dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoRegering Suriname betreurt tragisch bootongeval

Regering Suriname betreurt tragisch bootongeval

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – Familieleden van de slachtoffers van het bootongeluk in Suriname, vanmiddag bij aankomst van de lichamen bij het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo (FOTO). Twee volwassenen en vijf kinderen kwamen bij het ongeval om het leven. Drie andere personen worden nog vermist. Al de slachtoffers zijn inheemse dorpelingen van Corneliskondre.

“Met grote ontsteltenis heeft de Regering kennisgenomen van het tragisch voorval in de nacht van 27 op 28 december 2018 jongstleden, op de Coppename rivier in het district Saramacca. De Regering condoleert hierbij de nabestaanden, alsmede het geheel volk van ons land met dit tragisch ongeval” aldus een bericht van de regering verstuurt via het Nationaal Informatie Instituut.

Over de oorzaak is officiel nog niets bekend gemaakt. Wel zei de kapitein van Kalebaskreek tegen Radio ABC dat een grote golf tegen de boot sloeg met alle gevolgen van dien.

Ook de Surinaamse president Desi Bouterse heeft zijn medeleven getoond aan de families van de nabestaanden: “Mede namens mijn gezin condoleer ik de families, het dorp Corneliskondre en de totale Surinaamse bevolking met het verlies van een groep Surinamers tijdens het tragisch ongeval op de Coppenamerivier. Sterkte toegewenst aan u allen”, schrijft hij op Facebook.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Ja hoor losers; de put wordt gedempt als het kalf verdronken is.
  Wordt het niet eindelijk tijd voor strenge veilighiedsmaatregelen voor het vervoer te water, zoals genoeg zwemvesten aanboord voor iedere opvarende?
  Een ieder doet maar wat.


  Maak melding
 2. Me dunkt dat de verantwoordelijken gestraft worden.
  Het is een discussie die al sinds 2014 volgens mij gevoerd wordt. O.a. verlicht zwemles voor scholieren en het dragen van zwemvesten.

  Men zal nu wel weer even wat aandacht aan besteden maar de vraag
  Geen reddingsvest om:
  mentaliteit of laag bewustzijn??? van MAS blijft zonder oplossing een eigen leven lieden


  Maak melding
 3. Met ontsteltenis heeft de regering kennisgenomen, of bedoelen ze ter kennis van genomen, en hoe zit het dan met de dik 75 verkeersslachtoffers. Maatregelen nemen en handhaving doen ze gewoon geen flikker aan, kost alleen maar geld


  Maak melding
 4. Zwemvesten verplicht stellen? Surinamers houden zich niet aan de regels.Kijk maar naar het verkeer.Geen handhaving.De politie zie je haas nooit.Auto’s , fietsers, bromfietsers zonder verlichting of rare lampen. Voetgangers die midden op de weg in het donker lopen.Geen eigen verantwoordelijkheid.


  Maak melding
 5. Regering betreurt bootongeval, met alles wat mis gaat, zoals met de verkeersslachtoffers, is deze criminele regering verantwoordelijk voor de veiligheid op het water als op de weg, maar aangezien een mensenleven voor deze regering niets waard is, zal deze situatie niet veranderen, het heeft tenslotte allemaal met geld te maken, en dat is door deze paarse bende al gestolen.


  Maak melding
 6. Het maakt niet uit wie er aan de macht is in Suriname. Corruptie moet bestreden worden en dat maakt de weg vrij voor het toepassen en handhaven van wet en regelgeving. Daarvoor moet je eerst corruptie bestrijden. De bezem moet door apparaat. Ieder jaar vallen er doden in Suriname in het verkeer. Sommigen van ons weten nog dat in de jaren `90, `00 ook vele doden te betreuren zijn geweest in Suriname op de weg, op het water etc.. Met namen op de weg. Nogmaals in Suriname is een mensenleven voor sommige SURINAMERS geen ene cent waard. En dat is iets van alle tijden. Zolang sommigen van jullie, zonder rijbewijs auto gaan rijden, of dat mensen zich niet houden aan de verkeersregels of dat Bootsmannen opvarenden meenemen zonder maatregelen om de veiligheid te waarborgen (verplichte zwemvest als je aan boord gaat). Het is een harde samenleving waarin iedereen lacht met elkaar alsof er geen vuiltje aan de lucht!! Het heeft allemaal te maken met wet en regelgeving waaraan de van mening zijn dat ze zich daaraan niet hoeven te houden. Leef en laten leven…..


  Maak melding
 7. Regering betreurt, nu tijd voor aktie met name MAS, moet boot houders controleren op vergunningen, bevoegdheid boot te besturen, degelijkheid van de boot, boot verzekerd,boot technisch inorde, aantal toegestane passagiers, en gelijke aantallen Zwemvesten, bij overtredingen flinke boete, bij herhaling vergunningen intrekken, verplichte keuring van al dit soort zaken op jaar basis moet een vereiste zijn, dan zal het overal goed gaan, let op ook bij de platte brug, daar is het helemaal een puinhoop….regering en boothouders succes….”Oog op uitzicht”


  Maak melding
 8. Verantwoording ligt ook aan de volwassenen! Ik ga nooit zonder zwemvest een korjaal in; 1 omdat ik niet kan zwemmen. 2 omdat ik het niet verantwoordt vindt! En dit geldt voor mij en me kids! Ik vindt het niet terecht dat mensen de regering in alles de schuld geven! Neem ook je eigen verantwoordelij kheid i.p.v. alleen maar klagen en vingers wijzen over corruptie! Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding
 9. Mensen,jullie kunnen schreeuwen hoeveel jullie willen maar het zal zo blijven!
  De passagiers willen dat zelf,zij willen geen zwemvest dragen dus dood is op eigen rekening.
  Ik ga elk jaar naar Laarwijk,ik ben een heel goede zwemmer maar ik doe altijd die zwemvest aan,de rest van die mensen willen dat niet.
  De overheid kan niets aan doen als die mensen niet willen luisteren,want al die boten zitten vol zwemvesten.
  Die kapitein van die boot moet nou druk gaan uitoefenen op de passagiers,wie geen zwemvest wil dragen mag niet mee varen!


  Maak melding
 10. De regering van Suriname is een grap.Geloof ze niet.
  Suriname heeft eerder een tragische gebeurtenis meegemaakt veroorzaakt door deze criminelen en ze zijn als de dood bang om verantwoordelijkheid te erkennen.Nu moet dezelfde moordregering liever zwijgen.vooral moordenaar bouta.Aan zijn hand heeft Suriname een tragisch gebeuren meegemaakt die je niet in de surinaamse geschiedenis boeken zal lezen wegens censuur.
  En neen politiek spelen hier doe ik niet .Maar als bouta medeleven komt betuigen hier voor een tragisch ongeval door een ongeluk hoe is hij dan expres spoorloos op 8 Dec elke jaar?


  Maak melding
 11. Als iemand mijn familie vermoord, hoef ik geen spijt of een krans legging daar zou ik niet op wachten.
  Je heb na al die jaren nog veel verdriet, alleen een straf is op zijn plaats.
  Je kan het niet verwerken zonder dat daar iemand voor gestraft is, ook de waarheid wordt niet verteld dat weet je.
  Wat je wel kan doen is van binnen uit praten, doe net of ze nog bestaan, zeg hoe erg het was,en is en dat je ze mist, hoe leuk het vroeger was.
  Ray ik heb nooit op jou gereageerd, maar de pijn die jij nog voel, is erg.


  Maak melding
 12. Als het dragen van een reddingsvest verplicht is, moeten mensen die weigeren een vest aan te trekken van de boot worden verwijderd.
  Ik vraag mij ook af of de exploitanten van dergelijk vervoer ook een aansprakelijkheidsverzekering hebben (zoals de verplichte verzekering voor motorvoertuigen). Bij calamiteiten als deze is dan een claim op een w.a-verzekering te overwegen. De bootexploitant zal vermoedelijk weinig of geen eigen middelen hebben om eventuele claims te honoreren en dan vang je als slachtoffer achter het net.


  Maak melding
 13. Alle getroffen families GECONDOLEERD !

  PS : De hypocriete Paarse clan betreurt nog steeds,

  de VEROORZAAKTE DEVALUATIES en PRIJSSTIJGINGEN,

  GEVOLGD DOOR FAILLISSEMENT VAN ONS SRANAN !

  NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding
 14. @MoeVan
  Wel verdomme jij….
  Ik vraag voor gerechtigheid voor mijn vermoorde familielid ipv mijzelve voor de gek te houden en doen alsof mijn vermoorde familielid nog bestaat of nog in leven is!
  Straf komt niet vanzelf.Je moet ervoor vechten.Vergeven en vergeten doe je nooit.
  Met de moordenaar gestraft zal de pijn draagzamer worden.


  Maak melding
 15. Ray
  Ik bedoel het goed, ik vindt het erg, en je heb natuurlijk gelijk, en ik bedoel niet dat je moet doen alsof maar ik bedoel eigenlijk dat je altijd aan ze denk, maar die straf bedoel ik ook.


  Maak melding
 16. @Ray zoekt gerechtigheid voor vermoorde familielid.??? Grote egoïst de slachtoffers van deze ramp waren gee mensen ?Je verled weer het accent naar 8december jo grote idioot


  Maak melding
 17. De Surinaamse regering betreurt niet het tragisch boot ongeval allemaal formele praatjes.

  Ik leef met de mensen mee, niet de president. De president had dit kunnen voorkomen, zwemvesten, wie is de bootsman? of je vaart(scholing) als beroep of je vaart voor je hobby met vrouw en je eigen kinderen.

  Regels hebben we nodig geen medeleven achteraf van geen enkele falende regering


  Maak melding
 18. Bewustwording en nogmaals bewustwording dat dit nooit meer gebeurt. De media heeft zeker een taak om hierop in te spelen in elke taal die hier gebezigd wordt in ons landje. Kinderen moeten op scholen ook bewust worden gemaakt voor de gevaren op zee. Soms kunnen ook zij informatie overbrengen naar de ouderen toe. Roekeloos en ondoordachtzaamheid kan je je leven kosten. Niemand is te oud om iets te leren. Kennisoverdracht is zeer belangrijk.Het is nodig om informatie steeds te herhalen, Sommige mensen hebben een beperkt denkvermogen. De bootmannen nemen ook een te groot risico om midden in de nacht te gaan varen. De zee slaapt is elke seconde 24 uur in beweging. Sommige mensen zien geld belangrijker dan een mensen leven. Zwemvesten moeten verplicht worden en reddingsboeien. Het belangrijkste voor de mensen die de korjaaltjes besturen waar en 10 passagiers aan boord kunnen geen 100 man meenemen. Als je in de bussen kijkt. Er staat duidelijk bijvoorbeeld 15 personen, de chauffeur neemt gewoon extra mensen mee. Hiervoor moet een fikse boete opgelegd worden. In sommige bussen zitten mensen op elkaar als haringen in een ton. Sarie Torie


  Maak melding
 19. Waanzinnig. Een overgroote deel van de personen die reageren kunnen solliciteren als beleidsmedewerker bij de overheid. De landverraders die in blanda zitten zijn de beterweters maar stoken het volk op met hun idiooterites.
  Jullie moeten je bezig houden met jullie narco land waar moord normaal is
  Waar drugs de levensader is en respect nergens meer te vinden is.

  Tjee


  Maak melding
 20. @ Papie,

  je bent een triest persoontje.
  Surinamers waar ook ter wereld mogen, sorry moeten reageren op het wanbeleid en de wandaden van de overheid.

  Probeer er wat van op te steken ipv je president te imiteren.

  De Surinamers in blanda houden van hun land en dragen niet alleen in woord en gebaar bij aan Suriname, maar ook in materieel en financieel opzicht.

  Had je je pilletje nog niet ingenomen??


  Maak melding
 21. De reactie van de Surinaamse regering had ook kunnen zijn:

  Mensen, met vreugde hebben wij vernomen dat alweer 3 Indianen de pijp uit zijn. We zijn bezig de Indianen te decimeren en ook de natuur en de Indianen zelf helpen een handje mee. Daar zijn wij zeer content mee.
  Vergeet niet dat dit land alleen voor de neeeeeeegers is en al het andere dat er op kruipt is een doorn in onze ogen en moet versneld de hemel in. Ons beleid is daarop gericht. Wij zijn dus dankbaar voor dit goede bericht. Moge het nieuwe jaar nog meer van zulke gevallen voortbrengen.
  Getekend,
  Racist Heren Berg, adviseur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES