Drone foto’s laten ravage nieuwjaarsbrand in Suriname goed zien

15
Drone foto's laten ravage nieuwjaarsbrand in Suriname goed zien
Foto: (c) Fabian Vas

PARAMARIBO, 2 jan – Foto’s die dinsdagmiddag met behulp van een drone gemaakt zijn, laten de ravage die de brand op nieuwjaarsdag in hartje Paramaribo heeft veroorzaakt goed zien. De foto’s zijn gemaakt door de bekende drone fotograaf in Suriname Fabian Vas. Van grote hoogte is de schade nabij de kruising van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Zwartenhovenbrugstraat goed te zien.

Te zien is dat de brand in het hart van de stad heeft gewoed en aan twee kanten om zich heen heeft gegrepen: deels aan de kant van de Dr. Sophie Redmondstraat en een ander deel aan de kant van de Zwartenhovenbrugstraat. De hele hoek daar is totaal verwoest.

Hieronder zijn alle foto’s van Fabian Vas te zien:

15 REACTIES

 1. De vraag is tot wanneer deze rommel zo blijft liggen.

  Ik zeg na mei 2020 ligt het er nog zo bij ( is toch goede reclame voor de ‘hooligan-toerisme’ waar we op focussen)… maar tja die kunnen goedkoper naar Scheveningen.


  Maak melding

 2. En we willen gaan voor ‘eco-toerisme’… terwijl geen van onze gidsen vuilniszakken met hun afval meeneemt.

  En tja vraag me af of dit perceel al dan niet n hypotheek achterstand had.

  Ps in de jaren 80 kocht ik bij Chi Hung mn vuurwerk.


  Maak melding

 3. Hopelijk wordt de Drone gebruikt voor beelden. Op luchthavens of in de buurt van luchthavens is dit ten strengste verboden. Hopelijk zijn mensen zich ervan bewust dat het geen speelgoed is. Drone kan je gebruiken om mensen die vermist zijn in onze bossen op te sporen. Misdadigers die onze dieren vermoorden en op de foto meegaan. Er moet ernstig iets veranderen in ons landje. Het gaat niet de goede kant op zoals velen beweren.


  Maak melding

 4. Is dit de derde of vierde keer dat het pand van chi hung in brand vliegt.Is het toeval dat het altijd tegen het eind van het jaar gebeurd.
  Is niet de eerste keer. Verzekering moet moet dit nu een keer goed uitzoeken. In het verleden zijn er doden gevallen.
  De fik erin aan het eind van het jaar,is de een soort einde jaars uitkering in verzekerings jargon.

  Dit kan geen toeval meer zijn.


  Maak melding

 5. Roepia: dit is de eerste keer. de vorige vond plaats in 1960 en dat was Kin Shing , naast Chu Hing.
  De grote verliezer was toen de eigenaar van restaurant Iwan. Hij verloot toen aardig wat familieleden. Die brand is ontstaan door een demonstratie van kunstvuurwerk door een personeelslid.
  chu hing, op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en de Dr, ophie Redmondstraat was een ontmoetingsplaats van Surinaamse boelers.


  Maak melding

 6. Het zou verdacht zijn als men nu al overgaat tot het opruimen van de ravage. Ik denk dat deskundigen op het gebied van de pyrotechniek eerst een onderzoek moeten instellen naar de oorzaak van de brand. Als ik alleen al naar de foto kijk lijkt het alsof de vuurbron(en) degelijk afgebakend zijn geweest. Ook de restanten van het gebouw of de gebouwen roepen vraagstekens op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.