maandag, juni 24, 2024
HomeFotoGrote brand in hoofdstad Suriname; bekend winkelpand afgebrand

Grote brand in hoofdstad Suriname; bekend winkelpand afgebrand

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jan – Het nieuwe jaar in Suriname is begonnen met een fikse brand in het centrum van Paramaribo. Het bekende winkelpand van Chiu Hung op de hoek van de dokter Sophie Redmond- en Zwartenhovenbrugstraat is afgebrand.

De brand begon iets na middernacht. Volgens Starnieuws stonden belendende gebouwen ook in brand. Een van de panden is ingestort. De brandweer vroeg omstanders om verder te gaan staan, omdat de situatie zeer gevaarlijk was. Beelden ter plekke geschoten:

Er werd water uit de Suriname rivier gehaald om de brand te blussen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Waar was de brandweer met de totale korps? De korps wil dit jaar meer mensen in dienst nemen, maar tot nu toe geen enkel brand behoorlijk en op tijd kunnen blussen. Alleen maar benoemingen van onder-boven,zij-commandanten, meer kunnen ze niet.


  Maak melding
 2. Hopelijk hebben zich geen persoonlijke ongelukken zich voorgedaan.Ik snap niet dat sommige mensen zo dom zijn dat zij steeds dichterbij proberen te staan. Weten zij wel hoeveel giftige stoffen er vrij komen tijdens een brand?? Zulke gasten vragen om long problemen. De brandweer en de politie horen het gebied van ver af, af te bakenen. Ramptoeristen snappen niet dat zij hun eigen gezondheid in gevaar brengen. Wat bezielt sommige mensen?? Zijn ze zo oerdom om iets simpels te begrijpen. De overheid moet kordaat optreden in zulke situaties. Ligt er een dode, zet de weg af, gebruik schermen of de dode af te schermen, zodat jullie rustig je werk kan doen. Vaak zie je mensen die daar niet te zoeken hebben, sporen vernietigen. Wat een domme dwazen.


  Maak melding
 3. Bouta heeft medelijden getoond aan de omgekomen mensen van het omgeslagen bootje en hij heeft beterschap beloofd. Hoop dat volk goed gaat nadenken, als je weet wat ik bedoel.


  Maak melding
 4. Ik ben luid aan het vooruitdenken. Onderzoek moet uitwijzen hoe deze brand is ontstaan. De brand kan ontstaan zijn door, vuurwerk, kortsluiting of het werk van kwaadwilligen. Het lijkt me in elk geval wenselijk dat de regering een totale vuurwerkverbod instelt voor de historische binnenstad van Paramaribo. De vele houten gebouwen zijn een ware voedingsbron voor vuur. Aangezien de brandweer van Suriname een groot tekort heeft aan materiaal en manschappen moet men maatregelen treffen in de preventieve sfeer. De pagara-estafette moet verbannen worden uit de binnenstad. Een open terrein aan de rand van Paramaribo lijkt mij een geschikte locatie voor deze manifestatie.


  Maak melding
 5. Weg met “de pagara-estafette” in de houtengebouwen hoofdstad Paramaribo !!
  In de 60-tiger jaren was ook in de maand december zo een grote brand in de winkel naast Chiu Hung !!
  Deng “boeriki,s van Sranang” leren het nooit !!!
  Kijk maar:
  Bij de geboorte van “het kindje” in de stal te Bethehelm kwamen “3-Wijzen” uit het Oosten om het kindje
  te eren !! Nu gaan “3-afstammelingen-awarirdomri’s” uit het westen (Suriname) wiens voorouders als slaaf verkocht waren door de stamhoofden/koningen van Ghana om de koning van Ghana te aanbidden !!
  Mischien pleiten ze gelijk om een standbeeld ter ere van deze “slaven verkopers” in Paramaribo neer te zetten!!


  Maak melding
 6. Ik weet mij te herinneren dat m’n moeder mij had vertelt dat deze zaak ergens in de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw ook al volledig door brand was verwoest.

  Die brand ontstond omstreeks dezelfde tijd als nu en werd veroorzaakt door iemand die, ik dacht, een trek bombel ontstak tussen al het overige vuurwerk dat er opgeslagen was.

  Heel triest, maar gelukkig dat er nu geen slachtoffers zijn gevallen.


  Maak melding
 7. Paramaribo is nu gezegend, herstel zal lang, heel lang op zich laten wachten. Niks om te treuren het beeld van het centrum is toch SHIT. Meer shit maakt niks uit, het blijft een poepstad!


  Maak melding
 8. @Rob G.Ik heb jou postings nooit gewaardeerd,op n enkele na maar het jaar is zo te zien voor jou en voor my goed begonnen.Ik ben het volledig met je eens.Alles uit de binnenstad.Het blijft
  levensgevaarlyk.


  Maak melding
 9. Die brand is waarschijnlijk door vuurwerk veroorzaakt zeiden bijstanders. Dat hele associale gedoe voor 7 dagen verplicht wakker blijven voor andermans plezier tot diep in de ochtend uren moet een keer afgelopen zijn. Laat mensen tot 2 uur in de ochtend op oud/nieuwjaar schieten en die andere dagen tot 22:00 of zo. Het is een vrijgevochten associaal gedoe. En dan het vuurwerk dat van anderen op jou dak en tuin vallen. Ik woon ook in de stad en had de zenuwen met al het vuurwerk van buren die op mijn houten huis vielen en dan tot 3:30 in de 0chtend verplicht wakker te blijven en om 5 uur schiet er weer 1 idioot zware bombel. Happy New Year in dit associaal land! En nu nog 2 nachten van deze shit!!!!


  Maak melding
 10. Ik zie de brandweermannen heel relax werken. Ik zie ook dat er slechts 1 water spuit apparaat ingezet is. Konden er niet meer waterstralen op het gebouw gericht worden ? En hebben ze geen hoogwerker om het water van boven te spuiten?


  Maak melding
 11. Mijn eerste indruk uitgaande van de beelden is dat de brandweer niet equipt is om deze brand te bestrijden en de brandweerluitjes komen ook niet op mij over als goed opgeleide en getrainde mannen.

  Het heeft er veel van laat alles maar afbranden, ook de naast gelegen gebouwen. No Spang! Hier kan nooit sprake zijn van vrouwen en kinderen eerst, de brand zoveel mogelijk te beperken of het sein brand meester. Al die brandweerluitjes met het owroe jari gevoel ter plekke bij/rond lopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. Deze brand is zeker door vuurwerk onstaan! STOP het vuurwerk, ook buiten het stad gedeelte. De 10% van de asjos die schieten houden de hele bevolking wakker. Doe het op het plein of verschillende andere georganiseerde plekken, maar laat de bevolking hun rust hebben en ook geen zenuwen met brand gevaar. Feesten zijn leuk genoeg, het gevaar van bombel hebben we niet nodig.


  Maak melding
 13. @passant,

  erg dom bericht!!

  De brandweer is van veel dingen afhankelijk, is er voldoende bluswater ter plaatse en
  hoe ver is het van het brandend pand? In dit geval moest het water uit de Suriname rivier
  komen. Een houtenpand is bijna niet te blussen en volgens de berichten was een etage ook
  nog vol met textiel wat brand als een fakkel. In zulke situaties kun je bijna niet anders dan
  de brand gecontroleerd laten uitbranden en aangrenzende panden nat houden en voorkomen
  van slachtoffers of het redden van slachtoffers. De brandweer doet zijn best met de beschikbare
  middelen.

  Brandweer commandant Passant u moet eerst nadenken en dan schrijven en niet andersom!!


  Maak melding
 14. Is het door vuurwerk veroorzaakt? Ik was ook erg bang gisteravond, het regende vuurwerk op mn dak. Vuurwerk MOET gestopt worden in bewoonde wijken. Het geluidsoverlast en gevaar van brand en ongelukken is het niet waard!


  Maak melding
 15. Hopen dat ze de binnenstad niet gaan verloederen. En ja is de Chinees verzekerd? het zal de verzekeringsmaatschappij heel wat us dollars gaan kosten. En als ze het geld hebben is de vraag.


  Maak melding
 16. @passant.Ik hecht nogal wat waarde aan jou postings maar van dit keer helaas niet.t is nergens voor nodig om zo tegen @Forza tekeer te gaan.Tis nieuwjaar man.Laten we het jaar goed beginnen met respect en wat meer geduld voor elkaar.
  Happy new year


  Maak melding
 17. Mokro gs terug naar Marokko dan kan je daar je nicht trouwen dat doen jullie daar je bent een bron van inteelt maar ga terug naar marokko dan zyn we allemaal bly


  Maak melding
 18. De hele regering ddb, adhin is een grote puinhoop. Als het om hun eigen belangen en feesten gaat zien dan wt ze met het geld van de bevolking en Suriname doen.

  zie ashantikoning en gevolg die in Suriname was op 25 november 2018, militaire parade enz. Laat de bevolking van Suriname zich afvragen wat dit allemaal kost en wat voor goede doelen van de bewoners van de districten met dit geld kon gebeuren.

  Beleid maken, vooral als er weinig of geen geld is. Prioriteiten stellen is heel belangrijk. Vraag ddb, adhin en gang, familie als zij weten wat dat is.

  Dat het goed fout zit in Suriname blijk duidelijk bij de Brandweer van Suriname. De houding van hen uitgaande van de beelden vind ik zwaar onder de maat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 19. @Cristian, jij bent een lopende bewijs van inteelt en achterlijkheid. Nogmaals, Paramaribo is een poepstad, zoveel rotzooi, chaos en vooral ellendelingen als jou die daar alles onveilig maken. Klopt, ik zit liever in Casa Blanca met jou inteelt nicht op mijn laps!


  Maak melding
 20. Vuurwerk is een groot brand gevaar vooral in een land met vele houten gebouwen! Ik snap niet dat de regering dit toelaat. En behalve dat…..ik heb al 5 dagen niet goed geslapen. Alle uren wordt er in de ochtend vuurwerk geschoten. Snappen die idioten niet dat als je bombel schiet, je 100den mensen wakker maakt voor jouw 20 seconden vertier?????? Ga dat geld storten op een rekening voor je kinderen of geef het aan arme mensen, dan wordt je gerespecteerd, nu wordt je alleen maar vervloekt!


  Maak melding
 21. @Passant,

  het is wel te merken dat je niet veel weet van het werk van de brandweer. En trouwens
  voor bedrijfspanden gelden heel andere protocollen dan bij huizen. Je weet immers nooit
  wat er in bedrijfspanden aanwezig is, vuurwerk, gasflessen, benzine etc. Dit pand was
  reddeloos verloren en dan richt men zich op andere zaken. Wat is het gevaar van
  overslaande brand, zijn er nog mensen aanwezig. Het was niet voor niks dat ze die dief
  opmerkten en vliegensvlug eruit trokken. Je wilt als commandant je eigen mensen niet zomaar
  in gevaar brengen door ze te dicht of een brandend pand insturen als de risico’s niet
  duidelijk zijn.


  Maak melding
 22. Het gaat niet of ik van brandweermannen, soort ondernemingen en hun producten, gevaarlijke stoffen, bouwmaterialen van gebouwen, enz. kennis van zaken hebt.

  Wat ik wel weet is dat wat voor werk mensen ook doen ik wel snel kan door hebben, zoals mijn eerste indruk dat de brandweer onder de maat is en presteer. Hun hele houding en gedrag, hun equipment. Voor een hoog gebouw hoort een brandweerwagen beschikbaar te zijn voorzien van een ladder, om van boven de brand te blussen.

  Dat zijn zaken die mij opvallen van uit de eerste indruk en op grond daarvan is mijn posting geplaatst.

  Iedereen kan dat toch zien. Met deze brandweermannen en hun gedrag, equipment hoeft men niet te verwachten dat hun goederen gered zullen worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zijt Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES