Zeven mensen vermist na bootongeluk in Suriname

15
Zeven mensen vermist na bootongeluk in Suriname

PARAMARIBO/KALEBASKREEK, 28 dec – Bij een bootongeluk op de Coppenamerivier in Suriname zijn vrijdag zeker zeven mensen vermist. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Volgens een woordvoerder van de politie in Suriname waren er meer dan 30 mensen aan boord. De politie spreekt van 13 vermisten. Ook zouden er inmiddels 3 lichamen geborgen zijn.

dWT verneemt dat de boot 00.00 uur in de ochtend is vertrokken van Corneliskondre aan de Wayamborivier en richting Boskamp. Het ongeluk zou gebeurt zijn nabij het inheemse dorp Kalebaskreek. Een man heeft zichzelf en zijn zoon nog kunnen redden aldus de krant.

De politie te Calcutta kreeg omstreeks 05.45u een melding dat de boot was gekapseisd. Zij riep daarbij de hulp in van de marine van het Nationaal Leger van Suriname. Enkele opvarenden werden in veiligheid gebracht door dorpelingen.

Het is nog niet duidelijk hoe de boot is gezonken. De zoekactie op de Coppenamerivier naar vermisten is gaande. 

Zie ook: Slachtoffers bootongeluk in Suriname hadden geen zwemvesten om.


15 REACTIES

 1. Sari Tori,sterkte voor vrienden en familie! Beste mensen gebruik zwemvest kan je leven redden.Regering is grote schuldige zij moeten zorgen dat elk boot verplicht wordt varen met zwemvest.


  Maak melding

 2. @Brantimaka; daar heb je helemaal gelijk in met de veiligheid in Suriname kan het best een tandje meer. Neem nou maar het verkeer als voorbeeld. En nu dit ongeluk te water. Als ik de berichten mag geloven hadden de opvarenden geen zwemvest om. Hoe dan !!!!!!!! Iemand moet hiervoor verantwoordelijkheid nemen. Je speelt op deze manier met de levens van je mede mens. Met een simpele maatregel van genoeg zwemvesten aanboord had deze ramp wellicht voorkomen kunnen worden. Ook de regering schiet hierbij te kort in regelgeving en het toezicht hierop.


  Maak melding

 3. Moge de Almachtige Schepper de nabestaanden sterken.
  Vingerwijzing naar die of genen heeft momenteel geen zin. Rust, kalmte, geduld en helpen daar waar kan heeft prioriteit.
  Met deze regering zal er geen vooruitzicht zijn. En een Malloot gooit vanaf een helikopter geld naar armen, heeft dit geen prioriteit?
  Dergelijke voorvallen kunnen voorkomen worden.
  Nogmaals sterkte aan alle nabestaanden.


  Maak melding

 4. Ik zit te denken aan verbeterpunten, om herhalingen te voorkomen, Regering met name MAS, moet boot houders controleren op vergunningen, bevoegdheid boot te besturen, degelijkheid van de boot, boot verzekerd,boot technisch inorde, aantal toegestane passagiers, en gelijke aantallen Zwemvesten, ook instructies in geval van NOOD hoe te handelen, bij overtredingen flinke boete, bij herhaling vergunningen intrekken, verplichte keuring van al dit soort zaken op jaar basis moet een vereiste zijn, dan zal het overal goed gaan, ook bij de platte brug in de stad, daar is het helemaal een puinhoop….regering en boothouders succes….”Oog op uitzicht”


  Maak melding

 5. Ik zou ervoor pleiten om schoolzwemmen op de lagere school in te voeren. Elk kind
  leert dan direct de basisvaardigheden van het zwemmen. Nu komt het te vaak voor
  dat hele groepen niet kunnen zwemmen.

  Verder roept dit ongeval veel vragen op. Waren er zwemvesten aanwezig, en zo ja
  waarom werden die niet gebruikt ? Waarom bij nacht varen bij slecht weer ? Waren er
  teveel mensen in een te kleine boot ? Hopelijk komt er een grondig onderzoek zodat
  men er iets van leert.

  Sterkte voor de nabestaanden met die verlies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.