dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering gaat diepzee-visserij in Suriname scherper controleren

Regering gaat diepzee-visserij in Suriname scherper controleren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jan – De regering in Suriname is van plan nieuwe maatregelen te nemen ter bescherming en bewaking van het Surinaams diepzee gebied. Onder andere de controle op mammoetschepen, die al vele jaren ongemerkt het diepzee-gebied van Suriname bevissen en de Surinaamse rijkdommen wegdragen, zal worden opgevoerd. Dat zei president Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak.

“Er zullen maatregelen genomen worden, door middel van buitenlandse technische expertise. Deze zijn bedoeld om onze wateren te beschermen, onze visvangst in diepzee te reguleren en te monitoren met de bedoeling onze staatsinkomsten uit deze sector te verhogen” aldus de president.

“Al decennialang mist Suriname enorme inkomsten uit onze diepzee-visserij. Nu de Verenigde Naties heeft vastgesteld dat dit uitgestrekte diepzee-gebied van bijkans 350 zeemijl definitief behoort tot de Surinaamse jurisdictie, is het geboden dat de regering er alles aan doet om de controle te intensiveren” zegt Bouterse.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. Chinezen en Japanners cissen reeds jaren op tonijn en andere hoogwaardige vissoorten. De Regering weet dat en staat dat oogluikend toe. De Regering is tevreden met cadeautjes iedere keer en de persoonlijke attenties uit het buitenland.


  Maak melding
 2. Hiermee moeten we het doen.Een corrupte,en van moordverdachte president.Tje mi gado sranan.Wanneer eindigt deze nachtmerrie voor Suriname?Of gaat dat gewoon door?


  Maak melding
 3. De kleine vissersboten uit su kunnen niet aan diepzee visserij doen met hun boten,dus zijn die chinese trawlers binnen gehaald om dit te doen i.p.v. de surinaamse boten. Zij zullen zorgen voor “inkomstenverhoging voor de staat”aldus bouterse. Maar nu al weten wij wiens inkomsten vethoogd zullen worden, in deze resterende maanden voor de verkiezing. Net als het uitbaggeren van die 3 rivieren , ineens zo een haast. Tjoekoe op tjoekoe zullen deze gasten nog snel even binnen halen voor 2020.

  En het trieste van is dat degenen die eventueel aan de macht zullen komen niets zullen doen tegen bouterse en zijn vrienden.

  Want ook zij hebben meegedaan aan corruptie tijdens de afgelopen 30 jaar. Front,abop,nps noem maar op ook jullie zullen ter verantwoording worden geroepen al die grondrovers .


  Maak melding
 4. Waar maken we ons druk om…ik weet al de ze zelfs ladingen ingeblikt naar China hebben gestuurd…want wij zelf hebben geen middelen om onze zeeen te bewaken …fatsoenlijk marifoon…gps..en brandstof is een droom…


  Maak melding
 5. Waar maken we ons druk om…ik weet al dat ze zelfs een container ladingen ingeblikt naar China hebben gestuurd…want wij zelf hebben geen middelen om onze zeeen te bewaken …fatsoenlijk marifoon…gps..en brandstof is een droom…


  Maak melding
 6. Eigenlijk zegt deze clown: Minister Soerdjan geef aan aale zes de trawlers van 1500 pk een vergunning, dan weten we immers dat ze de diepzee wateren van Suriname leeg aan het vissen zijn en hebben ook inkomsten” boter bij de vis”. Zielige vertoning van intussen de meest gehate man van Suriname.


  Maak melding
 7. Dit jaar zal er gevonnist worden, ik ben benieuwd wat deze clown uit zijn hogehoed gaat toveren om zand in de ogen van het NDP volk te strooien. Ik ga voor niet minder dan 20 jaar!


  Maak melding
 8. @ Mokro,
  Dit jaar gevonnist worden ???Droom maar rustig verder !!
  Choenie heeft al gezegd: dat mag niet !! Er komt een opstand in Suriname !! als dat gebeurd.
  Hij heeft de mensen al gemobiliseerd; ook onmiddelijke amnestie aan de moordenaar en alle andere
  moordenaars/roofmoordenaars verlenen !!
  Hoe kan deze kerel zo iets uitkraaien,om het volk en de rechters bang te maken !!
  Wie gaat nog in de kerk naar zijn preken luisteren??


  Maak melding
 9. @A-NO-MIE: Choenni eet van twee walllen n.l VHP en NDP. De parochie waar hij predikt zit vol ndp-ers en in zijn comité de helft vhp-ers. Choenni heeft het Vaticaan om ondersteuning gevraagd ec, etc. Wat hij ook zegt is, dat de rechtsgang niet belemmerd mag worden. Na de uitspraak zal hij bezoen hoe hij de ondersteuing van de Paus gaat gebruiken. Echter, de uitspraak dat er ern volksopstand uit zal breken na een vonnis voor Bouterse komt van Sandew Hira op insinuatie van Melvin Linscheer en Henk Herrenberg. Dat was in 2016. Nu zijn drie jaar verder en de situatie in Suriname is veranderd. Het volk staat niet meer achter NDP. Uiteraard heb je een kern, maar deze zal zich ook niet willen opofferen voor een clown. Er komt geen opstand. Gevreesd kan worden voor de afkondiging van een staat van beleg en herinvoering van een dictatoriaal regime. Zo kan hij zijn hachje redden. Die scenario ligt al klaar, vandaar het command Center!


  Maak melding
 10. Advies kun je krijgen maar het advies uitvoeren en deze in stand houden is weer een ander ding die andere manko’s aan het licht brengen.
  Uitvoering moet worden bekostigd en vraag maar niet wat het moet kosten want dan is het weer een ware loesberé want Suriname heeft geen geld en is skeer.
  Het is nu wachten op het proces tegen de minister van Financiën die er wellicht niet komt want het duurt alweer maanden en er is niets hoerover beken rond de zaak die is ingedien voor het overschrijden van de kredietplafond wet.


  Maak melding
 11. Hoe gaan ze het controleren. Het de kustwacht die de rivieren nauwelijks uitkomt of met boten zinder brandstof of met een kustwacht zonder bevoegdheden op plaatsen waar niemand kan controleren of de manen net even de andere kant uit keken als de vangst over geladen wordt net buiten de 350 mijlzone.

  Alleen maar praatjes van mensen die geen idee hebben wat er nodig is voor sluitende controle. Ofwel “Wie controleert de comtroleurs”


  Maak melding
 12. Een deel van de Chinese trawlers vissen al in opdracht van criminal Bouterse, Abrahams en misikaba. De criminele 3hoek. China heeft deze criminelen al 5 miljoen privé betaald.
  Laten jullie je niet voor de gek houden. De trawlers hadden al toestemming van de hoogste criminelen in de regering, anders hadden ze de lange weg niet afgelegd.
  Lek hi ram soerdjan (de slaaf van moordenaar Desi) vertelt alleen maar leugens. Hij weet alles.


  Maak melding
 13. Goede Vis Tonijn en slechte vis Katie gaan aan het begin van 2019 Chinese trawlers controleren.
  Choenie speelt een strategisch spel om zijn sardientjes in blik te redden want Tonijn noch Katie zijn bereikbaar.


  Maak melding
 14. Wederom blijkt dat de president niet alleen een moordenaar is maar ook een vernietiger van onze rijkdommen.Deze president heeft verscheidene criminele (kwaliteiten) voor de afgang van dit land.
  De chinezen gaan binnekort onze kikkers exporteren naar China.Alles wat ze mee kunnen nemen nemen ze mee.


  Maak melding
 15. Er zijn middelen waar geavanceerde landen gebruik van maken om de boel op zee in eigendomszones te monitoren en daar waar nodig handelend op te treden. Zo heb je het Vesselsysteem, vaartuigdetectiesysteem, automatische identificatiesysteem, ERS, de kustwacht etc. De meeste systemen maken gebruik van satellieten wat uiteraard peperduur is. Het heeft weinig zin iedere dag 350 x 215 zeemijl af te leggen en wezenloos op zee te varen tot men iemand op heterdaad kan betrappen. Kost alleen maar brandstof. Suriname kan beter verdragen sluiten met de omringende landen en andere partners zodat het te doen is vanuit de lucht (satellieten).

  De totale zone op zee is anderhalf keer groter dan de oppervlakte van het vasteland.
  Men is zelfs niet in staat het vasteland adequaat te beschermen.
  Ik denk dat zelfs de 12 zeemijl grens al voor de nodige problemen zorgt gezien de illegale vissertjes van Guyanese afkomst.
  De Chinese trawlers zijn er nog steeds. Op de maritieme websites zijn ze te volgen. Het zijn er zes en de namen lijken op het gerecht Foe Yong Hai. Eentje heet FU YUAN YU 9813. Er wordt ook gedobberd. Dat betekent dat men aan het vissen is.


  Maak melding
 16. pakiratigri

  Inderdaad kost het wezenloos veel geld om hersenloos te varen.
  Kijkend naar bijvoorbeeld Australië hoe ze hun visserij veilig stellen dan doen zij dat met behulp van
  Sateliet
  Vliegtuigen
  Helikopters
  Oorlogsbodems
  Snelle kleine boten
  Sleepboten
  Ammunitie
  Opgeleide mankracht
  Rechtspraak en wetgeving
  Controle en nalevings instanties
  Gevangenissen

  Goh en dit kost allemaal heel veel geld iets wat boven de pet van RobG uitgaat
  Maar ik kan mij vinden in jou reactie


  Maak melding
 17. Heb deze fossiele, megalomane dorpsidioot diverse malen horen roeptoeteren dat Suriname het buitenland niet nodig heeft, want ze kunnen het allemaal zelf wel……. RESULTAAT na 44 jaar zelfstandigheid……Staatskas leeggeroofd, land is financieel/economisch/moreel finaal naar de kloten. President heeft een drugsveroordeling van 11 jaar en een strafeis van 20 jaar voor massamoord. 2 zonen voor langere tijd achter de tralies. En hij denkt dat buitenlandse mogendheden nog 1 cent besteden aan deze corrupte, criminele narcostaat. Deze schaamteloze pathologische leugenaar kan het apathische, laaggeschoolde volk alles nog wijsmaken.


  Maak melding
 18. SRANANMAN UN NO SPANG,

  Opa Desi gaat de NIEUWE CHINESE TRAWLERS inzetten
  voor TOEZICHT op onze VISSEN en ONS VIS-BESTAND !!!

  NA DATTI UNU NO MANG GRABOE ?????????????????


  Maak melding
 19. De visserijsector wil binnen zeven dagen antwoord van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Zij willen de keuringsrapporten van de zes fabriekstrawlers. Ook willen zij een afschrift met de afwijzing van de vergunningsaanvraag van ROS National Fisheries NV om te mogen vissen in Surinaamse wateren. De visserijsector heeft via haar advocaat Antoon Karg een brief geschreven aan de minister.

  De sector heeft de bewindsman een overzicht gevraagd van toestemmingsbrieven die vanaf 2016 zijn gegeven aan personen die een visvergunning willen hebben. Aangevoerd wordt dat het hier om informatie gaat die openbaar is. Op 13 juli 2017 heeft de directeur van LVV een toestemmingsbrief gegeven voor 16 visvergunningen. De visserijsector vraagt om intrekking van de brief.

  De advocaat heeft de brief naar de LVV-minister geschreven in opdracht van zijn cliënten, de Surinaamse Seafood Associatie, de Federatie van Surinaamse Agrariërs, het Visserscollectief, Suriname National Fisherfolk Organisation en Suriname Industrial Fisheries Cooperative.

  In het schrijven wordt gedetailleerd ingegaan op de verwikkelingen rond de fabriekstrawlers die binnengevaren zijn. De boten blijken niet te voldoen aan de Surinaamse voorwaarden. De sector wil dat de vaartuigen dringend vertrekken uit de Surinaamse wateren, de territoriale zee en economische zone. De sector voert aan niet gerust te zijn over de nieuwjaarsrede van president Desi Bouterse, waarin hij het heeft over ‘buitenlandse expertise’ en ‘visvangst in diepzee reguleren’. Het gaat om ruime begrippen, welke naar willekeur en politiek inzicht, juist ten nadele van de sector tot ongewenste gevolgen kunnen leiden. De sector hoopt samen met de minister te komen tot duurzame visserij.

  Bron starnieuws


  Maak melding
 20. Verkiezingsretoriek optima forma NDP stijl!
  Bouterse kan (zijn blinde volgers) nog zoveel beloven, maar Suriname heeft het materieel niet, heeft de financiële middelen niet en ontbeert visie en daadkracht.
  Lawaaipapegaai Bouterse roeptoetert weer van alles.


  Maak melding
 21. Controle is vrij simpel te organiseren.

  1>> plaats op elk schip voorrekening van de reder 2 controleurs en laat die in de vangst markeringschips doen per eenheid.
  2>> Laat voor elk schip per maand vissen een bankgarantie afgeven groter dan de waarde van de vangst capaciteit.
  3 >> Vorder de bankgarantie in als men de vangst niet via de kade in Suriname verscheept en alle markeringschips terug gevonden zijn uit de vangst.
  4 >> Reken op basis van de gecontroleerde vangst af of vorder de gehele bankgarantie in als men niet voldoet.

  te eenvoudig en door controle op de controleur moeilijk om mee te frauderen.


  Maak melding
 22. Met 1 Coast Guard red je het echt niet. Hoe willen zij dit midden in de nacht gaan doen en zo’s klein Coast Guard?? Want dan spelen de taferelen zich af. Hebben zij goede schijnwerpers om dit werk naar behoren te kunnen verrichten. Zijn er sensoren die verklikken, om de diepte te kunnen controleren??
  Als deze schijn bewegingen van de Coast Guard haalt echt niet veel uit. Kijk maar hoe China zijn wateren inspecteert, niet met deze losse flodders. Onze wateren horen op de juiste manier bewaakt te worden, zo ook onze grenzen. Het zou beter zijn grote marineschepen in te zetten. met top getrainde manschappen. Dan ben je er zeker van dat, de bewaking en beveiliging van ons land tot zijn recht komt.


  Maak melding
 23. In zijn nieuwjaarsrede praat deze man over dingen waarvan hij geen verstand heeft.
  De schrijvers van deze rede weten precies hoe ze dit moeten verwoorden, daar zij de tjoekoes opstrijken en bouterse de scheldkannonades mag opvangen van surinaamse visserij.
  Hij komt en leest voor en weet niet waarover hij lult,daar hij niet de schrijver is van de rede.
  Mel alleen maar een onafgemaakte ulo leerling kan je alle kanten op.
  Eens een armoedzaaier samen met vele zijn kompanen nu de rijkste surinamers. MAAR KOMT EEN DAG DAT ZE ALLES WEER ZULLEN MOETEN INLEVEREN DEZE FAMILIES.


  Maak melding
 24. As jei lok die fissgeepe door sgiete fan fuurkoogel, dang as sei koome redde, jei maak voto en vilm, dang jei set op internet dat deese mense sein diev.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES