Nederlandse smokkelaar schrijft boek over drugshandel met Suriname

30
Nederlandse smokkelaar schrijft boek over drugshandel met Suriname
Raymond K. en de cover van zijn boek.

HEEMSKERK, 7 jan – De Nederlandse smokkelaar Raymond K. (51) heeft onlangs een boek geschreven waarin hij Suriname noemt als schakel in wapen- en drugstransporten. In het boek met de titel De Suriname Connectie schrijft Raymond over een avontuurlijke zeiltocht op een 11 meter lang jacht ‘De Esmeralda’ van Tenerife tot een laadpunt voor de Surinaamse kust.

De smokkelaar uit Heemskerk liep tijdens een ander drugstransport tegen de lamp en zit zijn straf momenteel uit in Brazilië. Daar schreef hij het boek over de Surinaamse Connectie; over hoe hij wapens ruilde voor pakken coke in Suriname.

Het is niet zijn eerste boek. ‘Kapitein Coke’ was de titel van het eerste boek dat hij in gevangenschap schreef. Daarin vertelt hij hoe hij als automonteur in Beverwijk een spannender bestaan zocht: dat werden diefstallen.


30 REACTIES

 1. Is deze man zo trots op zijn daden??? Wat mij betreft mogen zij deze figuren ophangen.

  Zij beseffen niet dat zij voor eigen gewin vele gezinnen kapot maken. Jonge vrouwen de prostitutie in jagen om in hun behoefte voorzien.

  Bha wat walg ik van dit soort figuren. En nu vanuit de gevangenis met het uitgeven van een boek nog geld willen verdienen.

  Met een woord walgelijk😠


  Maak melding

 2. Deze Raymond K. kan een belangrijke kroongetuige zijn.

  In ieder geval vertelt hij met zijn schrijven zijn ervaringen en indien het rust op de waarheid verschaft hij info over de illegale handel in onze geliefde Suriname.


  Maak melding

 3. Deze mislukte smokelaar moet ook iets te doen hebben in zijn nor, ver weg van zijn geliefden en naasten. Suriname is eenmaal al een narco-failed state dus waarom niet dat land op de korrel nemen. Aan wie hebben we Suriname als, drugs, wapens en terreur accomoderende land te danken. Niet aan Ferrier, Pengel, Essed, Aaron, Shanker of Chin a Sen of Venitiaan, maar wel aan de kliek van de clown van Sutin Suriname en zijn loopse teefjes.


  Maak melding

 4. over hoe hij wapens ruilde voor pakken coke in Suriname.

  Ik heb het boek nog niet gelezen maar heb reeds uit deze kleine zinsnede een push gehad in welke richting wij moeten kijken.
  Wie had dringend wapens nodig en geen geld? Juist, ja. het Junglecommando van Ronnie Brunswijk.
  Dit bevestigt ook dat Ronnie van Nederland toestemming had om drugs naar Nederland te versturen. Hij werd later veroordeeld door niet nagekomen afspraken. Ik denk dat ik als liefhebber van geschiedenis het boek koop. In ben benieuwd hoe in Suriname gerotzooid werd.


  Maak melding

 5. Op een andere manier rijk worden , kan ook. Wie weet dat er heel veel verzinsel in dat boek er in kunnen zitten ? Word dat een vervolg serie op Netflix van El Chapo ? Benieuwd dus .


  Maak melding

 6. Roy: en niet vergeten: ” de koorddanser”, die vanwege overweldigend succes, niet meer te krijgen is. Vreemde titel voor boek dat gaat over een Ex-lepra patiënt, die niet eens meer kon lopen en die Bouterse flink verraden heeft.


  Maak melding

 7. Forumleden-Reaguurders, Odi odi.

  Is deze bekende Heemskerkse crimineel weer bezig met het schrijven van een boek?

  Kapitein Coke: Ik heb zelf nooit een gram verkocht
  Ver weg in een Braziliaanse cel zit een notoire Nederlandse drugssmokkelaar die zijn leven wil beteren. Heemskerker Raymond K. ritselde een smartphone en schreef daarop een boek dat je zo kan verfilmen: ‘Kapitein Coke’ ligt maandag in de winkels. Het verhaal van een foute avonturier zonder al te veel berouw. ,,Ik heb zelf nooit een gram verkocht.’’
  Artikel geschreven door Victor Schildkamp 21-10-2017

  ‘Captain Coke’ kan het smokkelen niet laten
  De 48-jarige Raymond K., die met een zeilboot tjokvol cocaïne werd gearresteerd voor de Braziliaanse kust, heeft een lang verleden als smokkelaar en bajesklant.
  Met 613 kilo aan boord verbrak hij nu zijn eigen record uit 2007, toen de Franse politie ‘Captain Coke’ snapte op een boot met 598 kilo drugs.
  Lees ook het volledig artikel hierover van Victor Schildkamp (met medewerking van David D’Hondt)
  12-08-2015

  Dus ik zal geen enkel boek van deze criminele Heemskerker kopen.


