maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Warme ontvangst voor toeristen uit Nederland op luchthaven Suriname

VIDEO: Warme ontvangst voor toeristen uit Nederland op luchthaven Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 dec – Afgelopen dagen konden toeristen, die Suriname binnen kwamen via de drukke SLM en KLM route vanuit Nederland, rekenen op een warme ontvangst op de internationale Johan Adolf Pengel luchthaven. Afgelopen donderdag werd namelijk het pilot project ‘Warm welcome Suriname’ gestart.

Het project moet ervoor zorgen dat toeristen een warm welkom krijgen in Suriname tijdens het hoogseizoen en/of nationale feestdagen. Op de luchthaven waren diverse optredens van bijvoorbeeld de inheemse groep Maraisa en de Brassband de melody makers. Reizigers waren over het algemeen blij en verrast met dit initiatief.

Het project heeft ten doel het vergroten van de ‘customers experience’ in Suriname. Dit traject is slechts een deel van de serie activiteiten in het kader van het stimuleren van de toerisme sector en het positioneren van Suriname als toerisme destinatie.

Partners in het project zijn onder meer het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, de NV Luchthaven Beheer,  de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en het directoraat Cultuur. Video:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

39 REACTIES
 1. Is dit wel nodig, die stemmingmakerij kunnen deze mensen niet iets nuttigs doen voor land en volk, diaspora Surinamers worden toch niet gezien als mijn eigen landgenoten, vaak gediscrimineerd….het gaat min of meer om de EURO,s…wat wel ten goede komt van een grootstuk financiĆ«le ontwikkelingshulp…


  Maak melding

 2. Dit is top.
  Een heel goed begin om de toeristen en bezoekers een warm welkom te heten.
  Nu nog iets doen aan de infra structuur en de milieu alsook de hygiene


  Maak melding

 3. rakram
  Ik vraag mij af als jij zo een shijtlijster bent die overal en op alles een negatief geluid neezet
  Ik denk dat je, gezien je posting, zelfs je ouders niet dankbaar bent voor jou opvoeding


  Maak melding

 4. Bij aankomst een warm welkom heten om vervolgens na enkele dagen beroofd, verkracht en mishandeld te worden. Ja zolang met EURO’s gestrooid wordt vergeet de Surinamer al zijn valse eergevoel. Dit zijn de harde feiten en het gelul over een warm welkom moet men dan ook met een vat zout nemen.


  Maak melding

 5. Suriname is young, fresh and green.
  And I like how she round at the seam.
  Hands off, Suriname is mine.
  Goed gedaan. Altijd het enthousiasme en warme van Suriname laten zien. Promoot uw land van afkomst.


  Maak melding

 6. prima idee maar echt geen nieuw idee. In zoveel landen wordt je warm ontvangen. Suriname is daar erg laat mee. Het is nooit te laat om het licht te zien. nu nog werken aan de klantvriendelijkheid en snelheid van de afhandeling paspoortencontrole en we gaan een goed jaar in


  Maak melding

 7. Een goed begin en nu nog het personeel van de diverse winkels en instanties aanleren wat klantvriendelijkheid en service betekent. Te beginnen met de militaire politie op de luchthavenšŸ˜Š een smile kost niks !!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Voor degenen die een band hebben met Suriname om welke redenen dan ook. Promoot Suriname! Er is namelijk geen belang om Suriname af te kraken. Heb je collegaā€™s op het werk en die niets van Suriname afweten? Heb je buren, vrienden of kennissen? Maak ze enthousiast! Ga niet al te diep in over het politieke en wijs hen eerder op de prachtige multiculturele aspecten. Laat staan het prachtige binnenland en flora en fauna. Zo help je ook jouw land van geboorte of verbondenheid. šŸŽ„


  Maak melding

 9. @Bigi Sma, voorals nog mijn ouders dankbaar met de geweldige opvoeding, welke velen een voorbeeld aan zou kunnen nemen, en zeker jij als een onopgevoede beest….dankzij uw soort en denkwijze is mijn prachtig land naar het verdoemenis verholpen…jullie soort is goed in niets doen…nooit te laat om van de andere capabele volkeren wat nuttigs te leren….


  Maak melding

 10. Houd je vieze vuile gore bek dicht @Rakram. Je bent een regelrechte schande voor Suriname. Het enige wat je rest te doen, is je nog dieper in het hol van je leermeesters kruipen. Zo dicht mogelijk tegen het poepgat aan zodat wanneer de boel eruit komt, jij als eerste in een riool afvoerput belandt.


  Maak melding

 11. Rakram en pakiratigri, twee excellente voorbeelden van welopgevoede (ex)Surinamers, overvloeiend van verdraagzaamheid en vriendelijkheid naar iedereen, zelfs naar mensen die het niet met ze eens zijn. Altijd mild en vergevingsgezind in hun reacties. Een voorbeeld voor iedereen!


  Maak melding

 12. Weten we ook hoelang een passagier onderweg is van AMS naar PBM?incl. 3 uur van te voren melden etc.
  In totaal 18 uur (zonder vertraging).
  Op zanderij heb je maar 2 passagierstrappen, een rommelige bagage afhandeling, lange rijen voor de MP balies. MP,s zijn onvriendelijk. Dit soort ongein compenseer je niet met een paar danspassen. Men is moe en wil snel naar bestemming.


  Maak melding

 13. Staan er ook dames bij om een dansje te doen?? Lekker boeke boeke …. Jammer dat Ingrid en Peggy er niet bij zijn!!! Ik zou graag kaboela willen dansen met hun ….


  Maak melding

 14. Houd je bek dicht @Hans van den Broek.

  Je bent de allerlaatste persoon die moet spreken. Ik heb reeds in een eerder verleden vermeld dat jij niet moet reageren op mij. Je bent cum laude geslaagd voor een racist pur sang. Uit je walgelijke bek komen er alleen maar negatieve bewoordingen tevoorschijn over Suriname. Je waagt het zelfs te insinueren of de slavernij wel zo erg was als de arbeiders in Europa die lange dagen moesten maken.

  Ook jij bent een schande voor Suriname. Want je hebt een verband met Suriname.
  Reageer alleen maar als je iets goeds te vertellen hebt over Suriname. Kritisch wezen kan geen kwaad, maar ga niet door op de destructieve weg waarmee je bezig bent. Je bent een virus dat zich aan het verspreiden is.


  Maak melding

 15. Meki direct lijn nanga China. Plane musu fley rechtreeks kon, dang moro Chinesi toerist kong djaso. Ma fosi dati musu meki foto mooi nanga pasi musu mooi tu. Moro betre presi na jungle toerisme nanga saka deng prijs fu resort. Den sani diri tumsi. Tra kondre jungle toerisme seti moro bun leki Costa Rica nanga Nicaragua.


  Maak melding

 16. Het moet niet alleen bij de aankomst van de ontvangst van Toeristen op Zanderijen moeten blijven, maar voor het hele verblijf van de toeristen in Suriname.

  Zaken:
  – klantvriendelijkheid,
  – goede vakantieaccomodaties,
  – veiligheid van de toeristen,
  – schone Stad- Paramaribo,
  – schone en mooie natuur in Suriname,
  – een vuil overal op straat, enz
  – goede prijzen, enz
  – goede gidsen, die een goed verhaal kunnen vertellen.

  Als deze de overheid, de Surinamers, ondernemers, enz, hier voor zorgen, zullen de toeristen zeker terugkomen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Geen enkele toerist zit hierop te wachten. Doe wat aan de lange rijen voor de controle balie. Eerst dansen ze voor je en maken Brassband muziek voor je op Zandeij. Maar zodra ze de kans krijgen maken dezelfde soort mensen je af voor maar enkele euros. En je mag niks zeggen anders ben je negatief ingesteld. Vorig jaar hebben dezelde soort mensen dhr. Sjaak Jansen op een vreselijke manier vermoord voor een paar euros. Dhr. Christopher Janssen ook neergeknald voor een paar euro’s. Je bent je leven niet zeker in dit rimboe land.


  Maak melding

 18. Papieren tijgertje , o.a. Hans van den Broek is inderdaad een Virus, maar wel een tegenvirus tegen idioten die met het paarse virus besmet zij, en met dat gebral van je ,”met houd je bek” geef je precies het niveau aan van paars, past preciec bij de dictatoriale trekjes van die afgod van je die voor president speelt, Dat jij zwaar geinfecteerd bent is voor iedereen wel duidelijk, soms denk je het is net een mens, de fouten heeft hij al


  Maak melding

 19. Ik vind het geen goed idee.
  Dit moet je doen in het binnenland.
  Onze airport is geen Berg en Dal waar je met toeters en bellen wordt ontvangen. Of fantasy island.
  Na een lange vlucht van 8 a 9 uren wil je gauw buiten zijn IN ALLE RUST…
  Niet iedereen komt voor plezier. Sommige mensen komen hun familie begraven en zijn in rouw. Anderen komen juist net terug van een begrafenis in het buitenland.De echo op de luchthaven versterkt het geluid enorm en kan een VEILIGHEIDSRISICO opleveren.
  Het is zeer rommelig.
  Aan boord van de SLM en KLM zijn er al genoeg filmpjes over onze cultuur en samenleving.
  Verder landinwaarts als je naar de stad rijdt, is er totaal geen rust hoor.
  Vanaf Para tot aan Lelydorp tot naar de Waterkant is er genoeg aan feest te zien in het land.
  MAAR NIET ZO IDIOOT LUID EN ROMMELIG EN ZEKER NIET OP EEN INTERNATIONALE LUCHTHAVEN.
  SORRY ….MINISTER VAN TOERISME!
  Doe het…… maar minder opdringerig en buiten de luchthaven.
  Wat als de luchthaven een dringende oproep moet doen via de luchthaven speakers….. of er dreigt een terroristische aanslag en er wordt zoveel lawaai gemaakt.
  Enfin,. .. .. ik vind het een zeer onverstandig idee.


  Maak melding

 20. Nog even…… en we hebben Abtijd en Combinatie 16 aan het optreden aan boord van de SLM richting Paramaribo.Dit 8 uren lang. Is dat uw volgende stap minister?
  ScHIPHOL bij vertrek.?……..? Ook misschien een Idee.

  Ik zie al een vette melk koe , een draaiorgel en de marechaussee op klompen op Schiohol.
  Mooi idee …….. komt uit Surinams…..
  Nou lekker dan….. met je veiligheid straks……
  Stop met dit idiote idee minister…..


  Maak melding

 21. Je word als toerist dus met dans en muziek ontvangen want euro’s en dollars komen binnen…klantenbinding aan de poort…en daarna word als je pech hebt als toerist leeggerooft!!..maar ja…..nex no fout!!


  Maak melding

 22. @ Pakiratigri: Lees dit artikel eens: scientias.nl/narcist-ziet-niet-zoveel-in-democratie/
  Narcisten kunnen ook niet tegen kritiek zou ik er aan toe willen voegen.


  Maak melding

 23. Je had beter een bord lekkere eten en een koude drnkje klaar kunnen leggen voor de vermoeide reizigers. Dat zou pas een warm onthaal zijn geweest ipv herrie door e.o.a. neeeeeegerband.


  Maak melding

 24. @Hans van den Broek,

  Als er iemand betweterig is en niet tegen kritiek kan, dan ben jij het wel.
  Lees al je geleuter maar terug dat de blanken geweldig zijn en nooit iets fouts hebben gedaan. Alle ellende is volgens jou de schuld van de niet-blanken.


