zaterdag, juni 22, 2024
HomeFoto'President Bouterse heeft de reputatie van de Procureur Generaal proberen te vernietigen'

‘President Bouterse heeft de reputatie van de Procureur Generaal proberen te vernietigen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jan – Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday (l) dinsdag bij de beëdiging van 47 milieu inspecteurs tot Buitengewoon Agent van Politie in Suriname. President Desire Bouterse heeft zich op die dag tijdens een persconferentie zeer laatdunkend uitgelaten over de vervolgingsbaas tijdens een persconferentie. Hij beschuldigde de PG ervan, met het plan te zijn gekomen om artikel 148 te gebruiken, om het 8 decembermoordproces stop te zetten.

De PG heef deze bewering van Bouterse direct tegengesproken en zegt in ABC Actueel op Radio ABC dat het idee om artikel 148 te gebruiken absoluut niet van hem komt. De president maakte in juni 2016 gebruik van artikel 148 van de Grondwet om in het belang van de staatsveiligheid de procureur-generaal bevelen te geven in het Decemberstrafproces.

In een verklaring zegt de Stichting 8 december 1982: “Bouterse heeft de reputatie van de PG als lid van de rechterlijke macht proberen te vernietigen door hem te betichten als degene die de rechtsgang in het 8 decembermoordproces wilde stoppen.”

Ook de politieke partij DA’91 heeft gereageerd en roept president Bouterse op tot inkeer te komen en zijn excuses publiekelijk aan te bieden aan Baidjnath Panday, de totale rechterlijke macht en ook aan de Surinaamse samenleving. DA’91 stelt in een verklaring dat de persconferentie van Bouterse van dinsdag getypeerd kan worden als een zoveelste bewijs van de ernstige ongeschiktheid om op waardige wijze invulling te geven aan de functie van president.

ABOP-parlementarier Edward Belfort is niet te spreken over de uitlatingen van president Desi Bouterse en noemt het leugens. Met de beschuldigingen naar de PG, heeft Bouterse wederom getoond niet de waarheid te spreken, zegt Belfort:

De bewering van president Bouterse dat de rechterlijke macht in Suriname politiek bedrijft met het 8 decemberstrafproces, is een vorm van laster. Dat zegt columnist Theo Para in een column

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Dementie slaat toe bij Bouterse. Hij gelooft heilig in zijn eigen leugens. Hij probeert nu de PG onderuit te halen. Deze man is totaal ongeschikt voor de functie van president. Kan helemaal niet op niveau debatteren maar voelt zich wel als een vis in het water als gaat om ongefundeerd in de ruimte lullen. Suriname is niet jou eigendom en je staat ook niet boven de wet. Surinamers reken A.U.B af met deze man en consorten bij de komende verkiezingen.


  Maak melding
 2. Deze clown lijdt aan selectief geheugen verlies. Het kwam van Dora, minister van justitie. Zij kwam als eerst in de media om over art 148 te praten. Vervolgens kwam de clown om ons te vertellen dat de nationale veiligheid van het land ingevaar was. De PG was niet in beeld, maar moest van de clown bedanken en naar huis gaan. De PG heeft stand gehouden en Dora is naar huis gestuurd. Toen kwam kort lontje, met zoveel bombari en moest na 31 dagen aftaaien. Na lang zoeken heeft Getrouw zijn intrede gedaan. Ik heb het idee dat de clown van,Suriname lul raak mensen aan het belasteren is om,zijn hachje te kunnen redden. Dat gaat dus niet gebeuren, het volk wil van deze van moord verdachte crimineel af en niet van de PG.


  Maak melding
 3. We mogen op onze blote knieën God bedanken dat Suriname een democratisch land is waarbij het recht tot vrije meningsuiting gewaarborgd is. Zijne Excellentie heeft zijn mening verkondigd over een bepaald individu. Hij heeft niet gedebatteerd. Moet je eens nagaan hoe de president op dagelijkse basis wordt uitgescholden en belasterd tot in de DNA. Niemand die er wat van zegt; integendeel is men aan het gniffelen en heeft men een houding van: “hai hai, kisi moi!” En nu zegt die arme man gewoon dat hij geen ‘respect’ heeft voor Panday. Dat is toch geen belastering? Moet kunnen toch? De president is gewoon eerlijk en rechttoe en rechtaan.

  Je hebt meer aan zo een president dan politici die gehaaide taal gebruiken om je daarna een mes in je rug te steken. Het was wel tactisch en strategisch bekeken geen handige meningsuiting. Want de aasgieren zijn op de loer. Ze zitten alleen maar te wachten op dit soort dingen waarmee ze lekker spijkers op laag water kunnen zoeken. Daarmee een hoop trammelant makend Het is immers goed vissen vangen in troebel water.


  Maak melding
 4. Het is alsof de bevolking niet capabel genoeg is om Bouta direct naar huis te sturen.Geeft hem geen microfoon, nodig hem niet uit. Laat hem op geen enkele meeting of begrafenis komen,want er komt letterlijk enkel zinnig woord uit zijn muil. Deze man moet je op alle vlakken isoleren. Letterlijk en figuurlijk is zijn verschijning niet om aan te zien. Top labiliteit druipt van hem af. Bouta en zijn boevenbende moeten naar huis gestuurd worden. Ons land komt totaal niet vooruit met deze randdebielen. Deze corrupte benden zijn geen knip voor hun neus waard. Wanneer niemand naar hem luistert of naar zijn bijeenkomsten gaan, blijft hij vanzelf ook weg. Deze hersenloze zogenaamde president met zijn aanhangers helpen ons mooi landje dieper de afgrond in. Sarie Torie


  Maak melding
 5. Waarom wachten tot 2020, het is juist de D E M O C R A T I E die hem onmiddellijk naar huis kan sturen volk van SURINAME, ga massaal de straat op en eis zijn vertrek, dan zul je zien waar deze crimineel zich zal begeven.

  Volk van Suriname Wordt wakker en toon Ballen


  Maak melding
 6. Een groot deel van de mensen die de vorige keren op de NDP gestemd hebben nu genoeg van de indianen verhalen. In 2020 komt de afrekening, ook al gaat de NDP proberen te frauderen bij de verkiezing.


  Maak melding
 7. Waar er took is is er vuur….en als er geen directe vlammen zijn fsn smeult het.Feit is dat de vhp de gehele rechterlijkemacht of hrt gehele justitiele apparaat in haar macht had Nu is het niet meer zo en komen al deze tories naar buiten.en worden hun drugstransporten onderschept.Voor mij is belangrijk waarom krijgt juist deze man de volle laag ergens zal dit wel waar zijn


  Maak melding
 8. De vhp onthoud zich van reactie omdat zij een coalitie met het ndp na 2020 nog steeds als optie zien. Er is maar 1 persoon in de politiek die Bouterse en zijn leugens op de korrel neemt en dat is Belfort. Hulde !


  Maak melding
 9. @ BBS

  “Geeft hem geen microfoon, nodig hem niet uit. Laat hem op geen enkele meeting of begrafenis komen,want er komt letterlijk enkel zinnig woord uit zijn muil. Deze man moet je op alle vlakken isoleren”

  Ik zou het tegenovergestelde doen en hem juist uitnodigen en een paar keer per dag een microfoon onder zijn neus voorhouden.
  In d hoop dat hij zoveel leugens en warrige verhalen vertelt en dat de mensen inzien dat hij ongeschikt is voor de job.


  Maak melding
 10. Demente moordenaar, die niet meer weet, dat het Dora was, die met het voorstel van artikel 148 kwam aandraven, en niet de PG, en aangezien gebleken is dat deze PG geen jaknikker is, is deze man nu een sta in de weg geworden van deze moordenaar.


  Maak melding
 11. Deze president heeft ONGESCHIKTE en OUDE adviseurs
  die onvoldoende kennis hebben over Strafwet, Strafvordering
  Internationale Recht en uitspraken van buitenlandse rechters,
  inzake amnestie en misdaden tegen de menselijkheid !

  Men heeft de president inzet van art 148 GW aangeraden,
  terwijl dit een misleidend en en doodlopend pad is.
  Er moeten sowieso voldoende reeele gronden zijn voor inzetten
  op artikel 148. Deze bestonden NIET !

  Gebrek aan kennis van de werking de Surinaamse strafwetten
  in een lopend strafproces, plus gebrek aan kennis van het internationaal
  recht en jurisprudentie bij dergelijke strafzaken zoals de 8 December
  massamoord, heeft de sabotage-poging van de president doen mislukken !

  Het strafproces gaat gewoon door, terwijl de president en zijn partij
  NOG STEEDS onderzoek doen, naar hoe dit strafproces te saboteren,
  eventueel met wijzigingen bij de rechterlijke macht.

  Voor de president en de zijnen, telt de TRIAS POLITICA, niet !

  Eventuele VENEZUELAANSE toestanden zijn dichterbij dan de
  Surinaamse bevolking denkt.

  Bestudeert u maar de zogenaamde MUTATIES en BENOEMINGEN
  bij de POLITIE !
  Op sleutelposten worden PAARSE handlangers neergezet !

  Bij de douane idem dito !

  SRANANMAN UN WIKI ! TAPU A NEW KATI BO !!!


  Maak melding
 12. Wat een leugenaar!!!

  Een ider heeft fouten behalve de moordenaar zelf!
  Hou toch op idioot je houd het heel land achter met je leugens corruptie en je schurkenvriendjes!!!

  Je liegt tegen je vrouw je kids en een hele bevolking,voor jouw is dit niet meer dan ern toneelstuk.
  Word volwassen bouw het land op of sodemieter op!!!!

  Je bent geen knip voor je neus waard!


  Maak melding
 13. Het strafproces gaat een van deze dagen weer beginnen en wie weet krijgt hij nu echt een straf. Nu probeert hij een ander in het kwaad lichten zetten zodat de schijnwerpers niet op hem gericht zijn. Hij is niet dement.
  Hij heeft lak aan een ieder niemand kan hem wat doen. Daar gaat hij van uit.


  Maak melding
 14. Copie model Venezuela.Maduro en Bouterse hebben 1 ding voor ogen,(eigen behoud)De afgang van dit mooie land is in volle gang.Suriname je bent te vroeg onafhankelijk geworden.Kijk wat er met je gebeurt.


  Maak melding
 15. ..WAT..IK.ZO..TYPEREND..VINDT..VELEN..HIER..
  OP..DIT..FORUM..ZEGGEN..IEDERE…KEER..WIJ..LUISTEREN..TOCH..
  NIET..NAAR..HET..GEPRAAT..VAN..DE..PRESIDENT..
  MAAR..IN..DE..PRAKTIJK..LUISTEREN..ZIJ..TOCH..MASSAAL..NAAR..DE..
  PRESIDENT..VAN..SURINAME..(UIT..DIEPE..RESPECT..EN..ZO..HOORT..HET)..


  Maak melding
 16. Suriname..Ik dank god en de regering voor de volle winkels zoveel mooie auto.s op straat het zovele hout goud vis en andere natuurlijke hulpbronnen.Ik dank god en de regering voor geen epidemieën geen rampen vrede en plezier. Ik dank god en de regering dat ze de vhp op afstand houden ver van de regeermacht. Dankjewel Heer en redder


  Maak melding
 17. Vonnis uitspreken tegen bouta!!
  Dit is de enige oplossing!!
  Zolang de moordenaar blijft bepalen komt er geen einde.Het is nu tijd om het bouta hoofdstuk voorgoed af te sluiten,The End!!
  Sluit hem op voor eeuwig!!


  Maak melding
 18. Praserie
  Jij hebt geen greintje respect zoals de hele wereld dit bezigd.
  Jij schrijft God met een kleinletter in plaats van een hoofdletter.
  Heb jij dit never nooit geleerd of na bong priet yu?


  Maak melding
 19. Sommige gasten hier op het forum zijn net zo dement aan het worden als bouta…..dat is de reden dat ze net als bouta links en rechtsom slaan met hun verzonnen verhalen!!


  Maak melding
 20. Hoe vreselijk is deze aanbeden onberechte moordenaar, zijn duivels bezten trawanten en duivels misdadig paars bezeten oerdomme debile idiote ndp paria’ s. God slaapt nooit, paarse misdadige criminelen. Het loon van jullie misdaden zal vreselijk zijn, ook na het heengaan van deze duivels. Wee wee wee al die oerdomme paarse debiele stommelingen voor nog vijf in 2020.


  Maak melding
 21. Er moet gewoon een Pres komen die verstand heeft van politiek, nationaal zowel internationaal. Liefst een pres die overal kan verschijnen, om zijn / haar land op een waardige manier kan vertegenwoordigen !! Ongeacht etnische achtergrond, want Su is multicultureel en bestaat niet alleen uit negers hindoestanen en Javanen. Een pres hoort zijn /haar land en volk te dienen, en niet voor eigen belang daar gaan zitten zoals nu het geval is.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 22. @bigi sma mijn god lijdt niet aan hoogmoedswaanzin het maakt hem niet uit hoe zijn naam geschreven wordt als je geloof maar oprecht is ..daarom.dank ik god voor al de goede gaven die hij ons doet toe komen Jij profiteert immers mee toch…andomang


  Maak melding
 23. NOG EEN VERHAAL !

  Ik ben beschuldigd van zware misdaden
  tegen de menselijkheid en nu wil ik omdat ik
  een hoge funktie bekleed, via NEP-ONJUISTE-
  ONWARE feiten en omstandigheden de tegen mij,
  als persoon, gevoerde strafrechtzaak SABOTEREN !

  Ik zeg samen met de regering gewoon dat de
  staatsveiligheid in gevaar, iets dat VOLSTREKT
  ONWAAR IS !
  DE PG MOET ZIJN ONDERGESCHIKTE, in reeds in gang
  zijnd proces, opdragen, GEEN STRAFEIS TE STELLEN !

  ZO KIJK IK NEER OP LAND, WET, GRONDWET,
  INTERNATIONAAL RECHT EN OP HET VOLK !!!
  MIJN PRIVE-BELANG TELT, VERDER NIETS ANDERS !!!

  Ook het door mijn wanbeleid veroorzaakte FAILLISSEMENT
  van Land en Volk, zegt mij totaal NIETS !!!


  Maak melding
 24. @Sam er zijn enkelingen die naar zijn geklets willen luisteren. Wanneer hem vragen worden gesteld verlaat hij de vergadering. Hij kan amper uit zijn woorden komen. Blijf dan weg.


  Maak melding
 25. Zelden zo een domme man als president gezien. Internationaal gezien spreekt hij zijn talen niet, lijdt aan hoogmoedswaan, lijdt aan een dodelijke ziekte en gaat daarom op de vlucht naar Cuba of het bos in, een wegloper en ook iemand die te laag is opgeleid om serieus genomen te worden. Deze nazaat van slavenhouders moet zo snel mogelijk opgeruimd worden en neem die likker van een Praserie ook maar mee.


  Maak melding
 26. @Praserie,

  Hoezo dank jij God en de regering voor de volle winkels en de mooie auto’s op straat?
  Heeft God een landing gemaakt in Suriname om de handelaars bakken met geld toe te schuiven of heeft de regering dat gedaan zodat de winkels vol zijn en er zoveel mooie auto’s rijden?
  Noch God noch de regering heeft daar deel aan, het zijn de handelaren die dat doen!

  Alle hout, goud, vis en andere natuurlijke giften worden door deze regering voor een appel en ei verkocht aan landen die zogenaamd het beste voor hebben met Suriname.
  Deze regering is al bijna 9 jaar bezig Suriname met de grond gelijk te maken.
  Tot eind jaren zestig begin jaren 70 van de vorige eeuw was Suriname 1 van de best ontwikkelde landen van Zuid-Amerika, inmiddels gedaald naar 1 van de armste van dat werelddeel.


  Maak melding
 27. Chan for pres.maar als chan zn mond niet openmaakt om specifiek aan t gevn dat hy nooit n te nimmer n combinatie gt vormen mt deze paarse zweeftekie boeven dan gt hyveel stemmen verliezen.dan heeft hy werkelyk zyn achterbaan verraden dus chan kom op zeg ht luidop dan kryg j die 28 zeker binnen


  Maak melding
 28. Als deze ongeschoolde “pres”zonder visie aandacht zoekt gt hy nr d centrale markt, vcb bank n omgeving jodenbreestr waar die junkies zakkenrollers n criminelen rondhangen.dan loopt die horde achter deze vizieloze man mt doorgezakte kont n bobo n schrewen ze baas baas baas n dan voelt hy zich thuis tussen zyn soortgenoten


  Maak melding
 29. IK bezat de NEDERLANDSE NATIONALITEIT ten tijde
  van de December MASSAMOORD !

  Ik heb daarom, ook dossiers in NEDERLAND !!!

  NedInlDienst en CIA willen geen dossiers openbaar
  maken, de lafaards !

  Er staat in de NedInlDienst en de CIA-rapporten dat ik
  ONSCHULDIG ben aan de December-Massamoord !

  IK WAS ALS BEVELHEBBER VAN HET LEGER, NAMELIJK
  OOK IN DIENST VAN NED-INL-Dienst en van de CIA !

  U BEGRIJPT MIJ TOCH, YU E SJIE SUMA NA MI TOK !!!

  PS : MI E WAKTI DENG DOROSEI-DOSSIERS, WANT MI

  WAN EKTE SRANANMAN !!!

  MI EGI SRANAN-DOSSIERS, MI BRONG !!!!!!!!!


  Maak melding
 30. Normaliter geef ik geen reacties maar ik wil een paar dingen aanhalen die meneer ddb heeft gezegd en die achteraf zijn ontkend:
  Zoon Dino de beste! Plots was hij geen CTU!
  Hij heeft ook gezegd dat bepaalde politici met pension moesten en achter te tomaatjes plantjes moesten zitten!
  En hij?
  Tijdens de coup van Rambocus was hij gevlucht!
  Door achterbaksheid van bepaalde mensen heeft hij het weer klaargespeeld om aan de macht te blijven


  Maak melding
 31. DDB is laf! Hij laat het vuile werk door
  anderen opknappen en speelt mooi weer. Hij was al weggeschoten door Rambocus maar dank zij( mongool die btw door het Jungle Commando i stukken is gehakt) weer aan de macht kwam!
  Iemand die door middel van de kogel aan de macht kwam kan alleen door de kogel verdreven worden!!
  Ga de geschiedenis na!


  Maak melding
 32. ‘President Bouterse heeft de reputatie van de Procureur Generaal proberen te vernietigen’
  Stichting 8 december 1982
  Sunil Oemrawsingh (voorzitter)
  10 januari 2019

  Als ik Bouterse mag geloven dan hebben wij een probleem met de PG. Onder de regering Bouterse is deze man benoemd tot PG. En door het Hof van Justitie geïnstalleerd als de nieuwe procureur-generaal (PG) van Suriname. Wat vooraf is afgesproken met Van Dijk-Silos speciaal vertegenwoordiger van president Bouterse weet het volk niet. Daarom zou het goed zijn om de adviseur alsnog te vragen om de uitspraak van Bouterse te bevestigen of te ontkrachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES