Advocaat Kanhai: ‘Nickeriaanse rijstondernemer niét gevlucht uit Suriname en niet spoorloos’

40

PARAMARIBO, 11 jan – De tegenstellingen in de berichtgeving over rijstondernemer Nitinder Oemrawsingh nemen toe. Volgens zijn advocaat, Irwin Kanhai, is de rijsthandelaar niét gevlucht, gewoon aanwezig in Suriname, nooit opgehaald en zeker nooit aangemerkt als verdachte. Anders was dat per brief meegedeeld. Dat zegt de bekende strafpleiter in een interview met Giwanni Zeggen van RADIO 10. 

De Surinaamse nieuwssites Starnieuws en De Ware Tijd meldden eerder vandaag op basis van hun eigen bronnen, dat de ondernemer Oemrawsingh gisteren zou zijn opgehaald bij zijn woning, is verhoord en daarna heen is gezonden. Vervolgens is gevlucht. Dat blijkt pertinent niet waar, volgens de woorden van Irwin Kanhai.

Kanhai weet dat de containers waarin rijst wordt geexporteert al sinds 31 december op de nieuwe haven aanwezig zijn. Bij het vullen van de containers zijn er dusdanig veel mensen bij geweest, dat het haast ónmogelijk is dat niémand heeft gezien dat er andersoortige verpakking tussen de rijstzakken zat. Kanhai: ‘ Naast de douanecontrole, was bij die dag van het vullen van de containers, ook LVV aanwezig om de containers te gassen voor conservering van de rijst. Verder was er erg veel personeel. De container is geladen en heeft toen op een truck het terrein verlaten.

Nickeriaanse ondernemer aangehouden i.v.m. enorme drugsvangst op haven Suriname
Nitinder Oemrawsingh

Uit het douanedossier blijkt ook dat mijn client Nitinder Oemrawsingh niet eens aanwezig was op de dag dat de container is geladen. Mijn client is al jarenlang exporteur van rijst. Dit is niet zijn eerste lading. Aangezien er zoveel mensen van verschillende instanties op de locatie aanwezig waren, is het ónmogelijk dat men de afwijkende pakketten niet heeft gezien.” Daarmee suggereert de raadsman mogelijkerwijs dat de drugspakketten dus niet op de pellerij zijn opgeladen.


40 REACTIES

 1. Jongens Jongens hou toch op met deze poppenkast vertoning . Wat genant allemaal. Niemand gelooft toch deze geproduceerde leugens en verzinsels. Zowel de advocaat als de overige betrokkenen zijn bezig ons zeer diep te beledigen. Zo dom zijn we toch niet om deze nonsens verklaring voor waarheid aan te nemen. Het niveau waarop gelogen en bedrogen wordt is niet normaal meer. Ik zit nu nog alleen te wachten op het volgend bericht . “Na onderzoek in het lab is gebleken dat het niet om cocaïne gaat ,maar om een partij bakmeel” Einde verhaal.


  Maak melding

 2. Hoe betrouwbaar zijn de berichten uit Suriname ???
  Eerst rijst ondernemer aangehouden en dan niet aangehouden.
  Inspectuer Naarden verklaart op de Radio niet te weten over arrestatie.
  Vandaag een bericht de ondernemer is spoorloos.
  Kort daarna weer een bericht hij is niet spoorloos.
  Wie moet je geloven ?????


  Maak melding

 3. Uit betrouwbare bron:
  De lading coke is niet van de rijsthandelaar, maar bouta. Dat weet een ieder inmiddels. Daarom is de rijstondernemer ook niet aangehouden.
  Oom agent, durf je DDB wel te arresteren?
  En wie niet weet. Dit is poppenkast. Zogenaamd is een lading onderschept. Maar er is meer, veel meer coke verscheept door DDB en component.


  Maak melding

 4. Als de rijstman gaat vluchten, dan weet iedereen wie de dader is. Ik zou rustig blijven. Hmm die massala kabouter is de Surinaamse Abraham muscovic . Succes er mee.


  Maak melding

 5. Als hij niet is aangehouden dan is hij zeker vertrokken ja zo simpel is het geworden in suriname als het om drugs gaat .. in suriname wordt je beschermd door deze regim als je steelt..oplicht .. liegt…drugsdoorvoerd…als van al deze kwaliteiten beschikt ben je goed bij deze mensen..ook mensem vermoorden als je kan..dan ben je goed bij bouta


  Maak melding

 6. De laatste jaren worden Hindostaanse exporteurs in Suriname onder druk gezet om mee te werken aan de export van drugs. Dit heb ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in Suriname gehoord. Aan de exporteurs wordt voorgehouden dat ze geen enkel gevaar lopen, omdat ze niet weten wanneer de spullen in de export container geplaatst zal worden. Wie hieraan geen medewerking verleent loopt het risico tegen gewerkt te worden.


  Maak melding

 7. Irwin Kanhai verdedigt deze zaak zoals hij vaker dit soort zaken verdedigt.
  Blijkbaar verdedigt hij dezelfde bende.
  Als men drugscriminaliteit wilt aanpakken zou men eerst een inval moeten doen bij Irwin Kanhai.


  Maak melding

 8. Kanhai kun je beter met een korreltje zout nemen, want weet overal een draai eraan te geven, vooral als het om drugs gaat, en in verband met die moordenaar word gebracht, dan moet je helemaal met allerlei listen komen, om dit verhaal te weerspreken of onderuit te halen.


  Maak melding

 9. PARAMARIBO – “Natuurlijk heeft hij belang”, antwoordde PL-voorzitter Paul Somohardjo tijdens een persconferentie op de vraag of president Desi Bouterse belangen heeft bij de poging tot grootschalige drugssmokkel dinsdag op de Jules Sedney Haven. De politicus stopte echter abrupt met die beschuldigende taal en wilde er verder niet over uitweiden. “Want tot nu toe zijn er geen personen aangehouden. Het is wel vreemd”, redeneerde Somohardjo.

  Bron dwt.


  Maak melding

 10. Alleen oerdomme dwaze debiele idioten,zoals menig ndper’ s, waarvan deze baardaap de advocaat is van hun lijder, geloven deze koeterwaals. Opa en oma weten een ding wel beter, deng bigi dagoe foe a douanekorps moes sabi, zij zijn ook te beklagen. Gelukkig doen het gros der zonen van Hermandad hun werk. Ondertussen weet de hele wereld dat dit mooi land wordt vernietigd olv van deverderver ddb en duivelse zijn corrupte criminele trawanten. Narco- en failedstate worden nog een feit als in 2020 ndp zombies wederom voor vijf gaan stemmen op de allergrootse misdadiger en zijn misdadig criminele plotieke religieuze sekte, de nationale DRUGS partij.


  Maak melding

 11. Al bij al, velen vragen zich af of deze KanHaai alles op een rijtje heeft zitten. Oma en opa blijven erbij dat a mang e zuip en snuif tegelijkertijd, want hij oogt als een versfaafde paarse zwerver die pas een bad heeft gehad en is voorzien van een stel tweede handse kleren. kijk wat ndp didibri met land, volk en zijn eigen aanhangers doet, ze paars verblinden zodat ze geen onderscheid meer kunnen maken tussen het goede en de kwade wil. Hebzucht en geldzucht heerst nu in de harten van de gehele paarse roverheid, die zegt voor land en volk in de bres te staan. Alleen maar misleiding en bedrog, ook op demonische vlak. Ndp voor meer onrust, onvrede ne armoede, ndp voor nog meer moord, drugs en roof, ndp voor………….op weg naar de paarse didibri hel.


  Maak melding

 12. Hallo lieve mensen,deze Kanhai moet journalisten te woord staan volgens opdracht..
  Zoals eerder gezegd,a tori dies oow kierie,nu vooral Kanhai als de advocaat….stelletjes boeven bij mekaar.


  Maak melding

 13. Aangezien er zoveel mensen van verschillende instanties op de locatie aanwezig waren, is het ónmogelijk dat men de afwijkende pakketten niet heeft gezien.” Daarmee suggereert de raadsman mogelijkerwijs dat de drugspakketten dus niet op de pellerij zijn opgeladen.

  Irwin, tegen betaling kijkt iedereen de andere kant op en zien ze de afwijkende pakketten (drugs) niet. Heb je aan die mogelijkheid gedacht. Zeker is dat aardig wat cliënten van jouw deze misser met de dood zullen moeten bekopen. als het zo doorgaat houd je geen cliënten meer over.


  Maak melding

 14. Denki a tori :

  Wanneer iemand niet ter plekke is geweest

  waar een gedeelte van de misdaad heeft plaatsgevonden,

  dan kan hij geen verdachte of dader zijn !

  DJIEM TORI, mister advocati !!!!!

  PS : Zelfde bakba-winkri theorie bij de 8 December massamoord,

  IK WAS NIET EENS IN HET FORT !!!


  Maak melding

 15. @insider
  Er bestaat al langer het sterke vermoeden dat allerlei mensen onder druk gezet worden om actief mee te doen met allerlei criminele acties.
  Alleen moeten die mensen beseffen dat er geen weg terug is. Als je één maal een kleine dienst hebt verleent aan deze mafia zit je tot de dood in hun web en wordt de druk steeds groter. Kijk maar eens naar deze enorme hoeveelheid. Daar zijn tientalle mensen actief mee geweest. Het transport naar de pellerij, het laden in de containers, het verzegelen en bij de geplande aankomst het inklaren, uitladen en de distributie.
  Het is absurd en uitgesloten dat er bij deze zaak en die van Oedit geen aanhoudingen zijn.
  SURINAME IS NU DUIDELIJK EEN FAILED STATE EN NARCOSTAAT.


  Maak melding

 16. Alle moreel en geestelijk verval sinds 2010, is te danken aan Ddb en duivelse criminele trawanten, Stef Anus Meye, Andre Misika, Carly Breeveld en alle oerdomme debiele idiote ndp paria’ s, die hun zielen hebben verkocht voor macht, geld en een pakket levensmiddelen aan de verderver van land en volk, de duivel didibri. Geen rust, vrede ne voorspoed, maar nog meer drugs, moord en roof is wat komen gaat.


  Maak melding

 17. Kanhai je lijkt op een zwerver, wat onverzorgd als advocaat.Hoeveel geld vangt Kanhai om zo in de verdediging te schieten. Hij heeft zeker aandeel in deze hele drugs affaire. Ga je wassen en netjes scheren, trek fatsoenlijke kleding aan uit hoofde van je beroep. Kanhai je bent een schande voor de rest van de advocaten.


  Maak melding

 18. Tolud is nooit gevonden, zal Nitinder ooit gevonden worden?Kanhai is een goldmaker, zeg maar golddigger, alles wat naar moord en coke riekt wordt door hem verzaligd. Kanhai is een bedelaar met een verkeerde wetboek in handen.


  Maak melding

 19. @klaas de Groot
  Je hebt gelijk.
  Ik heb vorig jaar een paar Hindostaanse namen gehoord. Personen die verdwenen of dood gevonden zijn. ( sommigen onder het mom van zelfmoord). Anderen worden beroofd. De druk op deze mensen is enorm groot en ze kunnen geen kant op. Ze zitten in een moeilijke situatie. Als je niet meewerkt wordt je bedrijf kapot gemaakt. Een bekende truc is om heel hoge belastingaanslagen op te leggen, die ze niet kunnen betalen.
  De huidige president wil ook na 2020 aan de macht blijven en doet daarom alles aan om in de aanloop naar de verkiezing zoveel mogelijk geld binnen te halen. Het zijn vooral Hindostanen die het vuile werk moeten opknappen. Thans wordt de PG onder druk gezet om het 8 december proces te stoppen.
  Ik denk dat Oedit naar Nederland is gevlucht omdat hij bang was dat hij in Suriname vermoord zou worden. Ik hoop dat hij in Nederland uit de doeken heeft gedaan over de werkwijze in Suriname.


  Maak melding

 20. In Nederland zou men zeggen: jongens, jullie hebben wel een zooitje er van gemaakt. Zovelen lachen ons uit. Triest voor woorden. Lijkt wel een a sa go scène.


  Maak melding

 21. He srafu: doet me denken aan het verhaal van DDB. Hij was ook niet aanwezig dua kan hij als leider of lijder geen verantwoordelijkheid dragen voor de moorden op 8 december.
  Deze mensen waren tijdens het laden van de containers (tegen betaling) niet aanwezig. Dus onschuldig.


  Maak melding

 22. @ Klaas de Groot je weet echt niet waar je het over hebt. De grootste drugshandelaren zijn de Hindoestanen in Suriname. De hele rijst handel is een dekmantel. Ga maar eens in de Nederlandse gevangenissen kijken hoeveel Hindoestanen er vastzitten voor grootschalige import van drugs. Dat zijn er veel in elke gevangenis in Nederland wel een paar. Ik kan het weten want ik ben een voormalige gevangenisbewaarder die in verschillende gevangenissen heb gewerkt. En nu in Suriname woont


  Maak melding

 23. A-torie-dies na wang moeilijk torie !! Zoals gewoonlijk staan de “beste stuurlui aan wal” !!
  Sranang ab so-so konie-mang !!
  Wat mij bevreemdt is, dat zovelen,vooral eenvoudige arbeiders, die vaak stoer willen doen en alles doorvertellen, bij het inladen niets hebben opgemerkt !!
  Moeten de aanwezig geweest zijnde ambtenaren niet gehoord worden??
  Zijn de containers tijdenns het transport niet verwisseld ??

  Wat mij bekend is dat Chinezen dure spullen, helemaal voorin laden in de containers; de douane eet een portie tjawmin bij visitatie en bekijkt alleen de dozen die achter de deuren zijn, de rest kost hem teveel tijd,pakt zijn tjoekoe en verdwijnt !!


  Maak melding

 24. Het kan ook zijn dat je gewoon zelf de grote boef bent ,zonder dat er iemand achter zit, dat kan toch ook?
  Waarom altijd zeggen hij is een eerlijke man , hij is onder druk gezet, geld stink niet.


  Maak melding

 25. Kanhaai, is een goedbetaalde marionet en sprekende pop van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, drugsbaron en dictator DDB. Deze partij was bedoeld om de paarse maffia de verkiezingen te laten kopen.


  Maak melding

 26. Als de man niet is opgehaald en niet word gezien als verdachte terwijl de man zijn bedrijf verantwoordelijk is voor de verscheping van de 2300 kg coke lijkt het erop alsof we allemaal in de war zijn in dit land.Zijn we onze logica ook nu kwijt.is 1+1 op z,n surinaams 3 geworden?Is hij ook voor behandeling opgenomen.


  Maak melding

 27. “Het buitenland doet grootste deel van dit internationale
  onderzoek” omdat Sranan dat niet alleen af kan.

  Dus even afwachten.

  De DEA en andere politiediensten zullen de bende in kaart
  trachten te brengen.

  Sranan geeft niet de indruk de Sranan-verdachten HARD aan te
  pakken, omdat oa vrijwel de complete politiedienst en de douane
  zijn geiinfiltreerd door handlangers van de Paarse militaire
  DRUGSCLAN !!!

  PS : De leiding van de drugsclan zit op zeer hoge posten, de
  CRIMINELE handelingen worden verricht door futuboys binnen
  de Surinaamse overheidsdiensten en samen met enkele
  particuliere bedrijven.

  Echter, ALLE LEDEN VAN DEZE CRIMINELE PAARSE CLAN, een
  INTERNATIONALE CRIMINELE BENDE, ZIJN SCHULDIG EN
  STRAFBAAR VOOR DEZE MEGA-INTERNATIONALE DRUGSHANDEL
  EN DRUGSTRANSPORTEN !!!

  Uiteraard zijn deze TOP-BENDELEDEN niet lijfelijk aanwezig bij het
  transport, inladen en verschepen !


  Maak melding

 28. Moe van: Omdat iemand zeker te weinig in deze torie heeft gevangen. Hij was zo ontevreden en heeft uit boosheid de boel verraden. Al dit niet was gebeurd dan was de handel vertrokken. Met een beetje geluk was deze lading in Guadeloupe of Frankrijk ontdekt, Dus moe van: dit was een slechte organisatie. Op zijn Surinaams gezegd: wang ka orga.


  Maak melding

 29. Maar waarom wordt de directeur verhoord? Zijn werknemers doen toch de verscheping? Als een ambtenaar in Holland een fout maakt wordt de premier toch niet daarop aangesproken en verhoord?


  Maak melding

 30. VERKLARING NAAR DE WAARHEID

  Aan de President van het
  Illegaal Onafhankelijke land
  Suriname
  D. D. Bouterse

  Amsterdam 21-12-2015

  Zeer geachte Excellentie Bouterse,

  Waarom liegt u meneer Bouterse. U verklaart dat in 1980 de Elnt S. Rambocus jouw wilde vermoorden. Dit is niet waar. Je weet bliksems goed wat de waarheid is.
  Ik ga de waarheid aan jouw weer vertellen leugenaar Bouterse:
  Na de illegale coup gesteund door NL. Missie Militair H. Valk had u zelf Elnt. S. Rambocus Bataljonscommandant bevordert. Rambocus deed zijn werk op een zeer democratisch en eerlijke wijze. Bouterse U en uw coup – kompanen waren alleen op macht gefixeerd. Bouterse u en Horp hadden interview op staats – televisie vlak na de coup van 1980 gegeven, dat er een democratische verkiezing zou komen en de militairen gaan terug naar de kazerne.

  Ik kan mij heel goed herinneren toen Elnt S. Rambocus jullie 16 coup kompanen uitgenodigd had om te bespreken. Ik was toen lijfwacht van Elnt. S. Rambocus. Rambocus had aan jullie gevraagd, wanneer komt de beloofde vrije verkiezing en wanneer gaan de militairen terug trekken in de kazerne. Volgens Rambocus stellen veel burgers dezelfde vraag aan Rambocus omdat hij Bataljonscommandant is en de enige overgebleven geschoolde officier bij de Nationaalleger. Bouterse, de vraag van Elnt. S. Rambocus was in de verkeerde keelgat van jullie 16 coup kompanen geschoten. Jullie konden opdat ogenblik geen antwoord geven aan Elnt. Rambocus. Jullie 16 coup kompanen zouden intern overleggen en na een week een passende interview geven op de staatstelevisie. Maar zover kwam het niet. Na enkele dagen stuurde u en uw coup kompanen de Elnt S. Rambocus om de opleiding kazerne Bos Bivak Zanderij te inspecteren. Toen Elnt. S. Rambocus op Bos Bivak Zanderij was gegaan, heeft sergeant Olvers (magazijnmeester van wapenopslag plaats) op verzoek van de zieke Sergeant Majoor Fernandes (was in ziekte verlof sedert de onafhankelijkheid van Suriname wegens dat veel familie van hem waren vermoord in de tweede wereld oorlog en hij had veel heimwee) wapens in de huis van Elnt. S. Rambocus geplaatst. Daarna ging de zieke sergeant majoor Fernandes aangifte doen bij de militaire politie dat Elnt. S. Rambocus wil coup plegen en hij zou ook Bouterse en Horp vermoorden. En dit aangifte heeft de zieke sergeant-majoor Fernandes bij MP Abraham gedaan, want militair politie Abraham was een naaste collega van Bouterse en Horp. Want er was geheime gesprekken geweest tussen Bouterse, Horp, Fernandes en Olvers om Elnt. S. Rambocus te elimineren en daarna gaat Fernandes de plaats van Rambocus innemen.

  De huis van Elnt. S. Rambocus werd onderzocht door militair politie Abraham, waarbij 30 tal uzi’s werd in slaapkamer gevonden. Spoed bericht werd gestuurd naar Bos Bivak Zanderij om hem te arresteren. Opdat ogenblik bevond Elnt. S. Rambocus en een paar van zijn naaste vrienden ergens bij de vliegveld Zanderij in een auto. Als lijfwacht van Elnt. S. Rambocus was ik wegens spoed opdracht in de kazerne van BBZ achter gebleven.

  De militairen die in opleiding op BBZ waren gelegerd, hebben Elnt. S. Rambocus gearresteerd. Hij werd overgedragen aan de MP Abraham. Mp Abraham heeft aan Elnt. S. Rambocus medegedeeld, dat hij op verzoek van Bouterse, Horp en Fernandes hem hebben gearresteerd en bij zijn huisonderzoek veel wapens is aangetroffen. En dat Elnt. S. Rambocus was bezig een coup voor te bereiden met de militairen van de opleiding plaats Bos Bivak Zanderij.

  Elnt S. Rambocus heeft vel geprotesteerd bij mp Abraham. Elnt. S. Rambocus heeft aan mp Abraham gevraagd dat hij in het bijzijnde van Bouterse en Horp de militairen van de opleiding plaats BBZ wil verhoren over de beschuldigde coup plan. Maar Bouterse jij, Horp en Fernandes hebben de verhoor en getuigen verklaring van de militairen van Bos Bivak Zanderij gedwarsboomd. Want Jij wilde de waarheid niet luisteren. Bouterse jij weet bliksems goed, dat Elnt. S. Rambocus onschuldig was in 1980.

  Om de waarheid te verbergen hebben Bouterse en zijn coup kompanen Elnt. S. Rambocus naar Nederland verbannen.

  Ik was ook aanwezig als lijfwacht van Elnt. S. Rambocus op BBZ. Er was geen plannen in 1980 dat Elnt. S. Rambocus een coup wilde plegen en jouw vermoorden leugenaar Bouterse. Integendeel wilde jij Bouterse, Horp, Fernandes en Olvers, Elnt S. Rambocus vermoorden.

  Ik Dewdat Rampadarath Militaire en lijfwacht van Elnt. S. Rambocus ben ook verhoord door MP. Abraham, waarbij ik verklaard had, dat er geen coup plannen was. Ook werd mijn PSU kast alles over hoop gehaald en onderzocht. Er was niks gevonden, dan een pot peper sambal. MP Abraham had mij gesommeerd, dat ik mijn mond moet dicht houden, anders loop ik en mijn familie in gevaar. Daarna werd ik overgeplaatst bij de SSV-Cie om administratie werk te doen.

  Bouterse je snuift dagelijks drugs en je bent schizofrene, welke je denkt dat jij nooit moorden hebt gepleegd. En je bent ook gestraft door god. Kijkt de straf die je dagelijks ondergaat. Je zoon zit gevangen in V.S. (16 jr) en je bent omringt door oplichters, kappers, drugsdealers, misdadigers, financieel-oplichters, dieven, overvallers, smokkelaars, kwadere bedriegers en grootste moordenaar ben jij Bouterse. En al deze personen zitten in jouw geïnstalleerde regering. Al wil je weg van alle ellende die te danken is aan jouw, maar er is geen weg voor terugkeer. Enige wat je kan doen is zelfmoord plegen of dood bloeden.

  Groetjes uit Amsterdam
  Leugenaar Bouterse
  D. Rampadarath
  (Lijfwacht van Rambocus)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.