VIDEO: Luxe Franse cruise schip bezoekt Suriname

29
VIDEO: Luxe Franse cruise schip bezoekt Suriname
Foto (c) screenshot van video Ramesh Jankie Services in Suriname.

PARAMARIBO, 25 dec – Afgelopen weekend heeft het luxe Franse cruise schip ‘Le Champlain’ Suriname bezocht. Het schip vertrok op 19 december vanaf Cayenne en maakt een 10-daagse reis naar Fort-de-France in Martinique. Onderweg maakte het op 22 december een tussenstop in Suriname. Het is twee jaar geleden dat een cruise schip Suriname voor het laatst bezocht.

Het Franse schip Le Champlain, dat met 200 mensen aan boord Suriname binnenvoer, is het nieuwste schip van rederij Ponant. Op dit luxe schip staan verfijning, intimiteit en comfort centraal. De mensen aan boord doen de zogenoemde ‘Sailing the Orinoco’ cruise. In Suriname bezochten zij de binnenstad en brachten een bezoek aan de Kathedraal.

Na Suriname vaart Le Champlain door naar Venezuela. In maart 2019 is het schip weer in Suriname.

De route van het schip van 19 – 28 december 2018

Bekijk een video van het schip toen het lag in Suriname:


29 REACTIES

 1. Een goed begin voor cruise toerisme. Heeft iemand uitgerekend hoeveel de toeristen hebben uitgegeven? Zijn er nu wel tugboten of duwboten beschikbaar?


  Maak melding

 2. Dit is een schijn van hoe goed het gaat in su. Dit moet bijdragen aan een van de leugens van de idiote heerser in su. Surinamers hebben dit soort schepen nooit gezien, dus baas maakt ze alvast blij met een soort van toekomstige dubai. Let op mensen ze hebben maar een tussenstop gemaakt.


  Maak melding

 3. Dit concept, Franse cruise schip, is gecopy paste van de Noren, welke uit aardolie gelden andere inkomsten generen. Bij geboorte is elke Noor namelijk al vermogend.

  Nu zie je dat landen in het midden oosten ook copieren, waarheids getrouw heeft Nederland met aardgas gelden niets voor de toekomst gedaan.
  Zie daar het copy paste van sweti Desi, niets gedaan, lekker dan, go for 20 years,bro.


  Maak melding

 4. @ Denko: Van het geld van het aardgas heeft Nederland de buitenlanders een huis en een uitkering gegeven en nu is het op. Nu moeten de Nederlanders steeds meer belasting gaan betalen om al die buitenlanders in Nederland een huis en een uitkering te kunnen blijven geven.
  Politici denken dat al die buitenlanders dankbaar zijn en op hun zullen gaan stemmen zodat zij de baas kunnen blijven en de mooie baantjes onderling kunnen verdelen. Helaas gaan de buitenlanders steeds onaardiger doen naar de Nederlanders.
  Nederland verschilt niet zo veel van Suriname, politici zijn overal leugenaars en oplichters die vooral aan zichzelf denken.


  Maak melding

 5. Economisch een mooie ontwikkeling voor Suriname, nu passagiersterminals bouwen taxfree shopes / douane posten en de zaak professionaliseren….daar brengt geld in de la voor Suriname…


  Maak melding

 6. @Hans van den Broek,

  tijdens de koude oorlog heeft Nederland de gasprijs onder grote druk van de
  NAVO ver onder de marktprijs aan de buurlanden verkocht, Italië kreeg het bijna
  gratis. De NAVO was bang dat anders het gas uit Rusland moest komen, om de vrede
  binnen de NAVO te bewaren en uit sociaal oogpunt voor de buurlanden heeft Nederland
  toen ingestemd, Nederland heeft hiervoor later nooit compensatie gehad.


  Maak melding

 7. Als we over de compensatie hebben, dan is juist NL, nog zat schuldig aan het leed van de koloniën, met name de slavernij/contract arbeiders/Indonesië/Suriname/Antillen enz, enz. Herstelbetalingen en leed aan de onmenselijkheid……


  Maak melding

 8. Wat wijzen we graag naar elkaar. Kijk in het heden en leer van het verleden. Als men in slachtofferrol blijft komt men nergens. Leer uit verleden, wat het ook is, en zorg ervoor dat we met zijn allen lering uit halen en proberen met elkaar wel goed te doen. Ook Nederland, echter ook Suriname heeft dommigheden uitgehaald en voorkom op goede manier dat het weer gebeurt en help elkaar bevolking zelf kan voor 99% niets aan doen. Van welk continent dan ook.


  Maak melding

 9. Poppenkast… Als je naar New Castle ga zit je luxer en groter om niet te praten over de bediening. De pont naar ’texel is van groter formaat. Jammer dat sranang mangs in Suriname die oogkleppen niet af willen doen ze zien ff ’n mini cruise of iets dat erop lijkt en lijkt alsof God op aarde is gekomen. Jammer hoor….. Echt jammer…


  Maak melding

 10. @rakram,

  volgens mij heeft Suriname bij de onafhankelijkheid 3,5 miljard gekregen, hoezo
  geen compensatie. Dat jullie het allemaal hebben verkwanselt in mislukte projecten
  is jullie eigen schuld. Wat hebben de Fransen, Engelsen, België , aan hun voormalige
  koloniën gegeven, niks, nada, een handdruk en succes ermee.


  Maak melding

 11. Mede ontstaan door Nederlands ontwikkelingsgeld, maar in Suriname was het Bouterse
  die hoog van de toren blies en riep de Noordzee hebben wij niet en de deur dicht sloeg.

  WILLEMSTAD – Koning Willem-Alexander heeft zondag op Curaçao de naam Tula-pier onthuld voor de nieuwe aanlegplek voor enorme cruiseschepen. Het gaat om een eerbetoon aan de slavenleider die in 1795 een opstand met de dood moest bekopen.

  De Curaçaose minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling) noemde het zondag ’historisch’ dat de Koning 155 jaar na het afschaffen van de slavernij in het Nederlandse Koninkrijk Rigaud Tula op deze manier eert. Ook koningin Máxima was bij de plechtigheid aanwezig.

  Tula werkte jarenlang als slaaf op de plantage Knip voor hij met tientallen anderen in opstand kwam en vrijheid eiste. De opstand werd echter de kop ingedrukt en Tula na martelingen geëxecuteerd. Hij werd levend geradbraakt. Sinds 2010 geldt de slavenleider als nationale held op het eiland.
  Hoop op groei bezoekers

  Met de Tula-pier hoopt Curaçao te kunnen groeien naar één miljoen bezoekende cruise-passagiers per jaar. Dat zou een enorme impuls voor de economie betekenen. In 2017 kwamen er 630.000 aan wal. „Maar dit jaar groeien we al naar de zevenhonderdduizend”, aldus minister Martina.

  Het Nederlandse Koningspaar is ook vandaag op Curaçao om de viering van de Dag van de Vlag mee te vieren. Er vindt vanmorgen een vlagceremonie plaats op het Brionplein in Willemstad, in aanwezigheid van de Curaçaose regering en de statenleden van het Caribische eiland. Daarna reizen de vorst en vorstin onder meer nog naar het dorpje Barber.
  Ondanks regen een stralende dag

  Hoewel het geen zonovergoten dag was, straalde Curaçao zondag wel. Het koningspaar genoot duidelijk van het bliksembezoek aan Willemstad.


  Maak melding

 12. @Tungpark
  “Een goed begin voor cruise toerisme. Heeft iemand uitgerekend hoeveel de toeristen hebben uitgegeven? Zijn er nu wel tugboten of duwboten beschikbaar?”

  Steeds weer goed begin voor Cruisetoerisme Het is al weer 2 jaar geleden sinds een luxe Cruise maatschappij de lef heeft een passerend schip Paramaribo aan te laten doen. Dit is een Cruisschip van de meest luxe klasse die Paramaribo aan kunnen doen (diep gang/ aantal gasten/interesse gasten).
  Suriname heeft veel te bieden maar is niet geschikt dit soort toeristen te ontvangen omdat men de gast niet klant vriendelijk/gastvrij weet te ontvangen en ze overal in afbraak situaties laat terecht komen.

  Suriname kan onderdeel worden van ecoruises die heen en weer varen tussen Paramaribo en Manaus. Dan komen er elke week 2 vliegtuigen met cruise gasten die op- of af stappen. Helaas moet je dan als land en gemeenschap wel gastvrijheid kunnen bieden en een paar hoogwaardige beziek of verblijflocaties.

  Dit tyoe Cruises kosten pakweg vanaf Euro 5.000 per persoon voor 13 dagen. Als ze beginnen of eindigen in Suiriname blijft daar een fors deel in Suriname. Nu passanten is het voordeel beperkt tot een fooitje en 200 excusies van pakweg euro 90,
  maak u niet druk over tugboten. Deze schepen kun zich makelijker inparkeren dat wij een fiatje 500 hunnen inparkeren.
  wel is het zo dat de diepte van de Suriname rivier wel erg kritisch begint te worden.


  Maak melding

 13. Volgens mij gaat het hier om een simpel cruiseschip en H van de broek begint over gasgelden en verzorging van buitenlanders in Nederland terwijl in Suriname de rijkdom naar echte criminelen gaat en niemand wordt verzorgt . Suriname kon een staat zijn als Koeweit met al zijn rijkdom had een ieder een mooi leven. Maar door waardeloze idioten aan de macht gezet door lage mensen al Hans van den Broek en Damsco is het land naar de klote.


  Maak melding

 14. Een zwaluw brengt nog geen zomer, en als de toeristen het aan de lijve ondervinden hoe het er in Suriname aan toe gaat blijven ze wel weg, eg uit het land met hun beruchte klantvriendelijkheid en service gerichtheid.


  Maak melding

 15. Prachtige Cruiseliner.!! Met zo’n pracht schip is het echt luxe cruisen.!! Héél anders als die drijvende Hotelbakken met 5.000 kippen aan board, waar je gewoon ’n nummer bent.!! Hier hangt natuurlijk wel ’n prijskaartje aan.!!😎


  Maak melding

 16. Ik zou het fijn hebben gevonden als we op de hoogte waren van de komst van dit schip en als ons de mogelijkheid was geboden mee te varen met dit schip, om dan een vlucht terug te nemen naar ons geliefd land.


  Maak melding

 17. Suriname heeft in 2 jaar tijd bitter weinig, feitelijk niets, gedaan om zich voor te bereiden op een nieuwe visitatie van een cruiseschip.

  Bij de volgende visitatie van een cruiseschip zal het land wederom niets hebben gedaan, niets hebben voorbereid, niets hebben veranderd noch verbeterd.


  Maak melding

 18. @ Piemul

  De hamvragen zijn niet, waarom laten de Fransen zich nu meer gelden dan een jaar geleden en waar zijn de Fransen op uit?

  De Fransen willen zoals ze al decennia willen, rust in Frans-Guyana zodat ze hun raketbasis ongemoeid voor Europa kunnen gebruiken. Dit is al tig jaar in Suriname bekend. Ze betrekken daarbij Suriname, daar een groot deel vd Frans Guyanese bevolking inclusief de Marrons feitelijk Surinamers zijn.

  De vraag is dus waarom wij als Suriname niet adequaat de vruchten plukken van een grotere Franse geldingsdrang?

  Suriname grenst immers aan Frankrijk, grenst aan de Europese Unie. We moeten wakker worden.


  Maak melding

 19. Rakram……ik heb 2 vragen aan die zgn nazaten van tot slaaf gemaakten….

  1) Heb jij katoen geplukt??….
  2) Heb ik slaven verhandeld??…
  Het antwoord op beiden is NEE !!!
  Dus waar lul jij nog over….paarse randdebiel en dorpsidioot.

  Jouw corrupte, criminele drugsveroordeelde baas heeft aantoonbaar, 15 onschuldige en ongewapende landgenoten…gemarteld, gefolterd, verminkt en standrechtelijk vermoord en gaat daarvoor straks voor 20 jaar achter de tralies.

  LET’S TALK ABOUT THAT !!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Mooi cruiseschip zeg. Heel fijn dat ze een tussenstop maken op Paramaribo-centrum. Goed voor de naamsbekendheid van Paramaribo-centrum en geheel Suriname overigens. Supermooi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.