Dag van nationale rouw in Suriname voor slachtoffers bootongeluk

5
Slachtoffers bootongeluk in Suriname hadden geen zwemvesten om
Hulpverleners halen een van de lichamen uit de rivier.

PARAMARIBO, 1 jan – De regering van Suriname heeft besloten om donderdag 3 januari 2019 uit te roepen tot een dag van Nationale rouw voor getroffenen van het recente bootongeval. Dat zei president Bouterse tijdens zijn nieuwjaarsrede op oudjaarsavond.

Bij het ongeval is een passagiersboot met 31 opvarenden in de vroege ochtend van vrijdag 28 december op de onstuimige Coppenamerivier ter hoogte van de Kalebaskreek gekapseisd. Tot nog toe zijn er elf lijken geborgen. Afgelopen zondag werden er nog 3 lichamen van kinderen geborgen.

“Deze tragedie heeft ons opgeschrikt”, aldus de ietwat terneergeslagen president tijdens zijn toespraak. Bouterse heeft afgelopen zondag een tweede bezoek gebracht aan de nabestaanden en overlevenden in de Memre Boekoe Kazerne. Ook de voorzitter van De Nationale Assemblee Jenniffer Geerlings-Simmons was daarbij aanwezig meldt het Nationaal Informatie Instituut.

5 REACTIES

  1. Wat houdt een dag van rouw in? Dat niemand mag lachen die dag? Mensen gaan gewoon door met leven. Het is ongepast om gelukkige mensen een verdrietsgevoel aan te praten. Open liever een condoleanceregister voor mensen die de behoefte hebben om te condoleren.


    Maak melding

  2. Mensen die vermoord zijn door deze veelvoudige moordenaar, daarvoor zou een Nationale dag van rouw al jaren van toepassing moeten zijn, maar aangezien deze moordenaar daar verantwoordelijk voor was, probeerd deze misleider nu het sentiment van het volk te bespelen, door een dag van Nationale rouw uit te roepen, hoe doorzichtig.


    Maak melding

  3. 8 Dec………15 slachtoffers Moiwana…39 slachtoffers Dit waren slachtoffers van dit levensgevaarlijke demente fossiel. Het word hoog tijd dat hij zijn 20 jaar gevangenisstraf, voor bovenstaande massamoorden, gaat uitzitten. Dit bloedmonster en gevaarlijke gek moet uit de samenleving onttrokken worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.