrijk ontdekt, Dus moe van: dit was een slechte organisatie. Op zijn Surinaams gezegd: wang ka orga.

 32. Maar waarom wordt de directeur verhoord? Zijn werknemers doen toch de verscheping? Als een ambtenaar in Holland een fout maakt wordt de premier toch niet daarop aangesproken en verhoord?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.