Groeiend aantal politieagenten in Suriname vorig jaar in de fout

27
Bericht over aanhouding politie inspecteur wakkert 'mofokoranti' in Suriname aan
Politie inspecteur aangehouden in omkopingszaak ECD in Suriname

PARAMARIBO, 4 jan – Een groeiend aantal politieagenten in Suriname is het afgelopen jaar in de fout gegaan. Op nummer 1 op de lijst van toegenomen ‘onsmakelijkheden’ binnen het Korps Politie Suriname (KPS) staat geweld binnen de huiselijke relatie bij politieagenten. Ook het toepassen van politiegeweld bij arrestaties komt veel voor bij het korps, zegt procureur-generaal (PG) Roy Baidjnath Panday.

De PG bracht dit afgelopen week naar voren bij de jaarafsluiting van het KPS schrijft dagblad De Ware Tijd (dWT). Hij maakte duidelijk dat deze ontwikkeling de autoriteiten zorgen baart. “Het Openbaar Ministerie heeft met ‘bloedend hart’ moeten vaststellen dat het aantal onderzoeken bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ) een stijgende trend vertoont” aldus Baidjnath Panday.

Deze negatieve zaken mogen zich volgens de PG niet voortzetten in 2019. “Wij zullen sterke maatregelen moeten treffen om te voorkomen dat politiemensen over de schreef gaan. Iedere dag biedt nieuwe kansen en kan een mooie dag worden. Het is aan u om dit mooie te realiseren en niet in de fout te gaan” luidde zijn dringende oproep volgens dWT.

27 REACTIES

 1. Tja,
  voor de KPS zijn deze agenten een grote schandvlek. Anderzijds zijn de politici en bestuurders van politieke partijen zich ongegeneerd aan het verrijken op een schaamteloze wijze, tevens spelen in de politiek de meest onsmakelijkheden voor.

  Vind je het dan gek dat de os van Jupiter denkt : “wat Jupiter kan kan ik ook”
  Suriname is verworden tot een land waarin de een de andere probeert te overtreffen wat betreft “onsmakelijkheden”. Ik zou het beestje bij de naam noemen en zeggen dat er sprake is van crimineel gedrag en in sommige gevallen criminaliteit binnen KPS


  Maak melding

 2. Huiselijk geweld keur ik af.
  Criminelen mogen harder aangepakt worden zo ook die criminelen in het korps.

  Failed state zie oudejaarsdag in Nederland de politie kan het geweld van de jongeren niet aan het leek wel oorlog.


  Maak melding

 3. Het zijn niet enkel het hele PKS die grote verbeteringen moeten laten zien. De Overheid en de ambtenaren horen goed gedrag te vertonen. Corruptie,criminaliteit moet drastisch aangepakt worden.
  Goed gedrag begint eerst bij jezelf. Het mag niet zo zijn dat enkel de KPS hierop wordt aangesproken, de militairen, brandweermannen, Security en uiteraard de bevolking. De wtten moeten gehandhaafd worden. Wanneer er burgerlijke ongehoorzaamheid in het spel is, zal de politie moeten optreden. Het mag niet zo zijn dat de KPS oogluikend toe ziet, dan mensen worden beroofd of mishandeld, vervolgens de ene na de andere overtreding plaatsvindt. Als politieman hoor je, je thuisfront te beschermen. Heeft een politieman losse handjes naar zijn gezin toe, is hij het niet waardig om lid van de KPS te zijn. Heropvoeding en de gevolgen van hun handelen moeten zeker besproken worden. Er moeten duidelijk wettelijke regels opgesteld worden in het hele KPS.
  Protocollen hoe te werk moet worden gegaan, anders loopt het mis. Voor aanname hoor de KPS de sollicitant eerst volledig te screenen en een psychologische test laten doen. Niet een ieder is geschikt voor deze functie. Er kunnen veel klachten zijn over de KPS, laten wij niet uit het oog verliezen dat sommige burgers letterlijk alle regels aan hun slippers lappen. De criminaliteit wordt met de dag erger. Hoe wil je dit nu gaan oplossen in onze bananen republiek???.


  Maak melding

 4. Het begint bij de voordeur selectie en gaandeweg tijdens de opleiding word er verder geselecteerd op geschiktheid, integriteit en betrouwbaarheid maar zeer zeker ook op onpartijdigheid.
  Als het dan nog fout gaat dan zit het in de genen en tussen de oren


  Maak melding

 5. Ray, voor alles is er hulp in Nederland maar niks is gratis.
  Voor alles moet je betalen.
  In Suriname ken ik geen voedselbanken of mijn familie verzwijgt veel voor mij.
  Ze wonen in grote huizen hebben auto’s, werken, gaan naar de dokter indien nodig, er zijn een paar boven de 80 jaar. Geen drugsdealers zover ik weet.
  Ja, tuurlijk helpt het geloof.

  Als ik het vliegtuig hoor overvliegen dan denk ik, bah moet ik terug naar Europa 😖


  Maak melding

 6. Suriname i love…..als ik een vliegtuig hoor overvliegen dan denk ik……hopelijk zit een paarse, paranoïde randdebiel en dorpsidioot als jij er niet in. Wij zitten hier in 1 van de grootste economieën en rijkste land ter wereld niet te wachten op onderontwikkelde apen uit een narcoland dat geregeerd word door een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar met een strafeis van 20 jaar boven n zijn corrupte, criminele kop.


  Maak melding

 7. Weet de PG niet dat de politie al te vaak moet optreden tegen inbrekers,rovers,roofovervallers,roofmoordenaars,verkrachters bij roofovervallen??
  Laat hij liever zijn “tools” gebruiken om zaken sneller aan te laten pakken op het parket !!!En vooral mede helpen zorgen voor de veiligheid van de burgers !!


  Maak melding

 8. Ze hebben een goed voorbeeld van de politiek en van de douane, die het land leegroven, kijk naar hun bezittingen die ze vergaard hebben in enkele jaren, waar anderen niet eens aan kunnen komen, na hun leven lang hard gewerkt te hebben.


  Maak melding

 9. @ Suriname i love,

  jou familie is niet maatgevend voor wat in Suriname gebeurd. Ben blij voor ze dat ze het goed hebben en dat ze bij de top behoren.

  Je moet niet terug naar Nederland hoor, je mag rustig in Suriname blijven wonen; je familie zal je ondersteunen en steunen totdat je SU een mooie en goed betaalde baan heb.
  Onthou echter één ding Kon tang nanga kon libie a no a srefie.


  Maak melding

 10. ddb – adhin en gang hebben Suriname wederom, vanaf 25 mei 2010, in heel grote armoede en heel grote ellende te brengen.

  Iedereen voelt en merkt het, de powa man die man die zijn vrouw kwam afhalen JAP een flinke afranseling gaf, Security man die hard kan weg lopen uit het brandende pand van Chui Hing, groeiend aantal politieagenten in Suriname vorig jaar in de fout, enz. enz.

  Surinamers moeten goed gaan nadenken hoe ze willen leven en kijken naar die politieke partijen en leiders die dit kunnen realiseren. Rust, Vrede in de republiek Suriname. Verder: vertrouwen, doelen realiseren, productie en exportondernemingen, goed opgeleiden en geschoolde burgers, werkgelegenheid, goede medicevoorzieningen, sport en spel, veiligheid, criminaliteit zoveel mogelijk te beperken, toerisme, een schoon en mooi land, huizenbouw, lage koers van de srd, genoeg vreemde valuta, perspectief, goed bestuur, Surinamers die bewust zijn en verantwoordelijkheid nemen voor hun doelen, hard werekn en eerlijk je geld te verdienen, samen werken met landen in de regio en de wereld voor een stralende toekomst voor de Surinamers, nationaal en internationaal. Een land dat een voorbeeld is in de wereld.

  A nofo now, ddb- adhin a keba! Tek Joe Bondroe Dai hoepel op!

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Chandrikaperkash Santohki is de beste man die Suriname nationaal en internationaal in deze periode waarin Suriname in zeer diepe crises verkeert te leiden, tenzij u op deze wijze dood wil gaan in de film.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Sam, was het maar waar dat ze tot de top behoorden, het is ons meegegeven eerlijk en hard te werken voor je geld dan geniet je er ook meer van.
  Met mijn diploma op zak kan ik aan de bak, al is het voor iets minder, maar zonder stress en de Belastingdienst die je kaal plukt als je voltijds werkt.


  Maak melding

 12. Ik had een reactie geplaatst maar die is waarschijnlijk niet door de screening heen gekomen, de rode draad hierin is geweest.
  Hoe wil je dit voorkomen als je als land niet alles naar de hand wilt zetten o.a.
  Tijdens de opstart procedure selecteren op
  Achtergrond onderzoek
  Opleiding
  Social gevoel en instelling
  Integer en betrouwbaar
  Op sociaal maatschappelijk gebied
  Gaandeweg de opleiding zaken blijven monitoren op zaken zoals
  Toetsing van ontwikkeling van integriteit, betrouwbaarheid en maatschappelijk betrokkenheid etc
  Ook na de opleiding blijven ontwikkelen en toetsen dan kun je hooguit hele clusters uitwassen mogelijk voorkomen.
  Belangrijk is de vraag of de overheid daadwerkelijk wil nastreven om een goedlopend eerlijk integer en betrouwbaar politieorgaan in stand te houden


  Maak melding

 13. @ Diana

  Het feit dat ze weinig verdienen wil zeggen dat ze moeten gaan stelen en bedriegen, wat denkt je om een ander werk te gaan zoeken ???

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Ze verdienen te weinig?
  Begin niet aan een gezin als je nog op school zit en daardoor geen huis kan permitteren en helemaal je kind niets te eten kan geven.
  Het moet niet de schuld van een andere zijn dat je een puinhoop van je leven hebt gemaakt.
  Onderwijs is belangrijk, ouders moeten een goede voorbeeldfunctie zijn voor hun kinderen.


  Maak melding

 15. Bigi sma, 👏👍

  Analyser, karma is a bitch, wat je zaait oogst je later.

  Be careful when you judge me.
  The stone you throw my way today may be the one you trip on tomorrow.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.