Belfort: Bouterse heeft in nieuwjaarsrede gelogen voor volk van Suriname

57
Belfort: Bouterse heeft in nieuwjaarsrede gelogen voor volk van Suriname
Archieffoto: Belfort in 2015 toen hij nog minister was in Suriname

PARAMARIBO, 5 jan – Opmerkelijke uitspraak van ABOP- parlementariër Edward Belfort, naar aanleiding van de nieuwjaarsrede van de Surinaamse president Desi Bouterse. Volgens Belfort heeft de president in die rede gelogen voor het volk over investeerders die naar Suriname willen komen en de voortgang van subsidies. Dat meldt ABC Online.

Volgens de parlementariër zijn investeerders niet geïnteresseerd in Suriname, omdat er teveel economische beperkingen zijn voor bedrijven. Ook zou Suriname de naam hebben van drugsdoorvoerland, schrijft ABC

Volgens de zender zegt Belfort ook dat de regering zichzelf tegenspreekt, wanneer de president zegt dat de miljarden aan subsidies worden gecontinueerd. De ABOP’er refereert naar uitspraken van Financiën minister Gillmore Hoefdraad, die in DNA zei dat de subsidies teruggebracht worden. Ook hebben, volgens de parlementarier, diverse instanties geen subsidies ontvangen in het afgelopen jaar.

57 REACTIES

 1. Meneer Belfort,

  De mensen door de ellende waarin ze leven wreed wakker geschud uit hun droom en zijn nu erg waakzaam en alert.

  Ze hebben in de gaten dat ze voorgelogen worden door politici en geloven niet alles meer.

  Het is overigens heel lang geleden dat er commentaar van U op het beleid van de regering verschijnt. Gebeurd er zo weinig in het land op politiek gebied?


  Maak melding

 2. Elk woord wat deze moordenaar uitkraamt, is ėėn grote leugen, dus dit is geen nieuws wat Belfort constateerd, die leugens van deze moordenaar, waren al aan de orde in de jaren 80, toen hij beweerde, dat de personen van de 8 december moorden, op de vlucht waren doodgeschoten.


  Maak melding

 3. Belfort uit merendeels populistische taal. Het doel is enkel de regering in diskrediet te brengen ten faveure van de oppositie. Zijn algoritme is inmiddels bekend. Er zijn reeds landen die zaken doen met Suriname. En met het oog op nieuwe investeringen is men bezig drempels glad te strijken. De bureaucratie verminderen, wettelijke regelingen die het minder aantrekkelijk maken voor investeerders voor zowel binnen als buitenland te herdefiniëren, werken naar een stabiel economisch klimaat, zijn enkele taken die men zich heeft voorgenomen en die men reeds aan het implementeren is. De subsidies gaan onverwijld door, waar het wel de bedoeling is die te verminderen, wat echter niet inhoudt dat er geen subsidies meer verstrekt worden.

  Suriname is wel een drugsdoorvoerland net zoals ieder land min of meer indirect dan wel direct daarmee te maken heeft. Als de investeerders alleen daarop zouden letten, klopt het niet met de werkelijkheid die laat zien dat er investeerders op dit moment in Suriname actief zijn. Sommige tegenstanders en individuen zouden dolgraag willen dat het verdomd slecht gaat zodat ze kunnen roepen; “zie wel, zie je wel! ” Intussen is de regering dag en nacht bezig de job te klaren, komend uit een dal. We hebben nog ampertjes 17 maanden te gaan en mag het volk zelf de regering een cijfer geven voor de noeste arbeid.


  Maak melding

 4. Ik heb deze van moord verdachte Drugscrimineel altijd bestempeld als een notoire Leugenaar. Hij is niet voor niets de CEO van de Firma List en Bedrog.

  Elke zin die uit de mond komt van deze man is doorspekt van Leugens, Leugens en nogmaals Leugens.

  Liegen en Bedriegen is zijn natuur. Hij Liegt alles bij elkaar alsof zijn leven ervan afhangt.

  Liar, Liar, Liar!!!!!!Bij deze figuur moet LIEGEN worden geschreven met HOOFDLETTERS.


  Maak melding

 5. Ik was in Suriname ooit begonnen met de schriftelijke studie economie vanuit Nederland. Ik snapte er geen snars van en vertrok naar Nederland waar ik slaagde. Terugkijkend op dit gebeuren de conclusie dat de Economie van Suriname totaal anders was, zeg maar het omgekeerde was en is, van de wetenschap die ik bestudeerde. Natuurlijk wil ik dit toelichten met een voorbeeld. De regering had indertijd besloten om de subsidie op elektra en water te stoppen en de tarieven van deze voorzieningen navenant aan de burgers te verhogen. Dat hebben ze ook gedaan. De burgers betalen zich blauw aan elektra, water etc. Zelfs ondernemingsplannen die ik gemaakt had moesten drastisch worden gewijzigd vanwege deze verhoogde tarieven. Nu zegt die klootzak van een Bouterse dat hij blijft subsidiëren. Misschien ben ik een domme econoom die dit niet snapt, maar dit kan niet. Je kan toch niet de tarieven enerzijds verhogen en de nutsbedrijven anderzijds blijven subsidiëren. dat is een doublure en dus de bevolking naaien. Volgens mij is deze actie bedoeld om het IMF om de tuin te leiden.
  Mij is geleerd dat als ik iets bekritiseer ik met een alternatieve oplossing moet komen. Ik heb een heleboel plannen voor Suriname, mijn geboorteland, in mijn achterkamertje ontwikkeld. Er zijn grote plannen en er zijn ook kleine plannen. Over de grote plannen zwijg ik. Die zijn geheim omdat anderen mijn plannen in het verleden gratis gestolen hebben. Maar een klein plan wil ik wel prijs geven. WINDENERGIE. Ik heb zitten rekenen en kom tot de conclusie dat ik in Suriname stroom kan leveren voor een gemiddeld gezin voor € 200 per jaar (tegen de huidige koers srd 2.000 maximaal) en toch nog een gigantische winst kan maken. Met gemiddeld bedoel ik 3.5 kilowatt per uur. Ik zou Coronie als proefterrein willen gebruiken. Daarvoor heb ik nodig 3 windturbines en ook stroom overhouden voor te bouwen fabrieken.
  Dit is toch een betere boodschap dan die jaarrede van onze klote president die volgens artikel 92 lid 2 van onze grondwet nooit president van Suriname had mogen worden. maar ja, deze man houdt niet van mensen met kennis.


