maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeel aandacht voor bootongeluk Suriname in Nederlandse media

Veel aandacht voor bootongeluk Suriname in Nederlandse media

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 29 dec – Het ongeluk met een korjaal dat vrijdagochtend plaats vond in Suriname, heeft ook de aandacht gekregen van diverse Nederlandse media. Onder andere het NRC, de NOS, het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Nu.nl besteedde vrijdag laat aandacht aan het tragische nieuws.

Bij het ongeluk zijn ten minste zeven mensen, onder wie vier kinderen, om het leven gekomen. Een vrouw en twee kinderen worden nog vermist. De houten booot vervoerde dertig inwoners van het indianendorp Corneliskondre naar Kalebaskreek en was in verband met het stormachtige weer pas rond middernacht vertrokken aldus de NOS.

Volgens overlevenden droegen de meeste passagiers geen zwemvest, hoewel dat in Suriname verplicht is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. RIP en sterkte ad familie.

  Ad overheid en alle stakeholders, Safety first! Een zwemvest kost niks vergeleken met een mensenleven. Boothouders moeten echt streng worden opgevoed en dito toezicht.


  Maak melding
 2. Sinds dat ene ongeluk van de 7 padvinders te Domburg 10tallen jaren geleden heeft men nooit lering ervan getrokken, en nu in de moderne tijd zijn wij als Surinamers nog verder achter geraakt in alle opzichten! Waar kan de fout zijn ????


  Maak melding
 3. Regering met name MAS, moet boot houders controleren op vergunningen, bevoegdheid boot te besturen, degelijkheid van de boot, boot verzekerd,boot technisch inorde, aantal toegestane passagiers, en gelijke aantallen Zwemvesten, bij overtredingen flinke boete, bij herhaling vergunningen intrekken, verplichte keuring van al dit soort zaken op jaar basis moet een vereiste zijn, dan zal het overal goed gaan, let op ook bij de platte brug, daar is het helemaal een puinhoop….regering en boothouders succes….”Oog op uitzicht”


  Maak melding
 4. Dit is te triest voor woorden. De boothouder is ook mede schuldig wat hier heeft plaatsgevonden.
  Je vervoert geen mensen zonder een zwemvest om, des te meer dat het verplicht is. Wanneer gaan de mensen het nu een keer leren?? Brunswijk heeft hier ook een taak. In plaats van met geld te strooien, kan hij beter zwemvesten vanuit zijn helikopter strooien met de gebruiksaanwijzing in hun taal. Deze mensen hebben totaal geen besef hoe gevaarlijk de zee kan zijn. De zee is onvoorspelbaar. Een klein korjaaltje kan de zee niet trotseren. Wie gaat er ook nog midden in de nacht varen met kleine kinderen erbij??
  Ik wens de familie heel veel sterkte met dit groot verlies. Pijnlijke situatie.
  R.I.P. allen die heen zijn gegaan.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 5. Wie gaat er om 23:55 uur een controle op zwemvesten uitvoeren?
  Het was gewoon de tijd van de overleden mensen om de aarde te verlaten. De tijd van de overlevenden komt nog.


  Maak melding
 6. Die rivier is de grootste boosdoener. De Surinaamse regering heeft in 2018 geen offer gebracht aan de Coppenamerivier. Daarom heeft zij zelf haar offer gepakt.


  Maak melding
 7. sterkte aan de nabestaanden vn de slachtoffers.ik vind dit echt triest.wanneer gaan de boothouders dit afleren om zwemvesten te gebruiken en de passagiers zelf vraag uw zwemvest aan zodra u in de boot stapt.bij plattebrug ook hetzelfde .en nog erbij snachts varen mt kinderen no mang.desnoods gewacht tot de volgende dag
  maar te dede e kar ju kong kan j niets eraan doen.R.I.P allemaal


  Maak melding
 8. Een gedegen onderzoek moet komen.Slechtweer,duistenis,een ruwe rivier ,een houten korjaal met 30 passagiers zonder zwemvesten..kortom alle ingredienten aanwezig voor een tragische ongeval.
  .


  Maak melding
 9. Ik ga er van uit dat de eigenaar van de boot op de hoogte is van de verplichting dat passagiers een reddingsvest moeten dragen. Waren er geen of te weinig vesten aan boord? Met weinig inspanning is veel leed te voorkomen. Je zal het maar op jouw geweten hebben.
  De nabestaanden wens ik sterkte toe bij het verwerken van hun verdriet. Dit had echt niet hoeven te gebeuren.


  Maak melding
 10. Komkommertijd en een iets actievere journalist in Suriname en zie, zelfs een bootongeluk in Suriname haalt de Nederlandse media.
  Gisteren was bisschop Karel Choenie op het journaal aan het lobbyen voor amnestie voor Bouterse. De journalist – waarschijnlijk zijn nieuwe post in Suriname – maakte er werk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES