zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameMoeder die ziek is in NL moet van IND toch terug naar...

Moeder die ziek is in NL moet van IND toch terug naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 1 jan – Een 75-jarige Surinaamse vrouw die drie maanden geleden naar Nederland kwam en in Amsterdam ernstig ziek werd, dreigt morgen -ondanks haar ziekte- op het vliegtuig terug naar Suriname gezet te worden door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland. Haar 54-jarige dochter in Amsterdam heeft er alles aan gedaan om haar moeder in Nederland te houden, maar tevergeefs schrijft Het Parool.

De twee hebben alleen elkaar nog; de dochter in Nederland is enigst kind en de vrouw uit Suriname heeft daar geen familie en haar broer en man zijn reeds overleden. Vandaar dat moeder en dochter op elkaar zijn aangewezen. Terugkeren naar Suriname voor de 75-jarige vrouw is geen optie. Ze heeft de juiste zorg nodig, maar die kan ze in Suriname niet krijgen.

De IND heeft daar echter geen boodschap aan en is standvastig. De aanvraag voor een verblijfsvergunning is zowel in de rechtszaak als in het hoger beroep afgewezen. “De IND doet alsof we geen mensen zijn. Hoe lang heeft mijn moeder nog te leven? Vijf jaar? Misschien zes. En dan nog zo moeilijk doen. Keihard zijn ze” zegt de dochter tegen de krant.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

95 REACTIES
 1. Volgens mij zijn er genoeg mensen in Su die er alleen voorstaan, moeten die dan ook maar naar Nederland komen??? Triest wat mensen verzinnen om in Nederland te kunnen blijven!!!


  Maak melding
 2. Recht voor 1 recht voor allen. Terecht van de ind. Verkoop dit verhaal maar aan al die minderjarige kinderen die in nederland opgegroeid zijn en terug moeten naar hun eigen land!!!

  Laat die dochter dan naar suriname verhuizen.


  Maak melding
 3. Jammer dat Nederland zo om gaat met mensen, waarvan het land een kolonie van Nederland is geweest, terwijl probleemgevallen zoals Marrokanen uit de zandbak met 2 paspoorten en Turken, die voor veel overlast zorgen, wel in Nederland kunnen verblijven.


  Maak melding
 4. Btw 5 of 6 jaar extra te leven is op 72 jarige leeftijd -mijns inzien- niet echt levensbedreigend, maar eerder gezegend… (waar kan ik daar voor tekenen???)


  Maak melding
 5. Maar maar u had het ook kunnen overgooien uw moeder was toen destijds onder het Nederlandse vlag geboren. Om een verblijfsvergunning te kunnen aanvragen is uw moeder voor 1975 geboren. Ma goed ik ben ook al 33 jaar in het land en kent Nederland al zo goed me ziel wil ook niet meer hier wonen daarom ben ik 4 keer in het jaar in Suriname.
  Als ik in su aan mijn levensonderhoud kan voorzien ben ik ook weg uit nl.


  Maak melding
 6. Een advocaat moet u voor nemen. Uw moeder was een staatsburger van Nederland voor 1975. Alle onderdanen wil ik het niet noemen maar heb geen ander woord voor die voor 1975 zijn geboren hebben ook alle rechten wat wij in Nederland hebben. Peter R de Vries heeft gelijk uit zijn woorden.


  Maak melding
 7. Puff u snapt t (1975), maar sommigen gaan t nu op de ‘onderbuik-gevoelens’ spelen.

  Volgens mij heeft die dochter misschien recht op de “emigratie-regeling” 😎


  Maak melding
 8. Hoe triest het misschien ook is, maar dit is een rationele beslissing van de IND, anders word de deur helemaal opengezet voor Surinamers die om welke voor hun dwingende reden naar Nl. komen, Er worden nog steeds genoeg trucs bedacht. Als het om gezondheidsredenen en de zorg gaat moet ze het daar via de gezondheidszorg of Bouterse spelen, die kan om de haverklap ook naar Cuba, omdat hijzelf indirect er de oorzaak van is dat de gezondheidszorg naar de kl.ten is geholpen


  Maak melding
 9. Die mensen kijken wel erg zielig op de foto… Als het echt levensbedreigend zou zijn, dan zou er echt wel een andere beslissing worden genomen. Good luck next time, Holland niet meer zo gezellig meer, ze willen juist mensen eruit trappen. No more paradise on the North Sea… everybody exit even Brexit…


  Maak melding
 10. Mevrouw geef niet op.
  Lily en Howick konden niet uitgezet worden, want hun moeder was niet in staat om voor ze te zorgen. Ze was daarvoor te ziek.
  Toen de kinderen een verblijfsvergunning kregen, hoor ik dat de moeder ook terug komt.
  Sorry, dat is bedrog. Daar kon ze niet, maar hier wel??

  Gaat u naar Hart van Nederland.
  Zet uw moeder op een brandcard en ga met haar naar de tweede kamer.

  Je moet het hard spelen. Ik hoop wel dat je genoeg geld heb om voor je moeder te zorgen. Want anders heb je volgens mij een probleem.

  Alhoewel de vluchtelingen hebben ook geen geld. En onze voorouders hebben met hun leven betaald voor de gouden eeuw.
  Waarvan Nederland nog steeds profiteert.


  Maak melding
 11. Regels zijn regels volgens IND.

  Hoor zelden dat Surinamers geen familie hebben in Suriname.
  Betaal iemand om voor je moeder in Suriname te zorgen.


  Maak melding
 12. Asiel aanvragen op humanitaire gronden. Uiteraard moet de ernst van de aandoening levensbedreigend zijn en blijkens de gezondheidszorg in Suriname niet in staat kunnen zijn om haar de juiste behandeling en zorg te bieden. ZE moet hoe dan ook terug om de procedure daar af te wachten. Dochter moet echt aan kunnen tonen dat haar moeder niemand in Suriname heeft en afhankelijk is van haar.


  Maak melding
 13. Technische opmerking :

  Mevrouw heeft helaas haar Nederlandse nationaliteit verloren,
  toen Suriname ONAFHANKELIJK werd.

  De toenmalige REGERING van Suriname is indertijd akkoord
  gegaan met de Toescheidings Overeenkomst, waarbij allen op
  Surinaams grondgebied, per 25 november 1975, de Surinaamse
  Nationaliteit verkregen.

  Voor verblijf in Nederland wordt gewoon de Nederlandse wet
  toegepast.

  Helaas voor deze mevrouw, zij kan waarschijnlijk alleen op
  humanitaire gronden verblijf in Nederland verkrijgen.
  Daarvoor moet zij aan meerdere voorwaarden voldoen.

  PS : De toenmalige regeerders hebben bij de onafhankelijkheid
  ook PERTINENT geweigerd om alle landgenoten die Nederlander
  werden, tevens de Surinaamse nationaliteit te laten behouden.
  Alle Srananmans in Nederland zouden dan een dubbele
  nationaliteit hebben verkregen. Een gemiste kans !


