dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameKerstboodschap regering Suriname: 'Volk moet kracht en wijsheid uit kerstsfeer putten om...

Kerstboodschap regering Suriname: ‘Volk moet kracht en wijsheid uit kerstsfeer putten om beter land te creëren’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 dec – Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft in verband met Kerst, mede namens de regering van de Republiek Suriname, een kerstboodschap gericht tot de samenleving. Volgens hem moet het Surinaams volk kracht en wijsheid uit de kerstsfeer putten, om een beter land te creëren.

Hij benadrukte in zijn boodschap het samenzijn en het hebben van aandacht voor elkaar, om op die manier te geraken tot een natie die in welvaart en welzijn kan samenwerken voor een beter bestaan voor de generaties die na ons verder moeten gaan.

“Een ieder moet vergevensgezind zijn tegenover de ander en bovenal bereid zijn de voorkeur te geven aan de ander boven zichzelf. Duisternis in onze harten, moet plaats maken voor het licht. Zoals ook verdriet, neerslachtigheid en hopeloosheid plaats moeten maken voor vreugde, blijdschap en hoop” aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. Kerstboodschap regering Suriname: ‘Volk moet kracht en wijsheid uit kerstsfeer putten om beter land te creëren’…….

  Goed voorbeeld doet volgen?
  Zeker uit een lege put???

  @#KingJames


  Maak melding
 2. Noersalim je zal het wel goed bedoelen,was maar thuis gebleven met je kerstboodschap. Onze gemeenschap wordt uitgebuit. Er heerst dagelijks corruptie. Onze medische zorg ligt nog steeds op zijn gat, met onze verpauperde ziekenhuizen, gebrek aan medicatie en hooggeschoold personeel. Elk huis in ons land moet je voorzien van dievenijzers, dus wij leven hier in de gevangenis. Roven,moorden, vermoord worden. Het is elk jaar kerst, niet elke dag. had maar met een boodschap gekomen voor elke dag in de week en niet alleen voor de kerst. Uit de kerstsfeer kun je enkel herdenken de geboorte van Jezus Christus. Verder moet je er niet aan denken na je kerk bezoek, of je heelhuids thuiskomt en de volgende dag nog leeft. Wijsheid creeren is dat deze hele regering naar huis moet zou een veel betere kerstboodschap zijn.


  Maak melding
 3. Deze overloper en misleider, kan beter zijn kerstboodschap voor zich zelf houden, hij met zijn HVB, die zich aangesloten hebben om die paarse criminele organisatie Ndp te ondersteunen, durft te spreken over verdriet, neerslachtigheid, en hopeloosheid, die notabene door de Ndp tot stand is gekomen, en deze veroorzaker, geef je ook nog je steun, hoe hypocriet moet je zijn.


  Maak melding
 4. Op zijn Rotterdams gezegd: Is dit gericht naar het volk van Suriname of naar je eige regering en assembleeleden? Goed voorbeeld doet goed volgen. In 2019 mogen wij jullie laatste kerstboodschap aanhoren. Daarna nooit meer.


  Maak melding
 5. Noersaliem. als kerstboodschap geef ik u de volgende overdenking mee en u mag ook de vraag beantwoorden hoe Suriname nu eruit zou zien als West Suriname was doorgegaan. Bij deze overpeinzing dient u te gedenken dat het de klote militairen zijn die dit project hebben weggeschoten onder leiding van Bouta. Een van de vele bewijzen die bevestigen dat militairen niet kunnen maken, maar alleen kunnen afbreken. Sarie Torie,. Toch nog een merry Xmas.

  28-11-1978
  Bezoek aan West-Suriname Premier Rozendal bezichtigt Suriname’s grootse projecten

  PARAMARIBO – Tijdens het verblijf in West-Suriname van minister president Rozendal en de overige leden van de Antilliaanse delegatie, werd door het mijnbouwgebied gereden, er werden enkele proeflokaties bezichtigd. De hoeveelheid bauxiet aanwezig in de arealen 5 en 10 is aan de hand van boringen en onderzoek te bepalen op 80 miljoen ton, waarvan ongeveer 65 procent exploiteerbaar is.
  Aan het eind van de spoorlijn, nl in Kamp 52, werd uitleg ontvangen over het spoorwegprojekt, projekt havencomplex Apoera, en verwerking van het bauxiet tot eindprodukten. Met het spoorlijnprojekt waar een 600-tal werknemers aan bezig is, zal een investering gemoeid zijn van ongeveer 105 miljoen US dollar. Naar verwachting zal de uitvoering hiervan begin 1980 gereed komen.
  De opzet van het spoorlijnprojekt is het voorzien in vervoer van de bauxiet van het mijngebied naar de haven te Apoera van waaruit een gedeelte daarvan en trouwens ook alle industrie-projekten, kunnen worden geëxporteerd. Het projekt, omvattende het scheppen van mogelijkheden van verwerking van het bauxiet tot eindprodukten verkeert in een ver gevorderd stadium van voorbereiding. Het havenprojekt in uitvoering zal naar verwachting begin 1980 gereedkomen. Teverns is het huisvestingsprojekt te Apoera in het stadium van uitvoering, 80 huizen benevens een lagere school en een aantal wegen zijn bereids in gebruik. De meeste gereedgekomen woningen zijn door werknemers van de houtzagerij Apoera betrokken. Deze houtzagerij is onder meer belast met de levering van de 150.000 dwarsliggers bestemd voor de in aanbouw zijnde spoorlijn. Uitvoerig werd het Corantijnkanaalprojekt door de deskundige, ir De Jonge belicht. Dit projekt is gericht op de voorziening in meer irrigatiecapaciteit ten dienste van het uit te breiden rijstareaal te Nickerie. Met de uitvoering hiervan wordt binnenkort een aanvang gemaakt.
  Het Kabaleboprojekt omvat de constructie van een tweetal stuwdammen in de Kabaleborivier waarbij respectievelijk 500 megawatt en 300 megawatt vermogen zullen kunnen worden opgewekt. De eerste dam (500 megawatt) verkeert in een vergevorderd stadium van voorbereiding. De op te wekken electriciteit zal worden aangewend ten dienste van zowel de aluminiumindustrie als andere bestaande en aan te trekken industrieën en vanzelfsprekend ook voor huishoudelijk gebruik. Naar verwachting wordt eind 1979 een aanvang gemaakt met de uitvoering van het onderhavige projekt en zal de oplevering 5 jaar later tegemoet kunnen worden gezien. Van de zijde van ir, directeur Bureau Waterkrachtwerken van Suriname, werden de diverse aspekten van het gigantische Kabaleboprojekt op interessante wijze nader belicht. Teruggekeerd in Paramaribo gaf minister-president Rozendal uiting aan zijn grote voldoening en erkentelijkheid voor de hartelijke gastvrijheid in West- Suriname ondervonden.


  Maak melding
 6. @ Boeboe,

  Inderdaad, deze corrupte bende zal eerst opgeruimd moeten worden, voordat je wilt gaan denken aan een beter land, en niet met misleidende praatjes van Noursalim, maar aangezien zijn positie belangrijker is, dan het volk de juiste informatie te geven, komt deze misleider met een onozele kerstboodschap, waarbij hij woorden gebruikt, die in werkelijkheid met deze regering aan de macht, een illusie blijken te zijn.


  Maak melding
 7. Wij wensen de surinamers a happy 2019 zonder bouta en de ndp regering.
  Moge de Here God ,M.Noersalim met wijsheid en kracht zegenen alhoewel hij het NIET verdiend


  Maak melding
 8. Deze man kan dit makkelijk roepen onder de mom van een kerst boodschap, maar het volk heeft er geen boodschap aan !!! A mang bredé botra keba zonder al te veel inspanning, dus hij kan makkelijk uit zijn nek lullen. Ik had liever dat deze z.g. boodschap uit de mond van de pres zelfs zou komen, maar natuurlijk heeft hij hier geen boodschap aan. Hij zal onder wel invloed in zijn bed liggen van drank en drugs !!!!! Wat een tering zooi is het daar man, het land is totaal naar zijn male moer geholpen door een stelletje criminelen en hun aanhang !
  En de andere mongool gaat met geld strooien, als of het een gewone zaak van de wereld is.
  Kort samen gevat het is een tyfus zooitje daar in het bananen republiek.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 9. Hand in hand, kameraden. Geen woorden maar daden. De dadenkracht van de Surinaamse regering is te vergelijken met die van Feijenoord. Het zal niks meer worden (dit seizoen).


  Maak melding
 10. @ C. Dorf
  het had niet tussen haakjes gehoeven hoor. Haha.
  Ik hoop dat je tegen een grapje kan. Ik ben voor Ajax
  Zo nee, dan moet je even langs om een “switi watra” te halen. Ook in Rotterdam.
  Geen geld? dan eerst met een teiltje biljetten van Ome Ronnie Brunswick gaan vangen..


  Maak melding
 11. Laat baiwa maar uit zijn nek lullen, dan doet hij nog wat voor zijn ministers salaris en alle Tjoekoes die hij binnenhaalt.
  Als hij thuis komt heeft Maja zijn roti bhad en dhal al klaar staan.
  Daarna kan hij naar de plee met zijn fles water.
  Zelf de worongs in de plee lusten zijn schijt niet.


  Maak melding
 12. Is het niet dezelfde Minister Noersalim die net zijn slag heeft geslagen met de “Super moderne ID kaarten “die de mensen nu allerlei onzin zit voor te houden.

  Vraag me af of hij thuis op deze tekst zat te broeden toen hij zijn project moest verdedigen, maar dit overliet aan aan zijn chinese collega die waarschijnlijk ook zijn financiële positie een sprongetje heeft zien maken.

  Helaas zullen de Surinamers deze ellende nog lang moeten ondergaan want deze boeven komen terug. Trust me!!


  Maak melding
 13. Bouterse en zijn handlangers hebben het land al kapot gemaakt en nu komt hij met deze nonsens.Het zou goed zijn voor het volk als hij een gedeelte van die 1.3 miljard USD die hij gestolen heeft teruggeeft aan het volk.Dat mijn advies aan die rover.


  Maak melding
 14. JC is niet geboren op 25 december,

  25 december is de dag van de Romeinse Zonnegod.

  Surinamers moeten eens aan de dominiee, pastoor, geestelijke vragen, wanneer JC geboren is.

  Als zij de Bijbel goed kennen zullen ze dan zeggen dat JC niet op 25 december geboren is en zeker niet in de winter.

  Toen JC geboren werd en Engel Gabriel hen de blijde boodschap over JC bracht liepen ze met hun schapen en lammeren in de weide. Denk jij dat schapen en lammeren in de winter buiten op het veld lopen. Het zou dus eerder de lente zijn dat hij geboren is. Andere beweren dat het in september, oktober is dat hij geboren is.

  Bovendien moeten Christen weten dat op 25 december heidenen de dag van de Romeinse Zonnegod. De kathotieke Kerk, keizers hebben toen die dag genomen om deze feestdag van de Romeinen te nemen en te koppelen aan de geboorte van JC. enz. Er zijn heel veel heidensze zaken bij het kerstfeest. Zaken die heel veel met de duivel te maken hebben. Later kwamen zaken als Santa Claus erbij, en allerlei valse liederen, over winter en kersfeest, enz. Hierdoor vieren alle mensen dit feest.

  Verdiepen jullie je in de materie en zie hoe de Katholieke kerk de zogenaamde geboortedag van JC gekoppeld heeft aan 25 december.

  zie oa: 25 december de dag van de Romeinse zonnegod.

  Later hebben andere stromingen, protestanten deze dag ook overgenomen en werd op 25 december, 26 december kerstfeedst gevierd. Ook spronkelijk gewoon de duivelse dag. Een dag die mensen stopten met werken en elkaar cadeau’s gaven enz.

  Protestanse en andere Christelijke kerken zouden veel zaken van het kerstfeest als heidense zaken moeten zien en ze los laten, oa: geven van cadeua’s aan anderen, de versierde kerstboom, wie is Santa Claus, enz. Men moet zich niet afvragen of vele niet net als voor de Kathotieke Kerk, de paus, de keizers deze dag tot het Kerstfeest uitriepen, niet dezelfde zaken als spelen als daarvoor op die 25 december dag.

  Ik gun iedereen zijn feest, maar JC is niet geboren op 25 december laat dat voor alle Christenen duidelijk zijn

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 15. De winter in Israel moet je niet vergelijken met een europese winter, maar meer met een winter in Florida. Ik zie ze daar nog steeds zonder jas rondlopen. Dus: je hebt winters en winters en ook zomers en zomers..


  Maak melding
 16. Het is niet bekend wanneer op welke dag J C geboren is.

  De RK kerk, paus , keizers van Rome hebben de heidense dag 25 dec aan gekoppeld.

  Verdiep je in de materie.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 17. Meneer de minister,
  Je bent een moslim en heb geen afiniteit met het christendom. Je snapt gewoon niets dus maak de christmas niet belachelijk.
  En een kerstboodschap, kan je ook niet schrijven.
  Je schrijft dat het sur volk kracht en wijsheid uit de kerst moet vinden om een beter land te creëren.
  Als minister hoor je te weten dat het land sur al bestaat. En jouw taak als minister is om het land te regeren en niet alleen maar stelen en vriendjes politiek.
  Door een goed bestuur de bevolking in staat te stellen naar een economisch herstel.
  Maar minister je deugt NIET!!!!!!


  Maak melding
 18. Wat een oen ,,de minister,,.
  Als de Kerst het land zou moeten vooruit helpen, dan was er geen armoe en anargie en oorlogen gaande.

  NU KAN HIJ LEKKER BLIJVEN SLAPEN.

  zijn kerstboodschap zal nu het land regeren…………………..


  Maak melding
 19. @Hendrik,

  De boodschap van de minister is je op het lijf geschreven. De minister rept onder andere over tegenstellingen die opgeheven dienen te worden. Jij bent een stralend voorbeeld van de tegenstellingen. Het is volstrekte onzin dat jij beweert dat de minister niet mag praten over het christendom vanwege zijn religieuze afkomst. Een geloof is geen monopolie. Juist in Suriname noopt het eendrachtig te zijn door de diversiteit van de bevolking. Dus een moslim kan wel degelijk over en namens de christen praten net zoals de christen over en namens de hindoe mag praten, net zoals de hindoe over en namens de christen mag praten en andere geloven en zo is het cirkeltje compleet. En anders moeten we maar eilandjes maken in Suriname.


  Maak melding
 20. Niemand heeft de wijsheid in pacht. Maar hebzucht en egoïsme zijn wijsheden die bij mensen behoren. Alleen is het de kunst om hierin het balans te vinden hoe je in het leven wil staan naar je medemens.Wil je alleen veel geld bezitten of het leven van anderen verbeteren.


  Maak melding
 21. Volgens hem moet het Surinaams volk kracht en wijsheid uit de kerstsfeer putten, om een beter land te creëren.
  Van kracht weet ik niet zeker maar kennis gaan we zeker uit de (kerst) sfeer halen. Sombere dagen, geen eten, niet iedereen heeft pakket ontvangen(kunnen kopen).Terwijl de DNA en de regering het gemeste kalf aan het slachten zijn ( binnenland en in het buitenland). Deze gasten hebben ook uitgeput, maar geen kracht of kennis, maar geld van de gemeenschap. Jammer dat de hel vol is.


  Maak melding
 22. Mijn kerstboodschap is eerder een vraag “wanneer denkt Suriname single use plastic vrij te zijn?”
  Neem een voorbeeld aan Aruba en Curacao.

  Op buureiland Aruba is de wet, of landsverordening zoals het daar heet, inmiddels aangenomen. Vanaf januari 2019 is het gebruik van ‘single use- plastic’ zoals rietjes, roerstaafjes, plastic bestek, bekers, borden en tasjes verboden op het eiland. Curaçao hoopt eind 2019 ‘plasticvrij’ te zijn


  Maak melding
 23. De opmerking van Passant aangaande de geboorte van Jezus Christus:
  deze is inderdaad niet exact vast te stellen.
  We leven nu in 2018 na Christus, dit wil niet zeggen dat Jezus Christus 2018 jaar geleden geboren is.
  Het is slechts een uitgangspunt om zaken te ordenen.
  De meningen hieromtrent zijn verschillend.


  Maak melding
 24. Er is geen enkel wetenschappelijk mechanisme om vast te stellen wanneer Jezus nou precies geboren is. Slechts bij benadering is men daartoe in staat. Toch heeft Jezus een dwingende boodschap achtergelaten waarbij het minder belangrijk is om vast te stellen wanneer hij geboren is, doch eerder de boodschap die hij te verkondigen had, de voorkeur heeft. En na Jezus heb je zovelen gehad. Überhaupt voor Jezus zijn intrede deed, had je ook profeten. Mozes, Elijah, Johannes de Doper, en ga zo maar door.

  Vanuit alle geloven heb je boodschappers gehad. En ook doeners. Jezus heeft de daad bij het woord gevoegd. Dus die man was tof. Een echte krijger als puntje bij paaltje komt. Om die reden leeft hij nog steeds voort in de gedachten en handelingen van de hedendaagse mens. Want hij had het niet gemakkelijk tijdens zijn leven. En het is goed dat zijn discipelen de draad hebben opgepakt en zijn leer verspreid hebben.


  Maak melding
 25. Ik ben een mens die in het heden leeft, maar Jezus leeft toch echt niet voort in mijn gedachten en handelingen. Daarom vier ik ook geen kerst, omdat het christendom niet mijn geloof is en dus niet in Jezus geloof. Hij is niet mijn herder. Voor een ieder die wel in Jezus gelooft heb ik respect.


  Maak melding
 26. @pico,

  In alle geloven/religieën zijn er uitgangspunten om een beginpunt te maken om zodoende orde op zaken te kunnen stellen. Daarom ga ik er ook vanuit dat in geen enkel heilig boek voor geen enkel geloof/religie de volledige waarheid staat geschreven. De heilige geschriften zou men dus slechts als leidraad kunnen zien.


  Maak melding
 27. Ik vind het misbruik maken van een geloof om aan het volk de boodschap door te geven om kracht te putten uit een religieus feest. Nu moet het volk kracht putten uit het Kerstfeest.
  Dan weer moet het volk kracht putten uit Divali en Phagwa, dan weer uit de Islamtische feesten, de Chineze feesten, ga zo maar door.
  Wat een flauwekul. Het volk moet kracht putten uit een krachtig regeerbeleid. Maar dat is er decennia lang niet meer. Vanaf de onafhankelijkheid van Suriname is het volk voor de gek gehouden door politici. Men heeft het volk links laten liggen en zichzelf verrijkt. Het volk is onder Bouterse nog armer geworden en deze minister belazerd het volk nog meer door te vertellen dat het moed moet putten uit een religieus feest.
  Indien God, Bhagwan, Allah, Jehova of welk ander godheid dan ook zou willen dat er op aarde geen
  armoede, ziektes, enz. voorkwam, dan had Hij/Zij daar wel voor gezorgd.
  Ik word moe van dergelijke boodschappen! Het is niets anders dan schijnheilig gedrag!


  Maak melding
 28. Het is overal ter wereld normaal dat het Staatshoofd de kerstboodschap uitdraagt namens de regering.
  Waarom wordt in Suriname een marginale minister met deze boodschap op gezadeld.
  Bouterse heeft al op 25.11 zijn toespraak zonder opgave van redenen laten schieten, nu weer. Daarnaast is hij al jaren illegaal voorzitter van de NDP en lukken de bestuursverkiezingen van de NDP ook niet echt.
  Durft Bouterse nog wel van zijn veranda af te komen en in het openbaar zijn mond te openen.


  Maak melding
 29. @ pico

  Ter aanvulling Feyenoord heeft behalve Messie ook 2 mandekkers gekocht, Gorden en Joling.
  Dus het komt wel goed met Feyenoord in de toekomst !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 30. Waar is Bouta, moet hij niet de kerstboodschap uitbrengen? Wat een waardeloze kerstboodschap, volgens mij heeft Bouta de verkeerde tekst uit handen gegeven wat zullen ze gelachen hebben met z’n allen. Dit is zo sarcastisch naar het volk toe, dit kun je toch niet serieus menen?😂🤣😂🤣


  Maak melding
 31. Jezus man, al die onzin over Jezus of Mohamed en zijn discipelen.
  Als ze al sowieso bestaan hebben, dan is het een boelersclub geweest.
  Elke vorm van Religie is als opium voor het volk.
  Iedereen die jou iets wil laten geloven is een gore oplichter.
  Briebie no e voer bere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES