Blue Wing Airlines uit Suriname nog steeds op lijst minst veilige luchtvaartmaatschappijen

8
Blue Wing Airlines uit Suriname nog steeds op lijst minst veilige luchtvaartmaatschappijen

PARAMARIBO, 4 jan – Blue Wing Airlines staat nog steeds op de lijst van minst veilige luchtvaartmaatschappijen. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de website Airlineratings.com. Naast Blue Wing staan ook Ariana Afghan Airlines, Kam Air (Afghanistan) en Trigana Air Service (IndonesiĆ«) op die lijst meldt Luchtvaartnieuws.nl

Blue Wing Airlines is een luchtvaartmaatschappij uit Suriname die regionale vluchten naar en in het binnenland verzorgt. De thuisbasis van Blue Wing Airlines is de regionale luchthaven van Paramaribo, Zorg en Hoop. Het bedrijf kende verschillende ongevallen en staat daarom sinds 2010 op de zwarte lijst van de Europese Unie, waar het bedrijf ook al op stond in 2006 en 2007.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas is volgens het onderzoek de veiligste luchtvaartmaatschappij van 2019.


8 REACTIES

 1. Dit houdt in dat Bleu Wings in de regio niet naar Frans Guyana en de overige Franse overzeese gebiedsdelen mag vliegen. Ik ben wel benieuwd naar de werkelijke reden voor de de-classificatie van deze maatschappij.


  Maak melding

 2. Amichand Jhauw, de directeur moet deze vliegtuigen niet meer vliegen en zijn al veel ongelukken, zelfs dodelijke ongelukkig met dit type gebeurt. Zij horen bij grofvuil thuis. Mensen zet nooit een voet in dit type vliegtuig. Je speelt met je leven. Er zijn al veel waarschuwingen over dit type toestel de wereld ingestuurd en Amichand gaat gewoon rustig door met vliegen. Hij is Oostindisch doof.Typisch iets voor een Surinamer????


  Maak melding

 3. Blue Wing doet wat het kan met de riemen die ze hebben.
  Ze vliegen heus wel hoor.
  Amichand Jhauw doet heel erg zijn best en om hem hier als idioot neer te zetten
  vind ik niet ok want
  hij heeft ook zelf zijn vrouw verloren en dat gaat je niet in je koude kleren zitten.
  Dus als je niks van luchtvaart afweet , houd je stil en praat geen nonsens.


  Maak melding

 4. Dit is typisch Surinaams. Mijn naamgenoot John Maynard Keynes heeft ooit gezegd: Bad Money always Drives out good money. Nooit geweten dat je deze definitie zeer ruim kon gebruiken.


  Maak melding

 5. 2019 is net een paar dagen jong en toch is reeds nu al de conclusie getrokken dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas volgens het onderzoek de veiligste luchtvaartmaatschappij van 2019 is.


  Maak melding

 6. Reaguurders, Odi odi.

  Alleen het zien van zulke voormalige Oostbloktoestellen van (Blue Wing Airlines) zegt al voldoende.
  Ik zou zeggen: Maak geen gebruik van deze toestellen.

  Is Blue Wing Airlines met als directeur/eigenaar Amichand Jhauw, wel goed verzekerd?
  Ik hoop niet dat de vakantiegangers uit het buitenland nog gebruikmaken van Blue Wing Airlines voor hun binnenlandse vluchten in Suriname.
  Misschien kunnen de (gasten) van DNA elke dag de districten en het overige binnenland gaan bezoeken vanuit vliegveld Zorg en Hoop met Blue Wing Airlines.

  @Jiyani 5 januari 2019 at 12:41 Je hebt gelijk hoor. Volgens mij moet het jaar 2018 worden vermeld.


  Maak melding

 7. De vertaling van Waterkant is niet sluitend. Deze luchtvaartbeoordeling heeft de beste 20 vliegtuigmaatschappijen genoemd voor het jaar 2019. Dus niet van het jaar 2019. En deze benoeming hebben ze gedaan aan de hand van de excellente staat van dienst van onder andere Qantas. De KLM wordt ook vermeld in de top 20.
  Blue Wings Airlines heeft het te bont gemaakt door een teveel aan incidenten binnen een relatieve korte periode. In 2012 was er weer een incident (gelukkig) zonder slachtoffers. De Amerikanen hebben hen op de blacklist geplaatst en direct daarna de Europese Unie. Ze moeten toch iets gaan doen om van de lijst af te komen want hun imago blijft maar eronder lijden. Veiligheid staat voorop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.