  Maak melding

 25. Ik vind het geen goed idee.
  Dit moet je doen in het binnenland.
  Onze airport is geen Berg en Dal waar je met toeters en bellen wordt ontvangen. Of fantasy island.
  Na een lange vlucht van 8 a 9 uren wil je gauw buiten zijn IN ALLE RUST…
  Niet iedereen komt voor plezier. Sommige mensen komen hun familie begraven en zijn in rouw. Anderen komen juist net terug van een begrafenis in het buitenland.De echo op de luchthaven versterkt het geluid enorm en kan een VEILIGHEIDSRISICO opleveren.
  Het is zeer rommelig.
  Aan boord van de SLM en KLM zijn er al genoeg filmpjes over onze cultuur en samenleving.
  Verder landinwaarts als je naar de stad rijdt, is er totaal geen rust hoor.
  Vanaf Para tot aan Lelydorp tot naar de Waterkant is er genoeg aan feest te zien in het land.
  MAAR NIET ZO LUID EN ROMMELIG EN ZEKER NIET OP EEN INTERNATIONALE LUCHTHAVEN.
  SORRY ….MINISTER VAN TOERISME!
  Doe het…… maar minder opdringerig en buiten de luchthaven.
  Wat als de luchthaven een dringende oproep moet doen via de luchthaven speakers….. of er dreigt een terroristische aanslag en er wordt zoveel lawaai gemaakt.
  Enfin,. .. .. ik vind het een zeer onverstandig idee.


  Maak melding

 26. Rakram ,hans van de broek, wasr zyn jullie hundustanen altyd zo tros op wat jullie hebben bereikt maar vertel er ook by dat de grootse drugs handelaren ook hindustanen zyn, en vergeet niet dat de mensen die uit india kwamen ook veel misdadeders en verkrachters tussen zatten, want hindustanen uit een hoge kaste reizen maar weten dat ze buiten india net zoveel waard zyn als ieder ander , en dat vinden ze niet leuk dasrom zulken ze altyd verbitterd raken als ze zien dat ze niet alleen op de wereld zyn , en hans van de broek id een klein zoon van een veroordeelde pedofiel en dasrom wilt hy een took goryn op hangrn masr nedetlanders zyn als ze de zin van het leven kwijt zyn , racistisch verbitterd en impotent allr ingrediƫnten om porfo tezyn ik zou niet zo trots zyn op je hollanders schap


  Maak melding

 27. Over beroving gesproken. Nergens in de wereld is het veilig dus een positief gebaar is altijd welkom.
  Maar de gedachten en het gevoel is een ondoorgrondelijke en duistere wereld.


  Maak melding

 28. Cristian: Voordat je hierover begint neem een kijkje in Santa Boma eerst. Het ziet er zo zwart als roet uit. Je ziet alleen maar 1 ras. Ronnie stond er ook zo versteld naar te kijken, alleen zwart geblakerden. En schrijf voortaan in het nederlands.


  Maak melding

 29. Er is inderdaad slechts! 1! ras!, als het om mensen gaat! Het mensenras! En het gaat altijd van DONKER naar LICHT!

  Daarnaast, aan de reacties maak je op dat met verbittert, ongelukkig en afgewezen is. De meesten van jullie klagen alleen maar of vragen alleen maar!! De Gele Hesjes in Frankrijk, neem daaraan een voorbeeld.


  Maak melding

 30. Ze doen er goed aan hiermee te stoppen. Het over grote deel van de toeristen vinden dit nergens op slaan. Na een vermoeide vlucht van 9.5 uur zit niemand te wachten op herrie die nergens op slaat.
  Blijkt dus weer een ongeorganiseerde bende bij aankomst. Mensen willen in alle rust naar hun vakantie adres. Vraag mij af wie dit plan heeft bedacht??? Zelfs als je naar Hawaii vakantie gaat krijg je een ander soort onthaal, rustig, vriendelijk en bedaard. Een bloemetje als welkoms geschenk zou beter op zijn plaats zijn dan het gezwengel van dansende vrouwen.Het lijkt alsof zij onder invloed zijn van drugs en alcohol. Een oorverdovende band. Jongens kom nou. Een glimlach een snelle en correcte afhandeling bij aankomst is een verademing voor toeristen. Dit kan echt niet in deze tijd en de situatie in ons landje. Dit is meer dan angst aanjagend, want toeristen houden hun hart vast hoe hun vakantie verder verloopt. Zij ze veilig op straat en verblijf plaats???.Sommige toeristen verblijven in streng beveiligde accommodaties en gaan niet zonder familie de straat op. Oeng dingki boeng sa oeng e doe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES