donderdag, april 25, 2024
HomeFotoRegenwateropvangproject voorziet in schoon drinkwater voor dorp in Suriname

Regenwateropvangproject voorziet in schoon drinkwater voor dorp in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 dec – Een jongen wast zijn handen enthousiast met schoon water uit een opslagtank midden in het Marrondorp Asigron (Brokopondo). Het regenwaterproject is afgelopen dinsdag officieel opgeleverd in Suriname. Zesenzestig huishoudens in het dorp participeren in het project dat voorziet in schoon drinkwater. Het project ‘Regenwateropvangproject (RWH)’ kost circa US$ 125.000.

De dorpelingen zijn getraind in het vervaardigen van installaties om drinkwater verantwoord op te vangen en op te slaan. Deelnemende huishoudens leveren periodiek een financiële bijdrage aan de kas van de Waterraad van het dorp. Die gelden zullen worden ingezet om de operatie draaiende te houden.

Het project is uitgevoerd door de stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB)  met financieringen  van het Japan Caribbean Climate Change Partnership en het United Nations Development Programme (UNDP). Andere partners in het project zijn: Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG); de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Dit is toch niet nieuw😳Deze kennis hadden wij al in de jaren 60! Als kleuter waste ik mij op Domburg met regenwater die opgevangen en gefilterd was, wij dronken regenwater.


    Maak melding
  2. Een beetje cq een keer positief denken Pataka.

    “De dorpelingen zijn getraind in het vervaardigen van installaties om drinkwater verantwoord op te vangen en op te slaan.”

    Hopelijk wordt voor de droge tijd voldoende opgeslagen en zuinig omgegaan met de opgeslagen voorrraad.


    Maak melding
  3. Het woord zuinig verstaan ze niet en wie vervoerd dan het water in de dorpen als het water op is. Wat deden ze met het geld van het goud en hout? Niks is gratis?


    Maak melding
  4. We weten allemaal dat Suriname verschillende seizoenen kent. Kleine en grote regentijd, kleine en grote droge tijd.
    Vanwege de veranderde klimaatsverandering wereldwijd is dit veel minder van toepassing. Het is geen wet van Meden en Perzen meer. Nooit echt geweest ook. Ook in de grote droge tijd regent het. Dit is een project dat gebruik maakt van regenwater. Het regenwater is derhalve niet vervuild want het is geen zure regen. Over kwik praten we helemaal niet.

    Het gaat in deze dus om opslag en destillatie. Voldoende opslag is gelijk aan voldoende gezond drinkwater over het gehele jaar. Nu is het een kwestie van vermenigvuldigen van dit soort projecten in het binnenland .


    Maak melding
  5. an 24 december 2018 at 10:41
    Sam je lult uit je nek
    Ga ze eerst trainen om minder kinderen te maken en milieu bewust te werk te gaan
    Leren omgaan net de natuur

    Ik weet niet onder welke steen je vandaan bent gekropen?Ik zou als ik jou was maar gauw weer onderkruipen, neem Pataka ook maar mee. 🙂


    Maak melding
  6. Typisch dat je op de foto bij dit artikel meteen al ziet hoe het drinkwater verspild wordt. Het jongetje wast zijn handen met drinkwater. Je reinste verspilling zou ik zeggen. Leer de mensen dan ook meteen hoe ze het drinkwater moeten gebruiken en hoe ze verspilling moeten voorkomen.
    Hun handen, kleding etc kunnen ze in de rivier blijven wassen.
    Een beetje voorlichting is ook essentieel en hoort bij ontwikkelingswerk.
    Het project is prima maar doe het dan wel goed.


    Maak melding
  7. Mensen mensen, het zijn geen idioten hoor! Met de tijd zullen ze ermee leren omgaan, dat doet elk dier op deze planeet.
    Gewoon een goed project dus….


    Maak melding
  8. Ben er geweest en aan de achterkant uit het zicht van de mensen doen ze hun behoeften nu al. Stinkt er nu al naar pis en hun schijt. Ze leren het nooit.


    Maak melding
  9. Standard lcf.
    Wat jij beweert, dat is een standaard domme fout die al tientallen jaren wordt gemaakt en de reden waarom deze mensen nog steeds afhankelijk zijn.
    Ik heb in het verleden jarenlang gewerkt aan ontwikkelingsprojecten in het binnenland van Su.
    Ik weet dus waar ik het over heb.
    Mensen leren veel dingen echt niet van zelf, je ze het leren of bijbrengen of je het wil noemen.
    Door ze domweg batjaw en soutoemetie te geven help je ze niet.
    Leer ze liever hoe het zelf moeten maken.


    Maak melding
  10. Sam kan je niet goed na denken? Kijk in de dorpen wonen ze gratis en ze betalen geen belasting. Wat doen ze met hun geld? Alles vervuild daar, giftig water en giftige vissen zat. Alle dieren op gegeten. Ze planten niet maken veel kinderen en kunnen ze niet verzorgen. Ze hebben daar in de dorpen geen kippen en geiten.


    Maak melding
  11. Kwaliteit drinkwater heeft een hoge prijs, daarom moet goed met dit water worden omgegaan en het niet verspillen door het niet op de juiste wijze te gebruiken. De foto met de jongen die het kraanwater gebruikt zegt genoeg hoeveel kwaliteit water verloren gaat. Op deze wijze water verspillen zal de nodige aandacht aan moeten worden geschonken en informatie moeten worden gegeven, evenals andere voorbeelden.

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs


    Maak melding
  12. A Pakiratigri, Jan, je moet met een rotsblok gaan praten,
    om te oefenen zeker om door die paars betonnen plaat voor je kop te komen.
    Niets mis mee met die opmerking van Jan, ze moeten eens wat minder met hun snikkel en poentje gaan denken maar meer met hun hersens. Hadden ze zelf ook zoiets kunnen bedenken.
    Of had jij ze op zoiets attent moeten maken i.p.v. ze hier te verdedigen, Empatisch vermogen, theoretisch geblabla van een narcistische betweter


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES