Slachtoffers bootongeluk in Suriname hadden geen zwemvesten om

31
Slachtoffers bootongeluk in Suriname hadden geen zwemvesten om
Hulpverleners halen een van de lichamen uit de rivier.

PARAMARIBO/KALEBASKREEK, 28 dec – De slachtoffers die verdronken zijn na het bootongeluk vanmorgen in Suriname, hadden geen zwemvesten om. Dat blijkt uit foto’s die hulpverleners vanmorgen hebben gemaakt. Op die verschrikkelijke foto’s is te zien hoe mannen en vrouwen maar ook kinderen levenloos uit het water worden gehaald.

De boot had volgens de politie in Suriname meer dan 30 mensen aan boord. Het ongeluk gebeurde in een pikdonkere nacht midden op de rivier.

Direct na het ongeluk hebben dorpelingen zich ingezet om te helpen bij de reddingsoperatie, zoals hieronder op de foto te zien is:

Mannen uit de omgeving halen een verdronken kind uit het water (geblurred).


31 REACTIES

 1. Wat n onbeschofte opmerkingen…..t getuigt van weinig respect voor de nabestaanden.
  Je politieke ongenoegen kunnen wel ff wachten vind je niet.

  Of ben j uit n boom gevallen ofzo


  Maak melding

 2. Ga kijken bij de kleine brug zoals ze dat noemen hier
  De Surinamers zeggen dat ze die zwemvesten die verplicht zijn niet aan gaan trekken want zoveel mensen trekken het aan(is vies dus)
  Ze hangen netjes voor de sier in die boot.

  Ik zeg niet dat dat nu het geval is.


  Maak melding

 3. wetten en regeltjes is 1 , controle en handhavings is een totaal ander verhaal in Suriname op alle fronten, hopenlijk is dit trieste ongeluk een aanleiding om nu eens wel wat aan dit probleem te doen


  Maak melding

 4. Monky wat fo kouro kom je uit leggen .
  Aan wie terug geven .
  Jy mag gaan met mpp .
  na overheid zin ding sma tap a lieba .
  Tap ju bek als je niets tezeggen heb met koulo .
  Is er wat er geburd is .Maar no tak san naga yu bigibek Zomaar .
  Ik walig over zulke gedierte als jouw


  Maak melding

 5. Je houd jezelf echt voor de gek als je denkt dat er controle MIDDERNACHT helemaal VER BUITEN de stad plaats zal vinden…
  Binnen de stad is er niet eens fatsoenlijk controle…
  Trieste gebeurtenis, den sma las’ den libi keba. Den wan san tan abra na soso sari.


  Maak melding

 6. @ raoel.

  Een ieder heeft zijn / haar mening op dit forum en dat is mijn inziens terecht !
  Zo te zien heb je, je ook je eigen mening : en dat is je goed recht, maar om zo te gaan schelden
  is ook een beetje overdreven vindt je zelfs niet ???? Of is dit bij jou thuis ook gebruikelijk als je niet eens bent met je huisgenoten ?? Persoonlijk weet ik als geaarde Surinamer dat 13 van de 12 mensen niet kunnen zwemmen en dat is al een handicapt voor zich zelfs en de bootsman !
  De overheid had als ik me zelf niet vergist toen geeist, dat alle boten van een zwemvest moeten hebben, maar sommige mensen willen dit niet aantrekken omdat ze het vies vinden zoals Suriname i love schrijft ! De overheid moet het varen in het donker verbieden voor kleine boten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Het zou goed zijn dat bootsmannen/kapitein van van korjaalboten een opleiding volgen en dit met een examen afronden en een diploma biedt, waardoor ze equipt zijn om dit beroept uit te oefenen.

  Zaken als veiligheid, kwaliteit korjaal, enz, moeten erin voorkomen, enz. waardoor de passagiers weten dat ze door bootsmannen worden vervoerd die in het bezit zijn van door de overheid erkende diploma.

  De omstandigheden waren niet best en er de passagiers hadden een doel om van A naar B te gaan. De bootsman had een taak en moest zaken inschatten en beoordelen om aan deze verwachting te voldoen. Heeft hij zaken verkeerd beoordeeld, ingeschat en een risico genomen, zaken verkeerd ingeschat?

  Welke les leer men hieruit en wat doet de overheid en booteigenaren aan de veiligheid

  Mogen de overledenen in vrede rusten

  Sterkte aan het gezin/families


  Maak melding

 8. monky je bent een aap en je denkt als een aap zijn het niet deze zelfde.bootsmannen die elke keer weer geld van de overheid eisen . Niet eens reddings vesten had die man in zijn boot Hoeveel mensen kunnen er in die boot en nog erbij middernacht gaan varen in slecht weer Opsluiten deze onverantwoordelijke bootsman en Monky erbij


  Maak melding

 9. Waarom speciaal in de nacht vertrekken en met kinderen erbij in de boot ! Kinderen horen tegen die tijd in bed te liggen . Ten 2de geen zwem vesten of reddingsboeien . Is die boot niet te tjok vol geweest. Die Bootsman had de situatie erg onderschat . Verdikkeme .


  Maak melding

 10. Mijne mensen heb een beetje respect voor de mensen. Die zijn omgekomen .
  Dit zijn routes die al tientallen jaren op de zelfde manier worden gevaren , maar wat men vergeet is dat de natuur en de omstandigheden door klimatologische omstandigheden veranderen .
  We moeten dingen ook anders gaan doen , ik ben zelf ook naar guyana via back track gevaren ook zonder vest en dat was zeker net slim maar onze bootsman kende elke golf en de rivier , maar toch kan er wat gebeuren
  We moeten lering hieruit trekken. En geloof mij de mensen die over deze rivier varen kennen hun ding en een ongelukken gebeuren alleen moeten we ons beter voor gaan bereiden voor als het mis gaat
  Rest in peace landgenoten


  Maak melding

 11. Forumleden, Odi odi.

  Wat een triest en droevig bericht om te lezen.
  Verschrikkelijk.
  En net nog 3 dagen te gaan voor het einde van het jaar 2018.
  En dit overkomt de slachtoffers.
  Dan lees ik erbij, dat geen van de personen een zwemvest hadden.
  Het maakt in deze niet uit of een zwemvest vies of vuil is. Veiligheid is het belangrijkste als er plotseling een probleem zou optreden.
  @Brantimaka op 28 december 2018 at 21:07 heeft gelijk in deze.

  @J.Zwartmans (Jacko) Ik ben er nog hoor. Ik ben helemaal niet geremigreerd.
  Alleen reageer ik niet regelmatig.
  Maar dit is echt SARI TORI. Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 12. ik keek van de week nog naar het water vanuit de centrale markt.het was hoog en ontstuimig.het ging al door mijn gedachten dat het gevaarlijk kon worden voor kleine boten.


  Maak melding

 13. Vreselijk wat gebeurt is.
  Er moet echt strenger gecontroleerd worden op de aanleg punten en forse boetes aan de bootsmannen uitgedeeld worden. Ook de kapiteins van dorpen, etc. moeten daarbij ingezet worden. Dit mag zich niet herhalen.


  Maak melding

 14. @Monkey
  Suriname moet helemaal niet teruggaan, want de meeste Surinamers (denk na jouw generatie) zijn wel trots op hun Surinaamse Identiteit. Suriname is sterk genoeg op alle fronten, we hebben alleen te maken heel erg veel corruptie. Wij moeten weer beter willen doen.

  Sterkte aan de nabestaanden!
  Als je hier op WK reacties van mensen leest, dan vraag je je oprecht af of deze mensen wel waarden en normen hebben. Dat is precies hoe sommigen met elkaar omgaan. Ikke, ikke, ikke!
  Wat kost een reddingsvest ten opzichte van een mensenleven?


  Maak melding

 15. Regering met name MAS, moet boot houders controleren op vergunningen, bevoegdheid boot te besturen, degelijkheid van de boot, boot verzekerd,boot technisch inorde, aantal toegestane passagiers, en gelijke aantallen Zwemvesten, En in geval van NOOD wat te doen,,bij overtredingen flinke boete, bij herhaling vergunningen intrekken, verplichte keuring van al dit soort zaken op jaar basis moet een vereiste zijn, dan zal het overal goed gaan, let op ook bij de platte brug, daar is het helemaal een puinhoop….regering en boothouders succes….”Oog op uitzicht”


  Maak melding

 16. Mofo jari de duivel regeert.
  Nabestaanden heel veel sterkte moge God jullie de kracht geven om deze moeilijke periode door te komen.
  Indonesië ook zo’n n ramp wat een ellende😢


  Maak melding

 17. Triest triest en nog eens triest….ongelukken kunnen altijd gebeuren maar het gaat om heeft de verantwoordelijke alle risico’s vermeden en veiligheid in acht genomen om zulke tragedie’s te voorkomen?..zwemvesten hadden waarschijnlijk mensenlevens kunnen sparen…wijze lessen trekken hieruit..is ook een mentaliteitskwestie…omdat het tot dan toe altijd goed is gegaan denken de bootsman enz..ja kan wel ..enz…altijd veiligheid eerst…nabestanden heel veel sterkte en overledenen RIP..


  Maak melding

 18. Midden in de nacht gaan varen in een houten bootje met 30 man die geen reddingsvest aan hadden…..zo onverantwoordelijk van de boothouder…..deze drama had gewoon voorkomen kunnen worden……maar tegen de “intelligentie” van sommige mensen bestaat er helaas geen medicijn!!


  Maak melding

 19. Er moet gewoon geweigerd worden om mensen mee te nemen die geen zwemvest aan willen. Ook moeten de vesten gereinigd worden omdat deze soms vies zijn en naar zweet ruiken. Jammer genoeg wordt er alleen aan geld verdienen gedacht en de veiligheid van mensen is van ondergeschikt belang.


  Maak melding

 20. Een krant melde dat de boot gekapseized was in zwaar weer. Het waaide hard op de rivier. Er waren kinderen en babies aan boord. De kapitein zou de zwemvesten schoonhouden en ontsmetten. Hij of zij moet ervoor zorgen dat iedereen zijn zwemvest aan moet hebben voordat ze de motor start. Dertig mensen als passagiers. Het moet een grote korjaal zijn. In het donker kan je de golven moeilijk zien.Bij zwaar weer komen de golven van alle kanten. Zo in het algemeen het was een ongeluk. Bij zwaar weer hadden ze niet moeten varen.Maar wachten totdat de harde wind ging liggen en dan de rivier oversteken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.