  Maak melding

 6. Belfort is uit zijn hol gekropen en laat wederom van zich horen. Het zit deze figuur niet lekker dat hij netjes werd afgedankt. Het is zondermeer duidelijk dat er hier sprake is van verschil in interpretaties. Subsidies worden gecontinueerd maar veel worden stapsgewijs afgebouwd. Dit beleid zie je overal ter wereld plaatsvinden. Ook de oppositie is hiervan op de hoogte maar ze draaien allemaal het hoofd weg richting de Noordzee. Zij denken nog steeds als de dwaas Bigi Sma dat Olland de voedselimporten en subsidies op gas, elektriciteit, benzine, enz voor hen zal subsidiëren. Foei toch….!


  Maak melding

 7. Wat is hier nieuw aan dit bericht? NIKS . Het volk zand in de ogen strooien is een favoriete bezigheid van de regering Bouterse. De mensen die hier willens en wetens durven te beweren dat de regeing hard werkt en goed bezig is, vraag ik dan de concrete resultaten op te sommen. Het gaat op vrijwel elk gebied slecht in het land , dankzij de corruptie en incompetentie van politici. En wij moeten ons diep schamen om de reputatie van narcostaat die aan ons land hangt.


  Maak melding

 8. Ik zie de reactie van Belfor niet als nieuws maar een understatement .t Is hoe het volk zwaar in de zeik wordt genomen. En bet your life , there,s more to come where this one came from. Het jaar is nog maar net begonnen. De titel van de episode van dit jaar is : liar , liar pants on fire. Owru sikie voe todo na kraskrasi Dus, meneer Belfor altijd pen en papier bij de hand om te turfen , hoe vaak .


  Maak melding

 9. Belfort gedraagt zich net een kleuter vanwie een snoepje is afgepakt. belachelijker kan hij zich niet maken. Marrons zijn trotse mensen, maar wat deze figuur op de radio en tv uitkraait, is benedenmaats, afkeurenswaardig en kinderachtig. Natuurlijk is hij verantwoordelijk voor zijn eigen daden, hij moet de bal die hij kaatst terug verwachten. Lang leve de democratie


  Maak melding

 10. Ik ben blij met Belfort.
  Hij is netjes bedankt omdat hij geen oogje dicht wilde knijpen voor de criminelen in de regering en hun criminele vrienden.
  Als minister kon hij niet vrij uitspreken maar nu moet hij als controleur van de overheid zijn kiezers informeren over het wanbeleid van de regering.

  Ik vind de reacties van Bigi Sma overigens inhoudelijk veel beter (ben het niet met alles eens) dan die van Rob. G die steeds zijn grijsgedraaide LP opzet en dat ongeacht het onderwerp.
  Ik merk niets van de ontwikkeling die hij zegt doorgemaakt te hebben.


  Maak melding

 11. Belly alias “Tigri Barba” maakte toch ook deel van de Regering Bouterse/NDP indertijd ???
  Wat lult deze”Hindostanen-racist” nu over Bouterse en dat Sur. een narco-staat is !!!
  Laat hij zijn achterban gaan leren en uitleggen dat “investeerders uit en in Suriname” vaak bang zijn
  om te investeren (denk bv. aan de Chinezen)omdat ze al te vaak overvallen/beroofd/vermoord worden
  door zijn achterban !! Dank zij Vene en Shanti Baba Ram Sardjoe konden zijn achterban zich vrijelijk
  gronden ocuperen ,vooral in distrikt Wanica !!!Sodom en Gomora in gebieden waar deze achterban van hem,
  Brunsie en Misjika-bakka van Dubai zijn gevestigd !!!
  Laat hij op zijn minst 1-economisch projekt tbv Suriname opnoemen dat hij heeft gerealiseerd of zijn ABOP!!
  Alleen goud en houtkap concessies voor Lonnie de bankrover (zonder belasting te betalen).
  Laat hij liever de vrouwen van zijn achterban uitnodigen om thuis op zijn inrit te komen bevallen, daar zou
  hij goed in zijn!!
  Zijn partijgenoot “Rastamang Misjiejanka” is toch adviseur van Bouta???

  @ John, zo een wind-energie-park zou het ook goed doen aan de monding van Commewijnerivier en ook de Surinamerivier.Jammer het is aan dovemans oren gezegd !!


  Maak melding

 12. Dat het kiesstelsel van Suriname gewijzigd moet worden, staat als een paal boven water. Echter, wat de NDP en VHP nu willen doen, is je reinste kiezersbedrog. Op de eerste plaats heeft dat te maken met het moment waarop deze twee partijen de wijzigingen willen doorvoeren; anderhalf jaar voor de verkiezingen van 2020. Dezelfde VHP, bij monde van voorzitter Santokhi, was in januari 2014, toen de partij in de V7-combinatie zat, nog fel tegen het veranderen van de spelregels zo kort voor de verkiezingen.

  Destijds ging het primair om een verbod op combinaties. Santokhi noemde dat voornemen van de NDP destijds ondergronds. En nu wil de partij die de mond vol heeft over rechtstaat en democratie meewerken aan juist datgene waartegen in 2014 werd geprotesteerd. Met de verkiezingen in aantocht en de drang om zelf in het machtscentrum te komen, tonen de VHP en Santokhi hun ware gezicht. Althans, voor wie in de illusie leefde dat ze gezworen vijanden waren. Daar kom ik later op terug.

  Van de NDP weten wij intussen dat zij zich niks aantrekt van de mening van anderen, ook al hebben die gelijk. Zie de Amnestiewet, de Naschoolse Nyan Patu, de Basiszorgverzekering en ga zo maar door. De exponenten van de NDP legden hun wil in de jaren tachtig met wapens op. Anno 2018 doen ze dat middels de dictatuur, zo u wil tirannie, van de meerderheid van 26 zetels in De Nationale Assemblee. En bij die doctrine van machtsmisbruik en parlementaire dictatuur, wil de VHP zich nu aansluiten.

  Dat er al jaren wordt gesproken over wijziging van het kiesstelsel en het nu eindelijk ervan moet komen, is een drogreden. Overigens, als de VHP echt een democratisch stelsel voorstaat, gaat ze niet alleen voor de wijziging van de manier waarop de rr- en dr-leden worden gekozen. Het echte onrecht van het Surinaamse systeem zit hem in de opdeling van het land in kiesdistricten en het toegewezen aantal zetels. Dat leidt, ondanks het systeem van evenredige vertegenwoordiging, tot over-representatie van grote partijen als de NDP en de VHP en ondervertegenwoordiging van kleinere partijen.

  Vraag het maar aan de BVD en DOE. In het verleden haalden ze duizenden stemmen maar geen of één zetel. De A-Combinatie haalde beduidend minder stemmen, maar veel meer zetels. Door combinaties te verbieden, hopen de NDP en VHP op twee uitkomsten. Of partijen gaan op in de NDP of VHP, of ze gaan alleen de verkiezingen in. Dat laatste leidt tot versplintering van stemmen, iets dat alleen maar in het voordeel werkt van de grote partijen, zoals de VHP en de NDP. Dat bij landelijke evenredigheid er veel kleine partijen met één of twee zetels in het parlement zouden komen, iets dat niet wenselijk is volgens exponenten van de VHP, is weer zo een drogreden. Het is de kiezer die bepaalt welke partij (een) zetel(s) verdient, en niet de VHP en NDP.

  Voor wie het is vergeten, lees mijn column van juni vorig jaar terug, in de nasleep van het ontslag van Eugène van der San als minister van Justitie en Politie. Ik zei u toen al dat wij van alles kunnen op- en aanmerken op zijn handel en wandel, behalve op zijn eerlijkheid. Daarom haalde hij zo uit naar de VHP. Omdat hij wist van de contacten tussen toppers van de NDP en VHP. Desondanks was hij het mikpunt van kritiek van de VHP-fractie. In zijn verontwaardiging verklapte hij het verbond dat achter de schermen werd gesmeed en nu tot volle wasdom komt. Het was zijn einde als minister.

  Kennelijk gaat het de VHP en Santokhi om slechts één ding: terugkeren in het machtscentrum. En daar moet alles voor wijken; ook ethiek en oprecht democratisch handelen. Uiteindelijk is het woord aan u, de kiezer, op 25 mei 2020. U moet zich er echter van bewust zijn dat een stem op de NDP een stem op de VHP betekent en eens stem op de VHP is een stem op de NDP. De coalitie is al gesmeed, de tactieken worden uitgerold. VHP en NDP, Bouterse en Santokhi, het zijn twee handen op één buik!

  Bron:
  Lees meer: COLUMN: Twee handen, één buik -dwt Giwani Zeggen


  Maak melding

 13. Dat Deel Van Het Surinaamse Volk Dat Voor ddb/ndp Zwicht, Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb heeft Suriname sinds 25 februari 1980 in grote armoede en heel grote ellende gebracht.
  Als de keren die hij de kans gekregen heeft, heeft hij dat weer gedaan. Zie ook de periode vanaf 25 mei 2010 tot heden, waar hij, ndp en coalitie politieke partijen aan de touwtjes trekken. Bigie Armoede in het hele land en bij de surinaamse bevolking.

  Belfort heeft gelijk dat ddb in zijn nieuwjaarboodschap voor het Surinaamse volk weer gelogen heeft, netzo als hij dat al doet vanaf 25 februari 1980.
  Zie:
  – 18.000 woningen voor het volk,
  -voedselschuur van het Caribischgebied,
  – grootste Cassavemeelfabriek van het Caribischgebied,
  – 2e Dubai,
  – werkgelegenheid
  – investeerders,
  – bruggen over de grensrivieren,
  – diepzeehaven voor de kust van Suriname,
  – iedere leerling en student een laptop en een iphone/telefoon,
  – goede gezondheidszorg, genoeg medicijnen, goed draaiende medische zorg in heel Suriname,
  – geen evaluatie van de srd, hoge koers voor valuta,
  – grote criminaliteit, doorvoorland van drugs,
  – sranan skeer,
  – heel grote armoede, heel grote ellende’,
  – ondernemers die sluiten,
  – stijging van de kosten van levensonderhoud: elektriciteit, voor water, voedsel, medicijnen, kleding, huis huren, diesel/benzine bij de olie/benzinepompen, stijging van tarieven voor busprijzen/bootprijzen, schoolbenodigheden, enz, enz

  ddb/ndp en coalitie is niets anders dan een vloek voor Surinamers

  kort voor de verkiezingen daan ze weer met loze beloften komen zoals grondpapieren, vergunningen verschaffen aan ndp-ers, werkverschaffen voor 6 maanden, enz.

  Zij die deze zaken ontvangen, zou ik zeggen nemen jullie het aan, want jullie hebben er recht op. Het is niet van de ndp. Elke Surinamer heeft recht op domeingrond van Suriname. Als jullie op 25 mei 2020 gaan stemmen, kies dan bewust niet voor de ddb/ndp, maar voor een politieke partij die nu in oppositie is en nog toekomstige jonge politieke partijen.

  ddb/ndp is een ramp voor Suriname. Kies daarom niet voor deze verlepte, leugenachtige misdadige persoon/politieke partij, die bezig is met zijn enige eigen belang, namelijk niet in de gevangenis in Nederland, Suriname en USA te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid en drugshandel. ddb is de alle grootste misdadiger van Suriname en als u een andere koers voor Suriname wilt hebben kiest u daarom niet voor ddb/ndp, tenzij u en uw kinderen in heel grote armoede en heel grote ellende willen blijven wonen.

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?” Ben Ik nou niet degene die u erop moet wijzen dat u de belangen/doelen van u, uw kinderen, het land Suriname en de Surinamers moet verdedigen. Goed bestuur, goede bekwame leiders van politieke partijen, die de koers van Suriname en de Surinamers weten en gaan bepalen voor na 25 mei 2020 en de toekomst? U weet toch bliksem goed hoe u wilt leven, uw kinderen behoren te leven, het land Suriname en haar bevolking nationaal en internationaal voor moeten staan.

  Er zijn genoeg landen die met Suriname willen samen werken, alleen zullen dat andere poltieke leiders/huidige oppositie/leiders/partijen moeten zijn dan ddb/ndp. ndp/ddb is armoede, ellende, heel grote criminaliteit, volksbedrog.

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Chandrikaperkash Santokhi van de Verenigde HervormingsPartij (VHP) is de juiste/beste leider met de juiste competenties, politieke kennis en ervaring nationaal/internationaal die met andere politieke partijen en politieke leiders het voor de Surinamers en Suriname moet gaan doen, tenzij u in deze armoede en heel grote ellende wilt blijven leven. Het buitenland kent Chandrikaperkash Santokhi en wil met hem samen werken. ddb/ndp is ook bekend bij het buitenland, alleen voor drugshandel, misdaden tegen de criminaliteit en willen niet met hem samen werken, vandaar de grote armoede en heel grote ellende die u meemaakt in uw leven en Suriname er ook internationaal en nationaal zo slecht voor staat.

  ddb/ndp die met hun enige eigen belang/zich zelf verrijken bezig moet u daarom moeten laten ophoepelen, tenzij…

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Belfor heeft gelijk.Bouterse is inderdaad een moordenaar ,leugenaar,enz.enz.Het is echter jammer dat zijn voorzitter(Brunswijk) ook een crimineel is die op de internationale opsporingslijst lijst voorkomt.
  Hoe geloofwaardig is hij dan?Moet deze crimineel ook president worden?Nee toch Belfor.Weer broekoe poer bruku heet dat.


  Maak melding

 15. Ben ik nou degene die zo slim is, of ben u zo dom?” Ben Ik nou degene die u erop moet wijzen dat u de belangen/doelen van u, uw kinderen, het land Suriname en de Surinamers moet verdedigen? Goed bestuur, goede bekwame leiders van politieke partijen, goede eer en naam, (inter)nationaal, die de koers van Suriname en de Surinamers weten en gaan bepalen voor na 25 mei 2020 en de toekomst? U weet toch bliksem goed hoe u wilt leven, uw kinderen behoren te leven, het land Suriname en haar bevolking nationaal en internationaal voor moeten staan.

  Het buitenland wil met Chandrikaperkash (China, India, Indonesie, Brazilië, enz) samen werken. Nationaal en Internationaal kennen ze hem heel goed en dit zal heel goed voor Suriname en de Surinamers zijn en ook de juiste koers omhoog voor de republiek Suriname en de Surinamers betekenen.

  Het buitenland kent ddb ook heel goed. ddb is de grootste misdadiger van Suriname, die misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd en van drugshandel. In Nederland is hij hiervoor door de rechtbank tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In Miami wil de DEA hem ook voor het gerecht hebben voor poging drugs de USA binnen te willen smokkelen. Boerenveen weet er alles van, hij heeft het aan den lijven ondervonden.

  ddb/ndp is een vloek voor Suriname en zal Suriname alleen nog meer armoede en heel grote ellende brengen. Hoe eerder Suriname van ddb/ndp af is, hoe beter het is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Rutte is een leugenaar en onbetrouwbaar en Nederland is de grootste drugsnatie ter wereld. Wat zijn de overeenkomsten. Wat is de nieuwswaarde van dit bericht uit de mond van de clown Bellie.


  Maak melding

 17. Rutte liegt nooit, wel heeft hij van veel uitspraken en voorvallen geen actieve herinnering. Veel van zijn achterban bewondert hem daar om en proberen hem in hun bestuursfuncties na te doen. In Nederland blijft er net genoeg voor t klootjesvolk over om ze enigszins rustig te houden maar verder zijn de grijpgrage graaihanden niet minder smerig daar.


  Maak melding

 18. Een PAARSE LIKKER haalt er weer Nederland en Rutte bij !!!

  Rutte en Nederland zijn niet FAILLIET !

  Rutte heeft geen Onherroepelijk Drugsvonnis op zijn naam !

  Rutte is niet verantwoordelijk voor de December-Massamoord !

  Rutte is geen eigenaar noch exploitant van illegale Chinese
  MEGA-Vistrawlers in Sranan wateren !

  Rutte heeft niet MILJARDEN aan Ongedekte SRD-bankbiljetten
  gedrukt en uitgegeven in Sranan !!!

  Rutte heeft in Nederland een staatsbegroting, Paarse-Sranan-
  Machthebbers hebben een OLLO-OLLO-GATENKAAS-BEGROTING,
  ZONDER GOEDE DEKKINGEN EN MET EEN MILJARDENGAT !!!

  PS : FAILLIET SRANAN WORDT LANGDURIG GEGIJZELD DOOR PAARS,
  DOOR DE PAARSE LENINGZIEKTE, WORDT HET GEHELE SRANAN-VOLK
  GEWURGD !!


  Maak melding

 19. Omdat het volk te laf, te lui en vaak te opportunistisch is heb ik mijn hoop gericht op de rechtspraak. Hopelijk dat zij spoedig de kop van de slang afhakken. Dan zijn we in één klap ook verlost van de ka die de brood-schrijvende trollen overal plaatsen. Dan kan de grote schoonmaak beginnen. Het terughalen van alle gestolen gelden en het verwijderen van de incompetente maties die overal gedropt zijn.


  Maak melding

 20. John. Je uitspraken qua de leugens van de president veroorzaken te platvloerse taalgebruik. 😜 Je statement komt zo in het gedrang. Probeer altijd netjes over te komen. Al is het alleen maar voor de bühne. Ik ben het helemaal met je eens. Steek je hoofd niet boven het maaiveld uit. Anders wordt je een prooi. Jouw tijd komt nog wel. Geheel onverwacht. Het beste. Bakra Ronnie.


  Maak melding

 21. John
  Jou posting is van een heel andere orde dan dat van de pseudo econoom RobG.
  RobG snapt niet dat je als econoom niet kan begrijpen waarom de regering bijvoorbeeld de water en energie zo extreem verhoogd onderwijl er toch nog door de president wotrdt aangegeven dat hij subsidie zal blijven geven aan deze bedrijven.
  Kostprijs technisch klopt er dus iets niet.
  Wellivcht zou onze pseude econoom dit kunnen uitleggen.

  Trouwens jou opmerking dat alls tegenovergesteld is qua economische begrippen en benadering in Suriname is een keihard gegeven.


  Maak melding

 22. Belfort……..Je lult maar wat. Jij was onder Bouterse minister van Justpol terwijl jij wist dat Bouterse hoofd- verdachte is in het 8december proces. Jij hebt als minister van “ het” ministerie ipv Bouterse op te laten pakken in zijn reet gekropen. Huichelaar ten top want je wilde jou privileges behouden als minister. Waarom heb jij je toenertijd niet principieel opgesteld. En nu die beste man zwart maken nadat jij uitgescheten bent door Bouterse. Who is fouling who…..


  Maak melding

 23. Natuurlijk zijn een hoop gasten al op de hoogte voor de leugens die de Moordenaar al decennia lang uitkraait, trouwens zijn er nu heel andere tijden,mensen denken en gedragen nu zich heel anders dan vroeger en ook gasten dat ooit nooit wat hadden hebben nu genoeg zonder ervoor hard te werken en wat Belfort betreft is hij een hele grote Jaffer.Voorheen was Belfort een kontlikker van die Moordenaar en zijn lijder van ABOB is ook een gezochte zware drugs crimineel dat op de opsporingslijst bekend staat.


  Maak melding

 24. Meneer Belfort,
  Vertel mij nou eens welke surinamer het niet liegt. En jij dan??????

  Help Sur vooruit💀💀💀
  Laat de Sur politieke partijen voor de verkiezingen schriftelijk met een duidelijke verkiezingsprogramma komen. Waarbij zeker een uiteenzetting wordt gegeven over;
  – de aanpak van bureaucratie,
  – het inkrimpen van 50.000 ambtenaren,
  – het graaien uit de staatskas,
  – de juiste mensen op de juiste bestuurlijke plaatsen,
  – het invoeren van kort en krachtige integriteitsregels,
  – de aanpak van economisch herstel,
  – het werven van buitenlandse investeerders,
  – reorganiseren van het justitiële apparaat,
  – wijzigingen in het kiesstelsel,
  – intrekken van op onrechtmatige verkregen woeker gronden,
  – herschikken van natuurlijke hulpbronnen,
  – alle boevenpraktijken in het binnenland halt toe roepen,
  – licenties afgegeven door de corrupte regeringen van de afgelopen perioden allen intrekken(nood dwingt tot maatregelen),
  – verdeling van land aan de armen die geen grond bezitten

  Wanneer geen politieke partij bij machte is dit te presenteren, dan komt weer een idioot aan de macht.

  Uiteindelijk gaan ze allemaal zichzelf leeg roven en blijft voor de volgende generatie niets meer over.


  Maak melding

 25. Als die moordenaar ademt, liegt hij al….
  Sinds de jaren 80 kent iedereen deze moordenaar als grote leugenaar….
  Hij heeft een lieg virus in zn bloed….
  Hij verdient de galg….


  Maak melding

 26. Ronnie van der Hout. Je hebt gelijk, maar als ik DDB aanval is het voor mij heel moeilijk om mijn emoties vanwege mij moverende redenen,te onderdrukken. Deze man moet ophoepelen en liever gisteren dan vandaag, Sorry.


  Maak melding

 27. Een mogelijke oplossing om Sur weer op de rails te krijgen.

  Haal de geleerde jonge generaties uit Nederland naar Suriname. Benoem ze op hoge ambtenaren posten van waar beleid wordt gemaakt en uitgevoerd. Benoem de helft van de ministersposten aan deze groep hoog geletterden. Introduceer staatssecretarissen.
  Deze wijze van regeren zal de corruptie inperken. Parlements controle op het regeringsbeleid moet optimaal kunnen functioneren, zonder dat door het Kabinet wordt beinvloed.

  Zo nodig een aparte directe controle groep van ambtenaren aanstellen, dat regelmatig toezicht houdt op de gevoerde regeringsbeleid. Bij misstanden direct ingrijpen en hoge ambtenaren c.q. ministers vervangen.

  PRESIDENTSCHAP AFSCHAFFEN. HET WERKT BOEVENPRAKTIJKEN ALLEEN MAAR IN DE HAND. DE GEMEENSCHAP VAN SUR IS TE KLEIN VOOR PRESIDENT.

  Functie van MINISTER PRESIDENT zal beter tot zijn recht komen.


  Maak melding

 28. Bigi Sma, jij snapt weinig van sociale en economische vraagstukken. Dit kan ik jou natuurlijk niet kwalijk nemen omdat je nog een lange weg heb te gaan om deze complexe materie te begrijpen en eindelijk te doorgronden. De overheid heeft een lange subsidierelatie opgebouwd met bedrijven en instellingen in het sociale en economische domein.

  Thans zijn de financiële mogelijkheden van de overheid beperkt en de overheid is genoodzaakt om deze subsidierelaties te herzien. De overheid trekt zich stapsgewijs terug met haar subsidies. Men is niet van het en op het andere moment gestopt met o.a. de subsidies op benzine, gas,elektriciteit, bus- en botenvervoer, subsidies op importen, subsidies aan bedrijven, zoals winkeliers, enz.enz. De stopzetting van de subsidies zal gefaseerd plaatsvinden. De overheid neemt hiervoor een redelijke termijn in acht.

  Het gefaseerd afbouwen van deze voorziening heeft tot doel dat de ontvangers wennen aan de veranderende situatie en dat zij de ruimte krijgen om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. M.a.w. deze termijn dient ertoe om de subsidieontvanger in staat te stellen maatregelen te treffen om de gevolgen van de beëindiging van de subsidierelatie te ondervangen. De subsidie ontvangende partijen krijgen thans de ruimte om nieuwe structuren aan te leggen om o.a. de kosten te dekken. Bigi Sma, jij snapt deze materie niet. Deze complexe materie moet je aan kenners overlaten.


  Maak melding

 29. Wacht eens even buitelandse bedrijven subsidie geven om in je land te investeren ! Wat !¡!!! Dus kortom bv. Je zegt china kom ons goud graven en wegnemen ik zorg en subsidies. Suriname is een drugsdoor voer land wil niet zeggen fat Bouterse alle drugs moet testen en sturen. Waarom bouwt Suriname niet zijn eigen bedrijf om natuurlijke hulpbronnen zijn eigendom te maken? Zeg niet er geen geld is, want om auto’s te kopen, bruggen te bouwen etc. Is er wel.


  Maak melding

 30. Robje-G-, huisslaafje-van-Opa-Desi,

  net als Opa D jokt u alweer !

  Het VOLK is eerst verarmd door de Devaluaties en mega-
  prijsstijgingen van Opa D !

  Economie is ten eerste alleen UITGEVEN wat je als Land VERDIENT !

  Niet JARENLANG begrotingstekorten maken, terwijl tegelijkertijd de
  Sranan-economie wordt verwoest !

  GEEN ONGEDEKT geld drukken al je als Paars regiem ALLE Gelden
  en Tegoeden heb doen VERDAMPEN via oa CORRUPTIEVE UITGAVEN !

  De Ballast Nedam-BRUGGENBOUW-corruptiezaak is tot nog nog TABOE
  verklaard door de PAARSE Machthebbers voor het Openbaar Ministerie !
  ALLE NAMEN VAN DEZE CORRUPTE SURINAAMSE BOEVEN/TOP/POLITICI
  STAAN OPENLIJK IN HET NEDERLANDSE STRAFDOSSIER TERZAKE !

  De ECONOMIE VAN DE PAARSE CORRUPTE POLITICI DRAAIT OP HOUT, GOUD,
  SCALIANS, WITWASSEN ZWART GELD, MEGA-CHINESE VIS-TRAWLERS en
  NEP-Openbare-Inschrijvingen op FICTIEVE PAARSE OVERHEIDSPROJECTEN !

  DE BEVOLKING MAG VAN PAARS CREPEREN !

  ER is geen echte staatsbegroting en de staatsschuld bedraagt
  ongeveer TWINTIG MILJARD !!!

  OVER WELKE ECONOMIE WIL JIJ BABBELEN,
  ROBJE-G ????

  PAARS HEEFT LETTERLIJK ALLES IN DE SRANAN ECONOMIE
  KAPOT GEMAAKT DOOR WANBELEID EN CORRUPTIE !!!


  Maak melding

 31. Aan de ene kant versterkt de overheid subsidie en van de andere kant graait dezelfde overheid middels bijvoorbeeld govermenttake, eigen bijdrage met een SZF-kaart, inflatie ( zonder looncorrectie), verhoging inkomstenbelasting, motor-rijtuigenbelasting het lekker terug. Dat noem je volksverlakkerij en dat doet jou clowneskse leider van het NDP- volk graag, meneer Robg!


  Maak melding

 32. RobG(emeen)
  Als jij enigzins economisch begrijpend beschowingen wilt geven in relatie met sociale aspecten dan had ik wel verwacht dat je deze zin mee zou nemen
  “de sterke schouders moeten de zware lasten dragen” en dus niet “de sociaal zwakkeren moeten de lasten ophoesten”.
  Inkomsten uit geinde belastingen ach ja de rijken worden ontzien. Het is mogelijk om als onderneming zelfs reizen die een prive karakter hebben als zakelijke kosten op te voeren ja alle prive uitgaven (representatie etc) zijn bedrijfskosten in Suriname.
  Vraag jezelf af wie controle uitoefent op de uitgaven zijde van bedrijven zogenaamd willen ze wel maar dit word tegengehouden door de smalle rijke toplaag en ook de notie en know how is daar een gebrek aan.
  Dus breek me de bek niet open als pseudo econoom die zaken niet snapt.


  Maak melding

 33. De KRIJGSRAAD van Suriname zal binnenkort voor

  goed AFREKENEN met de MEGA PAARSE LEUGENAAR !!!

  PS : de LEUGENAAR zat niet op het toilet maar heeft

  de DECEMBER-MASSAMOORD, voorafgegaan door

  MARTELINGEN, samen met zijn futu-boys, rustig en

  kalm gepland en stapsgewijs uitgevoerd !!!


  Maak melding

 34. @ Kel.
  Als je gelovig bent, dat moet haast wel, anders haal je God er niet bij, dan weet je dat God je niet in de staak laat. Wij laten God in de steek.

  Off topic.
  Ik wil dit met jullie delen. Iemand om trots op te zijn.
  Wie kent hem? Is hij familie van Galida

  folia.nl/actueel/125681/humphrey-lamur-er-zijn-zo-weinig-zwarte-mensen-in-de-wetenschap


  Maak melding

 35. @RobG

  Heeft de president toen hij uit coma na het IMF deal niet gesteld dat indien zou doen wat met het IMF was afgesproken zijn herverkiezing uitgesloten zou zijn. Bouterse heeft een IMF deal gemaakt, dat u verdedigde, waarin de energie subsidies zouden worden geëlimineerd en de BTW zou worden ingevoerd. U verdedigde dat tegen alle mensen die stelden dat het IMF contract niet te realiseren was.
  Nu praat u recht wat Bouterse gedaan heeft. Eerst de arme Surinamers opl aten draaien voor verdubbeli9ng van de energie prijzen en nu de bevolking laten opdraaien voor mega subsidies aan slecht gemanagede Staatsbedrijven als EBS.
  Iedereen wist het al dat Bouterse de subsidie kraan niet dicht zou kunnen draaien. Ondertussen is iedereen vergeten dat er al jaren gestudeerd wordt op de tariefcalculaties van EBS .

  beste RobG Bouterse sponsort Alcoa met $ 50.000.000 per jaar zodat hij in 2020 een fors spaarpotje heeft voor de verkiezingen van 2020. beste RobG er wordt ruim SRD 300.000.000 jaar te veel betaald aan Suralco/Alcoa voor Brokopondo stroom. Vergeet verder niet wat er tussen EBS en Staatsolie Power Company Suriname verrekend word. Ofwel hoe subsidie in de kassa van Staatsolie kan terecht komen.

  De datum voor de overdracht van Brokopondo is niet bij toe val 01.01. 2020. Bij die overdracht zal EBS of een ander staatsbedrijf met NDP commissarissen Honderden miljoenen echte dollars kunnen lenen voor de herverkiezing van uw Goeroe.

  beste RobG de vorige regering betaalde ook subsidies omdat lage energieprijzen een politie issue was en is. Echter dat kon toen vanuit een begroting die 1/5 was van die van nu. Dat kin konb met een staatschuld die 1/6 was van die van nu maar 10% van de begroting kost terwijl de staatschuld van nu meerkost dan alle salarissen van de ambtenaren bij elkaar. Dat kon met een ambtenaren korps dat maar 2/3 was van dat van nu.

  Beste RobG u legt vaak uit hoe het beter kan met meer markt en minder overheid. Ziet u niet dat Uw goeroe precies de tegenovergestelde weg vewandelt. Steeds meer overheid en steeds meer Schuld.

  Gelukkig zijn er statistieken die duidelijk maken dat onder Vene de staatsschuld afnaam en dat die onder Bouterse explodeert net als het aantal ambtenaren, etc. Kijkt u nu eens naar de feiten en hoe de economie de afgelopen jaren vernietigd is.


  Maak melding

 36. CS4Pres!

  Hij heeft de juiste competenties, persoonlijkheid, kennis en ervaring in de politiek nationaal en internationaal om gelet op de uitdagingen in Suriname dit te doen.

  Het buitenland (China, India, Brazilie, Indonesie, enz) willen allemaal met hem samen werken. Ze kennen hem.

  ddb is de grootste crimineel van misdaden tegen de menselijkheid en drugscrimineel die erin de republiek Suriname is sinds 25 november 1975. Hij heeft van de rechtbank/krijgsraad een eis van 20 jaar gehad voor de 8 december 1982 moorden, waar hij de hoofdverdachte is en de hoofdverantwoordelijke is omdat hij de leiding had in Suriname vanaf 25 februari 1980.

  DEA in Miami wil ddb voor de rechtbank in Miami hebben voor poging drugs de USA binnen te smokkelen. Boerenveen heeft het aan den lijven ondervonden.

  In Nederland is ddb door de rechtbank voor 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor drugshandel naar Nederland.

  ddb – adhin/ndp hebben Suriname skeer gemaakt. Ze zijn met hun enige eigen belangen bezig. Verrijken van zichzelf, gezinnen en familieleden. Het volk kan voor hen de pot op. Zie maar dat deze niet de primaire behoeften kunnen betalen, sranan skeer, lege winkels, winkels failliet, werknemers die ontslagen worden, grote werkloosheid, heel grote armoede, enz, enz.

  Armoede is heel groot in Suriname en ddb – adhin/ndp is hiervoor verantwoordelijk.

  ddb graatie!
  Ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom?

  Suriname heeft goed bestuur nodig, perspectief, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, goede leiders, goede politieke partijen, goed onderwijs en wetenschappen, goede productie en exportondernemingen, rust, orde, veiligheid, de juiste koers omhoog, samen werken met landen die dat kunnen helpen realiseren, enz.

  Volk van Suriname, Surinamers:
  Chan4Pres!
  CS4Press
  Time4Chan(ge)!

  Sluiten u massaal aan achter de Verenigde HervormingsPartij (VHP) en stemt u massaal op deze politieke partij. Timee4Chan(ge)! CS4Pres! Het gaat om het land Suriname dat gered moet worden, weer sterke instituten, oa van de President die verantwoording in de DNA komt afletten, de huidige minister hebben een gezag, enz. Time4Chan(ge)! Suriname moet nationaal en internationaal weer op de kaart staan. Werkgelegenheid, productie en export,

  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 37. Bigi Sma, de president zei in zijn nieuwjaarsrede dat subsidies gecontinueerd gaan worden en dat is een juiste standpuntbepaling van het kabinet. De subsidies die gecontinueerd gaan worden zijn t.b.v de minder draagkrachtigen in de samenleving en niet voor de sterke schouders. Velen binnen de kring der sterke schouders hebben jarenlang als free-riders geprofiteerd van de lage kostprijzen die door overheidssubsidies mogelijk werd gemaakt. De sterke schouders worden er echt niet armer van als zij meer moeten betalen voor o.a. nutsvoorzieningen en voor gas/benzine/elektriciteit. Voor de overheid is het een lastige klus om deze groep via het stelsel van belastingvoorzieningen aan te pakken. Ze zijn een goed georganiseerde groep, hebben een uitstekende infrastructuur opgebouwd waardoor zij ook de beste contacten hebben met het maatschappelijke krachtenveld.


  Maak melding

 38. Bouterse liegt altijd ook over die december 1982 moorden.Deze man is schaamteloos en hij belazerd het volk al jaren en dat komt omdat hij een domkop is. Het volk heeft voor hem gekozen en zitten met hem in hun maag.Hij heeft het land leeggeroofd en zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Dat is mijn mening als burger van het land.


  Maak melding

 39. RobG
  Eén van de weinige keren dat ik je gelijk geef en daarom blijf ik aggeren tegen dit beleid en iedere politieke partij die alleen aan zijn familie en achterban denkt..Reden waarom ik geen enkele politieke partij verdedig noch in het verleden en dus ook niet in de toekomst tenzij…
  Zie wat er wordt gedaan met bijvoorbeeld de Irene vallen
  Slapen ze? Word er iets nieuws verkondigd? Is het geen publieksgeheim?

  Ach het leven gaat door en ze denken maar nu ik morgen weet ik niet wie er overblijft


  Maak melding

 40. srafu oftwel slaaf, je bent gewoon ziek, Zoek hulp.
  Henri55 Nederland draait beter dus mag Rutte liegen. Jullie zijn mij een stelletje ezels hier op waterkant. He bent moreel corrupt.


  Maak melding

 41. Vraag aan onze geweldige President Bouterse, die door sommige wordt gezien als door God aangesteld en dus alleen door God afgezet mag worden en waardoor verkiezingen in Suriname overbodig zijn geworden:
  Wanneer mogen wij deze mooie berichten weer in de kranten lezen,.
  Conclusie: In 40 jaar is Suriname wel onherkenbaar veranderd. 40 jaar geleden maakte de EBS nog winst wat tegenwoordig met verhoogde tarieven en subsidies niet meer kan. WAT DOEN WE NU FOUT?????
  Dit stuk geeft duidelijk weer dat wij onze geschiedenis niet kennen of opzettelijk vergeten en
  dat wij in een enorm diep financieel/economisch en sociaal gat zijn gevallen.

  De Vrije Stem van 25-6-1977
  Bijna 3 miljoen gulden winst voor EBS
  Op dinsdag, 21 juni 1977 werd de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de N.V. E.B.S. gehouden. De Regering van Suriname werd vertegenwoordigd door de minister van Financiën, de heer H. A.E. Arron en de minister van Distriktsbestuur & Decentralisatie, de heer O. W. van Genderen, terwijl de OGEM vertegenwoordigd werd door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer K. Fibbe. Als commissarissen van de E.B.S. waren mede aanwezig de heren: mr. R.W. Braam en mr. H. Mungra; als adviseur van de Regering werd de vergadering levens bijgewoond door de heer drs. H.R. Neijhorst. De jaarresultaten werden besproken en de balans en verlies en winstrekening en het uit te keren dividend vastgesteld. De bestedingen in de partikuliere sektor namen iets toe, hetgeen voor onze bedrijven merkbaar was in een stijging van het partikuliere energieverbruik. Ook de afname in de industriële sektor verbeterde merkbaar. In de elektriciteitssektor steeg het kWh verbruik tot ± 177,7 miljoen kWh, inklusief de in de ! D.E. sektor verkochte 17,7 mil-j joen kWh. De verkoop van Ogane-gas steeg ten opzichte van het vorig jaar met 23,12% tot 14.221.582 Ibs. Door de verdere overschakeling van stadsgas naar Ogane-Gas daarentegen liep het stadgasverbruik sterk terug. De verwachting is dat de gasfabriek na bijkans 70 jaren trouwe dienst eind 1977 stilgelegd zal worden. In 1976 werd in duurzame produktiemiddelen Sf 9,2 miljoen geïnvesteerd voor de verbetering en uitbreiding van de energievoorziening, waarvan in Paramaribo Sf. 5 miljoen, in de distrikten Sf. 3,2 miljoen en bij het Oganebedrijf Sf. 1 miljoen. ” De totale ontvangsten stegen met 13,3 % tot Sf. 35.607.000; daarentegen stegen de exploitatiekosten met 17,5 % tot Sƒ. 31.184.000. Als gevolg hiervan daalde het rendement op het geinvesteerd vermogen van 7,4ó % in 1975 tot 6,59% in 1976. De nettowinst van het afgelopen jaar is lager dan van het vorig jaar: in guldens uitgedrukt daalde de winst van Sf. 2.985.000 in 1975 tot Sf. 2.872.422 in 1976. Na uitkering van 9% dividend, welk percentage gelijk is aan dat over 1975, en vorige jaren, werd Sf. 1.072.422 aan de algemene reserve toegevoegd. Het Bestuur en de Aandeelhouders achten dit noodzakelijk in verband met de verder te verwachten uitbreiding. Sinds de oprichting van. de EBS werd Sf. 32,7 miljoen geinvesteerd. Voor de jaren 1977 en 1978 staan grote uitbreidingen op het programma en wel: in de Paramaribo bedrijven voor respektievelijk Sf. 7,6 en Sf. 7 miljoen en in de D.E. sektor voor respektievelijk Sf. 7,4 miljoen en Sf 7 miljoen, in totaal dus respectievelijk Sf. 15 en Sƒ. 14 miljoen. De financiering hiervan is verzekerd. De met de Regering overeengekomen subsidieregeling bleef ook dit jaar van kracht en betekende voor de huishoudelijke verbruikers een grote tegemoetkoming in de gestegen kosten van elektriciteit en Ogane-gas. De minister van Distriktsbestuur & Decentralisatie dankte de direktie voor het gevoerde beleid en betrok hierin ook het personeel van de E.B.S. dat ook dit jaar met grote toewijding en volledige inzet van krachten ervoor gezorgd heeft, dat de energievoorziening van Suriname, ondanks vaak grote problemen, toch goed kon verlopen. In het eerste kwartaal was er een meer dan normale stijging in de verkopen merkbaar. Als deze stijging doorzet mag verwacht worden dat over het gehele jaar een stijging van rond 9% gerealiseerd zal worden. Twee nieuwe Mirrlees dieselaggregaten met een vermogen van totaal 12 mW werden aangevoerd, waarvan het eerste sinds 20 juni j.l. aan de energieopwekking deelneemt.
  ‘De bouw van een nieuwe centrale te Albina vordert goed. In het Commewijnegebied is hard gewerkt aan de nettenbouw, als gevolg hiervan kon eind mei het woongebied Tamanredjo van elektrische energie worden voorzien. Tot commissaris namens de Re-
  gering van Suriname werd herbenoemd de heer mr. H. Mungra en tot commissaris namens de OGEM BV. de heer mr. Ph. C.M. van Campen. De Raad van Commissarissen ziet er momenteel als volgt uit. president-commissaris: drs. J.A. Bakker
  commissarissen: mr. ‘R.W. Braam mr. Ph. C. M. v. Campen mr. H. Mungra mr. H L. de Vries de direktie wordt gevoerd door OGEM B.V. direktie-vertegenwoordiger ir. A.R Emanuels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.