‘100-procentscontroles op vluchten uit Suriname slecht uitgevoerd vanwege hoge werkdruk douane NL’

31
Frans vonnis voor man uit Suriname die ruim honderd bolletjes slikte
Archieffoto: in beslag genomen bolletjes drugs uit Suriname.

DEN HAAG, 7 jan – De Nederlandse douane slaat 100-procentscontroles op risicovluchten, bijvoorbeeld uit Suriname, soms over of doet ze minder uitvoerig. Dit vanwege de hoge werkdruk bij de douane schrijft RTL Z vandaag. De douane erkend de hoge werkdruk maar doet geen uitspraak over het al dan niet overslaan van de 100-procentscontroles op risicovluchten.

Die 100-procentscontroles worden uitgevoerd op risicovluchten uit landen met een verhoogd risico op drugskoeriers, zoals Suriname. In principe wordt alle bagage en iedere passagier op deze vluchten gecontroleerd bij aankomst. Ook mag de Douane zonder medeweten van passagiers koffers openen en inspecteren. Door de hoge werkdruk worden deze controles slecht uitgevoerd zegt FNV-bestuurder Mieke van Vliet tegen de zender.

De capaciteitsproblemen zorgen er volgens het FNV ook voor dat reizigers die verboden objecten in hun bagage hebben soms toch mogen doorlopen, omdat het te veel tijd zou kosten proces verbaal tegen hen op te maken.

Het niet uitvoeren van de 100-procentscontroles ligt politiek gevoelig en coalitiepartijen VVD en CDA maken zich daar dan ook zorgen over aldus RTL Z.

31 REACTIES

 1. In de 25 keer dat we jaarlijks van Suriname terug kwamen nooit een koffer of handbagage open hoeven te maken, we zullen wel geen verdachte indruk maken en normaal gedrag vertonen, waar het ook nog wel eens aan wil schorten bij bepaalde figuren.


  Maak melding

 2. Hier ook nooit problemen gehad met de controles nog in Suriname nog in Nederland.
  Gewoon antwoord geven op de vragen en zoals altijd geleefd blijven.
  Je hebt van die mensen die in de rij gaan klagen even van alles en nog wat zeggen, maar zeg: “dit is Nederland”.

  De bolletjesslikker verraad zichzelf door zijn lichaamstaal.

  Schrik soms wel van die grote honden op Schiphol, heb altijd het idee dat ze door hun natuurlijke instinct me gaan bijten.
  Hoef niet rijk te worden terwijl veel ouders verdriet hebben omdat hun kind verslaafd is aan de drugs die ik smokkel.
  Men vergeet dat ze een vloek overdragen hun kinderen.
  Meestal worden zij verslaafd of de generaties na hun.


  Maak melding

 3. Ook nooit controle gehad. Bolletjes slikker wordt al vaak opgemerkt door de cabine crew ( eten en drinken niet ) en dat wordt doorgegeven aan de marechaussee die hem of haar opwacht.


  Maak melding

 4. Onder al die bolletjes slikkers is er nooit één Coroniaan geweest. In Coronie weet men wat No-Nonsense regime betekend.
  Soso Lobi Guys en remember “We Love Coronie”


  Maak melding

 5. 100% controle is een prima zaak, we hebben niets te verbergen, wij Surinamers worden toch gerekend als derde rangs burgers in Nederland, nóóit zijn wij hier geaccepteerd,…tijd om rechtsomkeer te maken….


  Maak melding

 6. @Rakram: je slaat de spijker op zijn kop!
  Momenteel op rondreis door Azië. Kom ik in een week tijd maar liefst 2, ja echt 2 Surinamers tegen. Dat is in al mijn afgelopen reizen naar 51 landen erg zeldzaam.
  Wanneer men vraagt waar je vandaan komt zeg ik altijd met trots: “SURINAME”. Meer dan 90% van de wereldbevolking weet serieus niet waar het ligt. Ik zeg dan altijd: “Let’s keep it that way”!!
  De vraag werd in mijn bijzijn ook op verschillende momenten gevraagd aan deze boys. Hun antwoord: “The Netherlands”. Vol schaamte kijk ik dan hoofdschuddend naar deze zwarte Pietjes.
  Aan alle Surinamers met een NL paspoort: Al heb je dat papiertje, het maakt je nog geen Nederlander!!! En waag het niet om mensen te vertellen waar ons Swiet’ Sranang ligt. De zwarte parel van Zuid-Amerika.

  Me mars papa!


  Maak melding

 7. Ik ben dus wel gewoon gecontroleerd en het is juist goed dat het gebeurd. Ik zeg 1000% controle invoeren en dan juist de mannen onderzoeken. Want vrouwen slikken niks meer van de mannen.


  Maak melding

 8. @Onze correspondent vanuit het buitenland,

  Moet je ook zeggen dat je uit Suriname komt, terwijl je niet in land bent geboren?
  Mijn geboorteland zal ik nooit verloochenen.


  Maak melding

 9. @Hans , yess, dat doe ik met heel veel plezier, 45jaar alles gegeven voor dit land nooit 100% geaccepteerd, integendeel landgenoten met dubbele paspoorten hebben blijkbaar in NL meer rechten en acceptatie, dan hen en hun ouders/ kinderen eeuwen lang bloed,zweet en tranen hebben gegeven voor dit land, klotjes volk…..


  Maak melding

 10. @ Rakram,

  Valt me tegen dat je er nog steeds bent als je je niet huis voelt in Nederland.

  Wat houd je tegen.

  Misschien kan je een paar van de laatste jaren die je nog resten “alles aan Suriname” gaan geven.
  Er is echter geen verschil tussen Suriname en Nederland, want ook daar zal je niet geaccepteerd worden.


  Maak melding

 11. @Rakram, blijkbaar heb je in die 45 jaren niet veel nuttigs gedaan. Nu je met een been op de rand van je graf staat, probeer je met die andere het volk dat jou al die jaren getolereerd heeft, met respect heeft behandeld nog na te trappen. Ondankbare snotaap!


  Maak melding

 12. De haat van witte Nederlanders zal altijd blijven. Laat zij niet bepalen wie je bent en wat je mag of moet doen. Ik ben overal een vreemdeling en werk in Nederland slechts voor het geld. Verder bemoei ik zo min mogelijk met die domoren.

  Ze beseffen dat ze niets waard zijn en kiezen ervoor anderen de schuld te geven van hun defecte genen.


  Maak melding

 13. Ik ben tegen elke vorm van drugshandel, maar heb die zogenaamde 100 procent controle altijd een grote onzin gevonden. Onschuldige passagiers worden ten onrechte gedupeerd en vooral heel denigrerend aangesproken. Tuurlijk verfoei ik die lieden die drugs smokkelen. Maar men moet niet doen alsof alle drugs die Nederland binnenkomt via de luchthaven binnenkomt. Ik zou de douane adviseren die 100 procent controle liever in de Rotterdamse en Amsterdamse haven uit te voeren. De pot verwijt de ketel in deze. Nederland is de grootste producent en exporteur van xtc in de wereld. Indien andere landen een dergelijke controle zouden toepassen op passagiers uit Nederland dan waren de rapen gaar. Nee stop met die onzinnege 100 procent controle en doe dat proefsgewijs. En behandel vooral de passagiers na een reis van bijna 9 uur met een beetje respect.
  Wij surinamers maken elkaar onderling af maar zijn te schijterig om tegen deze onzin in opstand te komen.


  Maak melding

 14. Rakram….
  reactie van een laaggeschoolde, hersenloze NDPer. Lekker opzouten naar dat corrupte, criminele narcoland. Ga daar je drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DDB aanbidden. En nooit meer terugkomen, paranoïde mafkees.


  Maak melding

 15. Freddyyy, wat denk je dat er gaat gebeuren als ze de contoles af zouden gaan schaffen, gewoon meewerken dan is er niets aan de hand en geen grote mond opentrekken omdat je het er niet mee eens bent, schiet je geen reet mee op en jaag je die gasten die alleen maar hun werk doen alleen maar tegen je in het harnas. Uiteindelijk ben jij het die aan het kortste eind trekt, Controles op zich is toch geen rmp , op Zanderij gaat het er ook niet altijd even plezierig aan toe, tussen die MP’s zitten ook chagrijnige arrogante zakken, over vriendelijke ontvangst gesprokengewoon de schouders ophalen een paar minuten later zit ik lekker aan een broodje met wat te drinken, kan me er verder niet druk om maken De berichten in die regelmatig in de media verschijnen over drugsvangsten bewijzen dat er wel degelijk de containers en de schepen gecontrolleerd worden op drugs


  Maak melding

 16. De 100% controle op schiphol is op zich een goede zaak maar doe het vind ik op een menswaardige manier!!! En in principe is drugs toevoer via schiphol naar nederland maar de topje van de berg want wat er via de havens binnenkomt is vele vele malen groter…dus als je het effectiever wil aanpakken dan ook daar 1000% controle..


  Maak melding

 17. @johan : controle is geen daad van vijandschap. Ik heb niks tegen controle op basis van steekproeven. Maar dat iedereen die op de vlucht zit volledig en uitgebreid gecontroleerd wordt is tijdrovend en niet effectief. De smokkelaars hebben reeds lang andere routes gevonden om hun shit binnen te brengen.


  Maak melding

 18. Sommige minderwaardige gasten vinden de 100% controle terecht. Intussen halen de witte Nederlanders inclusief mariniers duizenden kilos drugs maar Nederland. Nederland de narcostaat bij uitstek heeft geen enkele recht Surinamers lastig te vallen met welke controle dan ook, het zijn juistzij die de wereld onveilig maken met hun drugshandel.


  Maak melding

 19. Alles gaat via Frans-Guyana, dus minder te besteden door de Suri,s in de grote steden.
  Daarom doen ze de poort weer open.
  Die ptata,s zijn sneeki as hell..


  Maak melding

 20. Freddyyy, 100% controle is gewoon de pakkans zo groot mogelijk houden, en dat is natuurlijk het meest vervelend voor degenen waar dit helaas voor nodig is.


  Maak melding

 21. Totaal geen moeite mee heb verdorie niks te verbergen.
  In Suriname is het ook 100% controle, schoenen uit, handbagage door de scan, handbagage doorzoeken enz.
  Vind ik lastig maar wat moet dat moet.

  Mensen moeten aan het werk blijven ander schoppen ze rotzooi op straat neem maar een voorbeeld hier.
  Als we met z’n n allen in persoon in een ruimte zaten waren er zeker doden gevallen zo fel zijn sommigen met hun reacties.


  Maak melding

 22. 100% controle op risicovluchten zoals bij Suriname is helaas helaas noodzakelijk.

  De controle(diensten) en wetgever(overheid) in Suriname laat op het moment te wensen over en de grote hoeveelheden drugs die zijn gepakt en waarbij de naam van Suriname zijn genoemd is het bewijs!

  Zodra Suriname serieus werk maak en zelfstandig de noodzakelijke drugsvangsten en drugshandelaren tot aan de leiders toe oprold dan kunnen ze met recht tegen Nederland schreeuwen, het moet afgelopen zijn met de 100% controle flauwekul van Suriname


  Maak melding

 23. Ze mogen gaan dieken en bodyscan maken wat ze gaan zien op zo’n scan is een geraamte en poep in mijn darmen.
  Zelf voor een zwangere is een bodyscan niet schadelijk.

  Ga hard werken voor je geld dat h


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.