  Maak melding
 14. SR is al sinds 1975 onafhankelijk en daar koos het volk zelf voor. Ook horen we dagelijks dat NL niet mag bemoeien. Dus moet men ook begrijpen dat NL in dit geval niet anders zal handelen dan bij mensen uit andere landen. Elke uitzondering die hier gemaakt wordt zal dan ook voor anderen van toepassing zijn.
  Het artikel vermeld te weinig aanvullende informatie. Hoe lang zit de dochter al hier? Kan zij de financiele lasten dragen?? Welke ziekte heeft de moeder, hoe is haar situatie en hoe zal het zich ontwikkelen? Heeft de moeder een dekking voor de ziektekosten?
  Te veel vragen en zaken die destijds, in 1975, nooit goed geregeld nog voorzien zijn.


  Maak melding
 15. Dat is Nederland….zakelijk….maar je heb ook die de billen likken van Hollanders….ik nooit….ze lachen met je en zeggen nog…ik heb geen hekel aan buitenlanders….maar mag ze niet…..zakelijk en jullie motten niet klagen à noh alla pier tiefie na laffoe


  Maak melding
 16. Wat ik weet is dat er veel regels zijn veranderd in Nederland en steeds veranderen. Dat je voor 1975 geboren bent in een ander land voor de onafhankelijkheid zet geen zoden aan de dijk. Je kunt geen dingen gaan eisen waar je geen recht meer op hebt. Dit wordt vergeten.Wanneer je een huis hebt verkocht kun je niet na jaren gaan eisen dat je er weer recht op hebt. Ophouden met dit tunnelvisie gedoe. Daarom zijn er meer dan 50 duizend Surinamers hier illegaal en in Belgie. Mensen hebben makkelijk praten over Nederland moet dit en dat. Nederland moet niets. Dat het hier in ons landje een grote puinzooi is geworden, ligt niet aan Nederland. Het blijkt weer voor de zoveelste keer dat sommige mensen een beperkt denkvermogen hebben. En maar alles willen en deken te kunnen eisen. De realiteit is anders. Wat de bevolking hier moet eisen in Suriname is goede medische zorg, dan hoeven zij niet naar het buitenland te verkassen om die zorg te krijgen.
  Er is thuiszorg in Suriname, je kunt ook 24-uur thuiszorg krijgen, als je het maar betaald. Ik lijkt mij niet verstandig om appels met peren te gaan vergelijken. Surinamers hebben grote families.
  Misschien denkt deze vrouw dat er geen onderzoek is gedaan naar familie omstandigheden?? Alles gebeurt undercover. De IND kent deze zoetsappige verhalen al.Zij en haar moeder zijn geen uitzondering van weigering. IND weet dat zij belazerd worden. Een advocaat in de hand nemen zal ook niet werken. Laat haar moeder teruggaan, dan kan ze haar moeder ondersteunen. Dat ze haar moeder dit aandoet en dit laat meemaken vink ik nog het ergste. Vind ik respectloos. Wat heeft haar moeder dat niet in Suriname behandeld kan worden?? Daar komt zij niet mee. Bij ernstig ziek denk je aan Cancer, die ook behandeld kan worden in Suriname door middel van Chemo/bestraling.


  Maak melding
 17. Het is deze zelfde Nederland die boos is op Donald Trump van Amerika als hij vluchtelingen weigerd en nooit iets goeds over Donald Trump weten te schrijven.Dit terwijl deze vrouw tot 1975 gewoon de Nederlandse nationaliteit bezat. Foei Nederland! Bemoeien jullie niet in hoe Donald Trump zijn land wil leiden maar kijken jullie eerst in de spiegel. Nederland vind het erg leuk om Surinamers te vernederen. Daar zijn de al eeuwen mee bezig!


  Maak melding
 18. Heeft zij haar moeder goed verzekerd voor zij voet op Hollandse bodem zette??? Want een ieder kan ziek worden waar je ook bent in de wereld. Elk land heeft zijn eigen wetten en regels. Zat zij in Frankrijk of Belgie, had ze hetzelfde probleem gehad. De medische kosten in Nederland worden elk jaar verhoogd zoals de eigen bijdrage. Wat is haar moeders eigen bijdrage??? Sommige mensen denken zo makkelijk over bepaalde situatie in Nederland. Jij woont daar als dochter, maar je moeder niet. Dat wil zeggen dat je haar zaken beter had moeten regelen. Niet op de valreep dingen komen eisen. Dat is niet fraai. Hier in ons landje kun je ook niet zo maar dingen eisen van de overheid, je wordt met de nek aangekeken of je gaat flink wat valuta moeten neertellen. Ik wens haar toch sterkte met haar moeder hoe dit ook afloopt.


  Maak melding
 19. Elk relaas heeft twee kanten , hoe wrang en heftig het ook voor de betrokkenen is. Vaker , ik weet niet in dit geval , worden dit soort strenge maatregelen gehanteerd door dat anderen er inn t verleden er een zooi van hebben gemaakt en dus is de IND keihard geworden . Daartegenover staat , dat als iemand geld heeft en een batterij advocaten in de arm kan nemen, er soms nog mogelijkheden kunnen zijn . Opties die een leek en pro deo advocaat niet kent, En dan komt in mijn gedachte de verdachte eigenaar van drugs vliegtuig en airstrip meneer oedit in beeld . Die zou om “gezondheidsredenen “” in Nederland vertoeven. Heeft iemand nog gehoord hoe t met hem is?


  Maak melding
 20. nl is goed bezig ze gaan al die mensen in marrakech hier naar toe halen en het land waar ze hun rijkdom van hebben gejat die zijn ze vergeten .
  wij zijn een failed state in alle opzichten .

  godwins Always.


  Maak melding
 21. Suriname was een kolonie van Nederland maar zo zien deze honden het niet. Als ze van een land kunnen profiteren zijn ze er als de kippen bij. Zoek een goede advocaat en blijf door procederen de aanhouder wint. Laat je niet zomaar aan een kant zetten. Zie je niet wat de open grenzen ze brengt die Oostbloklanden maken lekker gebruik van hun voorzieningen de werkgevers hebben nu daar ook een gat in de markt gezien en profiteren daar op slinkse wijze van kijk maar naar de media hierover. Deze mensen hebben geen hart. Suriname moet ook eisen gaan stellen aan Nederlanders als ze naar Suriname komen recht voor één recht voor allen succes en gods zegen


  Maak melding
 22. Zieke moeder van 75 heeft nog 5 jaar te leven?

  Waar kan ik tekenen voor het behalen van 80 als leeftijd?

  En tot die tijd moet Nederland al haar( ziekte) kosten betalen inclusief uitkering?

  dacht het niet!


  Maak melding
 23. RACISTISCHE uitingen helpen niet, wij zijn al langere
  tijd een ONAFHANKELIJKE STAAT !

  Surinamers hebben een LEENZIEKE en GELDVERKWIS-
  TENDE en CORRUPTE regering aangesteld, met als leider
  een veroordeelde harddrugsdealer en HOOFDverdachte
  December-MASSA-MOORDEN !
  Door WANBELEID zit Sranan in een Staatsfaillissement,
  alle takken van de overheid functioneren slecht, ook de
  gezondheidszorg !
  Het buitenland heeft niets met dit WANBELEID te maken,
  Sranan heeft er zelf voor gekozen !

  PS : Sluit alle moordenaars langdurig op, laat geen
  CORRUPTE OF CRIMINELE POLITICI toe in het Landsbestuur !!

  PERMANENTE SCREENING POLITICI en TOPAMBTENAREN invoeren !
  GRONDWET en MENSENRECHTEN IN SRANAN REHABILITEREN !


  Maak melding
 24. Wanneer je in Nederland woont dan denken sommige Surinamers in Suriname dat Nederland een paradijs is,maar als ze zelf hier komen dan zijn de poppen aan het dansen.
  Nu kan men niet meer zeggen ik ben gevlucht voor Bouterse de IND trapt er niet meer in.
  Ik zou zeggen probeer niet in Nederland te komen wonen anders kom je in een hel terecht.
  Nederland wist precies dat alle industrie uit Suriname zou verdwijnen,daarom hebben ze Suriname de onafhankelijkheid gegeven
  Maar gelukkig zijn andere Surinamers opgestaan om het land verder tot ontwikkeling te brengen.


  Maak melding
 25. Hoop op een goede oplossing in deze, de vrouw geboren onder de Nederlandse vlag is ziek. Ze is 75jaar oud, heb hart voor haar, Nederland. Wij zullen in Su.in gebed gaan dat men heroverweegd, want ik woon en werk er hier en bid om in Su.nooit ziek te worden.Please my Mighty God have mercy on an old lady who coul be my mother!


  Maak melding
 26. Misschien wel hard maar rechtvaardig wat voor de rest geld moet ook voor u gelden. U had het ook anders kunnen doen u zegt u haalt haar hierheen want ze heeft niemand anders dan u. Dan had u ook daarheen kunnen gaan wetende dat u wel daar zou kunnen verblijven. En vraag me af wat echt ernstig ziek is. Want dat word er niet bij verteld. Zou ik graag willen weten.


  Maak melding
 27. Goeie opmerkingen hier. Gewoon je eigen van te voren verzekeren en niet stiekem willen blijven op een toeristen visum. Te doorzichtig zeker voor de IND


  Maak melding
 28. Als Nederland dit toestaat dan mag het rekenen op een stroom van patienten om deze zelfde redenen.
  Laten we eerlijk zijn…genezing in Suriname is niet mogenlijk.We willen dan naar Nederland ,maar Nederland gaat zijn wetten niet ombuigen en uitzonderingen maken.


  Maak melding
 29. Zo zijn we slavendrijvers, maar als het dat huilebalkenvolk (Surinamers) zo uitkomt moet Ned. de barmhartige Samaritaan zijn. 3 maanden geleden nog springlevend en nu plotseling ernstig ziek. We kennen de streken van de Surinamer inmiddels wel. GOOD JOB IND.!!!!!!!


  Maak melding
 30. had je moeder maar geen ndp moeten stemmen
  dan was onze gezonheidszorg niet vernietigd en kon ze goede zorg krijgen in su
  ba soekoe ba vinie ba tjarie


  Maak melding
 31. Ze hebben 38 jaar de geld kraan dicht gedraait, is dat de reden van deze (sorry) onzin.
  Hebt zelf de ballen om alles recht te zetten in deze dictatuur, een grote gedacht in 2019


  Maak melding
 32. Met alle respect, maar het verhaal klopt niet en haar dochter zal ook moeten weten dat er regels zijn waar een ieder zich aan moet houden.

  Het is te gemakkelijk en er is ook nooit premie betaald zal er zeker ook worden aangekaart en ook nog speciale zorg nodig hebben.


  Maak melding
 33. Genezing is Suriname is niet mogelijk?
  Dus in Nederland wordt een ieder genezen van hun kwaaltjes en ziektes?
  Bronovo ziekenhuis in Den Haag dreigt ook te sluiten, ik vermoed dat er geen patiënten meer zijn in Nederland is er een Jomanda die met handoplegging mensen stiekem ergens in haar schuur aan het genezen is?

  Als een arts in Suriname zegt dat je uitbehandeld ben dan is dat zo, men denkt dat in Nederland wonderen gebeuren in de ziekenhuizen.
  Ga maar, je wordt echt een proefkonijn.
  Waarom zijn er tig ziekenhuizen waar ze nog duizenden kankerpatiënten behandelen, kanker is niet te genezen met weinig uitzondering als je er vroeg bij bent.
  Trouwens als die moeder dementerend is, is dat niet te genezen dat is ouderdom nu eenmaal.


  Maak melding
 34. @Suriname i love.
  Jij hebt hulp nodig.Er bestaat geen genezing in Suriname voor je zieke brein.
  Allereers ,in Suriname ontbreken specialisten!Medisch apparatuur om aandoeningen op te sporen en te diagnoticeren zijn er niet.Medicijnen zijn te duur of helemaal niet verkrijgbaar.Niemand die in Suriname die nog vertrouwen heeft in de medische zorg in Suriname ,behalve dan een hoofdpijn,een griep,koorts..die kunnen nog verholpen worden.Waarom denk je dat je baasje zijn huisdokter in Cuba bezoekt?Hij kan zich toch laten behandelen in Suriname?!Die moordenaar zelf gelooft niet in je logic.Bijna dagelijks moeten familieleden van patienten om donaties bedelen aan de gemeenschap zodat hun geliefde voor genezing naar het buitenland kan gaan voor hulp.
  En neen niemand beweerd dat het buitenland wonderen doet…ze beschikken over mogenlijkheden die in Suriname ontbreken.Je kan je laten behandelen in het buitenland en hopen op genezing dan te sterven in Suriname zonder hulp of behandeling.Je moet proberen ook een beetje kritisch te lezen en begrijpen zodat wij jou niet tot in de puntjes hoeven uit te leggen.
  Jij ,idioot.


  Maak melding
 35. wat een trieste figuren hier zeg op de waterkant. ze zijn zelf ooit zonder een cent op zak naar nederland gekomen en hebben van alles gekregen. jawel in 1975. en nu het niet goed in suriname komen ze vertellen dat mensen het maar mogen bekijken. vooral de zieke mens heeft het in suriname erg zwaar. natuurlijk kan er misbruik gemaakt worden van een vermeende ziekte, maar als iemand ernstig ziek is kan best wel hulp geboden worden en uitstel van vertrek. IND is vrij streng allemaal heel erg lastig. OOk moet je je financien in orde hebben in nederland. maar wie gaat jou verzekeren als je geen verblijfsvergunning hebt ? niemand.


