Slachtoffers bootongeluk Suriname worden waarschijnlijk op Groningen begraven

5
jubitana-suriname
Theo Jubitana, voorzitter van de Vereniging Inheemse Dorpshoofden Suriname.

PARAMARIBO, 3 jan – De slachtoffers van het bootongeluk vorige week op de Coppenamerivier, worden waarschijnlijk op Groningen begraven.  Dat zegt Theo Jubitana (FOTO), voorzitter van de Vereniging Inheemse Dorpshoofden Suriname, tegen ABC nieuws. Het is ook de bedoeling dat alle overledenen op 1 dag begraven worden. De overheid heeft voor vandaag, donderdag 3 januari, een nationale rouwdag afgekondigd.

Jubitana zegt dat de overheid een belangrijke rol speelt in de transport van de dorpelingen. Vanaf de binnenlandse oorlog, is de bootverbinding van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS), buiten werking. Jubitana hoopt dat de riviervervoer weer op gang komt.

Eerder schreef de Surinaamse krant De Ware Tijd dat de overheid de begrafeniskosten van de drenkelingen voor haar rekening neemt. Volgens Jubitana hebben de overlevenden en families ook veel morele steun nodig.

In verband met de dag van de nationale rouw is er een condoleance register beschikbaar dat donderdag 3 januari getekend kan worden op het Districtscommissariaat Sipaliwini aan de Zwartenhovenbrugstraat.

5 REACTIES

 1. heheheheh, perfect Nederlands! Op Groningen begraven heheheh,,, Er komt een dag dat men onder Groningen wordt begraven. Ik blijf lachen hier.


  Maak melding

 2. De D C van Saramacca heeft geen tijd om de nabestaanden van de bootongeluk te condoleren , hij moet dringend en met de meeste spoed naar familie in Nickerie , om zijn familie te helpen met koken .
  Bovendien staat hij boven de wet , ja zelfs boven de President !! De pres. zoekt het maar uit !!
  verder is hij met een snelheid van 100 p/u gesignaleerd !! immers hij moet zijn moeder helpen met de verkoop van Tomaten op de markt in Nickerie !! Slapeloze nachten toegewenst voor de nabestaanden !!


  Maak melding

 3. Volgens william Waidoe is zijn gesprek met een dagblad uit zijn context gehaald , hij wil hoe dan ook op de kannidaten lijst voor dna , het is niet de bedoeling dat hij weer schaafijs gaat verkopen op de markt , maar wil zijn vergoeding als dna lid van 22.000 srd P/m, blijven behouden , hij heeft somo al gewaarschuwd , anders gaat hij overlopen naar de ndp , dus mensen uit Nickerie stem zoveel mogelijk op deze LULLO , zodat hij geen schaafijs meer hoeft te verkopen !! en schatrijk wordt met een prado en ford ranger !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.