  Maak melding

 8. Forumleden, Odi odi.
  Nog even een korte aanvulling op bovengenoemd artikel van (waterkant.net)
  Blijkens diverse berichten in de Nederlandse media heet deze Raymond K. gewoon Raymond Knobbe.

  Google even naar Afbeeldingen van raymond knobbe.


  Maak melding

 9. @ John,
  De Canadees Krenbrink( Surinam Stone Industrie) die activiteieten ontplooide in Oost-Suriname(Patamacca e.o) weet er alles van !! Ook van de rol van Ronnie in deze zaken.Daarom moest hij vluchten uit Suriname(Ronnie heeft alles van hem gestolen/overgenomen, met steun van de machthebbers Bauta) !
  Wapens door Ronnie aan Farc in ruil voor coca !!!


  Maak melding

 10. In Suriname zou hij tot lijder gekroond worden.Surinamers houden van duistere figuren.Begin maar bij de lijder van het land,bankrover,amnestie en noem maar op….
  En als je leest dat de domste figuur een award krijgt uitgereikt voor de man van het jaar 2018 dan weet je dat surinamers niet serieus zijn.Er is iets goed mis met ze…


  Maak melding

 11. @Suriname i love
  Hoepel toch op man,
  in Suriname wordt je geexecuteerd voor het uiten van je mening!15 burgers kunnen hun zijde van hun tragische verhaal niet vertellen.
  Deze smokkelaar leeft nog en schrijft zijn verhaal op…


  Maak melding

 12. Er is meer dan voldoende overtuigend bewijs dat Bouterse en Brunswijk betrokken zijn bij handel in drugs en andere illegale praktijken.
  En toch kunnen dit soort figuren het zover schoppen in de Surinaamse politiek.
  Dit zegt heel veel over de kwaliteit van de bevolking van Suriname.

  Binnenkort komt mijn boek uit:

  “Drugscrimineel verkozen tot president, het verhaal van een dom volk.”


  Maak melding

 13. Off Topic
  Het boek “De Koorddanser 2005” is van Martalyn Simons 1959.
  Er is een Wiki pagina en op DBNL punt Org is een digitale versie van Carrousel te vinden.


  Maak melding

 14. Ray, rot toch op narcist.
  Jij bent niet beter dan die moordenaar alleen al hoe je reageert
  Ik heb mijn vrijheid om mijn mening te uiten hoopje💩


  Maak melding

 15. Je vrouw moet wel dood ongelukkig zijn met jouw, als jij die hebt zoniet zal het mij niet verbazen dat jij 24/7 achter je laptop om je frustratie te uiten op het net.
  Sorry, ik haat niemand als jij Bouterse haat is het jouw hoofdpijn niet de mijnen, zit maar met je wrok.


  Maak melding

 16. Ach, die Die Raymond K. heeft gelijk, er is een markkt voor dit soort boeken, en hij heeft dan in ieder geval weer wat inkomsten voor straks als hij weer op vrije voeten is.


  Maak melding

 17. klaas de groot. vergissing. die Simons hield zich bezig met Surinaamse en Antilliaanse literatuur onder de naam koorddanser. Met Koorddanser bedoel ik die onderwereldfiguur Stotijn die voor de Nederlandse overheid Bouterse is gaan bespioneren. De naam koorddanser is zeer frappant gekozen omdat deze man door lepra niet eens kon lopen.


  Maak melding

 18. Dick Stotijn overleed op 17 oktober 2005. Zie: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/godfather~b27744db/

  Marcel Haenen en Haenen schreven “De danser – Hoe de drugshandel Nederland veroverde.” “Zij onthullen aan de hand van de verhalen van de sleutelfiguur in dit boek, Dick Stotijn – codenaam ‘De Danser’-hoe de bestrijding van de drugsmisdaad ter hand werd genomen. Stotijn werd na een bloeiende criminele loopbaan de meest prominente contactfiguur van het Colombiaanse drugs.” Zie: https://www.bol.com/nl/p/danser-hoe-de-drughandel-nl-veroverde/1001004001522389/?Referrer=ENTcli_order_confirmation2008093611.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.