Pagara estafette in Suriname weer groot succes

12
Pagara estafette in Suriname weer groot succes

PARAMARIBO, 31 dec – Een medewerker van de ordedienst met oordopjes, veiligheidsbril, mond- en neuskap en een brandblusapparaat tijdens de ‘Pagara Estafette’ op Oudejaarsdag in het centrum van Paramaribo. Tot en met zondag waren er vier slachtoffers landelijk geregistreerd. Hoewel steeds meer mensen voorzorg nemen, blijken er nog anderen te zijn die juist willen stunten bij het afschieten van vuurwerk.

De brandweer hoopt op een sterke daling van het aantal vuurwerkslachtoffers ten opzichte van vorig jaar. Er werden in de periode 27 december 2017 tot en met 2 januari 2018 twaalf vuurwerkslachtoffers geteld. Het schieten van vuurwerk in Suriname neemt toe tot een heuse knalpartij van meer dan een uur lang rond middernacht.

12 REACTIES

 1. Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Veel weten niet dat zij een veiligheidsbril moeten kopen.
  Trouwens ik heb ze hier nog niet in de winkels gezien. De winkeliers zijn trouwens verplicht ook veiligheidsbrillen te verkopen aan het publiek. Dit moet verplicht worden gesteld.Hopelijk blijft het aantal slachtoffers beperkt.


  Maak melding

 2. Van die djoe goe djoe genieten velen van.Ik ben altijd fijn als het voorbij is en geen levens te betreuren zijn.Velen raken op deze dag in trans en verliezen hun verstand.Het is voor mij een enge dag en wil liever mijn kids niet erbij.Maar zij moeten het zelf beslissen.


  Maak melding

 3. Geniet nu het nog kan, want virtuele vuurwerk is op komst. Je krijgt dan een bril met filmbeelden alsof je zelf vuurwerk afschiet. Een soort View Master. That’s it! Geen echte vuur, geen echte knal, geen echte rook.


  Maak melding

 4. Het was vet cool= zonnig in Paramaribo centrum.
  Geen toestanden gewoon stressloos.
  En vandaag komt er zegen van boven om Suriname te ontdoen van smog en 3 januari nationale dag van rouw.
  Het is nu eenmaal zo maar zo is het leven nu eenmaal, wel jammer voor de nabestaanden die zo 2019 moeten beginnen.

  R.I.P en sterkte aan de families 😢


  Maak melding

 5. Voor feesten en djoegoejoegoe zijn surinamers altijd te vinden.Als ze voor hun eigen belangen moeten opkomen zijn ze nauwelijks zichtbaar.Einde wedstrijd 99% in deep shit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.