VIDEO: Helikopter strooit met geld boven dorp in Suriname?

63
VIDEO: Helikopter strooit met geld in dorp Suriname?

PARAMARIBO, 25 dec – Op social media en via WhatsApp wordt een filmpje verspreidt waarin te zien is hoe een helikopter geld boven een dorp in Suriname lijkt te strooien. Volgens bewoners gaat het om een helikopter van Bravo, de roepnaam van Ronnie Brunswijk.

De helikopter zou volgens locals al sinds gisteren hiermee bezig zijn. In het filmpje is te zien hoe een laagvliegende helikopter boven het dorp cirkelt en er geld uit gegooid wordt. Ook is te zien en te horen hoe mensen rennen om het geld op te vangen of op te rapen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat dit plaats vindt. Bravo zou vaker geld vanuit helikopters strooien zeggen dorpsbewoners.

63 REACTIES

 1. Dit is echt bij de beesten af. Liiijjjkt alsof hij wilde dieren aan het voederen is. En dat zegt dat hij heeft gestudeerd,en president wil worden. God behoede ons voor deze derderangs circusdirecteur.

  Wat we als president nu hebben is al niet veels soep,maar als dit het moet worden,suriname waar ga je naar toe,!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. En dat is het niveau in Suriname. Is een belediging van het dorp, en het aldaar wonende mensen. Dieper kan je mensen niet Krenken. Je gaat hongerige mensen ook niet met eten strooien.


  Maak melding

 3. Wel raar dat mensen zich op deze lage manier laten vernederen door zo’n politiek geleerde. En dat het volk blij mee is. Op deze manier worden dieren gevoed. Is een teken dat gedeelte van de Surinaamse bevolking honderd jaren achter loopt. OM TE HUILEN.. hoe diep zijn ze gezonken. Sari,Sari, Sari


  Maak melding

 4. President van onze mooie Suriname is veel lager gevallen dan deze geldstrooier. Hij moet dit soort zaken serieus nemen. Deze mensen zijn ziek in hun hoofd. Nooit gesnapt hoe de bevolking van Suriname op dit soort beesten kan stemmen of heeft gestemd. Bijna verkiezingstijd dus voor paar srdes laten ze zich weer omkopen.schande,schande, schande


  Maak melding

 5. Rovers die uit de Staatskas roven of het land plunderen (want deze debiel heeft zich heel wat goudconcessies toegeëigend) en daarmee zieltjes winnen voor het electoraat. Dit is het politiekgewin in Suriname. Het belooft wat als deze gek aan de macht komt.
  Surinamers wordt wakker, weg met alle oude partijen. Tijd voor vers bloed in Suriname.


  Maak melding

 6. Disi na te yu meki bigi moni dan gi den suma wan pikin moni. So langa yu gi den a pikin moni, dan den bere furu. Dan yu kan tan meki bigi moni. Na so kondre disi de. Mang san habi bigi moni no wani tra wan meki bigi moni. So wan kondre noiti drai, tan sem level. Te yu leri fisi, yu srefi vanga yu egi njan, furu sma wakti te tra wang gi den fisi.


  Maak melding

 7. En dit vind de ABOP goed. Zo willen ze het land besturen. Ik zeg eerlijk, dit is echt wel een belediging naar de mensheid toe. Het lijkt hier in SU dat hoe verder je studeert hoe dommer de afgestudeerden worden.


