maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk reageert op bericht over geld strooien vanuit heli in Suriname

Brunswijk reageert op bericht over geld strooien vanuit heli in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 dec – Ronnie Brunswijk heeft op zijn eigen Facebook pagina een reactie geplaatst over het bericht dat hij geld vanuit een helikopter zou hebben gestrooid boven een dorp in Suriname. “Ik geef wanneer ik kan, omdat ik weet hoe het is als je niet hebt. Ik weet wat ‘pienaren’ is” aldus Brunswijk.

De man wan mim de lek de man, mi moes ter mi money na bangi, Terwijl me shie fa sma e pina. Mim go strooi nanga money in doro sei kondre, lek te de gudu man e go tap vakantie?” zegt hij op Facebook.

“Elk mens is schuldig voor het goed, dat hij niet gedaan heeft. Ik weet hoe het voelt om dagen lang, ik herhaal; dagen lang niet gegeten te hebben. Ik strooi niet, dus wordt maar boos omdat Bravo mensen helpt. Haal die balk uit je oog, wie heb jij vandaag geholpen?” aldus de politicus. Het bericht op Facebook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

74 REACTIES
 1. Je blijft een olie domme opportunist Lonnie , ook na je niks zeggende reactie. En deze Bokito durft de intentie uit te spreken president van Suriname te willen worden. Het moet niet Gekker worden in dit land.


  Maak melding
 2. Past, de man heeft met behulp van prof.dr…. Zijn MBA behaald en heeft bij de uitreiking het publiek in het Engels toegesproken. Ello…deze boef strooit niet alleen met geld, maar harkt ook diploma’s binnen. Enge combinatie..Suriname is gezegend met dit soort waardeloze figuren.


  Maak melding
 3. Ik hoop dat L de reacties ook leest.
  Hij heeft over pinaren van de burgers.
  De vraag is;
  Wie laat de burgers pinaren. Hij zelf natuurlijk. Hij strooit met geld en anderen hebben dit niet. Dat betekent dat hij tig jaren zich op een onwettige manier heeft verrijkt.
  En nu zich populair maken om de honden droge brood te geven.

  WAT EEN ONZIN……….


  Maak melding
 4. De ene idioot is het volk aan het paaien met kerstpakketten
  De ander idioot is zijn stamgenoten aan het zoethouden met strooigeld.
  En die smerige overloper en onbetrouwbare javaan komt met Sociaal Weekend Supermarkt te.
  PL komt met Sociaal Weekend SupermarktEen Sociaal Weekend Supermarkt, die alleen in het weekend (zaterdag en zondag) open is en zeker 50 basisgoederen tegen een lage prijs verkoopt.

  Alledrie zijn verantwoordelijk voor de ellende waar Suriname in terecht is gekomen.
  Deze schaamteloze MFs hebben niks goeds over voor land en volk.
  PUUR EIGEN GEWIN


  Maak melding
 5. Ronnie heeft niets slechts gedaan. Het komt erop neer dat hij een goed doel verricht heeft. Hij heeft zeker een aantal mensen blij gemaakt. Misschien dat het ethisch wat minder klinkt als men vanuit een helikopter geld rondstrooit. Maar in dit geval heeft het goede geprevaleerd boven het ethische. Het enige waar Bravo aan moet denken, is een andere keer, hij het op een diplomatiekere wijze doet, zodat mensen die er feitelijk helemaal niks mee te maken hebben, geen aanstoot nemen. Immers, voor zijn politieke tegenstanders en haters, is dit koren op de molen. Die gaan de context helemaal uit verband rukken waardoor het lijkt alsof hij een halsmisdaad gepleegd heeft. Van belang blijft desalniettemin doorslaggevend, dat hij een aantal mensen blij gemaakt heeft.


  Maak melding
 6. Hij mag zijn MBA als toiletpapier gebruiken. Zijn Nederlands zowel in woord als geschrift is zeer slecht. Zijn Engels wil ik niet horen. Wat een domme gozer, die denkt zichzelf omhoog te tillen door geld te strooien.
  Als je zoveel te geven hebt, begin nette huizen voor je mensen in het oerwoud te bouwen voorzien van toiletten dan hoeven zij niet meer overal in de bossen te schijten en te pissen. Dagelijks wordt ons milieu vervuild. Als Brunswijk daadwerkelijk weet wat pinaren is en dit zelf heeft meegemaakt, zou hij zich niet zo belachelijk bedragen op Facebook. Hij kan maar beter een Junglebook beginnen en zijn apenstreken daar in neer pennen. Over de grens lachen ze zich een deuk. Hij zet zichzelf flink te kijk. Brunswijk je bent verre van geweldig. Ik krijg plaatsvervangende schaamte voor jouw gedrag.


  Maak melding
 7. Eigenlijk had hij het groots moeten aanpakken. Een stuk of twintig helikopters /vliegtuigjes huren en een heel groot gebied bestrijkend. De criticasters zou hij daarmee de mond gesnoerd hebben. Voor de SuriNeds werkt dat wat moeilijker. Meestal zijn die er als de kippen bij om hun verontwaardiging uit te spreken. Terwijl het hun geen ene lor moet schelen. Maar ik heb wel reacties gelezen dat men graag ook helikopters boven Rotterdam ziet hangen waar er geld uitkomt. Dat is wat anders dan het rondstrooien met kogels nietwaar? Want ook daar kan men een helikopter voor gebruiken. Of het verspreiden van pamfletten waarbij men de burgers dringend verzoekt te vluchten in verband met aankomende bombardementen. Brunswijk heeft met geld gestrooid man! Die mensen daar in Moengo die zo gelukkig waren wat bankbiljetten te verzamelen, zijn er blij mee. Dat zag je in het filmpje en daar gaat het om! Niet wat de buitenstander ervan vindt.


  Maak melding
 8. Ronnie Bruinswijk heeft delen van het binnenland van Suriname bezet, en maakt gretig illegaal gebruik van de goud- en hout kap winning…het zou hem sieren als hij met dat soort overtollige gelden welke geen belastingen over worden betaald, huizen, scholen, ziekenhuizen, binnenlandse ontwikkelingen ontplooide…helaas weer een stunt waar haast niemand waardering voor heeft….


  Maak melding
 9. Dat vluchten met die helicopter kostte hem vele malen meer dan het bedrag wat hij naar beneden heeft gegooid. Maar op deze manier voelde hij zich natuurlijk wel verheven boven het naar de 5 SRD briefjes graaiende volk, tja je moet wat op je populair te maken


  Maak melding
 10. Een echte leider zal zijn volk op een diplomatieke wijze moeten ondersteunen ,strooien met geld is geen optie ,middenklassers en hoog opgeleiden die zullen het nu wel weten……hij zal wel goede bedoelingen hebben gehad ,maar verkeerd heeft uitgepakt ,denk dat zijn achter ban hem daarvoor hebt moeten adviseren wens hem veel sterkte.


  Maak melding
 11. los van alle poeha en commotie en van sommigen hun overtollige emoties moet ik wel meegeven dat hij heeft gegeven welliswaar aan zijn achterban en dus niet aan het volk die in Suriname woont.
  Kennelijk een stunt om zieltjes te winnen en daar is niks mee. Hij doet dit met eigen geld terwijl de NDP de staatskas gebruikt / misbruikt om te geven met als reden zieltjes winnen.
  Dus criticasters wil ik meegeven om even stil te blijven want zij doen toch niets en laten zich steeds nemen door hun eigen partij (hoeft niet een politieke partij te zijn doch kan ook een meid die buitenshuis wordt opgezocht ten eigen vreugde)


  Maak melding
 12. STROOI AUB WAT DEMOCRATIE, MENSENRECHTEN EN

  SMIJT ALLE MOORDENAARS, DRUGSDEALERS MET VONNIS

  EN CORRUPTE POLITICI, VOOR VELE JAREN IN DE BAJES !!!

  PS : WHAT ABOUT NEDERLANDS HARDDRUGSVONNIS VAN <

  Opa DESI EN FRANS HARDDRUGSVONNIS VAN OOM RONNIE ????


  Maak melding
 13. Het is drugsgeld die hij verdient heeft samen met Bouterse die Suriname heeft vernietigd.Ik heb geen waardering voor deze duivels.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn geboorte land dat het volk voor deze bedriegers en rovers van het land heeft gekozen in het verleden en heden.


  Maak melding
 14. “Een neef van de politicus is overleden. De rituele ‘pur blaka’ vond plaats in het dorp. Er wordt dan geld gezet op een tafel, legt Brunswijk uit. Hij heeft ervoor gekozen om vanuit een helikopter de mensen blij te maken. De familie heeft ook persoonlijke ondersteuning gekregen van hem.”

  Oordelen en veroordelen is makkelijk maar dank zij Ronny hebben veel mensen in zijn dorp het veel beter dan de mensen in Paramaribo.


  Maak melding
 15. Wat wel gebeurt op deze manier , is dat je ruzie krijg en jaloersheid, want wie zeg dat je allemaal iets kan pakken, ze kunnen gaan vechten, de 1 pak veel flappen de ander heeft niets.


  Maak melding
 16. Zie ook de mentaliteit van sommige bewoners in Albina die de kerstboom in brand hebben gestoken.

  Wat een ziekelijke geest hebben sommigen en Brunswijk is de eerste die een slecht voorbeeld geeft.


  Maak melding
 17. Goed bedoeld of eigen gewin?
  Van iemand die gestudeerd heeft zou ik meer wijsheid verwachten.
  Help je de mensen hiermee? Ja, voor 1 dag. Heb je hier iets aan. Nee, geen ene flikker.
  Als je echt zo begaan bent met het lot van je medemens, bouw dan scholen, zorg voor vers drinkwater en andere noodzakelijke behoeften. Voor mijn part dragen ze allemaal je naam.
  Nu komt het op mij over:
  kijk mij eens begaan zijn met mijn medemens. Ik de sinterklaas/kerstman van Suriname.
  In plaats dat Brunswijk in mijn achting stijgt zakt hij hiermee.


  Maak melding
 18. Lonnie Hood.
  Hij steelt van de rijken om het aan de anderen te geven..dat is het werk van Robin Hood.
  Niet dat we deze tactiek van Robin Hood goedkeuren hoor..het is maar een sprookje.
  Maar Lonnie Hood de bankrover die srd laat regenen…en hij beweerd wat pinaren is…hahaha..
  Hij moet vragen aan de eigenaars van wie allemaal hij gestolen heeft.Hij moet vragen aan het volk van Suriname of ze pinaren…Lonnie Hood van Suriname laat het volk pinaren.Zijn stem voor bouta amnestie heeft ons vernietigd en nu komt hij de messiah spelen?!
  Er is maar 1 plaats voor je brunsie en dat is de gevangenis samen met je vriend en vijand bouta.Wat denken jullie 2,dat de zonden van jullie weg gewassen wordt?!
  Jullie 2 gaan betalen voor wat jullie het volk aangedaan hebt en nog steeds doet.
  De politie moet onderzoek doen hoe je aan het geld komt waarmee je strooit…maar dat kunnen we vergeten want zo slim is de politie in Suriname niet!!


  Maak melding
 19. @Pakiratigri
  Natuurlijk zijn Die mensen blij met een srd regen .Het maakt ze niet uit hoe Lony Hood aan het geld komt ,gestolen geld,een bank geroofd,een paar vermoord…ze maken zich geen zorgen zolang brunsie geld laat regenen en zij kunnen oprapen.
  Psst..dit is een vervroegde verkiezingsstunt.Waarom brunsie zo zijn best doet is onbegrijpelijk.
  Hun stem heeft hij al hij hoeft zich niet zo uit te sloven.1 ding is waar..de ndp regering laat de bevolking pinaren !!
  Psst…wanneer gaat het srd regenen boven Paramaribo?!
  Enig idee @pakratigri ?!


  Maak melding
 20. “Toen Jezus op sabbat eens door de korenvelden liep, begonnen zijn leerlingen aren te plukken. Ze wreven die stuk tussen hun handen en aten ervan. Enkele Farizeeën zeiden echter: ‘Waarom doet u iets dat op sabbat niet mag?’ Jezus antwoordde: ‘Hebt u dan niet gelezen wat David deed toen hij en zijn metgezellen honger hadden, hoe hij het huis van God binnenging, de toonbroden nam, ervan at en ze uitdeelde aan zijn mannen, ook al mogen alleen de priesters van die broden eten?’ En hij voegde eraan toe: ‘De Mensenzoon is heer en meester over de sabbat.’ Op een andere sabbat ging hij naar de synagoge, waar hij onderricht gaf. Daar was ook iemand met een verschrompelde rechterhand. De Schriftgeleerden en de Farizeeën letten op hem om te zien of hij op sabbat iemand zou genezen, want dan zouden ze hem op grond daarvan kunnen aanklagen.

  Maar hij wist wat ze van plan waren en zei tegen de man met de verschrompelde hand: ‘Sta op en kom in het midden staan.’ Dat deed de man. Jezus zei tegen de Farizeeën en Schriftgeleerden: ‘Ik vraag u of men op sabbat goed mag doen of kwaad, of men een leven mag redden of verloren laten gaan.’ Nadat hij hen een voor een had aangekeken, zei hij tegen de man: ‘Strek uw hand uit.’ Dat deed hij en er kwam weer leven in zijn hand. De Schriftgeleerden en de Farizeeën raakten bijna buiten zinnen en begonnen onderling te overleggen wat ze met Jezus zouden doen.”


  Maak melding
 21. Een mogelijkheid is dat na crimineel Bouterse crimineel Brunswijk president word van dit zeventiende rijkste land dat nu failliet is.Suriname ga zo door.Je hebt de president die je verdient.


  Maak melding
 22. Hij krijgt dik betaalt om in de DNA zijn werk te doen en niet om een klein deel uit een heli te gooien.
  Hij heeft een MBA, dan moet hij ook weten dat dit gedrag niet bijdraagt tot ontwikkeling maar tot onderontwikkeling en afhankelijkheid. Het maakt mensen slaafs en apathisch.


  Maak melding
 23. THIS IS SU :

  Wij strooien met wat natuur-vernietigende SCALIANS !!!

  Wij strooien met wat Chinese-visserij-vernietigende TRAWLERS !!!

  Wij strooien met wat PAARSE vers gedrukte Ongedekte SRD-
  BANKBILJETTEN !

  Wij strooien met wat DOLLARS verkregen door ONNODIGE en
  PEPERDURE LENINGEN !!!

  Wij strooien met AMNESTIE voor MASSA-MOORDEN en voor
  MASSALE POLITIEKE CORRUPTIE !

  NEKS NO FOUT !!! KONDRE FAILLIET KEBA !!!


  Maak melding
 24. @pakiratigri
  Zo als brunsie de ‘jezus’ is van Suriname in de 21ste eeuw,wie ben jij dan…Judas misschien??!!
  Brunsie is net barabbas.Hij ,brunsie,die zogenaamde jezus van je,moet aan een kruis hangen naast zijn meester bouta.


  Maak melding
 25. @Govind,

  Die supermarkt van de PL kan alleen maar op zater- en zondag geopend zijn, daarom ook de naam:
  Sociaal Weekend Supermarkt.
  Misschien moet er ook een Sociaal Doordeweeks Supermarkt komen, die vanaf maandag t/m vrijdag open is.


  Maak melding
 26. Zo help je geen Armoede bestrijden. Scholing en een onderdak boven je hoofd dat is opbouwend voor ons land. Hoeveel dagen kunnen ze van die paar guldens eten. Dit is gewoon stoerdoenerij en aanstellerig gedrag. Het boeid Su niet.
  Sorry!!!!!


  Maak melding
 27. Als Brunswijk het echt meent dan bied hij deze mensen een opleiding en een baan aan. Deze mensen hebben niets aan deze vorm van hulp. Dit is mensen dom houden.


  Maak melding
 28. Daarom Suriname overlaten aan volkeren die een veel bredere kennis -en visie hebben, op alle tak van gebieden,,,en natuurlijk zullen de anderen volkeren profijt aan hebben,,,laat hen die kennis en kunde hebben het land opbouwen….stabiliseren op rails zetten…voorlopig is het land ontspoort….


  Maak melding
 29. Wie het breed heeft , hoe ,waardoor ,waarmee , waarom , die laat het breed hangen . En de vraag die hij stelt, als ie zoals andere uitvreters met geld van t volk dat ze uitknijpen, helemaal los moet gaan in t buitenland ,slaat als een hete tang op een varken . Hij kon niet persoonlijk naar Hawaii gaan , en zal dus ook daarvoor (spenderen van geld) niet kunnen .Simpelweg om dat hij op de wanted lijst van Interpol staat , ,dus geef mij maar een vette break . Hoe je je aan je geld komt , moet en zal jij weten , hoe je t uitgeeft dus ook. Maar hoe je t went of keert als je mensen waarvan je stelt , een idee te hebben uit eigen ervaring, wat de smaak van honger is , wil helpen , moet dat vanuit je heli? Op die manier krijg je publiciteit en dat is waar je op zoek naar bent . Je koopt nu stemmen in, voor de verkiezing in 2020, zo simpel is t . Als je zo begaan bent met de mensen geef ze t geld ,op een andere manier .DDUUHHHH


  Maak melding
 30. Hij is een vervloekte Djoeka.
  Djoekas, de zogenaamde afstammelingen van Marrons.
  Deze Marrons noemden zichzelf vrijheidsstrijders, maar het waren ordinaire rovers, dieven en moordenaars en plunderaars.
  De Djoekas hebben het dus in hun genen.
  Een waardeloos volk.


  Maak melding
 31. Dus dat!! Ik strooi wat ik wil, want ik weet wat pienaren is. Wel Surinamers krijgen graag alles voor niets, niet willen werken maar toch alles willen hebben. Misschien zou meneer Brunswijk ze kunnen motiveren om te gaan werken in plaats van lanti monie rond te strooien. Of drukt Burnswijk zijn eigen geld, hoe komt hij aan dat geld🤑 , is natuurlijk ook de juiste manier om zijn drugsgeld wit te wassen. Wel er zal geld regenen zolang dat de enige manier is waarmee je stemmen kan trekken. Volgens mij zijn in de slaventijd alle klein beetje hersencellen die er nog bij de blakamans waren kapot geslagen. Geld,vreten,slapen en neuken is het enige wat ze nog kan motiveren, het moet gratis of in iedere geval makkelijk te krijgen zijn.😭


  Maak melding
 32. @Dansimang,

  En jij bent een vervloekt mens. Aldus, een waardeloos mens daar jij afgeeft op anderen. En Djoeka spelt men als volgt: “Dyuka”. Stomme lul die je bent. Wie geeft jou het recht racistisch te zijn? Is deze site hiervoor bedoeld? Ben je ervan bewust dat racisme een misdrijf is? Ben je ervan bewust dat het strafbaar is? Let goed op je woorden varken dat je bent.


  Maak melding
 33. Maar goed dat hij niet z’n zaad gestrooid heeft vanuit die helicopter. Dan zou je in september 2019 een ware geboortegolf hebben gehad in moengogo.


  Maak melding
 34. Niet echt professioneel, ondanks de goede bedoelingen, had deze actie wat discreter gekund en meer gericht op de daadwerkelijke noodlijdende mens c.q. letterlijk armoedige mensen.


  Maak melding
 35. Het word nooit meer goed, Suriname mag een voorbeeld nemen van Guyana, regering naar huis gestuurd…..omdat ministers ongeloofwaardig waren, in Suriname is het parlement net een elftal met tal van reserve spelers, of je nou buitenspel staat of correct bezig bent..reshuffling is de norm, het inzetten van jokers, en zo is het land naar de klote geholpen…..


  Maak melding
 36. @Habi Billah, dat doet hij na afloop van de Kaboelaparty’s. Er is intussen veel defecte DNA doorgegeven. Die man is een cartoon…meer niet. Ja wapens, grote bek, boevengeld en een paar gekochte diploma’s dat maakt hem wat hij is “Santa “!. Belachelijk allemaal, alleen maar paniek voetbal en het volk heeft een delirium.


  Maak melding
 37. Waarom wordt nu de opleiding van de heer Brunswijk erbij gehaald? Hoezo ‘ harkt diploma’s binnen?’ De heer Brunswijk heeft op een eerlijke wijze zijn opleidingen afgemaakt en mag met trots zijn titels gebruiken.
  En dan zijn etniciteit: wat doet dat aan toe? Is intelligentie alleen maar voor 1 groep weggelegd. Hoe dom en achterlijk zijn sommigen op dit forum.
  Over ‘ diploma’s harken gesproken; Ik ken9de) een baywa die zichzelf Mr.Dr.Drs noemde in de 70-tiger jaren in Suriname. Na een onderzoek bleek dat hij de meesten van zijn titels in India had gekocht en opleidingen opvoerde op zijn CV die nog niet in Nederland waren gestart. Hoezo harken van diploma’s. Zo lopen er nog ettelijken rond in Su met Ph.D achter hun naam. Als er een onderzoek komt naar de herkomst van al die titels van velen in Suriname, en gaan informeren bij betreffende Universiteiten, dan wordt het lachen. Trouwens: in de VS kun je( als je geld hebt) een Doctortitel kopen op nietszeggende Universities.

  Laten jullie Ronny met rust: hij doet tenminste wat. Ooit Dilip Sardjoe de armen zien helpen?

  En Hendrik@: Suriname opdelen in 2 delen: prima plan: Kijken hoe de hindoestanen hete onderling gaan doen. Het wordt lachen. Die slaan elkaar de hersens in( nu al binnen de VHP). Blijf maar dromen en decadentie romantiseren.


  Maak melding
 38. Reacties van sommigen hier, is ver onder de maat. Zij lijken wel familie op degene die zij uitschelden .
  Waarom racisme en waarom Suriname opdelen in een helft Hindoestanen en de andere helft “overigen”?
  Ik zelf hindoestaan, verklaar dit als de grootste onzin. Suriname voor alle rechtgeaarde Surinamer.


  Maak melding
 39. Goed zo, meneer Ronnie Brunswijk. Ik zou graag willen dat u geld gaat strooien boven Paramaribo. Hier zijn er meer mensen. Er zijn hier ook genoeg mensen die “pienaren”. Niet alleen in dat ene dorp. Wij in Paramaribo “pienaren” zoals u vroeger, toen u nog oerwoud commando was. Haal al uw geld uit de banken en strooi maar op los. Ook in Nickerie willen mensen uw strooi activiteiten zien. Ze vinden u heel geweldig. Man, meneer Ronnie. Wat bent u een grote kanjer. Wanneer kunnen de mensen in Paramaribo u verwachten? Kom maar snel !! We kunnen niet meer wachten op uw komst. Ik ga op u stemmen. Zeker weten. Niet voor niets bent u een geweldige wetenschapper en politicus.


  Maak melding
 40. Meneer Ronny Brunswijk laat geld regenen boven een dorp waar 75 mensen wonen. Dat is toch niks ! Stel elke bewoner heeft SRD 100,- opgeraapt, dan heeft hij slechts SRD 7500,- gestrooid. Wat is dat? Sterker nog, hij strooide met briefjes van SRD 5,-. O la la. Laat me niet lachten. Liever strooide hij met muntjes, dan hoor je tenminste geld vallen. En dan zit hij in zo’n lelijke oude verroeste helicopter. Gebruik die heli maar niet meer. Ik waarschuw je. Waar heb je die heli gevonden? Liever vlieg je in zo’n houten heli, man. Ik heb liever dat meneer Ronny met leuke binnenlandse uma’s strooit. Die wil ik wel rapen. Geen SRD 5,-.


  Maak melding
 41. @George Boheem; om aan te geven dat je met binnen geharkte diploma’s niet slimmer op wordt. Met studeren kom je iets verder. Uit zijn handeling blijkt dat hij oerdom is, ach ja wat had je van een Dyuka anders verwacht!. Hubert Rampersad die zichzelf hoogleraar noemt en deze Dyuka aan een MBA- titel heeft geholpen is ook niet slim bezig ” strooi met geld en dan komen de poepvliegen erop af” zo eentje is Rampersad.


  Maak melding
 42. @Gertje,

  Heb je wel het bericht gelezen van @Dansimang? Denk je dat ik voor zo iemand respect heb? Men komt te vaak op deze site om racistische uitingen te doen. Dat is onacceptabel en van mij krijgt zo iemand precies dezelfde behandeling die hij anderen geeft. Dus dan scheld ik uit. Anders doe ik het niet. Als die man inhoudelijk reageert zeg ik ok, akkoord en hoor je me verder niet. Want eenieder mag zijn mening hebben. Maar geen racisme en dat soort toestanden. Mensen zouden hierop moeten letten. Dat gebeurt niet. En ik treed wel op als ik dit soort toestanden opmerk. Hard in mijn woorden want degene is ook hard en gemeen geweest. Je zou een groot plezier doen om hem te verwijten in plaats van mij de vraag te stellen of ik asociaal ben. Ja, ik ben asociaal tegenover racisten. That`s a matter of a fact.


  Maak melding
 43. Meneer George Boheem ,bent u misschien cabaretier of stand up comedian? bravo , die op “”eerlijke “”wijze diploma,s zou hebben behaald? Studieknobbel? En ja , hij is zeker niet de enige. Maar wel een zieltjeskoper . En van geen van ze, is het op welke wijze dan, ook goed te praten. PRINCIPLES WALK , WHEN MONEY TALKS . Go figure it .


  Maak melding
 44. Ik snap de achterlijke mensen niet, die man strooit met zijn geld is niet jullie….Geld is nooit goed wat doen jullie voor t arme volk (dankzij de huidige regering)Laat die man in zijn waarde, Jezus altijd klagen op Facebook alleen daar zijn jullie goed in.


  Maak melding
 45. @pakiratigri,

  Je komt alleen op voor de mensen die op jou lijken en racistisch worden bejegend. Voor de mensen die op jou lijken en die zich t..o.v. de overige Surinamers racistisch gedragen, zwijg je als het graf.
  Jouw gedrag valt onder de noemer: negermentaliteit. En voordat je mij gaat uitschelden omdat ik het heb over de negermentaliteit, toen ene Luciën het had over de kulimentaliteit, lag je onder je steen te snurken.


  Maak melding
 46. @George Boheem,

  Toen Haïti was getroffen door een natuurramp was Dilip Sardjoe wel de eerste uit het Caribisch gebied die te hulp was geschoten door goederen te zenden.
  Waar was Brunswijk toen?


  Maak melding
 47. @George Boheem
  U vraagt zich af waarom enkele bezoekers van Waterkant, de diploma’s van Brunswijk erbij halen.
  “Waarom wordt nu de opleiding van de heer Brunswijk erbij gehaald?”
  Misschien omdat een persoon die een studie gevolgd heeft anders tegen armoede en vooral de oplossing van armoede en ongelijkheid aankijkt.
  Naar mijn mening is nooit de oplossing: strooien met wat bankpapier.
  Een student,afgestudeerd of gesjeesd, zal eerder kiezen voor het opzetten van opleidingsmogelijkheden voor de armen, voor een betere gezondheidszorg, voor vers drinkwater zoals ik al eerder aangaf.
  Ik hoop dat ik hiermee uw vraag heb beantwoord.

  Los van uw vraag,
  een ieder die iets doet voor zijn medemens, zonder dat hij of zij er iets voor terug wilt is voor mij een waardevol wezen.
  Hier hoef je niet voor naar school te zijn gegaan en niemand hoeft ook te weten dat jij degene bent die dit heeft bewerkstelligd.


  Maak melding
 48. Is het nu niet de tijd om een ziekenhuis en een Universiteit op te zetten in Albina?
  Ronnie gebruik je geld niet verkeerd en doe wat voor Albina.
  Gellukig nieuw Jaar en Wens jullie allemaal veel geluk.


  Maak melding
 49. @pakiratigri,

  Je liegt dat je opkomt voor een ieder die racistisch wordt bejegend. Dat doe je alleen maar bij mensen die op jou lijken. Wanneer overige Surinamers die niet op jou lijken racistisch worden benaderd, zwijg je in alle talen.
  Je bent zelf asociaal bezig.


  Maak melding
 50. @ Jiyani,

  Een mens die op mij lijkt is een mens. Wanneer ik schrijf, merk jij soms op dat ik onderscheid maak? Dus hoe kan ik alleen maar opkomen voor een mens die op mij lijkt terwijl een mens een mens is?


  Maak melding
 51. @pakiratigri,

  Ik zal het concreter voor je maken. Je komt alleen maar op voor de creolen en de marrons als zij racistisch worden bejegend. Voor de overige Surinamers die door creolen en marrons racistisch worden benaderd, zwijg je in alle talen.
  Daarom ben je asociaal.

  In Italië heeft een donkere voetballer om zijn huidskleur racistische uitspraken moeten aanhoren.
  Ga jij die racistische Italianen net zo hard uitschelden.
  De trainer van die voetballer, Angelotti, heeft zijn mening daarover gegeven. Ook heeft hij gezegd dat als het racisme jegens donkere voetballers blijft aanhouden en de scheidsrechter de wedstrijd niet aflast, dat hij dan samen met zijn club het het veld zal verlaten.
  Voor Angelotti heb ik respect omdat hij als Italiaan het opneemt voor mensen met een donkere huidskleur.
  Voor jou heb ik geen respect meer omdat jij het alleen maar opneemt voor de creolen en de marrons.


  Maak melding
 52. @Yiyani,

  Ik vind het ook een wonderbaarlijke redenering van je hoor. Dus wanneer ik racisme aan de kaak stel, ga je beweren dat ik het alleen maar doe voor mensen die op mij lijken. Dus je keurt het af. Dus keur je racisme goed in feite. Want ik heb het niet opgenomen voor jouw afkomst als ik het zo mag noemen.Daar beschuldig je me van toch? Een niet valide redenering. Ik heb juist verschillende keren naar voren gebracht om universeel te denken vanwege de diversiteit in Suriname. Met andere woorden, niet in hokjes denken. Jij laat hiermee duidelijk blijken dat je in hokjes denkt. En op grond daarvan ga je nu beweren dat ik het alleen maar voor mensen opneem die op mij lijken terwijl een mens een mens is. Zie daar het verschil tussen jij en ik.


  Maak melding
 53. @pakiratigri,

  Draai er niet omheen met dat gezwam van je. Al meerdere malen is het mij opgevallen, dat je als het om racisme gaat, je het alleen maar opneemt voor …………………….
  Nooit heb ik jou specifiek zien reageren wanneer inderdaad hindustanen racistisch worden bejegend.
  Zelfs niet in de trant van denk universeel richting de creolen en marrons die dat doen. Andersom ga je tekeer als een tierelier.

  Je bent weer op een subtiele manier bezig mij te beschuldigingen dat ik racisme goedkeur en dus in hokjes denk zoals je mij al eerder hebt beschuldigd dat ik racistisch ben.
  Je hebt niet eens door dat je zelf in hokjes denk door het alleen maar op te nemen voor creolen en marrons. Jij bestrijdt racisme eenzijdig en absoluut niet universeel en dat is het punt dat ik telkens maak en zal blijven maken richting jou.


  Maak melding
 54. @ Pakiritigri
  Ik lees en volg je discussie met Jiyani. Weliswaar niet intensief, aangezien ik meer aandacht heb voor de beurs, maar desalniettemin wil ik me er mee bemoeien.
  Het valt me op dat je met veronderstellingen komt en met conclusies.
  De conclusies vind ik vooral interessant.
  In je laatste posting tot drie keer toe het woord -dus-.

  de eerste keer. Ik zie geen enkele aanleiding uit de zin daarvoor op basis waarvan je het woord dus gebruikt en dan ook deze conclusie trekt.
  de tweede keer. Ook hier geldt het zelfde.
  Afgezien daarvan. Jiyani beschuldigt je ervan dat je beweert niet racistisch bezig te zijn, aangezien je slechts de belangen van en bepaalde groep verdedigt. Terwijl het lot van anderen je niets interesseert.
  Wellicht had Jiyani beter kunnen hebben geschreven dat je discrimineert.
  de derde keer. Ook hier weer hetzelfde. Echter hier maak je het wel erg bont. Je beschuldigt haar dat ze racisme goed keurt. Op basis van deze postings van haar vind ik dit een vreemde conclusie
  Je verklaring:
  Jiyani keurt het af dat je het slechts voor een bepaalde groep opneemt. Door haar afkeuring hierover uit te spreken, hier te schrijven, ben jij van mening dat zij op hiervan racisme goed keurt.
  Een vreemde conclusie.


  Maak melding
 55. @Jiyani en @Pico,
  Wat is feitelijk gebeurd? Ene @Dansimang is racistisch bezig en ik probeer hem tot de orde te roepen. Gewoon stevig en onvervalst. Ene @Ger vraagt waarom ik moet schelden. Ik geef een verklaring en vervolgens hebben we Jiyani die mij gaat betichten dat ik alleen maar voor Marrons en Creolen opkom. Ik ben degene geweest die @Dansimang aangevallen heeft. Want hij was racistisch bezig. @Jiyani gaat vervolgens mij beschuldigen dat ik het alleen maar voor the blacks opneem. Je zou verwachten dat zij ook deze @ Dansimang aanvalt. Doet ze niet. Ze gaat zich op @pakiratigri richten. Want @pakiratigri neemt het alleen op voor de donkeren.

  Wat is de logica hiervan dan en daarmee heb ik ook jou @Pico beantwoord.
  Stel je nu voor dat @Dansimang de boel niet op stelten gezet had. Dan zou je van mij niets gehoord hebben. Maar hoe kan het dan dat iemand racistisch bezig is en men probeert de schuld op mij te leggen terwijl ik niet de verantwoordelijke ben? Bekijk de zaak eerst in volgorde en handel daarnaar.


  Maak melding
 56. Typisch voorbeeld van A-No-Mie mentaliteit. Suriname en Surinamers, waar gaan we heen? Stel dat de moordenaar en drugsveroordeelde leider van NDP veroordeeld wordt en in het gevang belandt, gaan we elkaar dan uitmoorden, zoals door Sandew Hira voorspeld? Gaan we het land opdelen in een Aziatisch-en Afrikaans deel? Is er überhaupt sprake van natievorming in Suriname?


  Maak melding
 57. Denkt hij dat we in een bananen bocove republiek wonen .Je strooit mt geld als dat waar is😫you dink dat na soso pinamang e feni trawang die abi ooktoe.als je graag geld uit geef go na ding sma of doneer ,
  ma je strooi lik joe de ini afrika.erg dit soort gekheden hoor.Is dit een daad


  Maak melding
 58. @ Pakiratigri
  Je stelt dat je mij(n vraag) ook heb beantwoord.
  Echter ik heb geen vraag gesteld.
  Bovendien heb ik mij niet bezig gehouden met jullie discussie, maar met jouw opmerkingen richting haar dat zij racistisch was.
  Ik heb dat niet gezien. Wat ik wel heb waargenomen is dat zij behoorlijk van leer kan trekken tegen zaken die in haar ogen onjuist zijn.

  Maar, als twee vouwen discussiëren//meningsverschillen uitvechten kan ik er beter buiten blijven.


  Maak melding
 59. Alleen dwazen, debielen en idioten die geen zelfsrespect, principers, normen en waarden hebben ogen en dingen rondom deze bij verstelveroordeelde drugscrimineel en bankrover en zijn roversbende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES