Schrijfster Bea Vianen op 83-jarige leeftijd in Suriname overleden

4
Schrijfster Bea Vianen op 83-jarige leeftijd in Suriname overleden
Bea Vianen - Foto (c) Michiel van Kempen

PARAMARIBO, 7 jan – Schrijfster Bea Vianen is zondag 6 januari 2019 op 83-jarige leeftijd in Suriname overleden. Dat meldt de Werkgroep Caribische Letteren. Zij wordt gerekend tot één van de belangrijkste Caraïbische auteurs van de jaren ’70 van de 20ste eeuw.

Vianen werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en ging in 1957 naar Nederland, maar leefde sedertdien voortdurend periodes aan beide zijden van de oceaan. Zij debuteerde met poëzie en proza in het tijdschrift Soela (1962-1964).

In al haar romans gaat het om de problematiek van vrijheid versus onvrijheid. Zij beschrijft Suriname lyrisch, maar is uiterst kritisch over de sfeer van benauwenis. [Foto (c) Michiel van Kempen]

4 REACTIES

  1. In haar verlies de gemeenschap in Suriname en Nederland een grote Schrijfster. Moge haar werken de bestaande en komende generatie inspiratie op doen en zo haar werk voort zetten. Condoleances aan de nabestaanden, vrienden en kennissen. Moge haar ziel de eeuwige rust den deel vallen.

    Hojot

    En La Sombra Del Arbol


    Maak melding

  2. R.I.P Bea. Uw nalatenschap zal levendig gehouden worden. Leden van de werkgroep Caraïbische Letteren, u allen gecondoleerd met het grote verlies.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.