Scholiere steekt klasgenote in gezicht tijdens ruzie op school in Suriname

29
Steekwond scholiere aan gezicht na ruzie met klasgenote op school in Suriname
Links: het meisje wil voor de tweede keer uithalen | Rechts: een klasgenoot neemt het gewonde slachtoffer in bescherming.

PARAMARIBO, 10 jan – Via WhatsApp wordt momenteel onderstaand filmpje verspreidt, waarin te zien is dat twee scholieren in Suriname met elkaar vechten. Het ene meisje zou haar klasgenote daarbij met een scherp voorwerp in het gezicht hebben gestoken. Net wanneer ze voor een tweede keer wil uithalen wordt ze tegengehouden door andere klasgenoten.

Het is niet duidelijk waar en wanneer dit heeft plaats gevonden. De website Opium Noir spreekt van een gevecht vandaag in de klas op een Muloschool te Noordpoolweg te Paramaribo. Het meisje dat heeft gestoken zou slechts 13 jaar oud zijn. Maar die site schrijft wel vaker dingen op die niet kloppen dus we wachten de officiële berichtgeving af.

UPDATE: het bericht is bevestigd door de politie. De Ware Tijd schrijft: De klasse oudste verwondde de andere leerling met een stuk shutter glas in haar gelaat. Deze klasse oudste riep de klas tot orde, omdat het te druk was. Dit viel niet in goede aarde bij een van de leerlingen. Deze vroeg haar om rekenschap na schooltijd. Ook duwde ze de klasse oudste waardoor zij tegen de shutters aankwam en een snijwond opliep aan haar hand. Er ontstond toen een vechtpartij tussen de twee leerlingen. Filmpje:


29 REACTIES

 1. De intrinsieke waarde van het onderwijs is behoorlijk achteruit gegaan. Suriname lijkt nu op een Django Country. Het recht van de sterkste zegeviert.


  Maak melding

 2. De website Opium Noir is een roddel site. Ze hoort iets en verzint de rest erom heen.
  Ik kan me niet voorstellen dat jullie die site als bron gebruiken.


  Maak melding

 3. Hun ouders zijn fervente ndper’ s. Oma en opa blijven erbij dat ndp een ware misdaadvloek is voor de gehele samenleving. Ndp staat en is voor moreel en geestelijk verval, drugscriminaliteit, moord, zelfmoord, roof, bedreiging, mishandeling, bedriegen, misleiden en vernietigen. Veel ndper’ s zijn dader zowel slachtoffer. Ndp na wang vloek voor wie het niet willen horen en weten, ze worden zelfs slachtoffer van hun soso lobi didibri lijder, die hen met de dag bedriegd en verarmd. Ndpsma lagi moro dagoe. Ook Dina is nu zelfs slachtoffer en zit vast in de VS. Naast vele jonge delinquenten in huize Santo Boma. Wie ndp in hart en nieren niet haten zijn debet aan het geestelijk en moreel verval dat zich uit in de vele vormen van misdaad. Tang stem in 2020 ndp foe ka.


  Maak melding

 4. 13 jaar ?
  Afschrijven en opsluiten.
  Ahum, mag het niet zeggen maar 🙊
  Had mijn dochter zoiets geflikt dan hadden ze mij zeker opgesloten want a fong fong sang a bo kisi.
  Mijn gezicht staat altijd op onweer dus ze weten dat ik weinig praat maar mijn ogen spreken boekdelen 😒


  Maak melding

 5. “Het is niet duidelijk waar en wanneer dit heeft plaats gevonden. De website Opium Noir spreekt van een gevecht vandaag in de klas op een Muloschool te Noordpoolweg te Paramaribo. Het meisje dat heeft gestoken zou slechts 13 jaar oud zijn.
  Maar die site schrijft wel vaker dingen op die niet kloppen dus we wachten de officiële berichtgeving af”

  Waarom dan toch het bericht vermelden als het niet zeker is ???????
  Dit neigt mijn inziens naar sensatie!!!!!


  Maak melding

 6. Beste mensen,
  Reageren jullie niet als hersenloze garnalen. Wat heeft de NDP nou hiermee te maken?
  Dit is toch een opvoedingsprobleem en geen politieke issue. Zo kunnen wij voor elke scheet, de politiek de schuld geven.
  Hou a.u.b. op met dit achterlijk geneuzel.


  Maak melding

 7. Schelden moorden mishandelen en roven. Het is allemaal NDP en de jeugd denkt dat het zo hoort. Kijk op straat hoeveel jeugdige junkies. Allemaal door NDP


  Maak melding

 8. Kijk naar de huidiege generatie: doden, verkrachten, stelen, elkaar verwonden, elkaar beledigen, elkaar niets gunnen, oplichten, pesten……dat land heeft geen moraal mee. Dat leren ze van de clown van Suriname “kes no fout”. Als niets lukt, dan maar bedreigen, intimideren, beledigen, belasteren en chanteren. Dat is de volkspresident van een bepaalde groep van de bevolking van Suriname. Dat deel dat niet heeft weet wat arbeidsethos betekebnt, geen normen en waarden van huis meegekregen hebben, vaak uit samengesteklde gezinnen bestaan, geen loyatitiet ten opzichte van elkaar en voor elkaar kennen en met transgenerationele problemen te kampen hebben, waaronder structurele armeoede, werkloosheid, analfabetische, alcohol en drus misbruik, etc. IK ben trots op bevolkingsgroepen in Suriname die het moraal van opvoeding, gezinsleven, hard werken en sparen en met onderwijs als norm. De rest laat zich door de paarse partij van alle kanten naaien en voelen zich beter, dan de rest terwijl ze niks te makken hebben dan gebkakkenlucht wat door de clown van Suriname aan hen voorgeschoteld wordt of een waardloze pakket!


  Maak melding

 9. diep triest wat er hier gebeurt Maar het ergste is dat figuren als de ndp bespotter dit soort incidenten meteen een politieke kleur geven Zielige figuur eigenlijk met het verstand van een vis


  Maak melding

 10. Heel veel van de commentaren over dit onderwerp zijn kort door de bocht. Vooral de aanhang van de oppositie heeft er een gewoonte van gemaakt om hersenloos te oordelen over complexe onderwerpen.

  Agressief gedrag is biologisch geprogrammeerd en zit het in ieder van ons. Ook het opkomen voor jezelf of het verdedigen van degenen die je lief zijn, is agressief gedrag. Het gaat er dus om waar de grens van dit gedrag ligt en hoe je kinderen moet leren te stoppen aan die grens.

  Uit onderzoeken is gebleken dat er oorzaken van agressief gedrag bij jonge kinderen naar voren komen, die buiten de wil van het agressieve kind liggen. De aanleiding tot het uiten van agressief gedrag kan van een heel andere orde zijn dan de oorzaak of factoren van agressief gedrag.

  Hiermee praat ik het agressief gedrag van kinderen niet goed. Deze kunnen zijn; veelvuldig pesten door andere leerlingen, persoonlijkheids factoren, ADHD, een niet al te hoge intelligentie waardoor het kind communicatief zich niet kan verdedigen en geweld toepast als compensatie, het verkeerd inschatten van sociale situaties, beperkte sociale informatie verwerking waardoor respons van de ander als agressief wordt ingeschat, een lage frustratietolerantie, of het kind is thuis mishandeld worden of het kind is het slachtoffer van incest of pedofilie. Onderzoek moet uitwijzen wat de achterliggende oorzaak is van het agressief gedrag van deze scholiere.


  Maak melding

 11. Een bepaalde bevolkings– groep, wat is dat nou weer voor gelul, als er drugs wordt gevonden dan zijn alle van die groep dus drugs handelaren,er zitten dus geen goede tussen?
  Hou nou eens op met beledigen, oooooooof je kan niets anders te doen hebben.
  Er zijn veel slechte mensen maar niet allemaal toch.
  Ik denk dat de meeste hier op waterkant van een bepaalde groep is, doe maar even mee,jullie zijn zo hatelijk hier op waterkant dat schaamteloos vindt.
  Ook waterkant zelf, als je mag zeggen , dat er meer mogen verdrinken , en dan zeg je zo genaamd dat iemand anders dat zou zeggen ook schaamteloos is.


  Maak melding

 12. Voor de goede orde de NDP heeft niets mee te maken, ik ben geen NDP´er maar om zo maar te zwetsen vind ik zielig en dom !!!! Dit kind heeft gewoon een kort lontje en is verbaal niet sterk waarschijnlijk, of wordt dagelijks gepest ! In ieder geval is het gewoon abnormaal wat er gaande is, de kinderen zien dagelijks wat de ouderen doen en vinden dat het normaal is.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. NDP, er wordt sluikreclame gemaakt voor paars en Bouterse
  NDP hoef geen geld meer uit te geven alleen nog partijprogramma dan Beke no fout.
  NDP weet nu dat , kindercriminaliteit moet worden aangepakt tas controle aan de poort.
  Pedofielen moeten in een cel worden gesmeten met een stel zware stoere criminelen, alle containers waar rijst in zit strenger laten controles door douane, snelheidsduivels daar moet EBS wat aan doen door meer ijzeren palen langs de wegen te plaatsen.
  En niet vergeten een extra inrichting aan de waterkant met uitzicht op Bosjebrug voor degenen die gaan draaien als NDP wint en Bouterse weer present wordt.


  Maak melding

 14. @RobG: Het psychodynamische model verklaart wat ik beweer. Jou benadering van subjectiviteit zegt iets, maar snijdt geen hout inzake de morele en maatschappelijke verval inzake.


  Maak melding

 15. Zeker een kind van “volgeling van Tigribarba en Lonnie” !! Dit soort taferelen staat ons te wachten als
  “Tigribarba” president wordt !!
  Wie heeft Bouterse altijd ondersteund, totdat ze weggeschopt zijn ?? Juist ja” Brunswijk.Tigribarba, Somo,Carl Breeveld ,KTPI en de Palu-meute,Niet de NPS en VHP !!


  Maak melding

 16. Heel erg jammer dat dit soort zaken nu binnen de school gebeuren. De school was uit ,de lln zijn nog in de klas waar is de leerkracht die het laatste uur de les verzorgd heeft? Moest zij niet keurig netjes afronden met de lln. Nadat een ieder eruit is dan loopt hij/ zij weg. Als ik goed lees staat er dat de klasseoudste de klas tot orde riep dat aangeeft dat er geen leerkracht aanwezig was. Directeur als de juf afwezig is,waar is uw invalskracht ? Waarom laat u studenten alleen achter in een lokaal want u kent uw studenten als geen ander.
  Heel jammer maar we zien het weer .het begint en eindigt met een goeie managment.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.