  Maak melding

 8. Ronnie Brunswijk, is een grote idioot. Wat hij doet is letterlijk geld in de ogen strooien. Is hij eigenaar van deze helicopter???.het is een grote corrupte benden hier in ons land. Dat hij zichzelf heeft verrijkt over de hoofden van anderen en zijn eigen bevolkingsgroep, die nog steeds anno “bijna” 2019, nog steeds in krotjes en hutjes wonen in plaats van nette woningen met degelijk sanitair. Nog steeds niet weten hoe ze zich behoorlijk horen te kleden en aan landbouw moeten doen, om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Hiermee stimuleert hij door deze actie dat deze mensen blijven bedelen, stelen en beroven en niet zelfvoorzienend worden. Hij speelt voor de zwarte kerstman. Brunswijk bouw scholen en ziekenhuizen in de rimboe, mensen opleiden om nog iets voor hun eigen gemeenschap te kunnen betekenen zou beter zijn.
  Ook de bosbewoners vervuilen onze rivieren en kreken. Ze wassen hun kleding, potten en pannen en zichzelf dagelijks met chemische troep. Onze dieren die in de zee leven gaan ook hieraan kapot. Brunswijk zal nooit aan de macht komen, laat hij maar blijven stunten met zijn apenkop. Een Master op zak hebben wil nog niet zeggen dat hij veel weet. Het goed in de praktijk brengen dat is de kloe. Aangezien hij dit niet kan zal hij voor de zwarte kerstman blijven spelen en dingen roepen die hij niet echt waar kan maken.


  Maak melding

 9. Belachelijker kan het niet. Te gek voor woorden. En deze bankrover, verkrachter en moordenaar doet dit vaker? Dit mens moet onder een microscoop bekeken worden. Maar er zijn meerdere marrons die dit (mensonterende) gedrag vertonen. Dankzij de bende van Vene zitten “HET BEEST RB” en cornuiten niet levenslang in de gevangenis. Die hele amnestie wet moet op de schop.
  Er lopen genoeg hele en halve gekken rond in Suriname die president willen worden. (geel, oranje, paars, groen). en het is sommige al gelukt ook. God zij met ons Suriname.
  Het wordt trouwens tijd dat er wettelijk wordt vastgelegd dat mensen die een topfunctie in dit land ambieren, volledig gescreend (een grondige antecedenten- en milieu onderzoek) en getest worden op dierlijk gedrag en afwijkingen, voordat zijn zich kandidaat kunnen stellen.


  Maak melding

 10. TOP CRIME
  Idi-Amin-Dada Toestanden in Suriname!?
  Alweer een criminele daad van die K Ndyuka`s
  Moest de politie of de militairen niet hebben ingegrepen?
  Wat heeft Edward C. J. Belfort hierop te zeggen?

  Bestaat er een samenzwering tegen de Surinamers van Afrikaanse afkomst, nee
  Is tijd dat het Surinaamse volk in opstand komt tegen de misdaad en de misdadigers onthoofden.

  De misdadiger als Chandrikspersad Santokhi, Désiré Delano Bouterse, Gregory A. Rusland, Paul S. Somohardjo en Ronnie Brunswijk.
  TIME FOR WAR


  Maak melding

 11. In bepaalde delen van Afrika deden sommige politici het ook zo’n 40 jaar geleden. Deze actie bevestigd dat je nooit op de ABOP moet stemmen. Het is een partij zonder visie en beschaving.


  Maak melding

 12. Stelen van de staatskas en terug geven aan de bevolking op een moderne manier. Goh heb dit in een tekenfilm ooit gezien en is zelfs een grote bioscoop succes geweest. Hij lijkt wel op Robin Hood. Mensen zijn ook nooit tevreden. Dit verhaaltje van mij is sarcastisch bedoeld. Ik hoop julie begrijpen me. Maar inderdaad dit soort mensen moet je niet aan de macht willen hebben. Die op deze manier denken iets voor de bevolking te doen. Waar gaat het naar toe met Suriname. Mis nog een domteur in de ring die al die mensen netjes laat zitten en pootje geven.


  Maak melding

 13. Deze dierlijke vertoning had ik niet van de goed opgeleide Ronnie verwacht. Toch zegt hij dat hij niet met keld heeft kestrooid, maar keld heeft kekeven.
  Ronnie als je dit koed bedoeld, keef je mensen paketten. Surinamers zijn immers een pakkettenvolk.


  Maak melding

 14. EN WANNEER GAAT HIJ BELASTING BETALEN ??
  BEE, dekt al zijn zaken bij de belastingdienst. Geen enkele belastingambtenaar durdt
  een aanslag op de maken en te versturen naar Brunswijk; ook geen deurwaarder van de belastingdienst
  durft hem een aanmaning te overhandigen !!!!
  Wordt hij de 2e-Ashanti koning in Suriname???


  Maak melding

 15. Het hele jaar stelen van het volk en dan een paar SRD uit een heli gooien. Wat een ranzige, minderwaardige en vernederende mentaliteit. Geef het volk brood en spelen is de Kerstgedachte van de Surinaamse criminele en corrupte politici. Misselijkmakende cultuurtje.


  Maak melding

 16. De gekte heeft weer toegeslagen. Wat een mensonterende vertoning.
  Degene die dit heeft bedacht moet maar eens goed in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan.


  Maak melding

 17. Brunswijk is niet gek hoor. Hij doet iets terug naar zijn achterban, misschien straks nodig voor de komende verkiezingen. Geld geven kon op een veel praktische manier door gewoon de centen langs te brengen. Hij denkt verder en zijn actie is geslaagd. Een win win situatie; Geld strooien door gebruik te maken van een helikopter geeft media aandacht en zijn achterban is ook blij met die paar SRD’s.


  Maak melding

 18. Zo ,brunsie laat srd regenen daar?!
  En ze kwamen voorbereid ook met teilen …
  Schandalig wat er allemaal gebeurd.Schandalig dat de politie iedereen behalve de corrupte criminelen en moordenaars van de ndp, durven op te pakken.


  Maak melding

 19. Belasting?
  Op goede doelen actie krijg je belasting terug, IPV voedselpakketten geld, Suriname zit in een crisis..…..
  Alle bands zijn in Suriname de partygangers dansen zich suf hier om die pom, pastei en kerstbrood eraf te schudden;-)))
  31 december pagara estafette kost geen 5 cent, we genieten ondanks crisis.
  Geen kou nog stress hier


  Maak melding

 20. Wat een ongelofelijke actie van deze domme lul die vindt dat hij gestudeerd heeft. Echt niet normaal anno 2018 om het volk om te kopen met dit soort lokmiddelen. Trouwens een volk dat zich zo laat beledigen is nog lager dan domme Ronnie zelf.


  Maak melding

 21. Wat een zielige djoeka bende ! Weer een never die dit soort stomme dingens don’t! Je eigen mensen Al’s honden achter het geld laten aan rennen! Dit is not debechete zwarte piet


  Maak melding

 22. Over onmenselijkheid gesproken. Harteloos naar elkaar toe, minachtend en hoogmoedig.
  Een vernederende vertoning. Het grootste deel van het geld komt door de wind op plaatsen waar niemand erbij kan. Niemand. De strooier is verstrooit en zal zijn doel missen.


  Maak melding

 23. Gooi Al dat geld naar weeshuizen en Dak en thuislozen in Suriname .gooi het boven scholen waar arme kinderen niets te eten hebben in de ochtend en avond.En infesteer dat geld bij justutie en politie om die crimenele rovende djeoeka bendes uit te schakelen.Wat een tering zooi in suriname,.Door die klote goudwinning vervuilt deze zwarte Piet het binnenland .Wateren taken vervuilt ,vissen zijn giftig ,je eigen djeoekas kunnen niet meer leven van de visserij of landbouw .Schaamte ,gewetenloosheid, hebzucht.Op een dag ga je dood en je neemt niets van dit alles Mee! See you bin hell piet


  Maak melding

 24. De actie van Ronnie Brunswijk geeft ook aan dat hij er alleen maar is voor mensen die op hem lijken.
  Waarom gaat hij geen geld strooien boven Flora?
  Be aware bij de komende verkiezingen.


  Maak melding

 25. Is helemaal niet erg. Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. Die dorpelingen zijn blij. Zo krijgen ze tenminste iets.
  Vergeet niet dat ook God met voedsel strooide. Het regende manna toch?


  Maak melding

 26. Waarom strooit hij geen euro’s en dollars i.p.v Srd’s waardeloos geld, waar niemand iets aan heeft. Achterlijk gekloonde bosneger met nep master diploma, bouw voorzieningen zoals scholen en huizen voor de mensen waar ze wat aan hebben, zodat niet meer in hutten en kroten hoeven te wonen. Zodat ze een normaal dak boven hun hoofd hebben en naar school kunnen.


  Maak melding

 27. Ma as heelikopper strooi gelt, dang heeli kang ook strooie bomme. Dang is geen strooiferbot voor heeli? Misgien hei hat beeter droon gebruik voor strooie.


  Maak melding

 28. Dit land en dan vooral de inwoners zijn niet meer te redden. Dit is dierlijk gedrag zag je in de middeleeuwen maar niet meer in (nog) 2018. Onbegrijpelijk dat mensen zich zó laten verlagen en dat bepaalde personen denken dit te moeten doen. Men was boos over een uitspraak van een Nederlandse minister? Nou, ik geef deze minister helemaal gelijk. Failed state met mensen die gewoon niet vooruit willen. Dit is niet meer zielig….. dit is beschamend en men vind het nog gewoon ook!


  Maak melding

 29. @ Elwemo
  wat ben je negatief.
  Vroeger kiepten vrachtwagens hun achterklep open en pleurden sinaasappels om pleinen en trottoirs.
  Nu is het een helecopter (ja ik weet het) en zijn het bankbiljetten. (waarde ongeveer gelijk).
  Vooruitgang toch??


  Maak melding

 30. Volgens berichten van de Telegraaf strooit hij geld omdat een neef van hem is overleden. Op Facebook verkondigd hij iets anders. Wat een leeghoofd. Ook zogenaamd dat het geen politieke stunt is.Draag je panjie en ga onder een mangoboom zitten


  Maak melding

 31. For all you haters: Dit heeft Ronnie altijd gedaan vanaf zijn bekendheid.Ook ver voor zijn politieke ambities. Wat hebben jullie ooit uit vrije wil gedaan om een sociaal/maatschappelijke bijdrage te leveren met je eigen geld?? En kom niet met die opschuif van blablabla..Sharing and caring thats the credo. En Ronnie doet dit GOED.


  Maak melding

 32. Zo krijg je wel ruzie, ze moeten vechten voor het geld want wie zeg dat je allemaal iets kan pakken.
  Je kan beter daar iets geven waar de hele gemeenschap iets aan heeft.
  Dan geld strooien.
  De 1 heeft veel flappen de ander niets, en dan krijg je ruzie.


  Maak melding

 33. In de Nederlandse media stond dat hij maar 1000,- SRD vanuit een helikopter heeft laten neer dwarrelen. Uitgerekend komt dit neer op 12 Euro. De kosten van de inzet van de wentelwiek rekenen wij gemakshalve niet mee. Misschien werd de helikopter gevlogen door zijn jongere broer die van beroep vliegtuigingenieur is. Brunswijk zegt dat hij met deze stunt wat meer actie wilde brengen in Moengotapoe. De politieke acties vanuit de gelederen van de oppositie blijven grappig.


  Maak melding

 34. Zelfs de meest mallote acties van Ronny Brunswijk worden door bepaalde Surinamers verheven tot heldendaden. Maar stel dat een hindustaan, een javaan, een chinees vanuit een helikopter geld zou strooien in gebieden waar veel hindustanen, javanen, chinezen wonen dan was deze actie door dezelfde suriamers omschreven als racistisch en niet ethisch.


  Maak melding

 35. @Robje-G-huisslaafje-van-Opa Des :

  Opa D strooit met FAILLISSEMENTEN bedrijfsleven !

  Opa D strooit met ongedekte SRD-bankbiljetten !!!

  Opa D strooit met Kwik-Scalians !!!

  Opa D strooit met VIS-ROVENDE Chinese TRAWLERS !!!

  Opa D strooit met NIET-VERVOLGING VAN CORRUPTE POLITICI !

  Opa D strooit met Valuta-Devaluaties en PRIJSverhogingen !!!

  Opa D strooit met DURE en ONNODIGE regeringsleningen !!!

  Opa D strooit, TEVERGEEFS, met NEP-ZELF-AMNESTIE !!!

  PS : BINNENKORT GAAN ALLE SRANANMANS MET HUN STEM

  DE SRANAN DEMOCRATIE HERVESTIGEN en strooien met

  GRONDRECHTEN EN MENSENRECHTEN !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.