Familie en vrienden reageren geschokt op dood Gaitrie (43) uit Rijswijk

50
Familie en vrienden reageren geschokt op dood Gaitrie (43) uit Rijswijk

RIJSWIJK, 4 jan – Een vakantie in Suriname, die de 43-jarige Gaitrie Jagroep uit Rijswijk samen met haar partner Mohamed K. (53) en haar 4-jarig zoontje vierde, is donderdag wreed geëindigd. De vrouw werd door haar partner gewurgd en vond daarbij de dood. Familie en vrienden reageren geschokt. ‘RIP Gaitrie, je zei me altijd dat je bang was voor deze man en nu heeft hij je dood gemaakt‘ zegt een van hen op Facebook.

Het gezin dat de Nederlandse nationaliteit bezit ging op 27 november 2018 naar Suriname en zou op 3 januari 2019 terugvliegen. Volgens een verklaring van de man zouden de twee bijna de hele vakantie ruzie gehad hebben. Die ruzie kwam donderdag tot een hoogtepunt toen Gaitrie hem aangevallen zou hebben met een kapmes. Mohamed verklaarde tegenover de politie in Suriname dat hij met een hand het kapmes tegenhield en met de andere hand haar keel dichtkneep, met alle gevolgen van dien.

In juli 2018 namen ze samen nog bovenstaande foto met de 4-jarige zoon op de voorgrond. Het kindje zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht. 

Vakantieganger uit NL wurgt wederhelft in Suriname
De plek waar het gebeurde. De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden in Suriname onderzoeken deze zaak verder.


50 REACTIES

 1. Hier in Nederland is mannen recht, het “aanrecht” dus ze zoeken het uit in Suriname , daar waar vrouwen mishandeling en afslachting erg erg aantrekkelijk is. Denkend dat ie slim is mooi niet.


  Maak melding

 2. Neem mij niet kwalijk hoor, maar heb Hindoestaanse kennissen en de vrouwen hebben het echt niet makkelijk met hun schoonmoeder.
  De druk van de familie is hoog en bemoeienis enorm.


  Maak melding

 3. Sorry hoor maar ik moet even inhaken, sommigen van jullie die hier gelijk over geloof en verschillen praten, moeten ten eerste een cursus Nederlands gaan volgen, ten tweede jullie uiten hier volkomen onzin uit met niet gerelativeerde argumenten. Hele lange verhalen schrijven zonder echt 1 zinnig woord te zeggen dat is pas zonde voor je tijd en energie. Ten derde en ook het laatste wat ik te zeggen heb, het is verschrikkelijk voor de familie van de dame en haar kind, ik wens ze sterkte… Maar zolang er niet uitwijst wat een doodsoorzaak is laten we vooral niet suggereren, misschien was ze wel geschift en deed hij dat uit verdediging of hij een enorme agressieve labiel. We weten het niet. Wat wij als mensen moeten doen is van dit soort dramatische gebeurtenissen ver vandaan blijven en diegene die er in bevinden proberen te helpen, voordat het mis gaat.


  Maak melding

 4. En ook nu weer zullen er veel meningen zijn, over dit noodlottig gebeuren . But still, no one knows what went on, lang behind closed doors. At the end of the day blijft een vierjarig kind achter , zonder moeder, omdat ze nooit meer terugkomt, iets waar hij niet om heeft gevraagd. En een vader die hij voor heel lang niet zal zien , en wanneer ie vrijkomt t nog maar de vraag is , als hij degene die hem z,n moeder heeft ontnomen , wil zien .Dit kind is de ENIGE en grote verliezer.


  Maak melding

 5. Zoveelste afgrijselijk verhaal.Niet de eerste en ook niet de laatste.Wij mensen zijn de onvoorspelbaarste wezens op deze planeet.Wij zijn net als het weer,Onvoorspelbaar.Van poes lief naar beestachtig in een handdraai.Als ik God ooit ontmoet,het eerste wat ik hem zal vragen,waarom hij ons heeft geschapen.


  Maak melding

 6. Triest dit alweer te moeten lezen. Ik denk dat de dader nu wel al spijt heeft van wat hij de moeder en het kindje heeft aangedaan…
  Ik judge niemand…Laat dat over aan de Almachtige God van leven en dood..😇😠😑


  Maak melding

 7. Familie en overige nabestaanden gecondoleerd.
  Hoop dat er een gezin binnen de familie is die de zoon met liefde in huis opneemt en voor het kind zal zorgen als een eigmen kind.
  Dit kind is de rekening geworden van hetgeen zich tussen zijn ouders heeft afgespeeld.


  Maak melding

 8. Ze vreesde voor haar leven maar leefde toch nog samen met die moordenaar..?!
  Zelfs de familie merkte op dat het niet goed ging met haar,konden ze dan heen geen hulp bieden toen zij nog leefde.??


  Maak melding

 9. Ik ken ze niet maar vind het verschrikkelijk dat weer een vrouw van het leven wordt beroofd en dat een jongetje zijn moeder kwijt raakt.Ik wens de familie veel sterkte toe


  Maak melding

 10. @ Ray
  “Ze vreesde voor haar leven maar leefde toch nog samen met die moordenaar..?!
  Zelfs de familie merkte op dat het niet goed ging met haar,konden ze dan heen geen hulp bieden toen zij nog leefde.??”

  Makkelijker gezegd dan gedaan. Heel vrouw leven in angst samen met een man die hun slecht behandelt, de familie weet dat, doet haar best om te vrouw ervan te overtuigen dat “weggaan bij die man”het beste voor haar is. Helaas zien deze vrouw het anders en blijven bij hun grote liefde.
  sommige in de hoop dat hij zijn belofte om hulp te zoeken cq het anders gaat doen na zal komen.

  Sommigen seponeren zelf mogelijke rechtszaken door hun afgelegde verklaring, aangifte, in te trekken.
  Dus…………………


  Maak melding

 11. r.i.p. Gaitrie. Hopelijk wordt het kindje liefdevol opgevangen in de familie, maakt niet uit of het familie van moederszijde of vaderszijde is.


  Maak melding

 12. Vrouwen houden ervan om oude koeien uit de sloot te halen en daar houden mannen niet van, vrouwen halen het bloed onder de nagels van hun echtgenoten.
  Mannen vergeten in hun woede dat ze met 1enkele klap een vrouw dood kunnen slaan.


  Maak melding

 13. @Sam
  Nee Sam ,als vrouw verdien je het niet als een hond of dweil behandeld te worden.Ook niet door je grote liefde.De vrouw heeft een zwakte als zij de geweldenaar telkens blijft vergeven en in hem blijft geloven.Als. je een vrouw bent met een goeie baan en diplomas ,hoef je echt niet deze vernedering verder mee te maken.Maar als je in de relatie blijft en het ergste gebeurd heeft het weinig zin om te zitten jammeren.Die vrouw kon geholpen worden maar het schijnt dat zij niet geholpen wilde worden.Een vrouw zijn betekent niet dat je alle sh*t van je partner moet accepteren en doen alsof het je lot is omdat je een vrouw bent.


  Maak melding

 14. In Nederland zijn tal van organisaties aanwezig die zich bekommeren om vrouwen die door hun partners mishandeld worden.Het enigste wat de vrouw moet doen is een aanklacht indienen en voor hulp aanmelden bij zo een organisatie.
  Dat het niet boterde tussenn deze 2 is duidelijk.De oorzaak waarom het fataal is geeindigd weten we niet ,maar het is niet allemaal begonnen in Suriname ,het is wel geeidigd in Suriname.


  Maak melding

 15. Ik heb maar besloten om op deze Bullshit niet te reageren.
  G.: RIP
  Mohamed K. Burn in hell
  Jongetje van 4 : Ik hoop dat jij de weggevallen liefde van jouw moeder bij een andere moeder mag vinden. Hopelijk heeft die andere moeder ook een lieve man, die jou de opgelopen trauma doet vergeten. Ik wens je heel veel sterkte en succes in jouw verdere leven en veel wijsheid bij het kiezen van een partner.


  Maak melding

 16. Mensen en mensenkinderen,
  Bijna de helft van de reacties gelezen te hebben kom ik tot de volgende conclusie.
  Helaas is de mens een deel van de allerhoogste intelligentie maar heeeeel ver verwijderd van wat echt nodig is om in vrede en liefde met elkaar te kunnen leven bijvoorbeeld ende zingeving der dingente begrijpen.
  En dan bedoel ik met alles wat er is en je tegenkomt sinds gij op Aarde ben “gedropt” door je voorgeslacht.
  Ook is het zo dat pas als een ieder de magische grens van 100 jaar kan bereiken wij pas tegen onze 90e een stukje vredevolle wijsheid hebben meegekregen.
  Ik adviseer velen onder u, lezers en schrijvers:
  Ga op zoek naar wijsheid in vrede en liefde.
  Want wij allen zijn broers en zussen, dus familie van elkaar vanaf de oorsprong van de mensheid, alleen onze opvoeding heeft ons iets anders hier over geleerd.
  En die stommiteit houden we aan. Wat onderwijs en opvoeding, overlevering, enz met ons doet he.
  Regelrecht maar eens en definitief naar onze afgrond en einde.
  Doe liever dit: houd van alle volken, Wat een diversiteit, wat de een niet lust, doet, voelt enz is een zegen voor de ander. Toch fijn.
  Ook deze stomme discussie die totaal voorbij het thema gaat behalve nog dat het emotioneel wordt.
  Die mensen(verdachte, Nabestaanden, overige families, samenleving) waarover het gaat in het bericht hebben het er al moeilijk genoeg mee. Laten we hopen dat er Vrede blijft en het Recht zegeviert.
  Daar gaat het ook om. Dat jochie van 4 kan problemen krijgen vd rest van zijn leven.

  Gaat u lekker verder met uw leven, wees gezegend dat wij hier leven en niet in een ander barbaars systeem elders id Wereld(hier is ook niet het meest ideale, wie kan zeggen waar dat zo is????)

  Fijne dagen lieve mensen en hoop op alle goeds dit jaar.


  Maak melding

 17. Moet je ze weer eens horen, maken ze elkaar weer zowat af, de religieuzen, Ben ik even blij dat ik niet gehinderd word door een of andere religie, maar wel geloof dat er een hogere macht bestaat en of je die nu God, Allah of Ohm noemt zal je een zalige rotzorg zijn, Nogal betweterig en arrogant om te claimen dat het enige ware en waarachtige geloof te noemen, terwijl het ook nog eens stikt van de dogma’s, niet toevallig zijn de genen die dat het hardste roepen ook nog eens de jongsten ondere de religies het christendom en de islam, en net als bij de snotneuzen bij de mensen lopen ze het hardst te schreeuwen en denken de wijsheid in pacht te hebben en anderen proberen te overtuigen van hun gelijk. Wat dat betreft net iets meer respect voor het hindoesime en het boedhisme, die voornl aanbevelen hoe je leven moet, mooi is de uitspraak van Sai Baba, ” het maakt niet uit wat voor geloof je hebt , moslim , chtisten hindoe of jood, je moet eerst zorgen een beter mens te worden”, en dan maakt ras geloof of kleur niets meer uit.


  Maak melding

 18. Sterkte gewenst aan de familieleden

  Moge haar ziel in vrede rusten

  Gezinnen/ families die met dit soort huwelijks/relatie(gezins)problemen hebben moeten dit bekend maken en over praten en professionele hulp zoeken, oa een psycholoog.

  Hierdoor kan/kunnen (er naar) (een) oplossing/en gezocht worden. Ondanks dit soort oplossingen kan het toch fout gaan, dat heeft de realiteit vaak getoond. Ook hulp schiet vaak te kort.

  Surinamers/mensen moeten zien wat ze hier uit kunnen leren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Mensen denken dat ze alles weten over de slachtpartij alsof ze er zelf bij waren. Waarom grepen ze dan niet in omdat ze zeker geen ballen hebben. In geen ander geloof dan het Hindoeïsme zijn vrouwen ondergeschikt aan de man en moeten ze aan de man gehoorzamen. De dame is kwestie was misschien een Waka waka soema of had ze tijdens de vakantie iemand anders ontmoet ? Misschien kan het ook andersom zijn en werd het haar te veel en probeerde hij de man te kappen. Wat ik niet begrijp is dat het huwelijk 10 jaar lang stand heeft gehouden zonder dat het geloof tot problemen leidde. Na de moordpartij lees je hier dat moslims niet zijn te vertrouwen en dat het haramis zijn. Alsof de Hindoes die in Ghasmir op grote schaal moslimvrouwen vermoorden geen chamars pillas zijn.


  Maak melding

 20. Schamen die posters zich niet om hun eigen onzinnige agenda na te streven bij een dergelijke tragedie??
  Om rond uit te discrimineren en onzin uit te kramen??
  SCHANDALIG !!
  Dit was, hoe dan ook, in een opwelling gebeurt. Of het verhaal van de man wel of niet klopt kan ik niet beoordelen. Dat hij een lang en onprettig verblijf in BOMA gaat krijgen lijkt waarschijnlijk. Alleen al daarom moet het duidelijk zijn dat dit in een opwelling gebeurt is. Religie, etc heeft hier niets mee van doen. Deze mensen hadden al veel eerder professionele hulp moeten zoeken voor hun relatie probleem.


  Maak melding

 21. Sjonge jonge jonge, als je het over metacommunicatie, lullen in de ruimte en langs elkaar heen praten hebt, dan moet je op waterkant zijn. Alleen maar flauwe kul van sommigen die op hun grote geen getraptvoelen. Wat een gênante vertoning zeg!


  Maak melding

 22. Het gaat nooit ophouden als sommige kerels denken dat een vrouw een gebruiksvoorwerp is en niks te zeggen meer hebben hun bestaan als vrouw.
  De vrouw behoort hen toe💩


  Maak melding

 23. Die moordenaar denkt dat de politie achterlijk is in Suriname door teczeggen, met 1 hand tegenhouden en met zijn andere hand keel vasthouden. Wel, die man heeft die vrouw met beide handen gewurgd,vervolgens het kapmes jij de hand van die vrouw geplaatst voor vingerafdruk. Hij moet zwaar gestraft worden .


  Maak melding

 24. Er zal nog een of twee generaties overheen moeten gaan, dan pas komt het besef van einde relatie, bij huiselijk geweld, nu is het palwarwan ka bohh lie. Letterlijk vertaald wat zullen de families hierover denken…en daar zit het in… loslaten die familie schuld gevoelens,. Genoeg voorbeelden en slachtoffers gekost onder het mom van ” Palwarwan ka bohh bolie….. hoeveel levens moeten er nog kosten…….


  Maak melding

 25. Mensen het gaat hier om een moord op een lieve moeder dochter van iemand en familie van anderen, ga hier met een beetje respect mee om, jullie commentaren en vooral van Prem Marhe zijn erg ongepast over haar, Ik ken haar persoonlijk denk dat je mensen die haar kennen en haar familie heel erg kwetst.
  Geloof is hier ook niet aan de orde ik hoop dat de man gestraft wordt en dat de kinderen zonder al te veel trauma groot worden en dat Gaitrie een mooie plek krijgt in de hemel en een mooie ster wordt .


  Maak melding

 26. Mensen komen als een mooi verpakt cadeautje in je leven.
  Maar pas als de verpakking eraf is weet je waar je echt mee te maken hebt.

  Soms heb je het al vroeg door maar soms vaak te laat
  R.I.P♀✴


  Maak melding

 27. Zo jammer vooral bij bepaalde mannen leeft de wil om een hooggeschoolde vrouw te vernederen, te treiteren met buitenvrouwen en mishandeling van de vrouw/moeder in huis.
  Niet op te voeden die mannen….blijf uit hun buurt.
  Zoek werk met je diploma’s
  and forget M E N.
  Want a.baby…adopt one.


  Maak melding

 28. Ik heb alle bovenstaande reactie,s gelezen. Ik ken de mensen persoonlijk niet maar als vader ban twee volwassen dochters heeft dit bericht mijn heel erg getroffen. Ik vind wat ook hieraan vooraf is gegaan je hoort met je fitters van andermans kinderen af te blijven. Ik condoleer de fam van de overledene en wens ze sterkte toe. Triest allemaal.


  Maak melding

 29. Hindoevrouwen in India zijn eeuwenlang massaal verkracht door moslimmannen, de invallers in India. En nog steeds haalt een Hindoevrouw het in haar hoofd met een moslimman te trouwen. Ze kennen hun eigen geschiedenis niet en halen domme dingen uit, geïnspireerd door de Bollywood films die mmslimmannen en de islam zwaar promoten. Dit soort dingen krijg je dus als je zgn ‘open’ staat voor alles.


  Maak melding

 30. Als een Hindoevrouw willens en wetens met een moslimman of christenman trouwt of wegloopt en ze wordt mishandeld of vermoord door hem, dan is het haar eigen schuld? Want we weten toch hoe moslims en christenen denken over Hindoes?


  Maak melding

 31. Een last minder waar maakt jullie druk om,in de wereld is het gaan en komen,bij elk huis heb je een kruis en dat betekent als de kruis loskomt kom je eraan.
  Heel de wereld is het zo dat door een misdrijf iemand om het leven komt,het staat geschreven!
  De volgende is misschien jouw familie.


  Maak melding

 32. @ Jaichand

  Wat zou je schrijven als Gaitrie door een hindoe was gewurgd ???
  @ Simmy
  Jij bent lekker bezig, zou je het leuk vinden als je eigen zus, of je moeder vermoord wordt ??
  Zou je ook zeggen een last minder ??? ( bezoek zo snel mogelijk een psychiater zou ik zeggen !!! )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 33. Vaak is het geld en auto en rijbewijs en vaak is de hindoestaanse vrouw knetter gek en gestoord. Ja zekers een last minder. Elke Hindoestaanse vrouw heeft altijd wat tegen een man en vaak zoeken ze iets om je ergens te lokken.

  Hahah heeft niks met moslim te maken, dit heeft te maken met geld en auto en rijbewijs heb je dit dan hebben ze het allemaal opeens eens goed.


  Maak melding

 34. @J. Zwartmans,

  Je begrijpt mijn punt niet. Heeft een Hindoevrouw dan helemaal geen trots om als Hindoe geboren te mogen worden? Dit geldt ook voor Hindoemannnen die met een moeselmanin of isaai aanpappen. Je eigen Hindoecultuur en godsdienst weggooien voor een veel mindere cultuur en godsdienst is geen verstandige zet. Het is zelfs verraad aan je eigen karma en levert je in volgende levens nog meer ellende op. Daarnaast verloochen je je vader, moeder en voorouders die bloed, zweet en tranen hebben gelaten om hun Hindoe identiteit te beschermen.


  Maak melding

 35. @Hetty,

  Over 10 jaar zijn de robots klaar. Ze programmeren hem dan precies naar de behoefte van de klant.
  Als je een ja-knikker wilt, dan zal hij dat worden. Als je eentje wil die een beetje tegengas geeft, dan krijg je dat. Alles kan.
  Toekomstige mannen en vrouwen zullen moeten concurreren met robots.
  Btw, kindrobots en babyrobots zullen er ook zijn. Wat je maar wil als klant.


  Maak melding

 36. @ Broeder / Zuster Jaichand.

  Dus jij denkt dat het Hindoe geloof beter is dan een andere geloof, tegenwoordig gaat er bijna niet meer naar de Mandier noch kerk. De Moskee wordt ook alleen bezocht door de extreme Musliems, dus wat dat betreft zijn we verder van huis! Ik persoonlijk trouw met een vrouw van mijn keuze, het hoeft niet persé van mijn ras te zijn. Mijn ouders hebben niks te vertellen, het is mijn keuze en ik moet met haar leven en niet mijn ouders. En het gaat goed, nog steeds goed moet ik zeggen.Mijn vrouw is mijn vrouw en niet mijn bezit,de dag dat ze tegen me zegt ik zie het niet meer zitten, dan gaan we gewoon uit elkaar als goede vrienden. Wat je probeert uit te drukken heeft niks met het geloofs overtuiging te maken, maar ook over de etniciteit. Ik respecteer je mening, zoals ik ook van de andere reageerders respecteer !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 37. @J Zwartmans
  Ik ben het volledig met je eens. Met name
  Twee elementen
  1. Geloof boven ander geloof.
  Mijn vader is veel sterker dan de jouwe
  2. Als je partner uit de relatie wil, dan moet het maar. In het begin lastig, omdat je van haar houdt en haar niet gelukkig hebt kunnen maken bijvoorbeeld.
  @ Jaichand
  Mijn vader was Hindoe. Fan van voetbalclub Voorwaarts
  Mijn moeder geloofde in God, maar ging niet naar de kerk en sprak nooit over het geloof.
  Ik ben 3 jaar naar een Katholieke school geweest . Verder naar een opembare school.
  Ik ben en voel mij Katholiek.
  Mijn geloof heeft mij nooit geleerd dat andere geloofsvormen minderwaardig zijn, noch dat personen die een ander geloof erop nahouden minderwaardig zijn.

  Zoals ik al schreef mijn vader was Hindoe, maar hij liet mij vrij in mijn keuze.
  Dat heet respect.hebben voor een ander en zijn of haar geloof
  Zo kan het ook.

  Excuses voor de typefouten.
  Mobiel is lastiger met mijn dikke worstenvingers


  Maak melding

 38. Een ieder is vrij te geloven in het geloof dat hij/zij wil geloven. Respecteer dat gegeven. Mensen die beweren dat alleen hun religie de beste is en boven alle andere geloven staat, heeft dus duidelijk geen respect voor die andere geloven.

  Bij het artikel over Switi Watra las ik dat iemand moe is om alsmaar te kijken naar Chinese kalenders of naar kalenders met 7 of meer armen.
  Bij een ander artikel las ik dat alleen de God van een reageerder de enige echte God is.
  Mensen die dergelijke meningen geven over andere religieën, zijn leeghoofden.
  Het ontbreekt deze mensen aan enig inhoud of ze zijn dusdanig geïndoctreerd door hun geestelijke opvoeders, dat ze zich als papegaaien gedragen.

  Voor gelovigen die anderen proberen te bekeren tot het geloof dat zij belijden, heb ik geen respect.
  Nog steeds proberen christenen en moslims zieltjes te winnen voor hun geloof.
  Moslims noemen niet moslims honden, christenen noemen niet christenen heidenen.
  K


  Maak melding

 39. Wat een onzin om t over geloof te hebben. Zo zie je maar, oorlog begint bij de mens zelf. Op deze manier wordt er haat aangewakkerd. Niemand heeft t ook maar ergens gehad in de artikelen over geloof oid, maar jah hoor, dat moet natuurlijk wel even geopperd worden omdat hij Mohammed heet. Het gaat hier om een moord, niet om een aanslag!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.