Eerste vuurwerkslachtoffer Suriname is 14-jarige uit Nickerie

12
Verkoop en afschieten van vuurwerk in Suriname begonnen
Archieffoto: mannen in Suriname bezig een enorme pagara schietklaar te maken.

PARAMARIBO/NIEUW-NICKERIE, 30 dec – Als het aan de brandweer in Suriname ligt, vallen er dit jaar nul vuurwerkslachtoffers. Helaas zal dit niet het geval zijn, want het eerste slachtoffer van vuurwerk in Suriname is dit weekend al gevallen. Een veertienjarige jongen uit Nickerie liep 2e graads brandwonden op bij het afschieten van vuurwerk.

De verwondingen waren in het gelaat en rondom zijn ogen. De jongen is door de oogarts en het team van de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum behandeld. Hij mocht na de behandeling naar huis, aldus Starnieuws.

Vorig jaar had Nickerie geen enkele vuurwerkslachtoffer.


12 REACTIES

 1. Vuurwerk behoort op de juiste wijze te worden afgeschoten en de veiligheid moet ook in acht worden genomen, niet alleen voor degenen die het gaan afsteken, maar ook voor anderen in de directe omgeving, brandveiligheid, enz.

  U kunt maar beter geen vuurwerk gaan afsteken als u niet de juiste middelen daarvoor heeft.

  Let op: ogen beschermen met een bril, oordopjes, mondkapjes,

  Ook de huisdieren, zoals honden, katten, zangvogels kunnen last ondervinden van vuurwerk

  Ook brandgevaar voor huis, onderneming, enz.

  Ouders, verzorgers dienen goed toezicht te houden voor (hun) kinderen. U bent voor hen verantwoordelijk en hoort daar goed zorg voor te dragen.

  Vuurwerk is zeer gevaarlijk!

  U bent gewaarschuwd! Blijf er zover mogelijk van af. Ook geen afgeschoten vuurwerk in de hand nemen en weer gaan afsteken.Niet doen!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ja, als je met je gezicht gebogen naar het vuurwerk het gaat aansteken, dan kan er wel eens een vonkje op komen. Mensen denken niet na in welke richting het vuur of de kogel zich gaat kunnen verplaatsen.


  Maak melding

 3. @passant je hebt groot gelijk. Maar ook kinderen zijn koppig en leggen goed bedoelde adviezen naast zich neer. Voorlichting zal misschien een beetje helpen via de media. Het is jammer dat voor het oude jaar is begonnen er al een slachtoffer is gevallen. Ouders zijn ook verantwoordelijkheid om hun kids te beschermen.


  Maak melding

 4. Als kind maakten wij gebruik van wierook, waarmee je op gepaste afstand de bombel kon aansteken.
  Alle waarschuwingen ten spijt zullen er helaas altijd vuurwerkongevallen plaats vinden. Mensen zijn nu eenmaal onvoorzichtig of worden afgeleid; een ongeluk is zo gebeurd en de gevolgen kunnen drastisch zijn.
  Geen mooie herinnering aan wat een feestdag zou moeten zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.