  Maak melding
 36. erg veel kneuzen zeg hier op deze site met een mening. veel van deze kneusjes weten niet dat er een (toescheidings) verdrag is tussen suriname en Nederland waarbij de zieke surinaamse mens naar nederland kan komen voor behandeling weliswaar indien de kosten daarvan deugdelijk gefinancierd zijn. een ieder die beweert dat de medische zorg in Suriname ook maar enigszins te vergelijken is met die van Nederland of elders in Europa is of nooit in Suriname ziek geweest en in een ziekenhuis daar geweest of heeft gewoon een uitgeholde hersenpan. Surinamers in Nederland moeten elkaar steunen en niet hier geweldig lopen doen over regeltjes dit regeltjes dat. degene die dat toch doen zijn gewoon witte bana eters. nederland kan inderdaad niet iedereen genezen, maar de behandeling is een stuk beter als ook de nazorg. bovendien kun je je geluk ook elders proberen zoals duitsland of belgie. in Suriname kun je het vergeten in ieder geval als de arts je niet meer kan helpen. en dat gebeurt toch al vrij snel. in heel suriname werken er 2 oncologen die ook nog een drs zijn. tuurlijk hoor. dat zal zeker jou kansen op overleving gaan helpen. daarnaast zijn alleen de medicijnen te verkrijgen die in WHO verband minimaal aanwezig moeten zijn. de rest is niet verzekerd. In Nederland is iedereen lekker verzekerd en dan is het makkelijk gezegd betaal alles zelf maar. men vergeet gewoon wat een luxe het is om goed verzekerd te zijn. walgelijke figuren hier zeg. om te kotsen.


  Maak melding
 37. erg veel kneuzen op deze site met een mening. veel van deze kneusjes weten niet dat er een (toescheidings) verdrag is tussen suriname en Nederland waarbij de zieke surinaamse mens naar nederland kan komen voor behandeling weliswaar indien de kosten daarvan deugdelijk gefinancierd zijn. een ieder die beweert dat de medische zorg in Suriname ook maar enigszins te vergelijken is met die van Nederland of elders in Europa is of nooit in Suriname ziek geweest en in een ziekenhuis daar geweest of heeft gewoon een uitgeholde hersenpan. Surinamers in Nederland moeten elkaar steunen en niet hier geweldig lopen doen over regeltjes dit regeltjes dat. degene die dat toch doen zijn gewoon witte bana eters. nederland kan inderdaad niet iedereen genezen, maar de behandeling is een stuk beter als ook de nazorg. bovendien kun je je geluk ook elders proberen zoals duitsland of belgie. in Suriname kun je het vergeten in ieder geval als de arts je niet meer kan helpen. en dat gebeurt toch al vrij snel. in heel suriname werken er 2 oncologen die ook nog een drs zijn. tuurlijk hoor. dat zal zeker jou kansen op overleving gaan helpen. daarnaast zijn alleen de medicijnen te verkrijgen die in WHO verband minimaal aanwezig moeten zijn. de rest is niet verzekerd. In Nederland is iedereen lekker verzekerd en dan is het makkelijk gezegd betaal alles zelf maar. men vergeet gewoon wat een luxe het is om goed verzekerd te zijn. walgelijke figuren hier zeg. om te kotsen.


  Maak melding
 38. Ray, wat je zegt bent je zelf jochie, ook go doekoes wroko, ga een baasje een bezoek brengen want dat Ken jij niet het woord werken🙊


  Maak melding
 39. Ben niet ziende blind en ga niet mee met de kudde.
  Hebben de SurNed wat te zeggen in NLD hun stem wordt niet gehoord en hier schreeuwen ze het van de daken waar niemand het wilt horen 🙉
  Als ze voor een blanke zitten dan zitten ze met hun smond vol tanden te geven.


  Maak melding
 40. Elk jaar komen er 10 tallen Surinamers uit Suriname voor een medische behandeling en meer dan helft gaan met een doodkist terug naar Suriname.
  Als je ernstig ziek bent is er geen hulp meer,een beetje jouw leven verlengen kan nog verder houd het op.
  Ik heb in Nederland heel veel familie verloren door ziekte,het is niet op te lossen.
  Misschien kan Ray die mensen genezen!


  Maak melding
 41. Holland a no paradijs
  Sommige denken het te kunnen gaan maken in Nederland.
  Als je weet wat hard werken is dan wel, weer of geen weer gewoon je nest uit.


  Maak melding
 42. Interessant te lezen hoe zo’n nieuwsitem het slechtste uit de Surinaamse mens ophoog kan halen. Voer voor gedragskundigen….
  Geeft men niet af op de IND, dan is het de Nederlandse regering, of de Nederlanders in het algemeen. Of op de betreffende mevrouw, de Surinaamse regering, de Surinamers in het algemeen, of op elkaar. Overigens is het ook fijn te lezen dat er zo meelevend wordt nagedacht over mogelijke oplossingen!

  Dit verhaal zal uiteraard een lange geschiedenis hebben. Er zijn waarschijnlijk verschillende aanvragen door de dochter ingediend, en mogelijk zijn er even zoveel onderzoeken gedaan naar de rechtmatigheid van het verblijf van de moeder in Nederland. Dat deel van het verhaal schijnt niemand te kennen, maar toch zijn de commentaren niet van de lucht.
  Dat de media worden ingeschakeld is een uiterste, en hoogst begrijpelijke en te waarderen, poging van de dochter. Hiermee hoopt ze namelijk voldoende druk op de autoriteiten te mobiliseren, om toch nog een voor haar gunstige uitslag te krijgen.

  Maar er is een gezegde: ’there are two sides to every story’. Het zou goed zijn om ook eens ’the other side of the story’ te horen, voordat we tot een oordeel komen.
  Mijn ervaring is dat dan pas de beste oplossing zich vanzelf aandient…..


  Maak melding
 43. Witte bana eters zo zo dit noem ik nou een racistische opmerking van Don Kaw. Luister knul de zieke dame kiest er zelf voor om naar Nederland op vakantie te gaan.


  Maak melding
 44. De HELE Paarse ROMMEL moet weg,

  dan kan SURINAME haar Gezondheidszorg en de Scholen

  weer gaan opbouwen !!!

  PS : Jarenlang een Paarse begroting met GROTE GATEN,
  (schrikbarende miljardentekorten),

  IYA BAYA, dan ga je FAILLIET !!!!!


  Maak melding
 45. Chris, mensen die op Zanderij aankomen worden met bruut geweld door de Surinaamse honden van de beveiliging in elkaar geslagen . Rot op met je zielige misplaatste lulkoek. HOND!


  Maak melding
 46. Ik stond versteld van te kijken hoeveel mensen een scootmobiel rijden in de Bijlmer.
  Ik vroeg aan mijn zus hoezo dan, zij zegt ze spelen het ziek zijn niet kunnen lopen.
  Want voor de Kruidvat stappen ze fris en fruitig en doen hun boodschappen en zoef weg zijn ze.
  Een scootmobiel kan je ook zelf aanschaffen als je doekoes hebt, mensen die echt ziek zijn krijgen het van de gemeente.


  Maak melding
 47. @
  Suriname i love

  Nederland is niet het surinaams ziekenhuis ,hoor schat.
  In nederland betaalt iedereen voor zieken assurantie ,of je ziek bent of niet.Ze betalen maandelijks ziekte verzekering en het is niet goedkoop.Ze betalen voor hun welzijn.Als je bv een familielid wil overbrengen voor medische behandeling moet jij alle kosten betalen uit eigen zak en niet de nederlandse staat.Daarom als je voor visum aanvraag gaat ,vragen ze wie de garantie in Nederland voor jou op zich neemt.Die vragen staan niet zomaar als bladvulling.Een ander mogenlijkheid is ook dat je een reisverzekering koopt voordat je vertrekt naar Nederland bv voor een maand.Mocht het zijn dat je in die 30 dagen ziek wordt in Nederland en door een dokter voor behandeling moet gaan dan betaal je dokterskosten en bij terugkeer in Suriname kan je het geld terugeisen van de verzekeringsmaatschapij.Alle papieren van de dokter en recepten meenemen als bewijs.
  Surinamers doen van alles om niet terug te keren eenmaal als ze in Nederland belanden.Ik neem ze het niet kwalijk hoor,maar Nederland heeft zijn regels en wetten en die moet je als surinamer respecteren of je het leuk vindt of niet.


  Maak melding
 48. Iedereen in Nederland van surinaamse afkomst heeft een tragisch verhaal te vertellen waarom een geliefde niet terug moet en hopen dat Nederland zijn regels en wetten uit het raam zal gooien voor deze ene keer.Maar helaas Nederland is geen bananen republiek.Regels zijn regels .


  Maak melding
 49. Ik neem aan dat deze vrouw op een toeristenvisa naar Nederland is gekomen om
  haar dochter te bezoeken. Ze kan alleen in een Nederlands ziekenhuis terecht als
  ze in acuut levensgevaar is. Maar voor haar is dit niet het geval en zal dus in land
  van herkomst behandelt moeten worden, dat zij in Suriname uitbehandeld is daar kan
  Nederland niks aan doen. Zij is geen Nederlands ingezetene en heeft geen Nederlandse
  zorgverzekering en ook nooit betaalt. Als de IND hieraan toegeeft staat Schiphol volgende
  week vol met mensen die hier behandelt willen worden omdat de zorg in eigen land niet op
  orde is. De enige uitweg is dat zij de kosten zelf betaalt (Crowdfunding) .


  Maak melding
 50. Nou de Dame had via een advocaat haar Nederlandse nationaliteit terug kunnen vragen want de dame is tenslotte voor 1975 in Suriname geboren en ze was een Nederlander en voor 1975 was Suriname nog van Nederland, mocht de dame nog hier verblijven en zou zeggen zeg dan iemand tegen hun dat ze op deze manier ook kunnen proberen haar Nederlandse nationaliteit op te eisen, misschien dat waterkant misschien een mailtje naar de betreffende persoon sturen.

  groeten Jhonny


  Maak melding
 51. @Puff: BV Nederland wordt met hand en tand verdedigd tegen met name gekleurde buitenlanders. Dat zij hun rijkdom over de ruggen van en door het uitbuiten van diezelfde gekleurde buitenlander heeft vergaard doet er voor hun niet toe. Het zijn altijd al gewetenloze, immorele rovers geweest en die inborst wordt van generatie op generatie overgedragen. Overigens ken ik persoonlijk 3 mensen die in Nederland zijn geboren en vaker een visum hebben aangevraagd en nooit hebben gehad vanwege het gevaar dat zij het NLschap zouden kunnen aanvragen. Dus ook aan het feit dat Suriname ooit kolonie was van Nederland of dat de arme vrouw ooit het Nederlanderschap bezat zal geen zoden aan de dijk leggen.


  Maak melding
 52. Niet het Surinaamse Volk koos om op 25 november 1975 onafhankelijk te worden. Het was Eddy Bruma van de PNR en Henk Aron van de NPS en enkele anderen die de hoogste tonen zongen dat Suriname in 1975, uiterlijk 25 november 1975 onafhankelijk zou worden. Oppositie politieke partijen waren er tegen omdat die vonden dat er nog vele zaken in Suriname niet in orde waren. Gelijk hadden ze en hebben ze achteraf ook gekregen.

  Nederland wilde zo je zo van haar kolonies, oa de Antillen en Suriname af. Indonesie had zelf tijdens, na de Tweede Wereld Oorlog verloren, tijdens de Tweede Wereldoorlog was het door Japan bezet en was Nederland buitenspel gezet. Na de Tweede Wereldoorlog vrede kwamen de Nederlanders terug, hebben door politioneleoorlog het terug te krijgen, Soekarno en Hatta boden velle strijd, hadden zelf de onafhankelijk uitgeroepen en USA was tegen dat Indonesie weer een kolonie zou worden van Nederland. Later droeg Nederland de macht over aan Soekarno en Hatta.

  Bij de voorbereidingen van de onafhankelijkheid van Suriname en Nederland was Nederland zich van bewust dat als Suriname een leger zou hebben, dit tot gevolg zou kunnen hebben dat er een staatsgreep zou plaats vinden. Nederland wist waar de zwakste schakel zat van Suriname, het leger.
  Daarom kreeg Suriname ook ondersteuning van Nederland van een militaire orgaan van het Nederlands leger/Navo om een kolonel en ondergeschikten op de Nederlandse Ambassade in Paramaribo voor het in goede banen leiden en opzetten van een Surinaams leger. Waar die goede hulp en ondersteuning naar toe geleid heeft is bekend.

  Nederland wist waar de zwakste schakel was om voorgoed van Suriname af te komen. Zie wat er door Hans Valk op 25 februari 1980 in Suriname plaats vond. Dit kwam ook omdat de Surinaamse regering met de gouden handdruk van Nederland er weinig of niets van bakte om het land goed vorm te geven.

  kort voor en na de onafhankelijkheid verlieten veel Surinamers, hindoestanen, javanen, enz Suriname met de Bijlmer Express en kwamen in de Bijlmermeer, in de steden in Nederland terecht.

  Nederland wist dat erop 25 februari 1980 een staatsgreep in Suriname zou plaats vinden. De toenmalige ambassadeur van Nederland vertrok kort na 25 februari 1975 naar Frans – Guyana.

  zie you tupe:
  De rol van Nederland en kolonel Valk bij de coup van bouterse in Suriname

  google
  zie ook: andere tijden, Bouterse aan de macht

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 53. zie you tube:
  De rol van Nederland en kolonel Valk bij de coup van bouterse in Suriname

  google
  zie ook: andere tijden, Bouterse aan de macht

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 54. In deze video van andere tijden, zijn ook opnames van SH in geplaatst. Er is een video van andere tijden, over ddb en de rol van kolonel Hans Valk zonder deze opnames van SH erin en die zijn vele malen beter.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers.


  Maak melding
 55. Jou moeder is ex Nederlander er zijn wel regels dat zij hier kan behandeld worden .zonder haar te vragen heeft Nederland zijn nederlandse nationaliteit ingetrokken in 1975 .door rechtzaak kan veel dingen goed komen .


  Maak melding
 56. @ Passant: Je kunt wel steeds beginnen over kolonel Valk en Nederland overal de schuld van geven, maar het zijn toch echt Surinamers die de staatsgreep gepleegd hebben. Het zijn toch echt Surinaamse politieagenten die in hun onderbroek en met hun handen omhoog uit het politiebureau kwamen in plaats van te vechten. Het zijn toch echt Surinaamse bestuurders die met hun corruptie en wanbeleid de staatsgreep in de hand gewerkt hebben. Het zijn toch echt Surinamers die de militairen toejuichten. Het zijn toch echt Surinamers die Bouterse tot president hebben gekozen. Het zijn toch echt Surinamers die van de onafhankelijkheid gemaakt hebben wat het nu is.

  Je woont zelf in Nederland, dus makkelijk praten zo aan de zijlijn, maar als alle Surinamers maar door blijven gaan anderen overal de schuld van te geven dan zullen ze nooit verder komen. En jij werkt daar aan mee door steeds over Valk en Nederland te beginnen. Je geeft Surinamers een alibi om verantwoordelijkheid weg te schuiven en niets te doen.


  Maak melding
 57. @Passant, helemaal eens alleen vergeet u een naam erbij te vermelden. U weet niet hoe blij de Nederlandse overheid was met het overlijden van Hans van Mierlo (tijdens de coup Min. van BuZa). Van Mierlo heeft in geheimgehouden documenten steeds de rol van hem als min. BuZa en daarmee ook van Nederland bevestigd. Nederland heeft heimelijk wapens aan Bouterse geleverd voor het plegen van de coup. De Nederlandse regering was als de dood dat dit naar buiten openbaar gemaakt zou worden; vergelijk het bijvoorbeeld met het leveren van wapentuig aan ’terroristische’ organisaties in Syrië 🙂
  De Surinaamse auteur Anil Ramdas heeft hierover meermaals geprobeerd om de rol van Nederland openbaar te maken maar werd telkens door de overheid (op grond van de Staatsveiligheid) tegengewerkt.
  Ook de journalist Willem Oltmans heeft uitgebreid en gedocumenteerd over de kwalijke rol van Nederland bij de coup van 1980 geschreven. Nederland heeft zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden, net als in voormalig Ned. Indie !


  Maak melding
 58. Ik heb op dit moment geen tijd om diep op je reactie in te gaan.

  Hoe ik zaken neerzet is:
  1. Nederland heeft een tijdlijn uitgezet voor Suriname, Antillen van kolonie naar zelfbestuur en onafhankelijkhied ( er speelden zaken oa, kolonie zijn uit de tijd)
  2. Zaken niet goed inschatten, overhaast,
  3. Surinamers, Antillen overschatten, kennes van deze mensen, productie, het leger, bestuur, eenheid of verdeeldheid bij de Surinamers, er van uitgaat dat ze het wel redden met een worst/geld voor de neus houden, waarover ze niet hun eigen lijn die ze verwacht hadden te trekken, enz.

  Er zijn vele zaken overschat en zijn verkeerd gezien, niet voldoende rekening houden met talrijke zaken, waardoor Nederland ook niet meer corrigerend kon optreden in een land dat zelfstandig was. Gevolg is duidelijk.

  Zie zaken vanuit dat standpunt en probeer te begrijpen dat Nederland met haar aanpak ook spijt heeft of zie je dat niet in, jouw koe met geoliede uier.

  Waarom zitten veel Surinamers in Nederland en zijn ze niet in Suriname gebleven. Goed Nederland had die mogelijkheid gelukkig open gelaten voor de Surinamers om te kunnen komen. Maar let op deze mevrouw hie toch terug moet naar Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 59. @ Kankantriestraat: U praat grandioze onzin. Om aan wapens te komen heeft Bouterse het depot bij het vliegveld Zorg en Hoop geplunderd. Daarmee heeft hij de Memre Boekoekazerne overvallen. Nederlandse wapens waren helemaal niet nodig. Met een patrouilleboot heeft hij het politiebureau in brand laten schieten. Ook al niets Nederlands bij.
  Van Mierlo was ook geen minister van Buitenlandse Zaken in die tijd, dat was van der Stoel van de PvdA. Minister van Defensie in die tijd was Vredeling, ook PvdA. Allebei heel linkse politici die zeker geen staatsgreep zouden faciliteren. Bovendien was het de regering demissionair en was men bezig met de vorming van een nieuwe regering die in december aantrad.
  Verder zou ik graag horen welke oorlogsmisdaden Nederland in Suriname gepleegd heeft. Mij is daar niets van bekend.

  Als u met zulke fantasieverhaaltjes komt dan moet u ook een geloofwaardige reden erbij verzinnen in uw lasterlijke leugenpraatjes waarom Nederland de dingen zou doen zoals u beweert.
  Nederland heeft geen enkel belang om zich te bemoeien met interne zaken van Suriname. Dat levert alleen maar problemen en gezeur op. Suriname heeft werkelijk niets wat Nederland graag zou willen hebben. Voorlopig heeft het alleen maar een hoop uitkeringstrekkers en vervelende Nederland haters opgeleverd.
  Voor Nederland is Suriname voltooid verleden tijd. Het zou goed zijn als sommige (ex)Surinamers zich eens bezig gingen houden met de toekomst in plaats van maar redenen te bedenken waarom het allemaal niet gelukt is. Als je wilt weten wie de schuld is van de narigheid in Suriname, kijk in de spiegel, dan zie je een van de verantwoordelijken. Als je het verkeerde hebt gedaan heb je schuld, als je het goede niet hebt gedaan heb je schuld. Jouw reactie was het verkeerde.

  Kleine kinderen geven anderen de schuld, volwassen mensen niet.


  Maak melding
 60. @ Passant: Suriname wilde onafhankelijkheid, Suriname kreeg onafhankelijkheid + een grote zak met geld. Geld is op Suriname zakt weg in armoede en achterlijkheid. Probleem voor Suriname, niet voor Nederland. “Huilen is voor jou te laat”, zong Corrie Konings. Geldt ook voor Suriname.

  Als Suriname hulp van Nederland zou willen dan kunnen ze dat vragen, maar dat willen ze niet. Zelfs de Nederlandse ambassadeur willen ze niet. Wel bekijk het dan maar. Er zijn genoeg landen waar Nederland wel goede relaties mee heeft. Indonesiërs hadden heel wat meer redenen om te klagen, maar dat deden ze niet Indonesié en Nederland hebben tegenwoordig goede relaties, niet het soort fake vriendschappen waar Suriname over opschept, maar echte.

  In Nederland wonen bovendien meer Turken dan Surinamers en meer Marokkanen dan Surinamers en er komen steeds nieuwe migranten bij. Surinamers hadden een voorsprong vanwege de taal en cultuur, maar waar zijn ze? Een groot deel van hen voelt zich bovendien meer verbonden met de landen waar hun wortels liggen en dat is niet Suriname. In Suriname mochten ze niet meedoen, dus Suriname, bekijk het maar. Met ons in Nederland gaat het goed.

  Wie het soort onzin beweert zoals u doet moet met bewijzen komen en aannemelijk maken dat het zo gegaan kan zijn en waarom. Voorlopig is het alleen maar een hetze om iemand de schuld van eigen falen te geven. Ik was in Suriname in ’77 (en in ’82) en niemand noemde Nederland. Dat is pas later gekomen toen alles fout ging.
  Wel of niet waar, het is van geen enkel belang en verandert niets aan vandaag. Bouterse had helemaal geen Valk of Nederland nodig.


  Maak melding
 61. Even een correctie, de staatsgreep was 1980. Minister van Buitenlandse zaken was toen van der Klauw, een vrij bleke figuur, minister van defensie was Kruisinga. Minister van ontwikkelingssamenwerking was Jan de Koning, die van `Jan de Koning, Suriname is geen pot met honing`, zoals men op straat zong. Profetische woorden.


  Maak melding
 62. Jullie moeten vooral niet gaan afwijken van het onderwerp. Wat heeft deze flauwe discussie te maken met het artikel hierboven? Van een bejaarde mevrouw van 75 die onverbiddelijk helaas terug moet naar Suriname ,tot een wezenloos gezwets over een staatsgreep die al tig jaar geleden plaatsvond. Wacht rustig af wanneer er een artikel verschijnt over Bouterse. Toon een beetje consideratie voor deze mensen (moeder en dochter),die het graag anders gewild hadden.


  Maak melding
 63. Inderdaad,
  het gaat om een zeer emotionele en harde kwestie
  voor moeder en dochter !

  Echter, ALLE regels voor zulke gevallen zijn VOORAF bekend
  en daarmee dient men rekening te houden !

  HELAAS, SPELEN EMOTIONELE ARGUMENTEN EEN GERINGE ROL
  BIJ VERBLIJFSZAKEN !!!


  Maak melding
 64. Hans om de materie beter te bekijken, zou ik je rationeel, logisch en kritisch het te benaderen. Zie de relatiie Suriname en Nederland, kolonie, net mensen/uitgebuite mensen tegen over kolonialisme, kapitaal, macht enz, geld, kennis/ontwikkeling, scholing, bewust zijn, wapens, bestuur, enz, de hele periode vanaf de koloniale periode tot heden en de fasen van ontwikkeling van Suriname.

  Zie wie bepaalt en wie ondergaat e/o weinig of niets te zeggen heeft.

  Per Saldo Suriname had niets te vertellen en ondanks een zak met geld was het gewoon poppenkast. Nederland bepaalde alles. Dus houd op met dat gelul van jouw.

  Suriname was/is altijd kansloos geweest, nogmaals ondanks de zogenaamde gouden handdruk of Nederland bepaalde hoeveel Suriname kreeg en hoe het besteed moest worden enz.

  Iedereen mag een mening hebben ondanks die ik van jouw waardeloos vindt.

  Als Surinamers een voorsprong hadden en volgens jouw links en rechts door anderen zijn ingehaald, kom met bewijzen. Er zijn meer dan genoeg Surinamers die het veel beter doen dan die anderen van jouw.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 65. @Suriname i love
  Er wordt veel onderzoek gedaan in NL. Vooral op het gebied van kanker. En veel vooruitgang gemaakt. Zo was een melanoom zeg 10 jaar terug haast altijd dodelijk, maar tegenwoordig zijn er meerdere behandelmethode.
  Ook zijn er veel middelen in onderzoek die de groei sterk remmen. Alleen het kostenplaatje is erg hoog. Kosten van een paar honderd euro per dag voor alleen de medicijnen zijn eerder regel dan uitzondering.
  Voor deze vrouw die niet verzekerd was is de medische zorg dan ook uitgesloten. Geen enkele verzekering gaat die kosten accepteren.
  Een andere optie, die van een trial, is feitelijk ook uitgesloten. Bij een trial, onderzoek, worden de directe kosten van de behandeling vergoed uit een onderzoekbudget maar omdat ze niet verzekerd was is ook dat niet bereikbaar. Immers naast de directe kosten zijn er ook veel andere kosten zoals fysio, hulpmiddelen, andere medicijnen voor andere kwalen omdat de weerstand sterk verminderd is, etc. Die zijn veel hoger dan de verzekeringspremie.
  Dus er is in NL veel meer mogelijk maar er zit altijd een enorm hoog kostenplaatje bij. Een verzekering zal, en mag dit feitelijk, niet accepteren. Ook de overheid kan het niet accepteren. Zouden ze het wel doen dan zouden er dagelijks 100-de mensen een beroep doen op een dergelijke behandeling en verblijfsvergunning. De medische zorg ( lees verzekeringen) en/of de overheidsbegroting kunnen die kosten niet dragen.
  En reageer maar niet hierop want dit zijn gewoon de feiten die boven elke discussie staan. Net als het feit dat SR al sinds 1975 onafhankelijk is en haar eigen boontjes moet doppen. Hou dit verhaal wel in gedachte als het mei 2020 is.


  Maak melding
 66. Wat westerse zeden en gewoonten, Europese Nederlandse taal, zeden en gewoonten, christelijke feesten, verdraagzaamheid, enz zijn, doen Surinamers wat dat en aangepast zijn het nog steeds beter dan die anderen van jouw en er zijn nog veel meer voorbeelden.

  Ga eens in een zwembad, sporten, moskee kijken hoeveel van die groep van jouw daar gemengd zwemmen, bidden, sporten of bezig zijn met andere culturen, enz. Die groep van anderen waar jij het over hebt, die geven heel veel problemen in Nederland/ EU de wereld met hun houding, geloof, enz. Of valt dat jouw niet op?

  Waarom moet ik mijn tijd aan je besteden, Ik ben klaar met jouw, opzouten!

  Waar praat jij over, ze hebben Surinamers ingehaald.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 67. Surinamers trouwen niet met hun neef of nicht uit hun eigen dorp of een man die met meerdere nichten uit zijn dorp trouwt.

  Surinamers ingehaald???!!!! Er zijn beroepen waar het aantal Surinamers veel groter is dan die groep, waarover jij het hebt.

  Het is niet alles Halleluja en Amen bij de Surinamers, ik heb er vertrouwen in dat de Surinamers zich goed zullen handhaven beter dan die groepen van jouw. Ik ken meer dan genoeg generaties Surinamers die het goed doen en het zullen blijven doen. De andere groep Surinamers die worstelen zullen op den duur ook boven komen drijven en Surinamers goed op de kaart neer te zetten. Sommigen zullen wel ten onder gaan en daar heb jij het waarschijnlijk over. De sterksten zullen het overleven.

  Een kwestie van tijd en moment.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 68. Kom met je moeder terug.naar suriname.er zijn doktoren en veel kruiden hier.ze wordt beter en zal langer leven.ipv te stressen in nederland.hulp vind ze zeker in suriname.we zijn sociale mensen.no saka you srefi gi den bakra


  Maak melding
 69. Klaas de Groot 2 januari 2019 at 03:15
  SR is al sinds 1975 onafhankelijk en daar koos het volk zelf voor.

  Op grond hierover wil ik zaken duidelijk weer geven. Bovendien vind ik dat deze vrouw in Nederland zou moeten blijven, gelet op de band relatie van Suriname en Nederland, geschiedenis, ze wellicht eens Nederlander was, enz. Op grond hiervan kan Nederland niet zo omgaan met Surinamers, al zouden ze allemaal hier willen komen wonen. De schade die Nederland heeft aangericht door slavenhandel, contractarbeid, mensenrechten, mensen uit hun land te hebben gehaald, mishandeld, cultuur en zeden afgenomen, mensen, families, verdeeld en geheerst, uitgebuit, bespot, enz, het leed is met geen pen te beschrijven.

  Met deze vrouw en dochter doen ze hetzelfde. Alle Surinamers hebben het recht om in Nederland te zijn. Nederland zal dat tegen gaan, maar Nederlanders hebben Surinamers gevormd en ook op ons bek laten vallen. Dat is wat er met deze mevrouw gebeurt en met Surinamers in Suriname.

  Zie de Antillen, die hebben niet gekozen zoals het Suriname vergaat. Die kiezen voor een geleidelijke overgang. T.a.v. Suriname heeft Nederland een wijze les daaruit geleerd.

  Het Surinaamse Volk koos niet om op 25 november 1975 onafhankelijk te worden. Het waren enkele coalitie politieke leiders dat Suriname uiterlijk op 25 november 1975 onafhankelijk zou worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij


  Maak melding
 70. @passant,

  ik schaam mij als Surinamer voor u kletspraat, misschien is de alcohol van Oud en
  Nieuw nog niet uitgewerkt. Suriname heeft zelf voor een zak geld gekozen in tegenstelling
  tot de Antillen. Men kon 1,8 miljard krijgen en dit naar eigen inzicht gebruiken of 3,2 miljard
  en dan moesten Nederlandse bedrijven ook meedoen zodat er van dat geld weer wat terug kwam.
  De PVDA kon het anders niet verkopen, politiek gezien. Helaas is door corruptie en slechte
  investeringen veel verloren gegaan. Sommige Surinamers zijn naar Nederland vertrokken en
  daar een nieuw leven opgebouwd, anderen zijn gebleven, ieder zijn eigen keuze. Nu zoveel
  jaar later kun je niet ineens veranderen omdat in Nederland de zorg op een erg hoog niveau
  ligt, terwijl je nooit sociale premies of zorgverzekering hebt betaalt. Het is verschrikkelijk vervelend
  voor deze mevrouw en ik snap dat ze van alles probeert.


  Maak melding
 71. Forza

  Ik kijk wat er met Suriname gebeurt en hoe het volk verdeeld is, oorzaken en de gevolgen, hoe het land ervoor staat en de situatie. Deze fase moet heel snel stoppen en Suriname moet de juiste leiders hebben die de de koers bepalen en de juiste bondgenoten.

  Suriname kon veel verder zijn dan het nu is, als men zaken over de onafhankelijkheid beter had voorbereid en ook naar het volk had geluisterd. Het Surinaamse volk was nog niet zo ver dat Suriname onafhankelijk moest worden. Hard maar waar, hoe pijnlijk het het voor jouw ook mag zijn. De gevolgen laten dat duidelijk zien.

  Oorzaken en gevolgen

  Over jouw maak ik mij niet druk

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 72. Ik zie weinig magere mensen hier rondlopen.
  Ik zie geen opgefuckte op straat.
  Ik zie geen lege winkels eten zat
  Grote markt tig kramen met verse groenten voor een prikkie.
  Ik zie dat er nog veel winkels en huizen worden gebouwd, is dat soms voor de sier? Word van klei gebouwd en kak.

  Auto’s waar ik jaloers van wordt.

  Vuurwerk dat de lucht in ging hebben ze zelf gemaakt en met schelpen gekocht denk ik.


  Maak melding
 73. Leroy, ik wil geen handgranaat aan mijn deurkruk hangen omdat ik er voor uitkom dat ik van mijn land houd.
  In Nederland worden criminelen beschermd, slachtoffers worden aan hun lot overgelaten, kijk je wel naar ‘ opsporing verzocht’?


  Maak melding
 74. Grootste onzin dat er geen juiste zorg in Suriname is.

  Savior Zorg BV
  Leverd zorg in Suriname.
  Alles is bespreekbaar.

  Dani care organisatie uit Almere heeft ook dagopvang.

  Dr Bakker is een top huisarts

  Diagonese Ziekenhuis is interminaal zijn de hospice beschikbaar met of zonder eigen hulp verladers.

  Zoals ik al zei alles is bespreekbaar!

  De Nederlandse zorgstelsel is er niet beter op en uw moeder gaat u in Nederland klauwen vol met geld kosten omdat ze niet hier verzekerd is en niets vergoed word, de IND bespaard u een rest schuld welke U gezien uw leeftijd met uw pensioen misschien niet meer zou terug kunnen betalen.

  Mijn oma was Nederlandse Surinamer en heeft 1 jaar zorg gehad in Suriname alvorens ze overleed.
  1 jaar lang is ze bedledig geweest en dat zonder 1 enkele decubitus plekje!

  Dus mw onderzoek eerst voordat u wat zegt en IND heeft blijkbaar wel zn onderzoek gedaan en vandaar hun standpunt


  Maak melding
 75. Nederland babylonisch , paasen Ishtar aanbidden . Kerst tammuz aanbidden . Wodan , tyr , freya namen van dagen en goden ( reusen nephelim). Er waren nephelim na de vloed .. neanderthaler bloed en donisovans reusen bloed ( mensachtig) nimroth jager neanderthaler jager ..


  Maak melding
 76. Corpus Delicti dat Surinamers Niet Serieus worden genomen in Nl
  mocht het om een Arabisch sprekende gaan dan vlogen alle deuren wagenwijd op
  Nederland heeft Suriname 300 jaar lang bezet en uitgebuit, en gaat nog steeds stiefmoederlijk om met Surinamers , Alle Arabisch sprekenden mogen meer dan 1 paspoort hebben , en niemand anders ,
  Als deze zieke mevrouw in NL wilde blijven , dan moest ze binnen komen als bootvluchteling. een beetje Arabisch spreken en voilla ze kreeg een 5 sterren VIP behandeling ..
  Na 45 jaren te hebben gewoond in Europa en Azië is het voor mij een Super leuke “kiek “om De Suri”s die op vakantie naar Su, te horen praten .. echt leuk !! Als deze gasten het nieuws op de wereld omroep moesten voorlezen , zou niemand ze verstaan niet eens de autochtone Nederlanders . Maar ach ze zijn op zoek naar een identiteit, ze weten het zelf dat Surinamers “gedoogd zijn “in Nederland , geaccepteerd worden , is anders .


  Maak melding
 77. De slavenhoudermentaliteit van bakra’s. Die vrouw was nederlander geboren door omstandigheden is ze dat niet meer en nederland kan haar niet eens een bed bieden om rustig dood te gaan. pffffffffffffffffff


  Maak melding
 78. Is het zo slecht in suriname dat iedereen maar hier wilt komen voor gezondheids redenen. What about al die zieke surinamers die daar wonen? Mensen denken nogsteeds dat Holland na wang paradijs. Sommige mensen worden inplaats vn beter veel erger, dat ze zelfs hier komen sterfen. Jammer voor die mevrouw. Maar zoals velen vn jullie zeggen: regels zijn regels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES