Politieman op slippers aan het werk in Suriname krijgt straf

28
Politieman op slippers in Suriname krijgt straf
Foto: Facebook/Dagblad Suriname

PARAMARIBO, 1 jan – Een politieman van het korps in Suriname kan binnenkort tuchtrechtelijk worden gestraft. De reden daarvoor is dat de man in kwestie het presteerde om gekleed in uniform, met slippers aan zijn voeten in plaats van het voorgeschreven schoeisel, zijn functie uitoefende.

De zaak kwam aan het rollen toen bovenstaande foto via social media werd verspreid. Dagblad Suriname pikte het verhaal op en maakte een bericht over de agent. De politieman is te werk gesteld in Nickerie en was op die bewuste dag in verband met zijn bevordering naar Paramaribo. In de wagen trok hij zijn schoeisel uit en trok slippers aan. In die uitrusting begaf hij zich naar de winkel aldus Dagblad Suriname.

De krant sprak met een woordvoerder van de politie die aangaf dat de agent in gebreke wordt gesteld. “Het is in het Reglement Algemeen Politie aangegeven hoe een politieambtenaar gekleed moet gaan. Handelingen in strijd met dit reglement leveren een ernstig plichtverzuim op. Hij kan op basis hiervan tuchtrechtelijk worden gestraft” aldus een woordvoerder tegen de krant.  


28 REACTIES

 1. Deze agent heeft alleen een uniform leren dragen, maar geen opleiding genoten. Welk type gaat met een outfit van een ambtenaar naar het werk…juist ja! Dat mpp ding van vertrouw moet ontmanteld worden en door integere mensen worden bemand!


  Maak melding

 2. Die politieman deed het uit protest tegen de gang van zaken in Suriname en tegen armoede.Laat Bouterse zien wat hij het land heeft aangedaan met zijn beleid.Dat is mijn mening als burger van dit land.


  Maak melding

 3. De schoen die hij aanhad voor die speciale gelegenheid had hij geleend en was te strak.De politie beschikt zelf niet meer over schoeisel.Bouta en zijn vrienden hebben de kassa leeggeplunderd.Moni keba.


  Maak melding

 4. Ach, die agent even aanspreken, klaar. Je hoeft er geen drama van te maken. Straks komt Naarden met de wijsheid dat een agent dag en nacht schoenen moet dragen.


  Maak melding

 5. Ze krijgen geen schoenen hoe ga je een agent vervolgen. Wat een nonsens. Gaan ze Bouta ook vervolgen omdat die tegen een jonge meid op stond te rijen met een feestje. Achterlijk Boojtieland.


  Maak melding

 6. Voor zijn bevordering kende hij de regels, na zijn bevordering lapte hij alle regels aan zijn laars=slippers.
  Staat hem zo wel prachtig, vet cool.
  De jongens op de hoeken van de straten en bij de Chinees hebben ook deze slippers met sokken aan.


  Maak melding

 7. Hahaha, politie man op slippers. Één zaak is duidelijk dat deze diender niet corrupt is. Ga in heel Suriname werkschoen vinden die je in 35 graden kan gebruiken voor je werk. Ministerie van justitie moet voor de goede uitrusting zorgen. Pas dan kan je van je mensen verwachten dat ze goed werk leveren en gemotiveerd zijn. Stelletje brulapen die daar te zeggen hebben moeten zich schamen. Hele land helpen ze naar de klote. Om te huilen….OHM SHANTIE.


  Maak melding

 8. Deze politie man heeft problemen met schoenen,hij is niet gewend schoenen te dragen.
  Anders zou hij zijn eigen uitgang schoenen aantrekken.
  Hij moet speciale schoenen dragen,dus hij moet naar een speciale schoenmaker.


  Maak melding

 9. Van alles maakt men een punt weet jij hoelang die man gestaan heeft om zijn bevrodering te krijgen .weet men wel als zijn voeten niet moe waren van zijn schoen voral met de hitte die man wilde zijn voeten luchtigen ,wat als je in die man zijn situatie zat.het zijn degenen die niks te doen hebben door de dag heen hun tel te nemen en foto’s zitten te maken hoorfdzaak is hij geen crimineel hij is bij de wet ambtenaar.flauwe lul er zijn betere dingen te doen inplaats naar andermans zaken te zitten kijken


  Maak melding

 10. Er zijn ergere dingen dan een politieagent op slippers. Waarom oordelen als de rede niet bekend is.
  Trouwens waardevolle spullen smelten weg in overheidsdienst zo ook degelijke schoenen.


  Maak melding

 11. De goede man stond in een winkel en was op dat moment niet in functie. Waarom van een mug een olifant maken? Hij zal goede reden hebben gehad om van schoenen te wisselen.pak liever dat zooitje corrupte politici en ambtenaren aan!


  Maak melding

 12. @Praserie,

  Staat er in het bericht vermeld dat de politieman een VHP’er is?
  In bijna al jouw reacties ben je nogal racistisch tegen een bepaalde groep Surinamers.
  In het binnenland lopen de meesten op blote voeten, zowel volwassenen als kinderen.
  Jouw binnenkant is heel erg zwart en wordt verteerd door racisme.


  Maak melding

 13. Mensen op blote voeten presteren beter.
  Het is net als wanneer je een vrouw optimaal wil verwennen uit de kleren moet gaan.

  Overigens hij was toch niet tijdens het uitoefenen van zijn ambt in slippers. Dan is hij vrij wat hij wel of niet wil dragen!!!


  Maak melding

 14. Ach , de decembermoorden in het verleden in ons achterhoofd , is dit maar een schepsel van een paar overijverige correct zijnde gasten die alles en iedereen onderuit willen halen , ga je schamen , als je zo veel lef hebt , ga je grotere dingen aanpakken , stelletje kwajongens


  Maak melding

 15. Als je 24u per dag n wapen moet dragen moet je ook 24u per dag schoenen dragen die er bij pas.

  😂😂😂 je zal maar door die terugslag van je revolver wegslibben ( nee is niet grappig😎😎😎)


  Maak melding

 16. Praserie 1 januari 2019 at 19:52 – Schrijft………
  Hij is een VHP man van Nickerie daar lopen ze op blote voeten….
  NICKERIE is de grootste leverancier van de meest geleerden in SURINAME…..Duswaar lult jij nou er over…
  FU……… PRASERIE of PODOSERIE of KASIERIE………………


  Maak melding

 17. Sorry, iedereen oordeeldt de heer! Maar even goed kan hij genieten van zijn pauze/ stafte! In dat geval is een politieambtenaar of niet verplicht zich aan de protocol te houden. Gezien in de pauze tijd hij niet wordt betaald.


  Maak melding

 18. Jullie zijn ziek in Suriname. Tuchtrechter…. ha ha ha….

  Dagen geleden las ik dat er steeds meer agenten de fout ingaan….wow….over jullie tuchtrechter geklets….Staat het allemaal in verhouding?. De meeste agenten die ernstig de fout in zijn gegaan… blijven gewoon nog als meneer de agent werkzaam. Leeg hoofden met een mavo worden toegelaten tot de politie opleiding. 80% van de Surinaamse politieagenten spreken niet goed Nederlands. Ra Ra. hoe zal dat komen??

  Mij is de mening toegedaan dat je minimaal je HBO moeten hebben om agent te kunnen worden!


  Maak melding

 19. Maken jullie voortaan liever fotos van jullie leefomstandigheden thuis. If un insey oso krieng of niet wat jullie koken voor de dag als jullie tenminste wel eten in huis hebben lijkt me het beste voor fb ipv in andermans bilolo te dieken. Skowtu na libi sma toe, sjeesus echt een broko bana land is dit van alle ka wordt een heisa gemaakt. Moro betre un luku ung tjieng en insey oso, gelul mang. De persoon die het op fb zette krijgt niet genoeg aandacht thuis of is een analfabeet. En Dagblad had waarschijnlijk geen beter nieuws merk ik, gers lik na fur a skowtu fufur wan sani. Echt een nonsens krant die op sensatie uit is. Ano luku kan deh wan koelie skowtu vandaar hun gezeur😂


  Maak melding

 20. Nickerie He? doet me denken aan het voetbal team van India met schoenen aan stonden ze bij de rust met 10-0 achter na de rust alla mang poeroe soe en wonnen ze op soso foetoe met 11-10


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.