vrijdag, april 19, 2024
HomeFotoVIDEO: Tweede B737-700 van de SLM aangekomen in Suriname

VIDEO: Tweede B737-700 van de SLM aangekomen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 dec – Afgelopen weekend is de tweede B737-700 van de SLM in Suriname aangekomen. Deze voor de SLM ‘nieuwe’ Boeing is 14 jaar oud en zal ingezet worden op de regionale routes van de SLM.

Van de aankomst van deze tweede B737-700 op de Johan Adolf Pengel International Airport op zondag 23 december 2018, werd onderstaand filmpje door de SLM gemaakt:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Gaat deze ook de nep vluchten naar Orlando maken, die de S L M al een hele tijd de Surinamers beloofd? En nooit wat van terecht is gekomen?
    Wij kijken rijkhalsend uit naar de waarheid.


    Maak melding
  2. Het oudste toestel dat in Nederland nog vliegt, is de Boeing 747 ‘Bangkok’ van KLM. Dat is 28 jr, maar vliegt nog steeds de wereld rond. Wat een vliegtuig afschrijft is niet het aantal vlieguren, maar het aantal vluchten.
    Een toestel van 20 jaar oud met veel vlieguren maar weinig vluchten is vrijwel ‘nieuw’ terwijl een toestel van 10 jaar met 8 vluchten per dag al ‘oud’ is.
    Het is wel handig als een reactie wat genuanceerder is.


    Maak melding
  3. Dat is mooi voor de SLM , maar nu nog het bedrijf financieel gezond maken. Maak een begin om het overbodig personeel te lozen, aangezien de loonkosten enorm drukken op de begroting van het bedrijf.


    Maak melding
  4. Ik voel mij trots om als Surinamer te zijn.
    Uiteraard alle progressieve ontwikkelingen die sur aangaat maakt mij nog meer trotser.
    Maar wat is eigenlijk hier aan de hand.
    Het gaat om de veiligheid van de passagiers die met de SLM gaan vliegen.
    Vliegtuig 14 jaar???????
    Deze vliegtuigen maken geen 8 vluchten per dag, maar hangen 24 uren lang in de lucht. Alleen om in en uitstappen landen ze. In 10 jaar is het afgeschreven naar 0.
    Dus daarna moet het volgens de protocol van de fabrikant worden onderhouden om luchtwaardig te zijn. Ik houd mijn hart vast of SLM in staat zal zijn dit te doen.
    Ik zie grote problemen ontstaan en vraag mij af of de veiligheid in de toekomst gegarandeerd zal zijn.


    Maak melding
  5. Zie de promo video van SLM.
    Stoelen oke, maar aantal stoelen op één rij is te weinig om met andere vliegmaatschappijen te concureren. Gevolgen dure tickets. Hiermee worden aantal vluchten beperkt om de kist vol te krijgen. Organisatie en personeelskosten rijzen de pan uit. Dure onderhoudsuitvoering om de vliegtuig lichtwaardig te houden, om te voldoen aan internationale regels en de FAA.

    Eén vliegtuig is al moeilijk genoeg voor SLM om op de Ned route te laten vliegen. Hoe doe je dat met 3 vliegtuigen.
    Wil op Amerika gaan vliegen waar de concurrentie moordend is.

    Hoe dom kun je nog zijn……………


    Maak melding
  6. De 737 700 kisten zijn zeker geen (oude) of afgeschreven die vliegen nog steeds in europa en worden gebruikt door de grote luchtvaartbedrijven raynair transavie klm lufthansa etc… Slm goed bezig
    Thumbs up


    Maak melding
  7. Mits goed onderhouden wordt, MAINTENANCE gepleegd wordt….kan z,n machine 50jaar operationeel zijn.
    Dat wordt “onderhoud”, komt helaas niet voor in de Surinaamse bewust wording….


    Maak melding
  8. het aantal stoelen in de B737 700 is te weinig om ingezet te worden en een winstverwachting uit te spreken op de route Paramaribo – Amsterdam.
    De KLm vliegt met een toestel met 408 stoelen en die maken inderdaad vette winsten op de route.

    Boeing 737-700 – specificaties
    Spanwijdte: 35,79 m
    Lengte: 33,60 m
    Kruissnelheid: 850 km/h
    Max. bereik: 3.600 km
    Max. aantal passagiers: 142
    Gemiddelde stoelafstand
    Europe Business Class: 33 inch/ 84 cm
    Gemiddelde stoelafstand
    Economy Class: 30 in/ 76 cm
    Gemiddelde stoelafstand
    Economy Comfort-zone: 33 inch/ 84 cm

    KLM vliegt met een capaciteit van 408 stoelen
    Boeing 747-400 – specificaties
    Spanwijdte: 64,44 m
    Lengte: 70,67 m
    Kruissnelheid: 920 km/h
    Max. bereik: 12.900 km
    Max. aantal passagiers: 408
    Gemiddelde stoelafstand
    World Business Class:
    63 in/160 cm
    Gemiddelde stoelafstand
    Economy Class: 31 in/79 cm
    Gemiddelde stoelafstand
    Economy Comfort-zone: 35 in/89 cm


    Maak melding
  9. Aan Lau wil ik meegeven om eerst zijn business case door te nemen en eventueel aan te passen en daarna maatregelen en investeringen doen aan de hand van zijn aangepaste business case rekeninghoudend met de ROI en toegepaste interne rente voet en zijn nette winst percentage die hij denkt te behalen waarbij rekening word gehouden met de continuïteit van de SLM maar meer nog met de haalbaarheid van zijn business case.
    Hij zal waarschijnlijk tot de conclusie komen dat er van winstgevendheid niet het doel kan zijn maar meer nog dat er sprake is van het blijven behouden van werkgelegenheid en verborgen werkeloosheid.


    Maak melding
  10. Beste heer Lau,

    voor de SLM hun 2e A340 kochten hadden ze mogelijkheid om 1 v/d A340 van China Airlines over te nemen, gelet op onderhouds prijs een win win situatie toender tijd, om redenen waar ik me niet over wil uitlaten heeft men toen de huidige A340, met alle narigheid gekocht.

    Nu is er een airliner in het midden oosten welke al zijn A330 incl freighters weg doet, SLM wil leading worden, hier wederom een kans om b.v. 3x pax en 1 x freighter over te nemen, 2 A330 voor mid atlantische route, 1 voor N/Z america route en 1 freighter voor alles.
    Voordeel 1 type kist, qua onderdelen voorraad beheer veel gunstiger, piloten 1 brevet die alle 330’s mogen vliegen, enz.


    Maak melding
  11. Het nog niemand gelukt om slm rendabel te maken. Alleen maar corrupte bestuurders steeds.
    Het zal ook niet lukken, ook mijn mattie Bouterse ook niet.
    Privatiseren is de beste optie.


    Maak melding
  12. “Deze voor de SLM ‘nieuwe’ Boeing is 14 jaar oud en zal ingezet worden op de regionale routes van de SLM.”

    Wist niet dat Paramaribo -amsterdan een regionale vlucht was.


    Maak melding
  13. @ Sam
    Helemaal gelijk met B737 wordt niet trans-Atlantisch gevlogen en zeker niet me6 142 stoelen.
    Echter Miami ligt ook buiten de range van dit toestel om zonder tussen stop te kunnen halen. Hoewel 14 jaar niet echt oud is, is het net weer net niet goed voor een optimale exploitatie in een markt waar de winsten marginaal zijn gezien de risico’s.


    Maak melding
  14. Ik blijf maar lachen om de mega onzin die Bigi Sma onder de gemeenschap aan het verkondigen is. Hij krijgt alle ruimte om zijn ‘ fake kennis ‘ aan mensen aan te bieden. Dit heerschap heeft niet eens onderzocht wat de moverende redenen van de directie zijn geweest om deze Boeing 737-700 aan te schaffen. Hij rakelt maar wat en denkt hiermee gewichtig over te komen. Wat een miskend figuur.


    Maak melding
  15. Safran beheerst de markt voor vliegtuigmotoren. Zij hebben net Zodiac overgenomen en hebben daarmee 80% van de markt. Zij behalen hun winst dankzij decennia lange onderhoudscontracten.
    Een vliegtuigmotor gaat 20 tot 40 jaar mee.
    In de Boeing 737 zit de oude CFM56 motor. Leap en General Electric gaan de komende jaren deze oude motor vervangen door een zuinigere en een met minder vertraging.
    Bron
    Effect december 2018

    Su kan zich geen nieuw toestel permitteren en kiest dan ook voor een gebruikt toestel.
    Op zich begrijpelijk, maar je moet wel gaan afwegen en hopelijk hebben zij dit goed gedaan.
    Namelijk:
    – heb je hiermee ook het oude onderhoudscontract overgenomen. Dit is niet slim.
    Een onderhoudscontract afsluiten is zeer verstandig, zelf noodzaak, maar dan wel een nieuw contract.
    – Heeft er een afweging plaatsgevonden van het oude, niet zuinige toestel- tegen een nieuw – zuiniger toestel?
    – Hoe heeft de financiering plaatsgevonden?


    Maak melding
  16. .Zelfs met een karkas van een uitgebrande vliegmachine kan je sommige surinamers, vooral de ndpers hier ,blij maken.Hallo om ermee te vliegen moet je ervoor betalen en veel ook.En het is niet eetbaar want staal en metalen kan je niet eten.
    Dat ding heeft nog geen passagiers vervoerd en de ndpers hier zijn zo geemotioneerd bij het horen al.
    Niets is nog zeker ook niet de toekomst van deze nieuwe(ahum) 14 jaar oude toestel maar zie de blijdschap van de ndpers hier…alleen , hun blijschap blijkt altijd de zoveelste teleurstelling te zijn..ze hebben de gewoonte re vroeg te juichen .Wij de rest blijven realistisch.Een 14 jaar nieuwe toestel betekent onze redding niet.


    Maak melding
  17. Het is belangrijk om te begrijpen dat de leeftijd van een toestel niet in jaren wordt gemeten, zoals het wel altijd staat vermeld, maar in het aantal cyclussen. Het onder druk brengen van de cabine en deze druk vervolgens weer wegnemen telt als één cyclus. Een vliegtuigbouwer ontwikkelt een toestel met een aantal cyclussen in hun achterhoofd, anders gezegd: De vliegtuigbouwer bepaalt hoelang een vliegtuig mee gaat. Deze levensduur en ook de “trouble-free” periode worden bepaald aan de hand van zogenaamde stresstests. Hiermee worden jaren van vliegen versneld gesimuleerd en kan uiteindelijk worden bepaald hoelang de constructie van bijvoorbeeld de romp en de vleugel meegaat.
    Onderhoud

    Naarmate het toestel ouder wordt en de trouble-free periode is afgelopen heeft het vliegtuig onderhoud nodig. Alle onderdelen in een vliegtuig hebben namelijk ook een bepaalde levensduur, die ook door middel van stresstests wordt bepaald: zo gaan batterijen ongeveer 3 jaar mee en vacuümpompen rond de 500 uur. De beste filosofie is om onderdelen regelmatig te vervangen, of dit nou nodig is of niet. Maar dit kost uiteraard geld.

    Conclusie

    Op de vraag hoelang een vliegtuig meegaat is nu een simpel antwoord te geven: zolang als de eigenaar zelf wil. Als men tijdig alle onderdelen vervangt en ook de constructie van het toestel in de gaten houdt kan een vliegtuig voor altijd blijven vliegen. Dit geldt alleen niet bij commerciële luchtvaartmaatschappijen: daar wordt een vliegtuig weggedaan als de kosten van het onderhoud hoger worden dan de waarde van het toestel, het is in dat geval namelijk niet economisch verantwoord om te blijven vliegen.


    Maak melding
  18. Hahahahah, zoveel bombarie in de Surinaamse en Nederlandse media om een ster die wederom ” een film ” van hem laat zien. Brunswijk heeft maar 1000 SRD laten neerdwarrelen uit een helikopter. Uitgerekend 12 Euro. Daar kan je een jointje van roken. Brunswijk heeft gevoel voor entertainment, die man is geniaal met zijn fratsen. De kosten van de helikopter laten wij buiten beschouwing. De helikopter zal zal gevlogen zijn door zijn jongere broer, de vliegtuigingenieur Brunswijk. Schitterende actie voor de slaap gevallen dorp Moengotapoe.


    Maak melding
  19. RobG
    Brunswijk heeft maar 1000 SRD laten neerdwarrelen uit een helikopter. Uitgerekend 12 Euro.

    Robg onze pseudoeconoom stel ik de volgende vraag: “wat heb jij laten neer dwarrelen in Suriname?”
    Het enige wat jij laat neervallen is je ongebreidelde domme niets achterlatende neerwaartse mening dat nog minder is dan de mest die jij achterlaat in Nederland denkende dat JIJ RobG de pseudo intelligentia het allemaal voor elkaar hebt gekregen nameloijk een maandelijkse toelage van 870 euro netto.

    Ga en doe wat beters met je kunstmatige intelligentie.
    Ik heb je vaak genoeg uitgedaagd om iets uiteen te zetten maar je vlucht in je kunstmatig gedrag


    Maak melding
  20. Inderdaad, hoe oud een vliegtuig is zegt nog niet alles over de staat ervan. Veilige vlieguren toegewenst.

    Off topic :
    Ik lees srd 1000,- is € 12,- ?
    Is de koers zo gedaald in Suriname ?


    Maak melding
  21. Suriname moet eens een nieuwe vliegtuig kopen,dat eigendom is van staat Suriname geld is geen probleem. China leent graag geld aan Suriname tegen voorwaarden die acceptabel is..bv Boeing 787 dreamliner ..SLM gaat eindelijk winst maken.er is een grote groep die niet durven vliegen met een vliegtuig die 30 jaar oud is…en om de haverklap technische storing heeft.


    Maak melding
  22. Bigi Sma, een idioot van jouw soort kan / zal het niveau van Brunswijk nooit halen vanwege jouw gebrek aan de juiste genen. Als jij niet in staat bent om op dat niveau te functioneren ben je gedoemd om in de marge van de samenleving te gedijen. Jouw vluchtgedrag is opmerkelijk. Jij durft de confrontatie met mij niet aan omdat je gebakken lucht verkoopt.Inhoudelijk ben je zeer zwak. Je verkoopt one-liners en soundbites.


    Maak melding
  23. Ik zou graag zien dat mensen zicht eerst goed laten info voordat ze onzin lopen uit te kraaien .Even een kijkje in de geschiedenis de Titanic was nieuw het toestel van Lion Air was nieuw. Oen no mus e lul lul e tak san leki den tai sma a tei.Als het toestel niet voldoet aan de eisen mag het nergens komen.En geloof me vooral die tatas zullen gebruik maken van de regels.
    Ik ben trots op SWITI Sranan kondre.Je moet eerst kruipen voordat je begint met lopen.


    Maak melding
  24. Zolang het vliegtuig maar goed onderhouden wordt is het een goede investering lijkt mij. Nu zorgen dat de economie beter gaat draaien zodat er ook mensen in dat vliegtuig willen/kunnen stappen om hier te komen of vanuit hier weg te gaan.

    off-topic:
    1000 SRD is 120 Euro…..


    Maak melding
  25. Wat een zielige mensen hier op het forum. Alles wat een NIET- VHPregering doet wordt zonder enig hot snijdend argument afgekraakt en de manier waarop, zegt veel over het lage niveau dat deze gifzeikers hebben, zowel als mens als in intellect. Dat allemaal natuurlijk als onderdeel van de politieke strijd die de VHP voert, negativiteit, fake news, leugen en bedrog. Maar het Surinaamse volk is niet meer dat van voor de 80er jaren, dat getuigt ook de afgelopen verkiezingsuitlag, waar men niet eens in combinatie van 7 partijen 1 partij konden verslaan. Ik weet dat de VHP het zich niet kan permiteren nog een periode in de oppositiebanken te zitten omdat ze al bijna 10 jaar niet hebben kunnen roven en stelen en hun zetbazen hebben kunnen dienen. Daardoor zie je nu al de toenadering tot de NDP, die ze zo vurig bekladden en bestrijden. Chan was niet eens mans genoeg om priet borsoe te zeggen dat hij niet met de VHP gaat samen werken, in zijn achterhoofd weet hij namelijk al dat hij het gaat verliezen van de NDP en enkel bij zijn expartners zetels gaat weten af te snoepen. Ik snap dat de diarree onder deze gasten met het naderen van de verkiezingen en de positieve ontwikkelingen in Suriname (zie rapport IMF en ratingburea”s), steeds wateriger wordt, tegen faecale incontinentie toe. Het wordt weer de oppositiebanken want wanneer kort voor de verkiezingen de contouren van de verwachte uitslag bekend worden, yu o sie va dem VHPer o zweef baka. Dan wil ik jullie weer horen.


    Maak melding
  26. @Luciën,

    Het IMF waarschuwt juist voor verslechtering om de begroting voor 2019.
    De VHP heeft hiervoor ook gewaarschuwd.
    Reageerders van jouw laag niveau schelden immer op de VHP, terwijl deze partij weet waar het over gaat.
    Raad je aan het laatste rapport van het IMF te lezen, waarin een aantal adviezen worden gegeven om erger te voorkomen. Maar de huidige regering weet het beter dan wie ook en zal op dezelfde afbrekende manier doorgaan met regeren.

    IMF waarschuwt voor verslechtering begrotingssituatie
    21 Dec, 00:53
    foto
    Data vrijgegeven in het IMF-rapport over Suriname. Eerder is er een persbericht gepubliceerd door het fonds.

    Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt in zijn jongste rapport over Suriname voor de recente versnelling van de huidige overheidsuitgaven. Volgens het fonds hebben die uitgaven de potentie om de begrotingssituatie in 2019-2020 te verslechteren. In zijn rapport dat donderdag is vrijgegeven, zegt het IMF dat het kader voor het beheer van de overheidsfinanciën zwak blijft, “hoewel de autoriteiten stappen ondernemen om het te versterken.”

    Het monetaire kader mist standaardinstrumenten en ondanks de verbeteringen sinds 2016, blijven de kwetsbaarheden in de banksector bestaan. De economie van Suriname blijft sterk afhankelijk van de minerale sector, concludeert het IMF.

    De missie van het IMF, bekend als Article IV, was dit jaar gericht op de toekomstige uitdagingen. De begrotingstekorten zijn groot en de overheidsschuld zal naar verwachting de komende jaren stijgen, “tenzij er een krachtige begrotingsconsolidatie wordt doorgevoerd.” Het fonds waarschuwt voor een verslechterende begrotingssituatie in de komende twee jaren. Het wijst daarbij op het langzame tempo van de hervormingen en de versnelde overheidsuitgaven.

    Aan de andere kant stelt het IMF dat de economie van het land is gestabiliseerd en zich naar verwachting verder zal verbeteren. Het reële bbp groeide in 2017 met 1,7 procent na twee opeenvolgende jaren van inkrimping, ondersteund door een hogere goudproductie en een opleving van de grondstoffenprijzen. Het werkloosheidscijfer is ook afgenomen. De inflatie is tot één cijfer teruggevallen, omdat de wisselkoers zich heeft gestabiliseerd en het tekort op de lopende rekening in 2017 is gedaald tot bijna nul na de piek van 2015. Financiële degelijkheidsindicatoren wijzen op een verbetering van het banksysteem, hoewel er nog steeds belangrijke kwetsbaarheden blijven bestaan. Recente indicatoren wijzen op verdere verbeteringen van de economische activiteit dit jaar. De reële bbp-groei wordt geraamd op 2 procent in 2018, gevolgd door een geleidelijke versnelling tot 3 procent op middellange termijn.

    De artikel IV-raadpleging van dit jaar heeft zich specifiek gericht op beleid om de houdbaarheid van de begroting te waarborgen, het monetaire kader te versterken, de veerkracht van het bankwezen te verbeteren en de potentiële groei te stimuleren via structurele hervormingen.

    Om de zwakke punten in de fiscale, monetaire en banksector aan te pakken, beveelt het IMF aan het begrotingstekort aanzienlijk te verminderen door onder meer de belasting op toegevoegde waarde (btw) in te voeren, elektriciteitssubsidies in te perken en het beheer van de overheidsfinanciën te verbeteren. Er is snelle actie nodig om de begrotingspositie op een duurzaam pad te brengen, het monetaire kader te moderniseren, het banksysteem te versterken en de basis te leggen voor een sterke, duurzame groei.

    Een andere prioriteit is dat de Surinaamse autoriteiten het kader voor het monetair beleid versterken en zijn instrumenten moderniseren in overeenstemming met het nieuwe stelsel gericht op reservegeldregelingen. Laat de wisselkoers flexibel werken als een schokdemper, zegt het IMF. Gebruik regelgevings- en toezichtinstrumenten om ervoor te zorgen dat banken aan de minimale kapitaalvereisten voldoen; Upgrade de contingentieplanning en bankresolutiekaders; Voer hervormingen aan de aanbodzijde door om de productiviteit te verbeteren en de economie te diversifiëren door niet-minerale motoren van groei te promoten, beveelt het fonds aan.

    Bron: Starnieuws


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES