Vakantieganger uit NL wurgt wederhelft in Suriname

46
Vakantieganger uit NL wurgt wederhelft in Suriname
De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden onderzoeken deze zaak verder.

PARAMARIBO, 3 jan – De politie in Suriname heeft een man aangehouden die een 43-jarige vrouw zou hebben gewurgd, met de dood ten gevolge. Volgens de eerste berichten gaat het om zijn wederhelft. De man was met de vrouw en 4-jarig zoontje op vakantie in Suriname. Hij is ter plekke aangehouden. De zaak heeft zich afgespeeld in Wanica. Op de foto de politie bij de woning waar het drama plaats vond.

UPDATE: de politie heeft het bericht officieel naar buiten gebracht. De man verklaarde aan de politie dat het gezin op 27 november 2018 met vakantie naar Suriname kwam en vandaag 3 januari 2019 terug zou keren naar Nederland. Verder dat zij gedurende hun vakantie periode constant ruzie kregen. In de morgen van 3 januari was dit weer het geval.

Volgens de verdachte Mohamed bevonden hij en zijn partner Gaitrie zich in de keuken en op een bepaald moment greep de vrouw naar een kapmes waarmee zij hem te lijf wilde gaan. Met zijn ene hand hield Mohamed de hand van Gaitrie met het scherp voorwerp vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. Mohamed schakelde de politie in toen hij opmerkte dat de vrouw niet meer bewoog. Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen.

Het gezin heeft de Nederlandse nationaliteit en het 4-jarig kindje zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht. De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden onderzoeken deze zaak verder.

Lees ook: ‘Familie en vrienden reageren geschokt op dood Gaitrie (43) uit Rijswijk

Familie en vrienden reageren geschokt op dood Gaitrie (43) uit Rijswijk


46 REACTIES

 1. Hij liep kennelijk reeds geruime tijd met deze gedachten rond. Hij dacht ik doe het niet in Nederland want daar krijgt hij een fikse straf. Gezien het rechtssysteem hier veel te wensen overlaat, is Suriname de juiste plek om haar van het leven te beroven. Deze vrouw moet deze moordenaar definitief verlaten en hem nooit meer in haar leven toelaten. Hopelijk heeft de kleine man hier niets van meegekregen. Zo zie je maar weer, je weet nooit met wie je samenleeft. Psychiatrische toestanden.


  Maak melding

 2. Liefde is niet te koop, al geloven de Hindoestanen nog steeds dat je met genoeg cadeautjes moet aankomen om de liefde te kunnen kopen😠. Er is geen band tussen deze twee mensen geweest, er is dan weinig nodig om elkaar naar de keel te vliegen. ze hebben waarschijnlijk na een eenmalige verkrachting van de man elkaar nooit meer aangeraakt. de familie maakt de dienst uit, de vrouwen hebben niets te vertellen. @boeboe, ze is jammer genoeg al dood, en weglopen was er voor haar niet bij😔 De familie haar geofferd aan deze klootzak.


  Maak melding

 3. Boemboe, juist hier in Nederland vallen de straffen juist mee, en je krijgt een mooie cel met tv en playstation, en als je op de knop drukt komt er iemand koffie voor je brengen, denk dat die cellen in su juist ergen zijn dan hier in tattaland.


  Maak melding

 4. Mica wat loop je te ijlen als een straatmeid ? Denk je echt dat dit alleen voorkomt bij Hindoestanen? Laat snel jou uit de dromen halen wat dacht jij van de moordpartij in Amsterdam waarbij een zwarte zijn vrouw met 56 messteken om het leven bracht omdat deze zwarte zanger zijn vrouw van ontrouw verdacht ? Ga je onzin ergens anders vertellen


  Maak melding

 5. Als ik het goed heb gelezen heeft de slachtoffer, geprobeerd om de dader een koppie kleiner te maken met een kapmes! Maar dat is een verklaring van de dader tegenover de politie, aan de slachtoffer kunnen ze niks meer vragen. Hij kan zich bij de rechter zich verweren als zelf verdediging of de rechter dat zal geloven is vraag 2. Ik persoonlijk vind het jammer voor de dader en de slachtoffer, des te meer voor de kleine mannetje, die zijn moeder kwijt is! En verder moet leven als een kind van een moordenaar.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Volgens de natuur wetten is het zo dat waar wrijving is warmte ontstaat… maar deze twee hadden wrijvingen zonder warmte…fysica heeft in dit geval. Ongelijk


  Maak melding

 7. Yu sabi san probleem fu libi sma. Soso vloek fu djarusu nanga hebzucht. Te wani feti feti nomo fa yu libi switi. Te wani grontapu sani nomo fa kan libi switi. Te vrouw no wani moro, no kan dwengi eng. Sem gi uma sma, te mang no wani yu moro, no kan dwengi eng.

  Furu sma kiri tra wan fu law law dong dong sani, soso vloek.


  Maak melding

 8. @ Baba Si
  De liefde tussen man en vrouw draait niet alléén om een grote bana, dat denken de meeste blaka man altijd. Je hebt een grote bana maar kan niet met je vrouw door 1 deur, en dat is het begin van het einde in een relatie !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Mensen er is al genoeg oorlog in de wereld respecteer andermans mening reageer niet op alles. Waarom al dat schelden en beledigen van elkaar omdat we niet allemaal op elkaar lijken.
  Jammer hoor


  Maak melding

 10. @Djago en @J. Zwartmans en @Baba Si; gaan jullie effe je mond spoelen. Er is een mevr. Dood gewurgd door haar echtgenoot. Is dat al niet erg genoeg?


  Maak melding

 11. Als je niet kan opschieten en je hebt constant ruzie .is het beste om uit elkaar te gaan want met geweld los je niks op je kan niemand dwingen en het ergste wat er gebeurd is er is een dode gevallen .mensen denk eerst goed na als je wat doet dat is echt het beste


  Maak melding

 12. Zeer triest dit en een traumatische kind achterlaten.
  Als het niet gaat in een huwelijk niet gaan lijmen en plakken.
  Mannen denken dat ze een vrouw bezitten als ze getrouwd zijn met haar.
  Heeft hij kapwonden? Hij verzon gewoon zijn eigen senario.


  Maak melding

 13. Alles moet met S.E.X te maken hebben en grote🍌
  Dit slaat echt nergens op, want is de N volk gelukkig met hun zogenaamde grote🍌?
  Het gaat erom dat je elkaar trouw blijft en elkaar respecteert, de man staat niet boven een vrouw want zonder een vrouw zouden ze niet bestaan.


  Maak melding

 14. Hij heeft haar bewust vermoord. Hij was
  al bezig de kapmes af te weren waarom dan met zijn andere hand richting haar keel. Ik geloof niets van dit kapmes verhaal. Hij had ook weg kunnen lopen want je gaat geen maand ruzie lopen maken met je vrouw. Manwijf. Verdient een flinke straf.
  R.i.p en familie sterkte.


  Maak melding

 15. Forumleden en reaguurders, Odi odi.
  Nog het aller beste in het nieuwe jaar 2019.

  Geen leuk bericht om te lezen bij het begin van het nieuwe jaar 2019.
  Nauwelijks met vakantie/familiebezoek in Suriname en het eindigt in zo’n drama.
  En de kleine van 4 jaar blijft achter. Deze zal zich nu elke dag afvragen waar zijn moeder en vader is.
  Volgens zijn verklaring aan de politie, zou hij zich hebben verweerd tegen het (slachtoffer), die hem zou proberen een kopje kleiner te maken met een KAPMES.
  Dan gaat hij haar vervolgens met zijn blote klauwen verwurgen.
  Was in deze volgens mij helemaal niet nodig geweest.
  Wees een grote vent, loop weg, verlaat de woning en kom met het beetje verstand die je nog hebt tot rust.

  @J.Zwartmans (Jacko)
  Echte SARI TORI.

  Familieleden, sterkte in deze donkere dagen.


  Maak melding

 16. Nou mensen heb jullie reactie gelezen en laat me dit zeggen sommige vrouwen kunnen soms behoorlijk de bloed onder de nagels vandaan halen en het omgekeerde ook trouwens, dit geeft niemand het recht om de andere om te leggen tenzij je voor je eigen leven vrees en dat de vrouw een kapmes heeft gepakt om zijn man panklaar te maken geloof ik zelf weinig van, zou best kunnen dat de vrouw de man heeft geprobeerd panklaar klaar te hakken, dit ruzie speel al heel lang in het huwelijk, de beste weg was gewoon scheiden en iedereen zijn eigen weg gaan. De kind is hierin de grootste dupe van geworden, de beid personen hadden moeten aan het kind moeten denken en gaan scheiden, nu is het kind de dupe, de familie van de overleden vrouw e de familie van de dader, want hij zal lang in de bak moeten gaan brommen, conclusie alle partijen lijden nu er onder wat niet nodig was. Maar moet wel ff wat bij zeggen de sommige lui van de staat kunnen ook heel goed de bloed onder de nagels vandaan halen en dat heb ik ervaren en ervaar nog steeds. Denk dat veel mensen wie ik ben, de zogenaamde persoon die wraak wilde nemen op zijn ex-vrouw en dat ik plannen had om bepaalde personen iets aan te doen en dankzij ALLAH (god) ben ik achter gekomen dat men mijn leven meer dan 30 jaar zit zuur te maken en alles in mijn schoenen schuiven terwijl het omgekeerde is, dat de staat en familie leden en vrienden van mij op de knieen wil krijgen maar komt wel een keer goed moet alleen een keer peter r de vries spreken.

  Wens de beide familie leden veel sterkte met het verlies van hun dierbare en vooral aan dat kleine jongen van 4 jaar want ik zou ook mijn moeder missen als zoiets mij overgekomen was , vraag aan ALLAH dat vooral de kleine jongen veel liefde krijgt en dat hij geen trauma aan over houd en voor andere idioten die in de toekomst van plan zijn om zoiets te doen zou ik zeggen doe het niet want het is niet leuk als je eigen familieleden vermoord wordt en zeker voor de kinderen is het alle ergst. Trouwens hoop als de jongen groot genoeg is dat hij geen contact zal houden de rest van zijn leven met zijn vader zodat de vader van de jongen onder hier door zal lijden dat zijn zoon geen contact met hem wil wat hij zijn moeder heeft aangedaan heeft, behalve dan vragen hoe het precies gebeurd is mijn advies aan de jongetje, de Mohammed wil zeggen dat hij een moslim is, laat je vader de rechter hand op de KORAN leggen en zweren dat hij de waarheid zal spreken als zijn zoon aan hem zal vragen, waarom papa?

  Met vriendelijke groeten,


  Maak melding

 17. @ Djago, Haramie ki Badja je bedoelt je zelf, ik begreijp dat het voor julie soort het moeilijk is te verteren. Ik gegrijp dat “dank zij de Moslims” miljoenen Hindoes bevrijd zijn van hun”onaanraakbare”
  posities in India ook dank zij het Christendom, en vandaag de dag een menswaardig bestaan leiden….


  Maak melding

 18. Het is echt niet te geloven. Is een vrouw vermoord en men haalt de Islam, het Christendom en het Hinduïsme erbij, terwijl juist de Islam zowel in het verleden en in het heden miljoenen mensen beeft vermoord en dat geldt eveneens voor het Christendom.

  Off topic

  Iedereen de beste wensen, in het bijzonder aan J. Zwartmans en pico.


  Maak melding

 19. Het is heden 2019 en velen hebben nog last van het stigma dat hun vanaf kleins af door hun ouders ,grootouders,generaties lang,aangeleerd wordt over hindostanen.
  Ik zeg altijd dat de hindostanen echt een volk is die menigen blijft boeien.Zo erg ook dat alles wat binnen deze gemeenschap gebeurd,het nieuws haalt zowel nationaal als internationaal.Niemand praat over de andere volkeren het lijkt alsof Suriname bewoond word door de hindostanen alleen.De rest is onbelangrijk..ik denk ook zo..de rest van het volk is onbelangrijk.Alle aandacht verdienen alleen de hindostanen…


  Maak melding

 20. Waarschijnlijk heeft die moordenaar geen schrammetje opgelopen, hij had dit al gepland.
  Als een vrouw zegt dat het wel welletjes is geweest dan moet ze dood.
  Ga brommen, ellendeling de duivel had de overhand en nu nuchter ga je doordraaien als je een geweten hebt.


  Maak melding

 21. Schamen die posters zich niet om hun eigen onzinnige agenda na te streven bij een dergelijke tragedie??
  Om rond uit te discrimineren en onzin uit te kramen??
  SCHANDALIG !!
  Dit was, hoe dan ook, in een opwelling gebeurt. Of het verhaal van de man wel of niet klopt kan ik niet beoordelen. Dat hij een lang en onprettig verblijf in BOMA gaat krijgen lijkt waarschijnlijk. Alleen al daarom moet het duidelijk zijn dat dit in een opwelling gebeurt is. Religie, etc heeft hier niets mee van doen. Deze mensen hadden al veel eerder professionele hulp moeten zoeken voor hun relatie probleem.


  Maak melding

 22. Helaas te laat Klaas.
  Ik vind het verschrikkelijk voor die mevrouw en vraag me af als vrouw waarom?????? kan dus iedereen overkomen.
  Ik snap sommige vrouwen hun emotionele reacties die in een gewelddadige relatie hebben gezeten en het overleefd hebben.


  Maak melding

 23. @ Jiyani
  Dank je. Jij ook de beste wensen voor 2019
  Ik heb niet eerder gereageerd, wel vele postings gelezen.
  Niet gereageerd, wegens gebrek aan tijd, maar ook omdat ik geen zin had in achterhoede gevechten.
  Jij was de eerste die verwoordde wat ik dacht; namelijk dit heeft niets met geloof te maken.
  En ik ga niet in discussie over het geloof. Daarna vond je opmerking gelukkig navolging
  Ik ben blij dat we op een lijn zaten.
  Het doet me denken aan de wijze van politiek bedrijven in Su; zodra het lastig wordt, haalt men er iets anders bij, de vijand (Nederland en de VS). Hiermee wordt de aandacht afgeleid van het echte probleem.
  Ook nu wordt er iets anders bijgehaald; het geloof.
  Een man, een mens heeft een moord gepleegd. Hij kon zijn poten niet thuis houden.


  Maak melding

 24. Triest geval. Dit komt ervan wanneer mensen niet kunnen of mogen scheiden omdat religie dit alles dwarsboomt. De spanning loopt op. Want als je gescheiden bent is het een schande toch? En dan kijken domme achterlijke mensen in beide families neer op je. De man trouwt waarschijnlijk weer en de vrouw heeft het dan moeilijker om weer een partner te vinden.


  Maak melding

 25. @Tenshi,

  Zij heeft met haar keuze echt niemand blij gemaakt. Niet zichzelf, niet die man, niet hun kind, niet haar ouders, niet haar schoonouders, echt niemand.
  Als je met iemand van een andere cultuur en godsdienst trouwt, moet je 1000 keer nagaan wat je (voor last) erbij krijgt en wat je allemaal aan goeds moet opgeven. In hun vleselijke aantrekking voor elkaar raken ze verblind en kijken niet verder dan hun neus lang is. De meeste van deze huwelijken loopt slecht of het loopt slecht af en toch gaan de ogen van mensen niet open.


  Maak melding

 26. Lucën 7 januari 2019 at 19:56
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden….ach ja, er zijn wel vaker opmerkingen van mij niet geplaatst. Is ook kleur bekennen toch?


  Maak melding

 27. Respectloos hoe men hier omgaat met bijvoorbeeld ras, geloof, vrouw – man en als mens in het algemeen. In wat voor samenleving wonen wij. Wanneer zullen wij van onze denkpatronen willen veranderen.
  Wij Surinamers zijn diep gezakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.