Opnieuw winkelpand in Suriname in brand gevlogen

15
Opnieuw winkelpand in Suriname in brand gevlogen

PARAMARIBO, 8 jan – Opnieuw is een winkelpand in Suriname in brand gevlogen. Dit keer gaat het om de Chinese winkel Zhi Cheng Snacks, naast Zhi Cheng hotpot aan de Mahonylaan. De oorzaak is nog niet bekend. De brandweer had de brand redelijk snel onder controle, waardoor erger kon worden voorkomen.

Brandcommandant Radjinderpersad Autar merkte tegenover de Surinaamse krant de Ware Tijd op dat de schade aanzienlijk is. De bovenverdieping werd waarschijnlijk als woonruimte gebruikt en daar viel weinig te redden.

De brand is inmiddels geblust en dit is over van het gebouw:


15 REACTIES

 1. T wachten is op een van deze doe gasbommen verkoopt. ( hoop t niet).

  Zou t geen tijd worden om massal aan de watersprinklers en brandalarmen te gaan???


  Maak melding

 2. @ ray

  Je hebt gelijk, als er gasbommen worden opgeslagen op zo een plek is de ramp niet te overzien…
  Zag toevallig vandaag ook iets heel overantwoord, die pick ups die de gasflessen vervoeren, voorin zat een jongeman gewoon een sigaretje aan te steken….

  Is een wonder dat er nog geen rampen zijn onstaan door zulke onverantwoorde figuren….. Hoop ook niet dat het zover komt.


  Maak melding

 3. `Dit had veel slechter kunnen aflopen.

  De snackbar zelf heeft waarschijnlijk alleen water- en schroeischade opgelopen. Aangrenzende woningen bleven eveneens gevrijwaard van schade. Echter, het had veel erger gekund. Uit het pand zijn namelijk 21 gascylinders verwijderd. Eén daarvan is van 28lbs, terwijl de rest 100lbs-gasbommen betrof.-.


  Maak melding

 4. Zo komt Suriname niet vooruit.
  Om de haverklap een winkel afgebrand.

  Wat is er toch fout in dit land, hebben de winkeliers soms goede brandverzekeringen afgesloten ?

  Hoe worden de winkels gecontroleerd op (brand)veiligheid of wordt er na een kleine enveloppe met inhoud een oogje toegeknepen als er onveilige situatie worden geconstateerd.

  Investeerders zullen zich wel 10 keer bedenken voor ze echt een bedrijf starten in Su.


  Maak melding

 5. Al die monumentale gebouwen mogen van mij afbranden. Het kost alleen maar geld en ellende. Bouw nieuwe gebouwen met in achtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Maar ja ,in su lapt iedereeen alles aan hun laars.


  Maak melding

 6. @Kolibri
  Je hebt groot gelijk. 99% van deze gebouwen zijn zeer brand gevaarlijk. Geen van deze gebouwen rust er een verzekering op. De situatie zal erger worden. Ze blijven vasthouden aan de koloniale huizen, die er niet uit zien. Het is jammer dat gasbommen worden verkocht door winkeliers. Dit is iets voor een overheidsinstantie om dit te doen. Waarvan de opslagplaats aan alle wettelijke eisen horen te voldoen. Men heeft niet door hoe levensgevaarlijk het is, dat elke chinees op de hoek gasbommen verkoopt. Gebrek aan bewustwording. De grote leverancier van gasbommen, is nog stommer dan het achterwerk van een varken, want deze instantie lap alle geldelijke regels aan zijn laars. Speelt met mensen levens. Er moeten protocollen komen voor de verkoop en afleveren van gasbommen. Stelletje ezels. Dit is ook een taak van de brandweer om regels op te stellen voor het verkopen en veilig plaatsen van gasbommen.


  Maak melding

 7. Dus ik dacht laat eens even kijken water er allemaal hier gebeurd, grappige is dat 99% van de gasten hier anoniem zijn en in nederland zitten. Verklaart veel over Suriname en Surinamers.
  De beste Stuurlui hebben een paars paspoort 🙂


  Maak melding

 8. @ BANGBANG

  Je bent lekker bezig aan het etnisch profileren, oplichters hebben geen kleur komt bij ieder mens voor ongeacht zijn / haar etnische achtergrond !!! Ik had wel ook het zelfde gedachte, maar noemt geen ras, dat is het verschil.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 9. Dit is een trand van de Chinezen in su. De Chinezen weten precies hoe ze de verzekering kunnen belazeren door het pand te verzekeren als de eigenaar zelf dat niet heeft gedaan, en om vervolgens de boel in de fik te steken en cashen en dan wegwezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.